Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nefes

ShadowFax

Öne çıkan mesajlar

nihayet izledim filmi. baktım böyle bulutlar, bağıran yüzbaşı, kel işko trakyalı falan dedim full metal jacket hesabı mı bu. hatta öyle de olmasını diledim çünkü 9 milyonumu, buraya girip abi film güzelmiş eşeklik ettim önyargılı davrandım demekten daha çok önemsiyorum.

film ne savaş gereksiz diyor ne de gerekli. o askerler neden orada, pkk neden 10 yıldır "domuz gibi" dağda, hiçbir şey yok. anca işte arkadaşının intikamını almak isteyen komutan, yaralı yaralı atatürk büstünü taşıyan asker, yırtılmış bayrağı sürekli yenileyen askerler. spider-man'in final görevinde amerikan bayrağının önünden uçması gibi tiksinç, reklam kokan hareketler.

ha filmin iyi yanları vardı tabi her şeyin olduğu gibi. doktorun kızın kurtarılmasına gülümsemesi, hacettepeyi bırakıp niye dağa çıktın lan diyaloğu, trakya şiveli süper komik karakter, ucuz kahramanlıktan çok korkunun yansıtılması falan, güzel şeyler bunlar. ama benim bu başlıkta anlatmaya çalıştığım şey bu film sıradan öküze ne anlatabilir sorusu idi. sıradan öküzü zerre düşündürtecek bir film değildi bu. bok yoluna gidiyorsunuz demiyor çünkü. ya da savaşın arkasında yatan gerçeklere dair hiçbir bilgi katmıyor. bizim milliyetçilik gazına değil böyle filmlere ihtiyacımız var işte ama. çünkü genelkurmay başkanımızın bu nefes filmini izledikten sonra "akp'nin açılımı kabul edilir gibi değil" dediği bir ülkede yaşıyoruz.

‘’ Vatan uğruna öldüklerini sananlar, aslında kimlerin çıkarları uğruna öldüklerini bilselerdi, hayat bambaşka olurdu.’’ Andre Gide
Sosyal ağlarda paylaş

dufrasne said:

nihayet izledim filmi. baktım böyle bulutlar, bağıran yüzbaşı, kel işko trakyalı falan dedim full metal jacket hesabı mı bu. hatta öyle de olmasını diledim çünkü 9 milyonumu, buraya girip abi film güzelmiş eşeklik ettim önyargılı davrandım demekten daha çok önemsiyorum.

film ne savaş gereksiz diyor ne de gerekli. o askerler neden orada, pkk neden 10 yıldır "domuz gibi" dağda, hiçbir şey yok. anca işte arkadaşının intikamını almak isteyen komutan, yaralı yaralı atatürk büstünü taşıyan asker, yırtılmış bayrağı sürekli yenileyen askerler. spider-man'in final görevinde amerikan bayrağının önünden uçması gibi tiksinç, reklam kokan hareketler.

ha filmin iyi yanları vardı tabi her şeyin olduğu gibi. doktorun kızın kurtarılmasına gülümsemesi, hacettepeyi bırakıp niye dağa çıktın lan diyaloğu, trakya şiveli süper komik karakter, ucuz kahramanlıktan çok korkunun yansıtılması falan, güzel şeyler bunlar. ama benim bu başlıkta anlatmaya çalıştığım şey bu film sıradan öküze ne anlatabilir sorusu idi. sıradan öküzü zerre düşündürtecek bir film değildi bu. bok yoluna gidiyorsunuz demiyor çünkü. ya da savaşın arkasında yatan gerçeklere dair hiçbir bilgi katmıyor. bizim milliyetçilik gazına değil böyle filmlere ihtiyacımız var işte ama. çünkü genelkurmay başkanımızın bu nefes filmini izledikten sonra "akp'nin açılımı kabul edilir gibi değil" dediği bir ülkede yaşıyoruz.

‘’ Vatan uğruna öldüklerini sananlar, aslında kimlerin çıkarları uğruna öldüklerini bilselerdi, hayat bambaşka olurdu.’’ Andre Gide

direk spoiler vermişsin. düzeltsen fln
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çok büyük umutlara girmiştim bu filmi beklerken. Çekiminin 3 sene sürmüş olması, askerin PKK ile mücadelesi falan, ilgi çekici fragman. Bir de filmi Milli İstihbarat Teşkilatı finanse etmiş. Bunlar bi araya gelince inanılmaz bir yerli film geliyor dedim.

Ama filmi izledim ve hiç beğenmedim. Çekimler vs. çok iyi olmuş, ama işlediği konu ve verdiği mesajlar canımı çok sıktı.

Şu "kürt açılımı" adı altında ülkeyi birbirine düşman eden politikaların tam üstüne vizyona girince film kesin Türklük ve askerlik propagandasıdır, insanlara milli bütünlüğü sinemada empoze ederler diyordum. Aksine türk askeri aleyhine bir mesaj var filmde. Komando yüzbaşının sonlara doğru "savaşta haklı taraf olmaz" gibi bir söylem çekmesi TSk nın PKK ile haybeye savaştığını, bu çatışmanın gereksiz olduğunu söyler nitelikte.

Bu tarz filmlerin bi amacı olur, Amerika vietnam savaşındaki hezimetini halkına Rambo'ları izleterek sindirtti. Amerikan ordusu holywood'da uzaylı işgalini bile geri püskürtecek kadar yüceltilirken bi sınır karakolunun PKK lılar tarafından yerle bir edilmesini izlemek hiç hoşuma gitmedi.

