bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 buyse sen nasıl bi sapkın çevrede büyüdün bilmiyoruz ama bizim çevremizde böyle şeyler imkansız siz ailede bunu çeşitlendirebilirsinizde ilişki çemberi kurabilirsiniz akrabalık derecesi bol nasılsa.
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Buyse birşey sorucam ama ciddi cevap ver lütfen... Hayır, akraba evliliği ürünümüsün diye sormuycam. Şu saçma salak şeyleri ciddi ciddi mi savunuyosun yoksa maksat eğlence olsun diye mi?
sir Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 eheh burda da müslüman olmayan muhafazakarları görüyoruz sanırım..derdiniz "doğacak çocuğun özürlü olması" falan diil sizin, basbaya sapıklık, ensest, pis diyosunuz. bence de normal değil, anormal bi davranış. yadırgarım da yani. ama oluyo da sık sık, hem sadece doğuya ya da türkiyeye özgü bişey de değil, dünyanın her yerinde oluyo. yasalar ortada, hukuken kuzenlerin evlenmesi için bi sakınca yok. yani kınarsın, eleştirirsin ama, işte o kadar.
bao Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 bu kadar da üstüne gidilmez ki bi görüşün. akraba evliliğini normal gören kültürler var hem mikro hem makro ölçekte. bi insan akraba evliliğinden doğmuş da olabilir. bu onun suçu değildir, yapabileceği bişey yok. ayrıca tartışırken belaltıa vurmaya ne meraklısınız. buyse nin görüşlerine katılmayabilirsiniz, ki ben 2 sayfa önce belirttim katılmadığımı, ama bu ona hakaret etme hakkı vermez ki size. ona bilip bilmeden akraba evliliği ürünü deme hakkı da vermez.
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 bao said: hem mikro hem makro ölçekte. uuuuuuuuu
bao Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Cintonik said: uuuuuuuuu anlayamadın sen. hem türkiye içindeki etnik öğelerde (kürtler vb.) hem de başka kültürlerde (ruslar, gürcüler bnm bildiklerim) demek oluo o.
bao Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 post mu kasıosun, beni mi taunt uosun anlamadım. bi görüşün varsa cümle de kuruyoruz biz arada, sen de dene.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 =)))) insanın amcasının kızıyla evlenmesi pek normal bi davranış. anlamadığım şey bunu savunabilecek zihniyette olmanız o herşeyden ilginç.
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Ne iki yüzlüsünüz ya hepniz Godfather III'te babanın kızının kuzeniyle evlenmesini istiyordunuz ayrılmasın diyordunuz. Tabi hoş değil ama oluyor her yerde napıcaksın. Kuzenim yok o yüzden kuzenin ne kadar aileden olduğunu ensest olup olmayacağını bilemem. Bir de sanıyorum Niğde'de aşırı ensest varmış. Herkes farkındamış durumun. Niğde yakınları bir yer de olabilir yanlış olmasın.
sunthewhich Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Benim ablamın çocuğu olacak, sonra benim bir çocuğum olacak, sonra bunlar evlenecek mi ? Kendi çocuğumu sevdiğim kadar severdim onlarıda... Bunu savunanlar bile midemi bulandırıyor.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 sir said: ama oluyo da sık sık, hem sadece doğuya ya da türkiyeye özgü bişey de değil, dünyanın her yerinde oluyo. Tr açısından bakarsan doğuda var daha çok. Batıda hiç görmedim ama bikaç istisna belki vardır. bao said: bu kadar da üstüne gidilmez ki bi görüşün. akraba evliliğini normal gören kültürler var hem mikro hem makro ölçekte. Öyle kültür olmaz olsun. Ülkemizin temelleri atılırken medeniyetimizden böyle karanlıkları temizlemek için bir savaş da açıldı. Sağlığa ahlaka bilme hatta dine aykırı "kültür" bence kültür değildir. Olsa olsa küçük veya büyük birkaç grubun hatalı bakış açısı olmaktan ileri gitmez.
Metakuso Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 başka konu olsa bu kadar tartışılmaz burda
mani Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 yani bir düşünün. halanızın kızıyla yada oğluyla. halanız yada dayınız. annenizin yada babanızın kardeşinin çocuğu. of diyorum halen bunu mantık sınırlarına oturtmaya kasanlar var. hayır bu ilişkiden akraba evliliği sonucu sakat çocuk doğma ihtimali var. sıradan bir sakat çocuk doğma ihtimalide değil. bilimsel sonuçlarıda ortada. kan davasıda normal karşılanıyor türkiyede onuda savunun. doğuda aileleri barıştırmak için asker valilik devreye giriyor. halbuki bu işe karışmış herkezi hapse atmaları gerekirken. daha neleri savunacaksınız yakında onlarıda öğreniriz bu forumlar aracılığıyla.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Türkiye'de yaşayan büyük cahil kitlelerin normal kavramlarının çeşitli yöntemlerle düzeltilmesi gerekiyor. Atatürk'ün de zamanında yaptığı buydu, biz devam ettiremedik.
