Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanın kendini kaybetmesi

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Bugün ben bunun tam olarak ne olduğunu ilk defa yaşadım. Dedem hasta, yakınlarımızdan çoğu ilgilenmiyor. bu sebepten annem bu sabah sinir krizi geçirdi. sakinleştirmeye çalıştık olmadı kelimelerle anlatılmıcak şekilde bağrıyordu, haykıra haykıra ağlıyordu. salona gittim, başımı cama dayadım, durdum durdum sonra aniden cama yumruk attım. koskoca cam parçalara ayrıldı. banyoya gittim, duvara yumruk atmaya başladım ve sanırım bende bağırmaya başlamıştım net hatırlayamıyorum. ömrümde böyle bişey yaşamadım çok garip... şanlıyım ki cam mevzusunu ufak bir kesikle atlattım. Halbuki nekadar büyük bir zayıflık şu yaptığım, sakinleştirme çabaları sonuç vermeyince çaresiz kalmak ve ne yapacağını bilememek, bunun acısını da başka şeylerden çıkarmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bir iki defa yaşamıştım.Sol bileğimi kesmiştim cama vurunca intihar süsü veriyor ama değil aslında çok ağlamıştım.Serçe parmağımı çıkardım duvar yüzünden.Bu tarz durumlarda kendini kontrol etmeyi öğrenmelisin.Herşeyin başlayacağı kendini kaybedeceğin an geldiğinde şöyle bir iki saniye önceden kıpırtı başlıyor içinde sende ameağğnnn diye salıyorsun ya kendini.Onu yapmamalısın.O anda durdurmalısın kendini.Zor ama başarabilirsin süpermen.
Sosyal ağlarda paylaş

valla hiç yaşamadım o yüzden mantıksız geliyo bana. bazı şeyleri yaşayarak anlıyoruz malesef geçmiş olsun.

mesela filmlerde olur ya korkudan hareket edemez biri falan. ben de hadi lan ordan derim hep insan nasıl kitlenir öyle falan diye. deprem günü yalovadayken yaşamıştım onu mesela. içimden kalk lan hareket et ediyorum vücutta tık yok kaskatı kaldım sıfır hareket.
yani dediğim gibi yaşamak gerekio
Sosyal ağlarda paylaş

biriken enerji hayatını sıkıştırmasın diye arada bir yapmak gerekebiliyor, gayet natürel ve insani bir durum.

yine de daha fazla tavsiye edebileceğimiz yöntem çok fazla şişmeyi beklemeden ufak ufak gaz kaçırarak gerilimi dengede tutmaktır.

sürekli içine hava basılan bir balon gibi düşünün baya. hiç hava kaçırmadan sürekli dolarsa patlar. hele ki sivri bir şey değerse hemen patlar. ama arada bir hava kaçırırsa dahasını alabilir.

hatta bir de bant deneyi vardır. normalde gergin olan balona iğne batırınca patladığı halde, üstüne bi bant yapıştırırp ordan delerseniz ince ince kaçırır havayı, patlamaz.

şöyle okuyun örneği:
kuvvetli, direnci yüksek bir noktanız olsun, oradan içinizde tuttuklarınızı düzenli olarak dışarı verin (müzik yapmak, resim çizmek, yazı yazmak, forumda kendini ifade etmek, vs. vs. hepsi güzel boşaltım yöntemleridir). verin ki sinir krizleri olmasın.

edik: buralar böyle heeep typoydu.
Sosyal ağlarda paylaş

bir kaç gün önce arkadaşımla konuşmuştuk bu olayı.. başka birisinin böyle gaz şeyler yapması üzerine.

şöyle düşünüyorum; duvar yumruklamalar falan biraz kontrolsüz olmak, biraz da aciz olmaktan kaynaklı. zihinde çözümleyemediğinde başvurduğun bir şey gibi. hele bir de birisine istinaden, onun yanında falan yapıyorsan. rezil bir şey bence.

e tabi "hakim olamadım ne yapayım" diyenler de var. aslında herkes yaşayabilir bu tarz yüksek gerilimli anlar ama herkes aynı yaşamıyor işte.

garip.

no offence
Sosyal ağlarda paylaş

Elimi oynatabiliyorum!
Kolumu bükebiliyorum!
Kafamı çevirebiliyorum!

Bedenimi kontrol edebiliyorum.Şu ana kadar dünyanın en brutal king emo'su olacak sıkıntılar yaşadım ve hepsinde sakinleşerek sonuç buldum.Bide burdan deneyin.Çünkü çözümsüz yolların durağında hep şiddet bekler.
Sosyal ağlarda paylaş

çoğu zaman bu tür olaylarda kendimi sakinleştirmeyi başarabilmişimdir bende, sinir katsayım çok yukarlara çıktığında bazen bi arkadaşın dediği gibi gözümü kapatıp derin nefes alıyorum sonra sakinleşiyorum ama bu çok garipti. üstelik cama vurmadan önce kendi kendime "şimdi şu cama yumruk atıcam yaa" dedim. atmamak için zor tuttum yine gözümü kapadım derin nefes aldım ama busefer olmadı işte.

@Ractamainus

birine istinaden bu tür davranışların yapılması zaten gösterişten başka bişey değil. hani yaptıktan sonra "bak nasıda kırdım ama?" falan gibi havalar atabilir o şahıs ama gerizekalı olmaktan öteye gidemez. haklısın yani öyleside var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de öyle kendimi kaybettiğimi hatırlamıyorum. Ne olursa olsun çok sakin olmuşumdur şimdiye kadar. Ama senin bahsettiğin olay olsa, sakinliğimi koruyabilir miydim orasını bilemem.

Yine de, ottan sebeplerden sinirlenip sağa sola vurmak ve aniden aşırı sinirlenmek bence büyük bir zaaftır. Tartışırken bile, karşı taraf coşunca sizin sakin olmanız seyri çok güzel olaylar yaratıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...