Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mirror's Edge

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şu oyunu oynarken acayip midem bulanıyor benim.

zaten hızlı fps'lere karşı bi olay var bende, 1saat quake fln oynayayım direk midem bulanmaya başlıyor nedense...
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

HL2 ile ile başladı baş dönme problemleri. HL1'de bazı kişilerde oluyordu ama HL2 ve source engine oyunlarında var o.

şunun yüzünden bir aydır hl2 bitiremedim ya

10 dk oynuyorum midem bulanıyor hemen
Mesaj tarihi:
Garip, merak ediyorum nedenini.

FOV'la bağlantılı denir hep. HL2'de FOV 70, önceki oyunlarda 90. Bu yüzden 90 çıkarın derler. Ama bence asıl neden o değil. Başka birşey var.

Aklımda olan şey kamera'nın merkez noktası. Nasıl açıklarım bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Garip, merak ediyorum nedenini.

FOV'la bağlantılı denir hep. HL2'de FOV 70, önceki oyunlarda 90. Bu yüzden 90 çıkarın derler. Ama bence asıl neden o değil. Başka birşey var.

Aklımda olan şey kamera'nın merkez noktası. Nasıl açıklarım bilmiyorum.

şunu merak ettim ya baya, açıklamayı denesene pls
Mesaj tarihi:
axedice said:

-Deno- said:

d&r'da 15e dusmus fiyati, gecenlerde aldim arsivde orjinali dursun diye. 2'yi iptal etmeyecektin ea :(

Hangi d&rda var? Ben de gidip alayım

ataşehir - palladium'dan aldım ben.
Mesaj tarihi:
Bence fov ile alakalı, 90 da çok az aslında. Normal gözün fovu 160 gibi birşey, en ufak bir şey için süreki çevirip durmaya gerek yok o yüzden. HL'de kafa bir oraya, bir buraya...

Birde motion blur vb. birşeyler ile de alakalı olabilir belki ama en azından first person cameranın hareketinden kaynaklandığı kesin. Belki de göz sabit dururken POV'unun değişmesinden dolayı yoruluyordur. Mesela HL'de o kadar değil ama Mirror's Edge de POV çok hızlı ve çok sık değişiyor, gerçekte gözün gördüğünün değişmesi sırasında beyine başka veriler de gidiyor, mesela denge, hava vb... ama oyun oynarken bunlar yok. Belki bu beynin yorulmasına yol açıyordur.

Mirror's Edge beni de yoruyor çok oynarken. Portal'da da çok yorulmuştum. Ama nedense TF2 veya CS:S yormuyor gözlerimi.
Mesaj tarihi:
Supradyn said:

şunu merak ettim ya baya, açıklamayı denesene pls

Aluriel said:

kendim oynarken değil de başkasını izlerken oluyor bende genelde bu oaly

PS'de çizdim açıklamak için sdf

http://i.imgur.com/8kaUJ.png

Şimdi HL1 ve HL2 FOV değerleri böyle, aynı zamanda kameranın merkez noktası karakterin "kafası". Bazı oyunlarda üçüncü çizimde ki gibi kamera yerleşimi kullanılıyor. HL2 haricinde birkaç oyunda da mide bulantısı oluyor.

Aluriel'in bahsettiği olaya gelirsekte insan beyni, kişi herhangi bir dönme hareketi yapacağı zaman bunu önceden bilerek kendi "motion blur"'unu uyguluyor. Bazı kişiler, başkaları bir oyun oynarken beyin hareketleri önceden predict edemediği için bu mekanizma saçmalıyor. Kendi oynuyorsa ise başka etmenlerde giriyor işin içine. Ama sadece belli kısım insanlarda oluyor bu.

Yani genel olarak sıralamak gerekirse;

1. Kişinin kendi algı tarzı
2. FOV değeri: görelebilir alan küçüldükçe beyin adapte olmakta zorlanıyor.
3. Oyunun renk paleti, objelerin dizaynı/belirginliği

Ben ne kadar hızlı oynarsam oynayayım hiçbir baş ağrıma, yorgunluk, mide bulantısı falan yaşamıyorum. Zamanında HLDM gibi deathmach oynuyorduk yani. Ama bir arkadaşım beni 5 dakka bile izleyemiyordu, kendisi CS oynuyordu ama.

HL2'de de bu arkadaş kendisi oynarken midesi bulanıyordu.

Birkaç etken var yani olayın arkasında.
  • 9 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Steam indiriminden kaptım ME'i, yalnız oyun kovalama sahnelerinde kalabalıklaşınca inanılmaz takılmalar başlıyor, fps 5e iniyor. i5, 6g ram, gt540 falan var lenovo laptop, hani hayli hayli oyunu kaldırabilecek specler. Var mı yaşayan, çözüm bilen? Google amca derdime derman olamadı.

Ki oyun ilk çıktığında 8800 eski bilgisayarda gayet rahat oynuyordum.
  • Yeni Oluştur...