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 sir said: eheh burda da müslüman olmayan muhafazakarları görüyoruz sanırım..derdiniz "doğacak çocuğun özürlü olması" falan diil sizin, basbaya sapıklık, ensest, pis diyosunuz. bence de normal değil, anormal bi davranış. yadırgarım da yani. ama oluyo da sık sık, hem sadece doğuya ya da türkiyeye özgü bişey de değil, dünyanın her yerinde oluyo. yasalar ortada, hukuken kuzenlerin evlenmesi için bi sakınca yok. yani kınarsın, eleştirirsin ama, işte o kadar. Abi ensest, sapık, pis, leş; üstüne bir de çocuk sakat doğuyor. Battal boy insanlık ayıbı yani bu.
solaris777 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 simdi benim kuzenlerim yeni evlendi. oncelikle tiksinc bi davranis (bence) amma velakin bu bir sosyal olgudur bunu degerlendirirken o sosyal yapinin kriterlerini anlamak lazim. hemen soyliyim bu ilkel ve igrenc bir davranis tir (bence) burada bu davranisi mesrulastirmaya calismiyorum SADECE uzaktan gördüyosunuz, yakindan şahit olmuş biri olarak anlatayim.. Biz Karslıyız. şimdi Doğu deyince Kürt lüğe dair bir dokundurma var, biz Azeri kökenli (%100) bir sülaleyiz (benim sülaleyle ilişkim olmasada, sosyolojik açıdan incelemişmidr sıklıkla) Bu akraba evliliğinde anafikir: Sosyal yapının ilkel (Neye göre? tabiki günümüz modern şehirli hayatına göre) ve içe kapalı olması sonucu, ailenin talep edeceği değer yargılarının, hizmet ve saygının (anaya babaya vesaire - ki en saçma kısmı bence bu) bir yabancı dan beklenmemesidir.(evet, bu tarz ilkel yapılarda biz olgusu kuvvetlidir, dışarıdaki yaşamı hem algılayamamaktan hemde maddi ve sınıfsal açıdan ulaşmak mümkün olmadığından her zaman mesafeli yaklaşılır ve dışardan insanların aileye kabulu zor, zaman zaman imkansizdir.) Ha bunlarinda yaninda, olası mal ve paranın, bugün, yarın ya da ilerde, bir yabancıyla paylaşılma olasılığınında bu yapıyı rahatsız etmesi muhtemeldir. sonuç: yanlış mı? kesinlikle. cehalet mi? geri kalmış sosyal yapı mı? evet. Manyak Sapık pislik yer altından çıkmış vampirlerin marifeti mi? hayır. yukarda olayı algılargenki yabancılaşmalarını görüp, marsta yasadığını düşündüğüm arkadaşlarada selam eder bir an önce yörüngeye oturmalarını tavsiye ederim.
NoS Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Milletin bilmediğim yoğurduğunu yiyeceğime kendi ekşi ayranımı içerim daha iyi. Sakıp Sabancı Not:Tam doğru olmayabilir ama ana fikir bu
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 "Otomobil üreten fabrikalarım var ama benden araba isteyebilecek durumda bir oğlum yok." Bu da kendisinin lafı.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 NoS said: Milletin bilmediğim yoğurduğunu yiyeceğime kendi ekşi ayranımı içerim daha iyi. Sakıp Sabancı Not:Tam doğru olmayabilir ama ana fikir bu Demek ki bu kadar dışa kapalı olmamak lazımmış, demek ki milletin bilmediğin yoğurdu kendi ekşi ayranından daha sağlıklıymış.
Reflective Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 cicibebe said: müslümanlara has birşey değil bu, çerkesler hariç tüm topluluklarda görülen bir uygulama çerkezleri niye övüyorsun :D çerkezmisin?
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Çerkezlerde dışarıya kız verilmez. Kuzene falanda verilmez.Onlarda sülale seviyeleri vardır bi nevi kast sistemi gibi.Sınıflar arası evliliğede karşıdır yaşlı çerkezler.
bao Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 bLackcha0s said: Çerkezlerde dışarıya kız verilmez. Kuzene falanda verilmez.Onlarda sülale seviyeleri vardır bi nevi kast sistemi gibi.Sınıflar arası evliliğede karşıdır yaşlı çerkezler. burda bahsedilen, çerkezlerde kölelik ve beyliğin olduğu. bey soyundan gelen, köle soyundan gelenle evlenmez. kölelik ve beylik ise boyunla alakalı değil, her boy içinde köle ve bey sülale olur.muş. zamanında. artık eskide kalmış bir adet. boylar arası savaş döneminde, esirlerin olduğu zamanda kalmış bişey daha çok.
Öne çıkan mesajlar