Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 fizban said: Asteroth said: ARKADAŞIM SANA NE ALOO? İSTEYEN KAZANDIĞI PARAYLA İSTEDİĞİNİ YAPAR. İSTER KIÇINI SİLER TUVALETTE, İSTER SİGARASINI YAKAR, SEN KİM OLUYORSUN DA YARGILIYORSUN İNSANLARI?ayıp be ! kıçından banane şimdi. ooof. ne gerek var böyle bir örneğe. ne biliyim de ki ister yırtar de, ister yer parayı de, dansöze yapıştırır de, kıç ne lan. pööf şimdi o paraları adam kıçına sürüp sonra bakkala vermişse biz paraüstü diye almışsak nolacak ? Ya gercekten sizin yazilarinizi gordukce kendimle ve yetistrilme tarzimla gurur duydum.
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 ahauah peki. saygı duydum seni yetiştirenlere. kedileri de kesiyorlar mıydı? karıştırma lan çöpleri, o kadar aç insan var!
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Bilincli uygulanan psikolojik bir stres test bu ayık olun.
ssj4songoku Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ahahahah Recall'a Einstein'dan bir mesaj var: "The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." Ahahaha You have no limits man ohhh yea.
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 saksıda yetiştiysen gurur duyabilirsin tabii
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ya tabi insanlara yardım etmeyi düşünmen güzel de caps lock u kapatmanı istiyorlar sanırım oradan bir toplu kıllanma olmuş.Toplu kıllanma.Toplu kıllanma ne güzelmiş lan.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Gercekten toplumun temel yapisi olan insanlarin, oncelik siralamasi nasilda kapitalizm ile degismeye basladi.. Cevresinde ki farkir ve caresiz insanlara duyarli olmak, veya bu konuda DUYARSIZ olanlari elestirmek nasilda dalga gecilen birsey oldu.. Ne kadar nefret eder olmusuz INSAN denen varliktan, ve insanligimizdan.. Ne kadar cikarciyiz, cevremizde ki yanlislari duzeltmektense kendi 4 duvarimiz arasina alip sekillendirebilecegimiz bir hayati, kabullenip, bir insanin yardim edildiginde yasadigi SEVINCI gozlerinde gormektense bir kedinin veya kopegin YALAKALIGI ile yasamayi nasilda sever olmusuz.. Ben size kizmiyorum, yazik.. diyorum.. KOCA forumda benim gibi HUMANIST bir insan bulamadigim icin..
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Yok forum da humanist var. Ama seninki sadece humanizm degil. Elestirdigin insanlarin kimlere, hangi kurumlara ne kadar yardimda bulundugunu bilmiyosun ki...
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall farkında mısın bilmiyorum da, senin gibi "gaz komünist" gençler hiçbir ortamda sevilmez.. Belki seni dinliyorlarmış, sana katılıyorlarmış gibi hissedersin ama aslında bir an önce gitmen için "hıhıhı" diye kafa sallarlar.. Senin gibi adamların en kötü özelliği ise, kendilerini diğer insanlardan üstün görmeleridir.. Bir an önce kendine gelmen dileğiyle
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ben ISIM vererek elestirmedim, genele konustum, neden kisiler bunu kisisellestirdiler onuda bilmiyorum, ben o materyalist bu cikarci bu alcak demedim.. Genel konustum. Elbette insanlar eger baska insanlara yardim ediyorlarsa ve bunu birinci amac goruyorlarsa tabiki evcil hayvan sahibi olabilir.. Adam 1000 kisiye burs vermis niye kopek besliyorsun dedigimiz yok. Sadece cevresine hic katkisi bulunmayan ve besledigi evcil yaratik ile kendini cevresinden daha SEREFLI ve DUYARLI VE MEDENI gorenlere soyledik.
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Öf ya sen ne kadar kendini beğenmiş bir zihniyet içerisindesin.Humanist lik te bir yerde faşistliktir.Bir köpeğin yada kedinin varlığını insandan düşük mü görüyorsun?Sen kendini ne sanıyorsun?Hem dinime bağlı yaşarım diyip hemde bunları söyleyebiliyorsun birde.(dinine bağlı yaşar mısın yada inanır mısın bilmiyorum bu bonustu)Herkes ve herşey eşittir.Kendi ırkımıza karşı samimyet beslemen güzel de bir kedinin yada köpeğin yalakalılığı nedir be.Ayıp be ayıp canlı onlar varlık.Cık cık.
