Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WAR Kaybediyor..

bingildak

Öne çıkan mesajlar

WoW hiçbir şekilde bu oyunlarla kıyaslanmamalı, sonuçta WoW zaten piyasanın yaklaşık 80-90% lık bir payına sahip, WAR veya AoC WoW'a rakip değil, sadece onun payından biraz koparmak istiyen oyunlar.

Ben hala fall'a çıkarsa çıkar, çıkmazsa çıkmaza takılmış durumdayım.. ilginç yani. Geçikme eyvallahta, bu eşşeğin bingildağına suyu kaçırmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki WoW'la kapışamazlar. Zaten WaR yapımcıları bunu ilk podcastlerinde, forumlarda birkaç kez söylediler.

Ama WoW bu çıkışını daha fazla sürdüremez bence, ellerindeki çoğu kozu harcıyorlar WotLK ile birlikte.

Arthas ve Death Knight opsiyonlarını kullandıktan sonra, WoW oynayanların büyük kısmını oluşturan çocuk kesimine yönelik bütün seçeneklerini kullanmış olacaklar.

Ayrıca, level cap'in 80'lere yükselmesi, yeni karakter açacakların fazla işine gelmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
bingildak fikirlerine saygım var ama arkaplanda olanları görmüyorsun çok.

WaR dediğinin arkasında EA var.
WoW'da Blizzard.

AoC bir tek züğürt olan, zaten Funcom yapıyor, daha earlyaccess'ten batmaya başladılar.

funcom a helal diyorum o zaman bu züğürtlüğüyle bu kadar mükemmel bir oyun yapmayı başarmalarından dolayı

27 saat gecikme oldu toplam
27 saat ile kim ne batmış?
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu oynamadan mükemmel olup olmadığına karar vermeyin bence.

Bir bakın ilk, oyun stabil çalışacak mı, orada burada glitchler var mı, sınıflar dengeli mi, exploit edilebilecek ciddi bug var mı?

Siz daha oyun release edilmeden karar veriyorsunuz.

Ve dikkatli oku lütfen, "başladılar" dedim, "batmışlar, uff, öff, hohoho" demedim.
Sonraki zamanlarda Funcom'un neleri yapıp, neleri batırdığını daha net görürüz.
Sosyal ağlarda paylaş

AoC mükemmel olmaktan çok uzak ki daha release bile olmamış bir oyunu mükemmel sıfatıyla bir arada kullanmak çok yanlış. Oyunu mükemmel yapan bir çok özellik vardır, bunların daha sadece bir kısmı sizin görüşünüze sunumdu. Tabii şahsi görüşler olabilir ama WoW o kadro, bütçe ve altyapıyla bu kadar yıldır oyunu "mükemmel" yapamadıysa bir nedeni vardır. Ama gelgelelim, şöyle bir durum var, funcom ne kadar tabiri caizse kıytırık diye hitap ettiğimiz bir şirket olsa da verdiği tarihte oyunu piyasaya sürdü ve genel olarak beta oyuncusu oyundan gayet memnun. WAR'a baktığımızda nerdeyse 1 yıl geçikmeli ve beta oyuncuları şu an oyundan gayet mutsuz (yine genelleme yapıyorum, tanıdığım kişilerden, tanımadıklarımdan değil...). Arkadaşımı oynarken izledim ve CE aldığıma lanet ettim, oyun resmen, bildiğiniz, internet kafede ortaokullu, liseli bebelerin oynadığı knight online'a benziyor. O kadar testinden sonra o kadar affedilmez, oyunu oynanmaz kılan bug var ki. Sanırım bunlar NDA'e girmiyodur, giriyosa da editlensin.

WAR 1 yıl geçikmeden sonra oyunu o göründüğü halinden tamamen farklı ve gelişmiş bi halde çıkarmazsa harbiden yazıklar olsun, 4 gözle oyunu bekliyodum, halini görünce "Ehh, CE aldık, girerim arada sırada" düşüncesine döndüm. Ayrıca AoC aldım. WAR belki genelleme yaptığım gibi büyük bir kitle kaybetmiyor ama 1 yılın yapıcağı geçikme kesinlikle olumlu sonuçlanmaz.

Tekrar söylüyorum, şahsi görüşlerdir kimse katılmak zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Warhammer ın çıkış tarihini ertelemeleri doğru, aslında Aoc'de erken çıkıyor. Bunun sebebi firmaların büyüklüklerinden kaynaklanıyor, aoc nin hissedarlara ve para aldıklara yartırımcılara karşı sorumlulukları daha büyük, EA ise böyle bir kaygı taşımıyor. Aoc bu sebeple acele ile bir release yapacak ve muhtemelen oyundaki bugları vesaire düzeltmek için bir kaç ay bayağı çalışacaklar.

Bir oyunu buglı, oynanamaz, stabil olmayan, dengesiz biçimde çıkarmak her zaman büyük risktir. Elinizdeki potansiyeli kaybetme riskiniz büyük olur. Aoc bu riski alıyor, war ise bence iyi bir kararla daha çok geliştirmeye gidecek. Warhammer ın betasındayım ve oyun yeterince sıkıcı geldi (kaldıki ben warhammer oynarım aoc ye bakmam diye düşünüyordum), hele loot olayı tamamen şansa bağlı ki bu hiç hoşuma gitmiyor. Oyuncuların fikirlerine uyup oyunu geliştirirlerse hem kendileri hem kullanıcılar için çok daha iyi bir iş yaparlar.
Sosyal ağlarda paylaş

War konusunda tek bir şey sinir ediyor beni;

"Efendim beta oyuncuları konuşamazmış."

