fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Eylemcileri kovalayan polis, Şişli Etfal Hastanesi'nde acil servise biber gazı sıktı. Sabah saatlerinden itibaren biber gazı müdahalesinden zehirlenen onlarca kişi Şişli civarındaki hastanelere kaldırıldı. TTB Merkez Konseyi üyesi Ali Çerkezoğlu, Şişli Etfal Hastanesi'nde acil serviste polisin biber gazı kullandığını bildirdi. Hastanedeki hastalar biber gazına maruz kaldı. Ardından polis bu kez hastanenin bahçesinde toplanan sağlık çalışanlarının bulunduğu gruba biber gazı bombası attı. Yoğun gazın çalışmaları aksattığı ve çalışanları etkilediğini ifade eden Çerkezoğlu, yetkililerden bu yoğunlukta gaz bombası kullanılmamasını istedi. 'HASTALARDAN BAZILARI BAYGINLIK GEÇİRDİ' Şişli Etfal Hastanesi Acil bölümüne polisin gaz bombası attığını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Hüseyin Sağ “Biz de oradaydık. Caddeye doğru yürürken polis bize müdahale etti. Bir panzerden üzerimize tazikli su sıktılar. Polis Şişli Etfal Hastanesine çok fazla gaz bombası attı. Hastalardan bazıları baygınlık geçirdi" dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Bu şekilde bir olayın yaşandığı demokratik bir ülkede emniyet müdürü ve vali istifa eder ama bizde asla... Yürü be kendine demokrat tayyip emmi ve onun ortaçağ kasaba ağaları, kim tutar sizi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 1 Mayıs Polis Bayramımız kutlu olsun. Zaman gazetesinin de bayramı kutlu olsun. Demokraside bir adım daha attık. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 lolol kacin darbe geliyor darbe gelmeden sokaklara sikiyonetim geldi haberiniz yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Anal demokrasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Hiç TV falan açmadım sabahtan beri ne durumda gösteriler. Çok olay var mı? Yaralanan falan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 aynen abso ile aynı şeyi soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Benim izlediğim kadarıyla çok ciddi bi arbede çıkmadı. Kaldırım taşları vs. panzer+biber gazı modunda devam edyordu ama hiçbir yerde kalabalık güruhlar olmadığı için 10-20 kişi polisten kaçıyo. Güç toplayıp inip tekrar yusuflayıp yokuş yukarı kaçıyorlardı. Ayrıca bunların insanlığı bu kadar işte. Hastaneye biber gazı sıkmak. Ne çeşit yaratıklarsa artık.. O değil de bana mı öyle geliyor yoksa teşkilatta ne kadar aşırı sağ görüşlü, faşist polis varsa 1 Mayıs'ta onları mı görevlendiriyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 DISK binasinin icine sabah gaz bombasi atmis polis CHP li 24 milletvekili uzun bir sure icerde mahsur kalmis birtanesi kalp spazmi gecirmis olay cikmadi cunki polis ezdi gecti direk dengeli guc kullanilmis lol acin bakin televizyona neresi dengeli, polis kendinden kacanlari yakaliyip copluyor gorevi guruplari dagitmak ama bazi polisler essek sudan gelinceye kadar dovmek anlamis sanirim "demokratik" olan hicbir ulkede boyle bir muamele gormessiniz milletvekilleri bile kendilerini tanittiklari halde polisten omuz yemisler ab ye giricez diye ulkenin askerinden utananlar nedense bu muameleye gik cikarmadi pek cok turist vardi hepsi cekti kameraya gaz maskeli coplu 100 lerce polis 30 kisiyi kovaliyip agizlarina ediyor ve turistler aynen cekiyor bunlari taksim meydanina bakiyorsunuz barikatlar binlerce polis mevkide panzerler konuslanmis POLIS DEVLETI nedir diye bir resim gosterilmek istense bugunki taksim gayet rahat gosterilebilir avrupaya gidicek bu gorutnuler bakicaklar onbinlerce polis iscileri bir yere sokmamaya calisiyor anliyamiycaklar tabi cunki adamalrin ulkesinde toplumun belli sinifina yasak i gectim eylem yapilmasina yasak bolgeler yok ama bizim liberaller ataturkten utanir, askerden utanir takunyaya sarilirlir bugun tek kelime ile REZALETTI sIkIyonetim donemini hatta kenan evreni mumla aratti bugunki muamele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 ya anlamadığım şey, polis TAKSİM'e girilmesini engellemiyecek mi Valinin kararıyla. adamın şişli etfal hastanesiyle alakası ne be yahu? Sonra insanlar çıkıp polisin bu yaptıklarını savunuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Bir kere zaten polisin görevi çıkabilecek olayları çıkarsa yatıştırmaktır, devletin görevi de. Olay çıkabilir bahanesiyle orada gösteriye izin vermemek devletin acizliğini gösterir. Sen izin ver adamların kayıplarını anmalarına ve bayramlarını kutlamalara, pkklı falan gelirtse araya onları copla. Ama hayır oradakiler solcu ya, polislere hemen emir: "ne bulursan döv" ki Taksim'e girmeden böyle. Taksim'e girseler polis neler yapacak kim bilir. Bence Taksim'de solcuların gösteri yapmasına izin verilmemesi siyasi amaçlarla yapılan bir insan hakları ihlalidir. Olay çıkabilir diye bir bahane olamaz devletin görevi çıkan olayı engellemektir, bastırmaktır ya olay çıkarsa diye özgürlük kısıtlamak değil. O zaman AKP de parti kongresi yapmasın ya araya biri dalıp "Türkiye laiktir laik kalacak" diye bağırırsa da arbede yaşanırsa?? Saçma buluyorum bütün bunları zaten büyük olasılıkla o 77 olayı da derin devlet işi ya neyse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Biri açıklama yapmış sanırım "düşürmüş" diye, Milliyet'te olması lazım. Diyemiyorum artık bu konuda bişey ben. Devletin yapması gereken aynen senin dediğin gibi, insanların toplanıp eylem yapmasını engellemek değil, toplanıp eylem yapılırken arbedeyi önlemek, proakasyon yapılırsa önlemek, falan. Bunu yapamayıp direk Taksim'e giremezsin diyorsan acizlik demeyelim de (maşallah kaplan gibi savundular Taksim kalesini silahsız insanlara karşı, helal olsun. hey allahım) işte, siz diyin gerisini içinizden. Ayrıca herkese demokrasi ve hukuk dersi veriyorlar, kamu hizmetinin durması için OHAL, sıkıyönetim veya savaş hali gibi şeyler gerekiyor, benim aciz beynim bana bunu hatırlatıyor yani. Onlar daha iyi bilir tabi. Solcu değilim, ama ben ne kadar sinirlendiğime bakınca solcular ne haldedir hayal bile edemiyorum. Böyle saçmalık olmaz ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Sırf 1 MAYIS akıncılarını yokedebilmek için bizim ülkede de SWAT kurulsun pls. Çevik kuvvet yeterli olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Nasıl hastalıklı bir beyine sahiptir hastaneye gaz atanlar? Acilen polise psikiyatrik yada psikolojik tedavi gerektiğinin ve Muammer Güler in en yakın zamanda istanbulu terketme zamanının geldiğinin açıkça belgesidir. Her 1mayıs Polis günü gibi bu günde Polisten nefret ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 1.500 den fazla biber gazı bombası kullanılmıs ve THY nin 15 ucagıyla diger sehirlerden polis getirilmis. Sırf bu bile orantısız güç kullanılacağına işaret ediyor. 5-6 polis bir tek göstericiyi tekmeliyor. hastaneye biber gazı atmak nedir ya. Bunu avrupada yapacaksın o polis o vali o emniyet müdür hayatının yarısını hapishanede gecirir. Insan hayatı dunyanın gelişmiş ülkelerinde kutsaldır ve buna karşı kasıtlı olarak yapılan mudaheleler ağır bir sekilde cezalandırılır. Ama türkiye AKP nin demokrasi ve insan hakları anlayısıyla idare edildiginden bunlar gene unutulacak. Kişisel haklar ve ozgurlukler bazıları için dini inançtan sonra geldiği için bügün başımızda bu insanlar bulunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 lütfen, önce mal mülk servet, sonra din inanc, sonra zamana ve mekana göre uygunsa eğer insan hayatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Provakasyonun allahını devlet kendi eliyle yaptı, hiç provakatör filan diye bik bik ötmesinler. Hatta dünyadaki bütün provakatörleri toplasan başbakanın dedikleri kadar kızıştırmazdı ortalığı:) Ayrıca savaşa gider gibi orduyla göstericilere saldırılması, 1500 biber gazı olayları filan büsbütün öküzlük ayrıca. E kurşuna dizseydiniz daha bi eğlenceli olurdu ha? Masraftan filan kaçınmışlardır heralde, kim kurşun harcıycak şimdi ayaklar için di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 1500 iyimser bi sayı olmuş, sırf sıraselvilere 100 atılmıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Heimdall Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 toplam 5000 bin tane biber gazı verilmiş adamlara ne kadar kullanıldığını bilmiyorum. bu arada babam gidicekti taksime. mecidiyeköy'de adliyeye gidebilmiş. içeri