Uzun lafın kısası mustafa filmi atatürk ü "ne kadar güzel" tanıttıysa Nefes filmi de TSK ve PKK ile mücadeleyi "o kadar güzel" anlatıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aldarion said:

Ben çok büyük umutlara girmiştim bu filmi beklerken. Çekiminin 3 sene sürmüş olması, askerin PKK ile mücadelesi falan, ilgi çekici fragman. Bir de filmi Milli İstihbarat Teşkilatı finanse etmiş. Bunlar bi araya gelince inanılmaz bir yerli film geliyor dedim.

Ama filmi izledim ve hiç beğenmedim. Çekimler vs. çok iyi olmuş, ama işlediği konu ve verdiği mesajlar canımı çok sıktı.

Şu "kürt açılımı" adı altında ülkeyi birbirine düşman eden politikaların tam üstüne vizyona girince film kesin Türklük ve askerlik propagandasıdır, insanlara milli bütünlüğü sinemada empoze ederler diyordum. Aksine türk askeri aleyhine bir mesaj var filmde. Komando yüzbaşının sonlara doğru "savaşta haklı taraf olmaz" gibi bir söylem çekmesi TSk nın PKK ile haybeye savaştığını, bu çatışmanın gereksiz olduğunu söyler nitelikte.

Bu tarz filmlerin bi amacı olur, Amerika vietnam savaşındaki hezimetini halkına Rambo'ları izleterek sindirtti. Amerikan ordusu holywood'da uzaylı işgalini bile geri püskürtecek kadar yüceltilirken bi sınır karakolunun PKK lılar tarafından yerle bir edilmesini izlemek hiç hoşuma gitmedi.

Uzun lafın kısası mustafa filmi atatürk ü "ne kadar güzel" tanıttıysa Nefes filmi de TSK ve PKK ile mücadeleyi "o kadar güzel" anlatıyor.

Ben de aynı sebepten çok beğendim. Ucuz milliyetçilik yapmaya çalışmışlardır diye önyargı ile gittim ama ters köşeye yattım, mükemmele yakındı film. Objektif ve gerçekçi bir film olmuş öncelikle.

Karakterler gerçekten oluşmuş ve yaşıyorlar, duyguları var, sınırları var, kendi hikayeleri var ve tutarlılar. Bizim türk polatları hede hödö türk milleti asker doğar, doğrarız hepsini diyen tipler izlese çok iyi olur, askerliğin ne kadar uzun eğitim ve düzgün ekipman gerektiren birşey olduğunu belki biraz olsun anlarlar.

Ha bir de Rambo'yu hiç izlemedin sanırım, Rambo'nun ilk filmdeki gibi bir film Türkiye'de yapılsa, yapanı linç ederler. Vietnam savaşından çıkan bir askerin psikolojisi ve kendi ülkesinin vatandaşını öldürmesinin yanında, savaşa ve Amerika'ya çok çok ağır eleştiriler vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

maxigenous said:

Film gayet antimilitarist bir film, bir çok noktada da askerlere eleştirel bakabiliyor. Terörist tiplemesi ile komutan arasında geçen diyaloglar yeri geldiğinde türküler çok önemli mesajlar verebiliyor... Yanlış mıyım ?

Ah cevap veremiyor musunuz Rock ve makeitreal ? Filmi izlemediniz mi yoksa ?Evet, Sizin izlemediğiniz filmdeki sahnelerden bahsediyorum. Şimdi üç kuruşluk zekanızla burda cool tipi oynamayı bırakın ve yokolun lütfen.
olm sen ne ayaksın ya?
ne saçma sapan vi varlıksın. bak insansın da demiyorum. diyemiyorum çünkü.. yürü git olm forumdan allah allah ya auhsdauhsa delimidir nedir.. gelmiş laga luga yapıyo ya...

Of yine mi kaçtın sen gülhane parkından..

---

Filmi izlemeden konuşan güzel kardeşlerimin filmi izledikten sonra en azından içeriği değerlendirmelerini görmek güzel. Mevzumuz filmi izleyin ve sevin demek değildi. Filmi eleştirecekseniz zahmet edin de izleyin dedik.

Yapılan yorumlara katılıyor muyum? Hayır, ama en azından saygı duyabiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Milamber said:

Abi filmi izlemeyen insanlarla bile bu kadar uzun süre tartışabiliyorsanız izleyenlerle neler yaşarsınız kim bilir :P Karşınızda ki ile anlaşamıyorsanız bırakın uğraşmayın onu ikna etmeye bu kadar da çalışmayın. Aynı hataya bende düşüyorum bazen ama bu sefer tavsiye verenler grubuna dahil olayım.

Filmi izlemedim büyük ihtimal da sinemada izlemeyeceğim çünkü hüngür hüngür ağlarım, bu konularda çok hassasım. TV'ye gelsin izlerim ama okuduğum yorumlara göre iyi bir filmmiş gibi hissediyorum. Eğer düşündüğüm gibi bir şeyse gidip internetten indirmem korsan cdsini falan da almam çünkü epeydir yapılmayan bir şeyi yapıyorlar ve yine yorumlardan anladığım kadarıyla başarılılar.

Orada olan askerlerin neler yaşadıklarını dostlarımızdan fln dinliyoruz bu film belki yüzümüze atılmış bir tokat olacak. Bazı şeylerin farkına varacağız kim bilir? Belki bazı arkadaşlar farkında olmak istemiyordur? Onlar için hayat daha yaşanabilir olacaktır ya da umurlarında değildir? O zaman onlarda sizin umurunuzda olmasın boşuna tartışmayın.

Televizyonda verileceğini hiç zannetmiyorum. Malum bizim medya 45 saniye...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...