Ben resmi sitede yazana, newslettera fln bakmam arkadaş. Firmanın kendi çıkardığı şeyler bunlar, %100 reklam olan (Ki onu bile yapmakta ciddi sorunları var). Adam orda tarafsız olmaz tabii ki, iyi yanlarının yanında kötü yanlarınıda açıklamaz. Böylece ne beklemekteyiz gerçekte zerre haberimiz olmuyor, herkez başka birşey bekliyor. E haliyle ne kadar değişik beklenti, o kadar çok kişide hayalkırıklığı olma olasılığı. Bu forumda, hatta bu başlık altında bile o kadar çok "Şunlar şunlar iyi ama şunları var düzeltmeleri lazım, ama bunların ne olduğunu söyleyemem" tarzı yazı var kim (Onları yazanları suçlamıyorum bu arada, onları böyle yazmaya zorlayan firmaya lafım.)

İkinci olarakta MMOPRG nin önemli öğelerinden biride muhabbetidir. 3 senedir iki WoW oyuncusu yanyana gelirse mutlaka bir geyiği döner örneğin. Bunuda katletti Warhammer online.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide beta oyunculari konusamaz
her oyunda oledir ki
muziktede oledir
sinemadada oledir
dusunsene sinemada film cekilirken kameraman cikip
sonunda katil usak dese olur mu ki

bu arada bu kadar class war nasil denge olcak diyosunuz
ben sze mythic diyorum

birbirinden farkli classlari olan 3 ayri irki irk bazinda dengelemisti daocta adamlar
ama bakin irk bazinda diyorum

yane mesela kesinlikle bi hibernia enchanter bi ice wizarddan kuvvetliydi 1 vs 1 de
ama bi scoutta cok rahat ranged dovuyodu

arada savage gibi dengesiz seler cikiyodu ama mass combatta farkedilmiyodu
Sosyal ağlarda paylaş

Mythic yapacak olması çok güzel eski doac oyuncusu olarak ama yine de EA işin içine girdiğinden beri, yine tipik, monoton EA Games oyunu olacak kaygısı oluyor insanda. (bkz: FIFA, Command&Conquer, Sims)

neyse pazarlama bence de kötü, wow'u hatırlıyom da her yerde in game videolar vardı, beta oyuncuların yorumları vardı onları okur, izler gaza fln gelirdi insanlar :P (wow şu an mmorpg'da kilometre taşı olduğu için herkesin wow'la karşılaştırması normal) .warhammer'de subscriber olmama rağmen ulaşabildiğimiz videolar paul barnett ve josh drescher'in anlattığı oyun mekanikleri ama onlarda bile oyun içi görüntüler kullanılmamış. bu yüzden geriye sadece beta oyuncularının söyledikleri ve oyuncular tarafından sızdırılan videolar kalıyor. ha oyuncu kaybeder mi kaybetmez mi bilmiyorum? bence kaybetmez sonunda bi oyun bu, bugun aoc alır biri yarın canı ister wotlk alı sonra war oynar vs... asıl önemli olan WAR çıktığında nasıl olacağı, eğer eylül 2008 miydi, neyse o tarihe kadar çok güzel bi oyun yaparlarsa kaybetikleri oyuncuları toplarlar (bu da sırtlarını EA'ya dayamanın sanırım tek iyi yanı :) )
Sosyal ağlarda paylaş

GwindonSurion said:
Nası bok atılmıyo yahu?
aoc yi sevmeyen ona bok atıyo swg yi sevmeyen ona bok atıyo wow u sevmeyen ona bok atıyo bırakın şu çocukça işleri herkes kendi sevdiği şeye baksın be

biri zorla kafana silah dayadı, bu başlığı okutup yorum yazmaya zorluyor herhalde. konu belli, tartışma belli, insanlar kendi fikirlerini paylaşıyor, çocukça veya değil kimse yorumlarının yargılanması talebinde bulunmadı. hoşuna gitmiyorsa okumaz, yorum yazmasın olur biter.. ilginç ya. haa yaptığınız yanlış, haksız yargıda bulunuyorsunuz diyosan, nerde yanlış olduğunu söyler düzeltirsin, yoksa susar bu başlığı okumazsın olur biter.

[hr]

bende beta olduğu için grafikleri vb. şeyleri sonuna kadar dayamadıklarını düşünüyorum ama öyle ilginç bi durum var ki, open beta olmıycağını açıkladılar, peki tam performans ne zaman kullanılıcak? =/ WoW'unda CB'de performansı ve grafikleri öyle ahım şahım değildi ama OB'e geçerken yapılan peçde bu giderildi, grafikler keskinleşti, overall performans arttı vs.

bu ay çıkıcak podcastte şöyle ağzımızın suyunu akıtıcak ingame bi şeyler koysalar bari :/
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...