Solomnus Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 öncelikle arkadaşın belliki evcil hayvanı yok. arada oluşan bağı anlamaman çok normal. şöyle söliim sana benim 2 kedim var evde. ve seninle alıp veremediğim hiç bişi yok fakat mesela bi durum olsa ve seninle bi kedimin hayatı arasında bi seçim yapmak durumunda kalsam kesinlikle kediyi kurtarırdım. bunun insan hayatına değer vermemekle alakası yok. şöyle düşün sende benim hayatımla bi sevdiğinin arasında seçim yapsan sevdğini kurtarırsın. evcil hayvan kesinlikle bir lükstür tıpkı çocuk sahibi olmak gibi. insanlar senin söylediğin gibi düşünüp hareket etmez. her insan otomatikman çevresindeki en iyiye sahip olmak ister. buna doğal seleksiyon denir. hem fiziksel hem sosyal boyutta görülür. insanın doğasının bir parçasıdır. bu yüzden kominizm asla bir ütopya olmaktan öteye gidemiycektir ve kapitalizm her düzenin bir parçası olarak kalıcaktır. ha ben ayrıca bencil bi insanım. yani yarın öbür gün durumum olursa gözümü kırpmadan maserati alırım, eşek gibide lüks yaşarım kimseden yardım beklemem kimseyede yardım etmem. yükselmek için gerekirse çevremdekileri sabote ederim. ama genel olarak kimse tamamen kendiliksiz yaşayamaz. sende öyle yaşamıyosun.. ve son olarak beni gasp eden, bana pis pis bakan, bana pis pis kokan, beni onunla aynı şeye inanmıyorum diye gözünü kırpmadan kesicek, ülkemi penguen gibi dolaşan kadınlar ve ortalama koyundan biraz daha çirkin yaratıklarla doldurmak isteyen adama yardım etmem için epey salak olmam lazım.
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 nolursa olsun hepimiz insanız hepimizin ki buna sen de dahilsin "yapmasak da olur" diyebileceğimiz harcamalarımız vardır. ne bileyim bu senin sırf keyif için yediğin bi tatlı ya da gidip aldığın bir dvd'dir. neden peki hemen evcil hayvan geliyor insanın aklına gereksiz harcama diyince senin yaptıgın gibi? bilmiyorum. belki de genelde insanlarda pek ortak olmayan bir ilgi oldugundan olabilir. bilmiyorum demesi kolay sonuçta "ben duyarlıyım hayvan beslemiyorum onlar beslemiyor" -beslememe sebebi hayvan sevmemesi tabi- . ama hayvan beslemenin senin gidip aldığın dvd'den ücreti dışında pek bi farkı yok. o zaman sen dvd'inden ne bileyim yediğin tatlıdan kes o parayı fakirlere ver. pek fark göremiyorum ben. dvd ve tatlı nerden mi çıktı bilmiyorum salladım işte gece gece.
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 alayımız haksız, o haklı. bu kadar. dağılalım bence.
huun Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 aslında enteresan konu. hakkaten hayvanları çiftleştirip, kirası dünya paralar olan alışveriş merkezlerindeki dükkanlarda envai çeşit vitamindir, mamadır vs ile birlikte satıp koca bir sektör oluşturulmuş durumda. ne gerek diye sorulması normal aslında. halbuki hayvan beslemek isteyenler, kedi ve köpek tedarikini sokaktan sağlasalar, sokaktaki hayvanlar zaten genel itibariyle çirkin oldukları ve bir somun ekmekle hayatlarını devam ettirebildikleri için mamalara, vitaminlere gerek kalmasa, o parayla da ihtiyaç sahibi insanlara yardım edilse, hayvan satılan mağzalardan gelen talep olmadığı için alışveriş merkezlerinin toplam dükkan talep eğrisi aşağı kaysa, dükkan kiraları ucuzlasa, herkes mutlu olsa? süper çözüm buldum 2 dakikada; sadece tek bir zayıf noktası var bu çözümün. kedi ve köpek dışında hayvan beslemek isteyenler için başka birşeyler düşünmem gerek.
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Kuşları da doğadan sağlayabilirler biraz uğraştırır hoplattırır ama olsun.
aquatik Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Nasil bir zihniyettir?, Harbi anlamakta gucluk cekiyorum?... Ekonomik yardima gereksinim duyan insanlara yardim edebilmek icin, gereksiz, luks sayilabilecek masraflardan kacinip, onlara yardim edebilmek ne kadar guzel birsey. Ama kisilmasi gereken masrafin evcil hayvan bakimi oldugunu söylemek, birde bunda israr edip, böyle dusunmeyenleri humanist olmamakla suclamak nasil bir mentalite???!!?? DAHA ÖNCE DE SÖYLENDIGI GIBI BIR YANDA MIAMILER, PARTILER, LUKS ARABALAR bilmemne, ama adam diyor, ben bunlari yapiyorum, keyfime bakiyorum, ama siz hayvan beslemeyin, insanlara yardim edin. Asil sen 2 parti eksik yap. Bir de böyle hafif komunist ayaklari falan, ahahahaha...Komunist olabilsen keski, daha ne istersin?
throine Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 balon sosyalist, herkes 1 ytl verse insanı.
Adiemus Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Yanlış soru. Doğrusu için: Türkiye'de neden bu kadar aç insan var? Bu arada insan beslenmez, insana evcil hayvan muamelesi yapılmaz. Bu ülkede oluyor ama, oy kaynağı hatta.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Solomnus said: öncelikle arkadaşın belliki evcil hayvanı yok. arada oluşan bağı anlamaman çok normal. şöyle söliim sana benim 2 kedim var evde. ve seninle alıp veremediğim hiç bişi yok fakat mesela bi durum olsa ve seninle bi kedimin hayatı arasında bi seçim yapmak durumunda kalsam kesinlikle kediyi kurtarırdım. bunun insan hayatına değer vermemekle alakası yok. şöyle düşün sende benim hayatımla bi sevdiğinin arasında seçim yapsan sevdğini kurtarırsın. Inanirmisin su anda 2 tane kopegim var. Ben mukemmelim demiyorum, elimden geldigince cevresinede yardim etmeye calisan biriyim, bir o kadarda kendimi elestiren biriyim. Okudugum kitaplar gozlemigim olaylar beni surekli bir sorgulamaya itiyor, sanki uyusturucuya alistirilmis bir insan gibi sistemin icinde mutlu olmak icin herseyi yapan ama bunu birakmak isteyen bir yapim var.. Ama sunu gonul rahatligi ile soyleyebilirim asla bir hayvan ile insan arasinda secim yapmam, her zaman bir insan benim icin ilk sirada gelir. Cevremde ki seylere duyarli olmak istiyorum ve cevremide duyarli kilmaya calisiyorum, sanki uyusturucuyu birakmak iseyen kisi uyusturucu kullanan cevresinden cikarsa basarili olur gibi... Beni/Bizi kim boyle yapti nasil bu kadar bencil ve maddesel yasama onem verir olduk.. Solomnus said: evcil hayvan kesinlikle bir lükstür tıpkı çocuk sahibi olmak gibi. insanlar senin söylediğin gibi düşünüp hareket etmez. her insan otomatikman çevresindeki en iyiye sahip olmak ister. buna doğal seleksiyon denir. hem fiziksel hem sosyal boyutta görülür. insanın doğasının bir parçasıdır. bu yüzden kominizm asla bir ütopya olmaktan öteye gidemiycektir ve kapitalizm her düzenin bir parçası olarak kalıcaktır. Bence sende birseyleri sorguluyorsun cocuk sahibi olmak nasilda luks ve bencillik dimi, daha dunyada olmayan bir canliyi sirf kendi zevklerin icin dunyaya getirip onun yasami icin savasmak/savasmamak. Kominizm zaten benim icin kabul edilebilir birsey degil, ama kapitalizmi yaratan biz insanlar degilmiyiz, belki de degiliz dedigin gibi doganin parcasi, mesela 15 aylik kuzenimin cocugu var, oyuncalarini elinden aldiginda agliyor ve paylasimci degil, ama ondan sunu ogrendim ki INSANLIK ogretilebilen birsey.. O cocuga bencil ve kapitalist olmayi ogretebilecegin kadar paylasimci olmayida ogretebiliyorsun.. Ama paylasimci yetistirilmis bir kisi ne kadar basarili olabilir bu vahsi dunyada? Solomnus said: ha ben ayrıca bencil bi insanım. yani yarın öbür gün durumum olursa gözümü kırpmadan maserati alırım, eşek gibide lüks yaşarım kimseden yardım beklemem kimseyede yardım etmem. yükselmek için gerekirse çevremdekileri sabote ederim. ama genel olarak kimse tamamen kendiliksiz yaşayamaz. sende öyle yaşamıyosun.. Iste bende oyle olma yolunda gidiyorum ama icimdeki KOKLER buna isyan ediyor, duyarsizlasma basladi sanki sinir sikismasi yasiyor gibiyim, kollarim ellerim hareket ediyor ama ruhum ve beynim hissedemiyor.. Sadece zevk hormanlarim calisiyor.. Solomnus said: ve son olarak beni gasp eden, bana pis pis bakan, bana pis pis kokan, beni onunla aynı şeye inanmıyorum diye gözünü kırpmadan kesicek, ülkemi penguen gibi dolaşan kadınlar ve ortalama koyundan biraz daha çirkin yaratıklarla doldurmak isteyen adama yardım etmem için epey salak olmam lazım. Peki yardim etmemek veya cevreni degistirmeye calismamak bu sorunlari cozecekmi hic zannetmiyorum..
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Evcil hayvan sevgisinden, dostluğundan zerre anlamayan kişilerle bu konuyu tartışmak imkansız. Bu lafları edebilecek insanların evlerine fakir çocuk evlatlık alması gerekir. Öyle elimden geldiğince yardım ediyorum falan meselesi değil. Evimde baktığım dostumu atmaktan bahsediyorsun. Evinde evlatlık aldığın insan yoksa, internet gibi lüks harcamaların varsa boşa konuşuyorsundur.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: Turkiye topraklari ustunden bu kadar ac cocuk bu kadar evsiz kimseniz insan ve muhtac aile varken.. Insanlarin evlerine villalarina vs, evcil hayvan alip, onlara bir suru para harcamasini,ki 100 milyon 50 milyon bile cok buyuk para Turkiyede bir ogrenci bursu aylik o paralar.. ki cok daha fazlasi harcaniyor cogu zaman.. Hayatinda doktor gormemis bebeklerimiz cocuklarimiz varken, nasilda asilari ve veteriner kontrolleri icin dunyanin parasini oduyorlar.. Komur yardimi alip oyunu satan insanlara laf ettigimiz kadar, cevremizde bu kadar ac ve yardima muhtac COCUK varken evcil hayvan beslemeyi savunan kisilere neden laf etmiyoruz. Lutfen panter emel gibi gelip saldirmayin, fikir olarak karsi cikabileceginiz birsey varsa onu soyleyin.. off saçmalığın daniskasi bir yazı olmuş. başkalarını "panter emel"likle suçlarken, sen "panter emel" olmuşsun zaten. "cevremizde bu kadar ac ve yardima muhtac COCUK varken evcil hayvan beslemeyi savunan kisilere neden laf etmiyoruz." ne kadar saldırgan ve bir o kadar da içi boş bir laftır bu ey Allahım... hayvan beslemeyi savunan kişilere neden laf etmiyormuşuz. et gülüm et, tutan mı var. bak mesela belediyeler de sokak köpeği, ev köpeği ayırt etmeden zehirliyip öldürüyor. onlar acı çekerken keyifle başlarında bekliyorlar felan. sen de git onlara katıl. çok ayıp ve terbiyesiz birşey çünkü evcil hayvan beslemeyi savunmak... Bir insan niye evine hayvan alıp besler? Bir düşün bakalım. Birçok nedeni var, bunlardan birini bile bulamıyorsan tebrikler. - Evinde süs/dekor niyetine neşe katsın, baktıkça dinlendirsin (balıklar mesela) diye. - Evinde bakımını üstleneceği ve karşılığında oynayabileceği (hamster veya kuş mesela) bir canlı varlık olsun diye. - Evde kendisinden başka bir canlı varlık olsun, onunla konuşsun, birlikte gün geçirsin, sarılarak uyusun, yalnızlığını alsın (kedi, köpek mesela) diye. Kişinin evcil hayvan beslemesinin nedenleri farklı farklı olabilir. Ama oturup bunu açlık çeken insanlarla kıyaslaman son derece absürt ve densizlik. Doktor parası bulamayan onca çocuk varken neden hayvana tonla aşı parası veriliyormuş. Helal olsun valla kimse düşünmemişti bunu. Git bir köpek al, sonra aşı yaptırma. Ne de olsa doktor parası bulamayan insanlar var ya. Sonra kuduz veya kene aşısı olmadığı için hastalığı sen kap. Kuduz veya keneden hastalan. Sonra düşün bakalım "ne iyi ettim de doktor parası bulamayan insanlar olduğu için köpeğe aşı yaptırmadım, keh keh, çok zekiyim" diye. Gelip burda saçma sapan fakir edebiyatı yapmayın. Yapacaksanız bile oturup aklınızı çalıştırmadan, hayvanları besleyen insanlara saygısızlık etmeyin. 20 çocuk doğurup sonra da "doktor parası bulamıyoruz abeeey, fakiriz abeeey" diyenlere karşı, evlenmemiş, çocuk doğurmamış, tek başına yaşayan insanların "çocuk/arkadaş" olsun diye köpek alan insanlara mı kızıcağız? bu gülünç olmaz mı? 20 çocuk doğuran sonra da "fakirlik"ten şikayet eden adama hiç birşey demiyorsun da, diğer adamın parasını nasıl harcadığına nasıl karışırsın? "bunca aç çocuk varken" sen neden internet kullanıyorsun mesela? millet doktora para veremiyor, sen elektriğe ve internete boşa para harcıyorsun. al işte aynı hesap. ayrıca şu da var, görmezden gelmişsin. insanların fakirleşmesini engellemek veya fakirlere yardım etmek, sosyal devlet'in görevidir. insanların hayvan beslemesini veya "hayvan besleyenlere neden laf etmiyorsunuz ühühü" diyerek fakirliğe çözüm bulamassın. tüm insanların evcil hayvanları tek günde yokedilsin. evcil hayvan satın almak tümden yasak olsun. bu şekilde fakirliğe çözüm olmaz. ama bunu görmezden gelmişsin. sırf hayvan besleyen insanlara laf emek için. aferin. devlet yatırım yapsın, ekonomiyi güçlendirsin, işsizlere iş sahası yaratsın diye "VERGİ" denilen birşey var. Her aldığın üründen devlete vergi veriyorsun. Devlet tüm bu vergileri alıyor, ve halka karşı da vergilerle ekonomiyi ve ülkeyi kalkındırmaktan sorumlu oluyor. İnsanların aç olmasının nedeni devlettir, hayvan besleyen insanlar değildir. Saygısızlığa lüzüm yok. Evcil hayvana çok para harcandığından şikayet etmişsin. Bir "çocuk" daha çok para harcatır aileye. Bir köpek için aşı parası ve yemek parası dışında masraf olmaz. Ancak bir çocuğun giyim masrafı var, eğitim masrafı var, kuru mamadan daha pahalı yiyeceklerle beslenmesi gerekli... Bütün bunlar varken evcil hayvanların ne suçu var? Madem aç çocuklar var, biz de çocuk doğurmayalım? Doktora bile para veremeyen insanlar varken, biz çocuğumuzu pahalı okullara götürüyoruz? Çocuklar bu kadar masrafa neden olurken, evcil hayvanların çok masraflı olduğunu iddia edip kötülemen, yazdıklarında bir art niyet olduğunu ortaya koyuyor.
Öne çıkan mesajlar