Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fethullah Gülen'in beraat kararı onandı

Theridone

Öne çıkan mesajlar

Fetullah Gülen bir kasette (youtube'da yayınlanmıştı) "Devletin tüm kilit notalarını ele geçirene kadar, kendinizi gizleyin, gerekirse içki için, namazı, orucu bırakın, eşleriniz türban da takmasın, günü gelince verilecek sinyali bekleyin, geri dönüşü olmayacak bir şekilde islam/şeriat devletini kuracağız"

demişti.
E buna rağmen nasıl suçsuz bulunuyor hayret.

Gerçi baklava çalan çocuklara yıllarca hapis verilen bir ülkede çok da anormal değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
gelemez ki turkiyeye..

vururlar. cidden indirirler bunu.

Gelemezden ziyade gelmez.
Niye gelsin.
Amerika gibi krallar gibi yaşadığı yeri bırakıp Türkiye gibi riskli bir yere mi gelcek.
Yok canııım.

Zaten gelmemesinin nedeni davalı olması değil ki.

Hem davalı olduğu için yurtdışına kaçması sadece onun korkak olduğunu gösterir.
Oysa Amerika'ya daha güzel şeyler için gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbir mesajımda hiçbir yerde fethullah gülen ve cemaatine karşı herhangi bir sempati duyduğumu söylemedim slat. sadece en son yargı kararında yargıya ne olursa olsun secde etmemiz gerekir diyen kişilerin tamamı bu kez bu kararı yadırgadılar da ondan soruyorum.
nedir izahı bunun?
korkak yargı mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
nedir şimdi?
satılmış yargı mıdır?
amerikan uşağı yargı mıdır?
şeriatçı yargı mıdır?
nedir?

aynı soruyu akp kapatılırsa sorayım mı sana?

nedir yani?
darbeci yargı mıdır?
asker postalı sevicisi yargı mıdır?
israil uşağı yargı mıdır?

kurumlarla ilgili kişilere indirgeme + aşağılama kombosunu daha çok vakitli amcalar falan yapıyor ama sana daha yakın sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

sor rahan. bu soruyla ilgili sıkıntım yok.

akp'nin kapatılmasına karşıyım. dtp'nin de kapatılmasına karşıyım. yargıçlar her iki davada da kendilerinin insiyatifine bırakılmış geniş bir yorum alanı çerçevesinde karar verecekler. yasa yargıçlara bu imkanı veriyor. ben bu yasanın yanlış olduğunu savunuyorum. yorum elbette hukukun olmazsa olmazlarındandır ancak mümkün olduğunca çizgileri kesin olarak belirlendikten sonra çıkacak kararların insanların vicdanında en az rahatsızlık oluşturmasını sağlamak gerekiyor yasalarla. tabi bu ütopyadır, ılaşılmazdır ancak yaklaşmak mümkündür. bugün bundan çok uzağız.

mevcut yasanın yanlış olduğunu savunuyorum çünkü mevcut sistemle alınan kararlar, kararı veren kişilerin kim olduğuyla o kadar ilgili ki... spesifik oalrak, anayasa mahkemesi başka bir kombinayyonla oluşmuş olsa başka bir karar çıkar diyebiliyor herkes rahatça. yasa ve hukuk dediğimiz şey böyle olmamalı. insan değişince karar değişmemeli.

ben yargının bugün subjektif kararlar verebildiğini söylüyorum. bunu söylediğimde bana kızan arkadaşlar şimdi bu karara neden kızıyorlar onu izah etsinler, onu istiyorum.

bu arada benim islam dinini takip ettiğimi bile söylemek zorken beni fethullah gülen'cilikle falan itham edenlere de ne diyeceğimi bilemiyorum. en iyisi hiçbir şey demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Fetullah Gülen bir kasette (youtube'da yayınlanmıştı) "Devletin tüm kilit notalarını ele geçirene kadar, kendinizi gizleyin, gerekirse içki için, namazı, orucu bırakın, eşleriniz türban da takmasın, günü gelince verilecek sinyali bekleyin, geri dönüşü olmayacak bir şekilde islam/şeriat devletini kuracağız"

demişti.
E buna rağmen nasıl suçsuz bulunuyor hayret.

Gerçi baklava çalan çocuklara yıllarca hapis verilen bir ülkede çok da anormal değil.

yutub niye kapalı acaba =/
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
bu arada benim islam dinini takip ettiğimi bile söylemek zorken beni fethullah gülen'cilikle falan itham edenlere de ne diyeceğimi bilemiyorum. en iyisi hiçbir şey demiyorum.

Sufizm veya Sufilik (Arapça: صوفية), İslamiyet'te Allah'a ulaşmanın ezoterik yollarından biri ve felsefi bir akım. Birçok farklı tarikatı vardır. Mezhep olup olmadığı konusunda fikir birliğine ulaşılmamıştır. Bu yolun takipçilerine Sufi denir.

hakkaten de. günahına giriyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
sor rahan. bu soruyla ilgili sıkıntım yok.

akp'nin kapatılmasına karşıyım. dtp'nin de kapatılmasına karşıyım. yargıçlar her iki davada da kendilerinin insiyatifine bırakılmış geniş bir yorum alanı çerçevesinde karar verecekler. yasa yargıçlara bu imkanı veriyor. ben bu yasanın yanlış olduğunu savunuyorum. yorum elbette hukukun olmazsa olmazlarındandır ancak mümkün olduğunca çizgileri kesin olarak belirlendikten sonra çıkacak kararların insanların vicdanında en az rahatsızlık oluşturmasını sağlamak gerekiyor yasalarla. tabi bu ütopyadır, ılaşılmazdır ancak yaklaşmak mümkündür. bugün bundan çok uzağız.

mevcut yasanın yanlış olduğunu savunuyorum çünkü mevcut sistemle alınan kararlar, kararı veren kişilerin kim olduğuyla o kadar ilgili ki... spesifik oalrak, anayasa mahkemesi başka bir kombinayyonla oluşmuş olsa başka bir karar çıkar diyebiliyor herkes rahatça. yasa ve hukuk dediğimiz şey böyle olmamalı. insan değişince karar değişmemeli.

ben yargının bugün subjektif kararlar verebildiğini söylüyorum. bunu söylediğimde bana kızan arkadaşlar şimdi bu karara neden kızıyorlar onu izah etsinler, onu istiyorum.

yasanın hatalı olduğunu savunmak başka, yargıçların subjektif davrandığını düşünmek başka, "yargı"'nın satılmış veya işte "darbeci" "ordu yalakası" olduğunu düşünmek hepsi başka şeyler.

ama herhangi bir olayda sonuca tepki göstermek, o sonuca sebebiyet veren en büyük parçayı lanetlemeyi gerektirmez.(ne acaip bi cümle oldu bu.)

karara tepki verenlerin "türk yargısının satılmış, amarikan uşağı vs. şoroşçu" diye ithamlarda bulunduğunu ima etmek biraz fazla abartı olmuş.

bir de zaten "ateis dediin teröris gibi bişi" diyen adamı boş geçirmesinler yaw. hiç acımam ben de "müslümanların terörist olduğunu huri almak için kendi patlatacğı" propagandası yapmaya başlarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:
Sufi said:

Sufizm veya Sufilik (Arapça: صوفية), İslamiyet'te Allah'a ulaşmanın ezoterik yollarından biri ve felsefi bir akım. Birçok farklı tarikatı vardır. Mezhep olup olmadığı konusunda fikir birliğine ulaşılmamıştır. Bu yolun takipçilerine Sufi denir.

hakkaten de. günahına giriyosunuz.

islam'da tasavvufi yaklaşımlarla, fettulllahçılar arasında baya bir fark olması lazım. bu fettoş amcalar ekonomik birliğe yakınsayan bir çeşit mason gibi çıkar odağı tadında gibi. diye biliyorum.

tasavvufla uğraşan tayfa daa bi entelektüel daha bir bireysel, işin daha bir felsefi yönüyle uğraşan hoşgörülü falan insanlar.

ama ben yine sevmem. insandan başka sığıncak yer aramıcan arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

rahan,
yasa hatalı olduğu için yargıçların subjektif davranabilme insiyatifi var işte. onu demeye çalışıyorum. sonuçta insandır orada olan. insani hataları en aza indirebilmek için sınırları mümkn olduğunca net ayarlamak en ideali olur bence.

benim senelerdir buradaki (az da olsa yazdıklarımdan) tarzımı bilen bilir. bilmeyeni de napiyim artık istiyorsa öğrensin istemiyorsa öğrenmesin. ben burada yanlış bişey yazıldığını düşündüğümde o yanlışı abartarak gördüğüm yanlışı göstermeye çalışırım (expresyonizm :p) tabi ki orada yazdıklarım abartılı söylemler. ama yanlışı görebilmek için bazen biraz uçlara doğru bakmak gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...