KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 içki sonrası tanıştığım elemanlarla siyaset hakkında sohbetimizin ardından öğrendim ki bir çoğunluk varmış ki bunlar Atatürk'ü - çıkarımlarımla birlikte - olağanüstü gösterilmesine karşın - kemalist olmayan kesim değil - onu yeren hatta bi hiç oldğunu ve onun düşüncelerinin hiç bir önemi olmadğını düşünen insanların olduğunu öğrendim.. bu beni şok etti çünkü insanlar kemalist olmayabilir ama anti olması olağanüstü geldi.. çevremdendir bu kdr açılmamıştım hiç. yazık ki tartışılabilir bişey olmaması toplumda yazıkki her anti düşünce olduğunu bile bile benim böyle bir şeyden haberim olmaması. misal: Erbakan kemalist değildir ama anti midir? hiç bunu düşünmemiştim... bu topic'te ne dalga geçilmesini ne de tartışma olmasını istiyorum sadece kimler (bilgi edinmek amaçlı) olduğunu ve kaç kişi olduklarını öğrenmek istiyorum mümkünse... tartışacaksanız başka topic açabilirsiniz ayrıca. lütfen diyim bide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 anti-kemalizm kötüymüş ama anti-kolpakemalist iyi bişey. sonuna kadar destekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 benim var bi kaç arkadaşım anti kemalist değiller ama Atatürk'ün pek bi önemi yok onlar için siyasi görüşleri yok çünkü banane yaow ben hayatıma bakarım kim gelirse gelsin hesabı takılıyolar ama antisine henüz ben rastlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Cumhuriyetin kuruluşundan beri açık olmasa Anti-Kemalizm olduğunu düşünüyorum ben. En büyük halk hareketlerinde bile bir anti- kesimin varlığı dikkate alındığında, yapılan devrimlere karşı gelen bir kesimin olması normal geliyor bana. Ha kim bunlar, sayıları ne kadar sorusuna cevap veremem, sadece akıl yürütebilirim. Ancak şu cumhuriyetin başından beri "irticacı"lar dediklerinin tamamı mıdır bilemem ama bir kısmı Anti-Kemalist sayılabilir işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 yok dediğim farklı bişey.. irticacılar bile değil.. çünkü takmamak başka bişey üstüne gidip yermek başka bir şey.. konuştuğum elemanlardan biri acaip atatürkçü biri idi diğer 2si (MARKSİST BAKIŞ adı altında olan bir dergiyi sattılar) sosyalizmden daha ileri bir kült düşüncesi içerisinde olan aynı zamanda anti-kemalist olan insanlardı.. yurtsever cephe ve tkp ile ilgisi yakından uzaktan olmayan insanlar sadece belli bi ideolejik yolda uzak köşelerde yürüyenler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Öncelikle Kemalizm'in ne oldugunu bilmek lazım. Sen Anti-Kemalizm'im demişsin ama tanıstıgın kişilerin Kemalizme değil Atatürke karşı bir tutum sergilediklerini belirtmişsin.Anti-Atatürkçü bu kişiler. Yoksa Mustafa Kemalin getirdigi ilke ve devrimlerden oluşan ideolojiye karsı cıkmak ya yobazların işidir ya da dünyadan haberi olmayan molozların. Kemalizm; bir çağdaşlaşma, ekonomik modernleşme, devletin düşünce ve işleyiş yapısına tümden getirdiği değişimlerin bir bütünüdür. Ha bunları Atatürk olmasaydı daha iyi yapılırdı diyen varsa 5sn bile dayanamam heralde o kişiye.haklı haksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 adamınbiri said: benim var bi kaç arkadaşım anti kemalist değiller ama Atatürk'ün pek bi önemi yok onlar için siyasi görüşleri yok çünkü banane yaow ben hayatıma bakarım kim gelirse gelsin hesabı takılıyolar ama antisine henüz ben rastlamadım. Atatürk'ün önemini anlamak, bilmek için siyasi bir görüşe sahip olmaya gerek yok diye düşünüyorum. İnsanların kafalarında anti veya Atatürk'çü olmasa da, Atatürk'ün "önemi" yoksa apolitik değil cahillerdir. Atatürk ile sınırlı değil tabi, bunun Hitler'i var, Lenin'i var, Stalin'i var ama kendi ülkesi hakkında bu kadar fikirsiz olması bir insanın güzel bir durum değil gerçekten. Kim gelirse gelsin ben hayatıma bakarım olayına girmiyorum bile, tartışma çıkar, yatıcam ben sınavım var 9 da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 ben dayanırım açık görüşlü biriyim.. sadece onun ne