girerken bi ton cop yemiş, yaraları falan kafaya gelse öldürücek cinsten gibi görünüyo. ondan sonra adliyeye de biber gazı atmışlar falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Heimdall said: toplam 5000 bin tane biber gazı verilmiş adamlara ne kadar kullanıldığını bilmiyorum. bu arada babam gidicekti taksime. mecidiyeköy'de adliyeye gidebilmiş. içeri girerken bi ton cop yemiş, yaraları falan kafaya gelse öldürücek cinsten gibi görünüyo. ondan sonra adliyeye de biber gazı atmışlar falan. ruh hastası mı bu adamlar? emniyet müdürü ve vali gerizekalı mı? bunları yapanlardan nasıl hesap sorulmuyor? ama tabii demokrasi bu, yersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 vatandasin kendi odedigi vergilerle alinan gaz bombalariyla zehirlenmesi de apayri bir komedidir maasini odedigin polis seni dovuyor <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Polisin bugün yaptığı çoğu şeyin pek savunulur yanı yoktu. Yerde yatan kadını tekmeleme, turist dövme gibi aktiviteler kesinlikle cezasız kalmaması gereken ciddi vukuatlar. Ama, bir yerde de empati yapmanızı beklerdim. Çok merak ettiğim bir konu var: polis acil servise neden biber gazı atsın? Mantıklı mı yani bu? Böyle bir emir aldığına inanabiliyor musunuz? Hadi DİSK olayı kazara olmasın, ki bence değil. Aldı polisin biri aha buraya saklandılar diye attı. Ama hastane, bilmiyorum. Bence de bir kaza sözkonusu. Ayrıca "Avrupa'da bik bik bik" diye öten arkadaşlara da birkaç lafım olacak. Avrupa polisinin vukuatlarını hiç duymadınız herhalde. Fransa'larda sırf gösterici olduğu için tekme tokat ölecek kadar dövülen bayanları unuttunuz sanırım. İZİNSİZ GÖSTERİ, yani yasadışı gösterilere polislerin güllerle gitmesini beklemek nasıl bir iyimserlik, dünyanın neresinde böyle bir durum var acaba? Hadi onu geçtim, şu seviyesine ulaşmaya çalıştığımız güçlü batı devletlerinin bu tarz durumlara karşı tepkilerini de atladınız herhalde. En azından sadece savaş karşıtı olduğu için İsraillilerin kepçe, hani o inşaat dalgası kepçe ile ezdiği kızı unutacağınızı beklemezdim. Ortada kızılacak biri varsa o da hükümettir. hükümet 1 mayıs gösterilerinin taksimde yapılmasına neden izin vermedi? Evet, güç yetiyorsa AKP den kurtulun, hepimiz rahat edelim de, o da zor gibi, her geçen gün adamlarının ekmeğine yağ sürüyorlar çünkü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 izinsiz gösteriyi tanımlamak lazım önce ne zaman izinsiz olu gösteri. yasak bi yerde yapıldığında, yasa dışı iceriğe sahip olduğunda, önceden yetkililer bilgilendirilmediğinde haber verilmediğinde. sanmıyorumki yetkililer habersiz olsunlar taksimde yapılacağından gösterilerin kutlamaların. Yasa dışı icerik zaten yok. Taksim meydanındada gösteri yasağı yok. yanı aslında olay izinsiz eylem değil, izin verilmeyen eylem, hemde mantıklı sebepler ve yasalar gösterilmeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Polisin acil girişene biber gazını yanlışlıkla attığına inanmıyorum. Neden derseniz yanlışlık olması için ortada belirgin bir hedef ve o yönde özel bir çalışma gerekir. Polisin 1 Mayıslarda tek hedefi elindeki biber gazı stoğunu tüketmek. Kapalı mekanlara bir sürü biber gazı atan kişilerin bunu bir silah gibi kullandığı ve cana kastettiği açıktır. Kapalı alana biber gazı atmanın ölümcül bir eylem olduğunu bilmediği sacunması ise zaten hepten fauldür. Bu derece basit bir şeyi bile bilmeyen adamların eline biber gazını veren kişilerin derhal görevden alınması gerekir. Yok bu adamlar bile bile atıyorlarsa o zamanda onların cinayete teşebbüsten yargılanmaları gerekir. Öyle fütursuzca kullanıyorlarki bu biber gazını hastaneymiş, okulmuş, alışveriş merkeziymiş, kapalı alanmış hiç bir şeyi umursadıkları yok. Yan yana iki kişinin olması biber gazını sıkmak için tek ve yeter şart olunca yaşanan şeyler kaza olmaktan çıkıyor, ipini kopartmaya dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 emniyet müdürü bir basın acıklaması yaptı her sene olduğu gibi bu ayrı bir komedi. utanmasalar şey dicekler polis copları tutarken göstericiler gelip copa çarpıp dayak yediler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar