Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başıma bir iş gelmeyecekse, Muhammed'i sevmiyorum. »

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1500 yil once arap colleri icin uygun olabilir yazdigi kitap ama kendini peygamber ilan edecek kisi biraz sorumluluk sahibi ve ileri goruslu olmali bence.Bak baskalari mars'a gidecek yakinda senin takipcilerin biraktigin yerde otluyor.
Mesaj tarihi:
bir ilgim yok mevzuyla. kendisini hiç görmedim çünkü. kitabını okudum ondan da bir şey anlamadım. Teşekkür eder yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. Umarım ben bu postu atana kadar topik kilitlenmez.
Mesaj tarihi:
Werewolf said:
Muhammed'i sevmeyenler Allah'ın yarattığı dünyadan siktirsin gitsin.
Muhammed'i sevmemek, dinamiklerimize, değerlerimize yapılmış bir saldırıdır.

bu güzel olmuş rep mep ne varsa verdim sana.
Mesaj tarihi:
çok gereksiz oldu şimdi bu başlık. gerilim yaratıcak sadece. ne tartışmanın gidişatına bir katkısı var ne de düşünsel bi değeri. sadece inatlaşma ve her zamanki o onaylamadığım atatürk vs dini şeyler savaşını ateşliyor.

konunun kitlenmesi ve souless'in ceza alması taraftarıyım. başkalarınada örenk olması maksadıyla tabii, kişisel bişey yok.
Mesaj tarihi:
Afedersiniz ama resmen bokunu çıkarmak buna deniyor sanırım. Şu başlıklara bakın yahu. İsteyen istediğini sevmez , kim karışabilirki.

Free will , insanın doğasında olan şey hani..
Mesaj tarihi:
Iste olay bu.
Eger sen Ataturk'u sevmeyene `olsun, sktirsin, hede olsun, hodo olsun.` dersen bunun sonu gelmez. Muhammed basit bir ornek.
Herkes sevmedigini, sevdigini, kizdigini, yanlis buldugunu, hak verdigini vb. soyleyebilmeli.
Mesaj tarihi:
Werewolf said:

Dünya'yı Allah'ın yarattığı ne malum?

(Tamam biliyorum Atatürk'ü sevmeyen Türkiye'den gitsin'e karşılık bir cevap bu ve o tür düşünceye ben de karşıyım. Ama birisi "fact" diğeriyse sadece bir "assumption. Yani biri kesinken senin söylediğin sadece bir kabullenme, dolayısıyla aynı geçerliliğe pek sahip olmazlar.)
Mesaj tarihi:
-Wissy said:
Iste olay bu.
Eger sen Ataturk'u sevmeyene `olsun, sktirsin, hede olsun, hodo olsun.` dersen bunun sonu gelmez. Muhammed basit bir ornek.
Herkes sevmedigini, sevdigini, kizdigini, yanlis buldugunu, hak verdigini vb. soyleyebilmeli.

Ama tabi biz kendi duygularımızı saçmalarken bir de kapı gibi gerçekler vardır yanında bizim duygularımızın pek bi değeri olmadığı. :) O yüzden böyle dayanaksız ispatsız duygusal patlamalara hiç gerek yok bence. Hakkın var mı? var ama doğru olduğunu göstermez.
Mesaj tarihi:
Soulless said:
Neden ortam gerilsin ki ? Isteyen istedigini sever yada sevmez degilmi ? Benim muhammed'i sevmeme hakkim yok mu ?

ikisi çok farklı şeyler olmasına rağmen kıyas yapmaya kalkıyorsun.
Mesaj tarihi:
Olaylari tek tarafli konusurken atip tutmak daha kolay.Herkes konuyla ilgili yaklasimini isin diger yonuyle test etsin. Ataturk'u sevmeme ozgurlugu vardir ama Muhammedi sevmeme ozgurlugu yoktur diyende gorsun ikiyuzlulugunu , Ataturk'u seveceksin ulan deyipte obur tarafta bu dindarlar enayi valla takilmislar 1.5 milenyum once olmus adamin birinin pesine diyende...
Mesaj tarihi:
Rewendor said:
Werewolf said:

Dünya'yı Allah'ın yarattığı ne malum?

(Tamam biliyorum Atatürk'ü sevmeyen Türkiye'den gitsin'e karşılık bir cevap bu ve o tür düşünceye ben de karşıyım. Ama birisi "fact" diğeriyse sadece bir "assumption. Yani biri kesinken senin söylediğin sadece bir kabullenme, dolayısıyla aynı geçerliliğe pek sahip olmazlar.)

Elimizde Kuran gibi bir tarihi belge varken bence tarih hakkında tartışmaya gerek yok. :)
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...