kdr ileri gidebileceğini görmek için bile sabrederim. ilk ve son görüşüm de olur o kişiler.. doğru tanım anti - atatürkçü.. ama işte sadece bu değil.. kendi mantık çemberleri içerisinde atatürkün getirdiği bütün yeniliklere karşılar ki anti atatürkçü nokta. aslında sadece atatürk ün itaat terakkinin piyonu olarak ortaya çıktığını ki yaptığı dil devriminden şapka devrimine kadar her şeyin atatürk ün olmadığını hatta yine piyon olduğunu ya da adı geçen olduğunu savunuyorlar..lar.. lar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 ohooo o tarz bi görüşleri varsa komplo teorilerinden baska sıgınacak bişeyleri yoktur onların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 bilir kişilerdi konuştuklarım tarih coğrafya politika.. ileri derecede bilgili ama bi o kdrda güdümlü bilgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 işte öğrenmeye çalışıyorum kim bunlar yok mu bizim forumumuzda çıksın anlatsın bize nedir ne oluyo yahuu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Ya Anti-Kemalist'e nasıl rastlamadınız hiç? Biri Cumhurbaşkanı diğeri Başbakan oldu ya? Topiği geyiğe dönüştürdün diyecekler ama anti-kemalizm hakkaten böyle birşeydir. Bu kimseler Kemalizm'in başarılarının abartıldığını, müslüman halkın başarısının Atatürk ve Kemalistler tarafından sahiplenildiğini iddia ederler. Onlara göre herşey Allah yolunda savaşan kahraman müminler tarafından başarılmıştır. son bir not: ben de kendimi kemalist kabul etmiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Atatürk'ün bu ülke tarihinde iz bırakıcı etkileri olmadığını iddia etmek saflıktan birşey değildir, ancak bunlar hakkında doğru veya yanlış demek sübjektif bir yorum olacaktır. Bunlar hakkında herkes istediğini düşünebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 yavas yavas alisicaz bu dusunce ozgurlugu denen seye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 kaçın demokrasi geliyor olol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 genelde böyle şovenist milliyetçi,osmanlıcı,ülkücü tayfada pek sevmez Atatürk devrimlerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 antisi var. çok beğeneni var.tapma derecesindekiler artık.kemalizm ideolojisindeki insanlar. vatanı kurtarmış olmasına saygı duyup ideolojilerinin bir kısmını beğenip,bir kısmını beğenmeyen,yani bir insan ve kurtarıcı olarak saygı duyan ama bunu da ölçülü bir şekilde tadında bırakan insanlar var. vatanı kurtarmış olmasına saygı duyup ideolojilerinin hepsini beğenen ama bu sevgisini de tadında bırakan, o kadar abartmayan insanlar var. kemalizmden bihaber olan ama direk dolma düşüncelerle , lise bilgileriyle atatürk efsanedir diyenler ve dolma bilgileriyle atatürk yerin dibine diyen tipler var. kimisini için de varlığı yokluğu önemli değil, ama zaten bu insanlar için dünya umurlarında değil,sadece atatürk meselesi için değil yani. her düşünce de olduğu gibi tabi her şekilde her açıdan insanlar yaklaşır olaylara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 türkiye'nin varoluş amacı, halkına hizmet etmektir, türkiyenin kurucusuna değil. eğer sadece türkiyenin kurucusunun düşüncelerine karşı çıkacak diye türk halkına yararlı olacak birşeye karşı çıkıyorsa birileri, ona karşı çıkarım. bu şekilde bir konu olması bile insanların ne kadar yanlış düşündüğünü gösteriyor. adam öleli oldu 70 yıl. artık kendi başımıza "ne yaparsak türkiye ileri gider" demeyi öğrenmeliyiz, "atatürk ne yapardı" demeyi bırakmalıyız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 genelde yapmam bunu ama gerçekten söylenecek herşeyi söylemiş. jadelith +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 ek: önce jad e bi artı bir vereyim repi artsın Apache said: genelde böyle şovenist milliyetçi,osmanlıcı,ülkücü tayfada pek sevmez Atatürk devrimlerini. ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi. osmanlıcı tayfa dediğin milliyetçilikten uzak, daha çok refahçı, akpci kesim sanırım. onun dışında şimdiye kadar tartıştığım hiç bi ülkücü atatürk ile ilgili laf etmedi hakkını vermek lazım. zaten bence oldukça mantıksız. tam tersi biçimde, marksist - komünist tanıdıklarım atatürk'ten hoşlanmadıklarını açıkça dile getirmişlerdir. zira bir ülke hem sosyalizm hem de cumhuriyet ile yönetilemez. arkadaşların amacı ve düşüncesi türkiye'ye sosyalizmi getirmek, dolayısıyla da yönetim şeklini değiştirmek olduğundan en başta atatürk'ün devletinin anayasasının ilk 3 maddesine nefret duymaları lazım. onun dışında, atatürk "ismi" bazen gerçekten çok kullanılıyor ve bundan hoşlanmıyorum. açıkçası kendisi hala yaşıyor olsa kendi üzerinden oy toplayıp topluma yararlı hiç bir şey yapamayan insanlara olumsuz fikir belirtirdi. bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Jadelith said: türkiye'nin varoluş amacı, halkına hizmet etmektir, türkiyenin kurucusuna değil. eğer sadece türkiyenin kurucusunun düşüncelerine karşı çıkacak diye türk halkına yararlı olacak birşeye karşı çıkıyorsa birileri, ona karşı çıkarım. bu şekilde bir konu olması bile insanların ne kadar yanlış düşündüğünü gösteriyor. adam öleli oldu 70 yıl. artık kendi başımıza "ne yaparsak türkiye ileri gider" demeyi öğrenmeliyiz, "atatürk ne yapardı" demeyi bırakmalıyız. Cidden güzel tarif olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 roket adam said: tam tersi biçimde, marksist - komünist tanıdıklarım atatürk'ten hoşlanmadıklarını açıkça dile getirmişlerdir. zira bir ülke hem sosyalizm hem de cumhuriyet ile yönetilemez. arkadaşların amacı ve düşüncesi türkiye'ye sosyalizmi getirmek, dolayısıyla da yönetim şeklini değiştirmek olduğundan en başta atatürk'ün devletinin anayasasının ilk 3 maddesine nefret duymaları lazım. İşte bu Türkiye'deki en büyük safsata ve hurafedir. Daha doğrusu Türkiye'de sosyalizmin ne kadar genç ve tecrübesiz olduğunun kanıtıdır. Atatürk gibi, Lenin gibi, Castro gibi, Mao gibi dünyanın en büyük komünist önderleri Atatürk Devrimleri'ne olan saygılarını ve takdirlerini iletirken, bizim ülkemizde çeşitli sol tandanslı siyasi partiler, 3-5 kişilik başıbozuk çeteler Atatürk'e küfretmeyi marksizmin şanından sayabilmektedirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 her kesimde var atatürk'ü sevmeyen irticacı solcu sağcı her kesimde.. ama bu kdr tam ters düşüp yani anti-atatürkçü olan marksist bakış dergisini çıkaranlarda gördüm.. ama neden? hyr hiç mi saygıları yokki uğrunda onlarca ölmüşlerimize bir hiç gibi bakıyorlar ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Jadelith said: türkiye'nin varoluş amacı, halkına hizmet etmektir, türkiyenin kurucusuna değil. eğer sadece türkiyenin kurucusunun düşüncelerine karşı çıkacak diye türk halkına yararlı olacak birşeye karşı çıkıyorsa birileri, ona karşı çıkarım. bu şekilde bir konu olması bile insanların ne kadar yanlış düşündüğünü gösteriyor. adam öleli oldu 70 yıl. artık kendi başımıza "ne yaparsak türkiye ileri gider" demeyi öğrenmeliyiz, "atatürk ne yapardı" demeyi bırakmalıyız. "halka yararlı olacak" çok ama çok muğlak bir laf. yasalarda herhangi bir düzenleme yaptığında o düzenleme birilerinin yararına olurken diğerlerinin zararına olabilir. bu ülkenin kuruluşunda belirlenen temel ilkeler var. laik demokratik sosyal hukuk devleti diye. halka yararı olsa bile bu ilkelerden birini zedeleyen düzenlemeleri yapamazsın. atatürk her ne demiş olursa olsun. misal abdullah öcalan'ı asalım mı diye referandum yapıp çıkan karar her ne kadar "demogratik ve halg yararına" olursa olsun onu uygulayamazsın. ya da uygularsın ama hukuk devletiyim diyemezsin.. gibi gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Jadelith said: eğer sadece türkiyenin kurucusunun düşüncelerine karşı çıkacak diye türk halkına yararlı olacak birşeye karşı çıkıyorsa birileri, ona karşı çıkarım. Atatürkçülük'e uymayıp da Türk halkına yararlı olacak o birşey neymiş merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar