fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 ANKARA - Başbakanlık’a bağlı Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı’na Nurculuk ve Saidi Nursi uzmanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan getirildi. Eraslan, “Milli Mücadelede Bediüzzaman Said Nursi” başlıklı makalesinde, “19 Mayıs 1919’un, Kurtuluş Savaşı’nın ikinci aşaması olduğunu ve padişahın onayı ile başladığını” savunuyor. Eraslan, Nursi’nin risaleleri ile İstanbul hükümeti ve halifenin fetvalarına karşı Ankara’yı rahatlattığını, Atatürk’ün de onun mücadelesini destekleyerek kendisini Ankara’ya çağırdığını ileri sürüyor. Saidi Nursi hayranı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda açık bulunan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı’na Prof. Dr. Cezmi Eraslan’ın görevlendirilmesine ilişkin “görevlendirme kararı” Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Nur cemaatinin kurucusu Saidi Nursi hakkındaki araştırmalarıyla dikkat çeken Eraslan, doktorasını da “Abdülhamit’in İslam Birliği Politikası” üzerine yaptı. Eraslan, “Milli Mücadelede Bediüzzaman Saidi Nursi” başlıklı makalesinde çarpıcı görüşler ortaya koyuyor. Milli Mücadele döneminin sonuçlarının derinliği ve yaygınlığı bakımından Cumhuriyet tarihi için büyük önem taşıdığını belirten Eraslan, altı asırlık devletin artık kendi ayakları üzerinde durma problemiyle yüzleşmesinin, devletini, milletini seven insanları çıkar yollar aramaya sevk ettiğini ifade ediyor. Mücadelenin aksiyon aşamasında yer alan insanlar arasında asker, din adamı ve serbest meslek sahibi insanların yoğunluğunun bu kesimlerin konuyla yakından ilgilendiklerini gösterdiğini dile getiren Eraslan, 19 Mayıs 1919’un Kurtuluş Savaşı’nın “ikinci aşaması” olduğunu ileri sürüyor. Eraslan, bu görüşünü şu ifadelerle ortaya koyuyor: “Bilindiği üzere İstanbul hükümeti ile bu hükümetin kabulü ve tasvibe arzından sonra padişahın onayı ile başlayan 19 Mayıs 1919 tarihli ikinci aşamada, memleketin ilim ve fikir erbabı ikili bir tercihle karşılaşmışlardır.” Cumhuriyet 05.07.2008
Bleda2 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 fedaykin sabah sabah benim gibi insanlara bu tip insan müdveddelerine küfür ettirtmeken zevk mi alıyorsun?
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 diyanet işlerinin başında satanist emokidleri göreceğimiz günler yakındır!
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 araştırma merkezi. belki araştırır bişeyler öğrenir atatürk hakkında.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Bleda2 said: fedaykin sabah sabah benim gibi insanlara bu tip insan müdveddelerine küfür ettirtmeken zevk mi alıyorsun? Doğru anladıysam +1 Ayıp be. Nurculuk uzmanı nedir ya? :D Onu geçtim hadi nurculuk uzmanı var, Atatürk Araştırma Merkezi'nin başı ne? Ne araştırır nurcu? Araştırmaz ki o günah? Bilim günah. Şeytan işi. Evrim falan.. Neyi araştırır nurcu? Öf be :X
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 kendi kafasından araştırmalar yazar artık
Bleda2 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 @nil: dogru anlamışsın. (Evet sabah bilgisayarı açar açmaz bu başlıkla karşılaşınca o adamada, o adamı o dernegin basına koyanada saglam sövdüm)
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 gündem mi yapmaya çalışıyorlar yine nedir. Buna banzer olayları hep böyle sebeplerle kullandılar
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Bleda2 said: fedaykin sabah sabah benim gibi insanlara bu tip insan müdveddelerine küfür ettirtmeken zevk mi alıyorsun? Katılıyorum. Tam kızmış halde birşeyler yazacaktım ki.. Viktor said: darbe geliyor gacin lulz ve SturmVogel said: münferit olay lol bu yazıları görünce eğlendim :) ehehe liberaliz slms :D
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 ne demisti humeyni hastasi hatun? ataturk padisahtan yetkiyi alip kotuye kullandi.. artik oyle milyonlar yetismeye baslar.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Aynen, o turbanli kizimiz gibi zihinler yetisti, yetisiyor. Onlar her boku yanlis ogrendigi, carpitildigi icin boyle suursuz zihniyetler, liberaller falan musallat oluyor basimiza.
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 siz niye dogrusunu ogretemiyorsunuz arkadaslar bunu dusunun sabah aksam millete saydiracaginiza
sir Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 içimizden düşünüyoruz. yanlış öğrenenleri bi ortadan kaldıralım da önce.
Karag8z Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Padişahtan yetki alıp onun gibi bir padişaha fake atan ve bizim bugün yunan tohumu olmamızı engelleyenler için canımı veririm. Hatta nası goduk!
Dark_Soul Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Giovanni said: siz niye dogrusunu ogretemiyorsunuz arkadaslar bunu dusunun sabah aksam millete saydiracaginiza akp gibi organize olup 100 lerce imamhatip lisesi+fet.cu+nurcu yurtlar açıp fakir öğrencileri para almadan buraya yetiştirip beyinlerini yıkayıp ortalığa salamadığımız için olsa gerek
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Ahahah etraflarında kim varsa onu koyuyolar, Atatürkçü olsa onu koyarlardı, yok ki, bunlardan var.
Öne çıkan mesajlar