huun Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Apis said: "Tüm dünya artık böyle" cevabınıda kabul fln edemeyeceğim. Bir süredir Sidney de yaşamaktayım. Burası öyle değil. Orası şöyle gelişmiş böyle kalkınmış fln da demeyin. Buralılarda uzaylı fln değil senin benim gibi insan. I wouldn't advise people to go out alone or get drunk alone between midnight and 6:00am in Kings Cross or the back of Surry Hills," he said. Kings Cross'a gitsene :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Çok üzücü ama Türkiye ile ilgili bir olay olarak görmüyorum ben bunu. Herhangi bir ülkede başına gelebilirdi bu olay. Tamam belki Almanya'da İsviçre'de olmazdı ama özellikle Balkanları sağ salim atlatması kendisi için büyük bir şans. Türkiye üzerinden geçerek hatta İran'a Pakistan'a bisikletle veya yürüyerek giden çok sayıda maceracı olduğunu biliyorum bazılarının anılarını falan okudum. Aktüel yayınlamıştı yazı dizisi halinde bir ara mesela. Geçen geçiyor yani. Tabii burada şunuda ekleme ihtiyacı hissettim; söz konusu eylemci veya maceracı her neyse; kadın olunca sorun büyüyor, çünkü maalesef ülkemizde, hatta coğrafyamızda kadınların insan olarak görülmemesi, cinsellik üzerindeki baskılar hala devam ediyor. Türkiye'nin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biri nüfusun yarısının komple karar alma ve üretim süreçlerinden devre dışı bırakılması bence. Böyle olunca ''AHA KARI'' dan öteye gidemiyoruz maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 said: Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak Tel Aviv’e ulaşmayı hedefliyorlardı. Zaten böyle olacagı belliymiş yazık olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Kafam girsin böyle ülkeye ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 said: Van'ın Muradiye İlçesi'nde, İsviçreli 2 turistten kadına tecavüz ederek paralarını gasp eden 1'i kadın, 6 kişinin Şırnak'ta yakalandığı bildirildi. Muradiye Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan ve isimleri açıklanmayan İsviçreli çift, Şırnak'ta yakalanan kişileri, gönderilen fotoğraflarından teşhis etti. Muradiye Kaymakamlığı, çifte bin YTL yardımda bulunurken zanlıların sorgulanmak üzere Muradiye'ye getirileceği belirtildi. Van'ın Muradiye İlçesi'nde, önceki akşam meydana gelen olay, isimleri açıklanmayan 2 İsviçreli turistin, İran'dan trenle yurda girdikten sonra bisikletle geziye çıkmalarıyla başladı. Çift, Muradiye'nin turistik yerlerinden olan Şeytan Köprüsü mevkiinde kamp kurmak için konakladı. KOCASININ GÖZLERİ ÖNÜNDE TECAVÜZ ETTİLER İddiaya göre, bir süre sonra 73 plakalı bir otomobil yanlarına gelerek, durdu. Otomobilden inen 1'i kadın 6 kişi, bir süre turistlerle sohbet etti. Daha sonra bu kişiler, İsviçreli çiftten, kocaya saldırıp darp ettikten sonra bir ağaca bağladı. Daha sonra kadın turisti, bölgede terk edilmiş halde bulunan bir ahıra götüren 5 erkek, burada sırayla tecavüz etti. Çiftin üzerinde bulunan 800 ABD Doları, 300 YTL ve kollarındaki saati alan saldırganlar kayıplara karıştı. Beş saldırganın vahşice tecavüzüne uğrayan İsviçreli kadın, kendine geldikten sonra yürüyerek yakında bulunan bir dinlenme tesisine ulaşarak yardım istedi. Tesis yetkililerinin haber vermesi üzerine gelen polisler, tercüman aracılığıyla kadının ifadeleri üzerine olay yerine giderek, kocasını da alıp, Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Burada, çift, otomobilin plakasını vermesi üzerine polis geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında haber verilen Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, verilen otomobil plakasından yola çıkarak zanlıları, Cizre İlçesi'nde yakaladı. Sanıkların çekilen fotoğrafları 'e-mail' yoluyla Muradiye Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilerek İsviçreli çifte gösterildi. Çift, fotoğraflardan kendilerine saldıran kişileri teşhis etti. Gün boyu ilçede, polis gözetiminde bulunan çift, gazetecilerle görüşmeyerek, görüntü ve fotoğraf alınmasına izin vermedi. Yetkililer, zanlıların sorgulanmak üzere Muradiye'ye getirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Üzerlerindeki paraları alınan çifte, Muradiye Kaymakamlığı bin YTL yardımda bulundu. Olaydan haberdar edilen İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği'nin de çifte, maddi yardımda bulunacağı öğrenildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 huun said: Apis said: "Tüm dünya artık böyle" cevabınıda kabul fln edemeyeceğim. Bir süredir Sidney de yaşamaktayım. Burası öyle değil. Orası şöyle gelişmiş böyle kalkınmış fln da demeyin. Buralılarda uzaylı fln değil senin benim gibi insan. I wouldn't advise people to go out alone or get drunk alone between midnight and 6:00am in Kings Cross or the back of Surry Hills," he said. Kings Cross'a gitsene :D huun said: Diğer ülkelerde olmadığını iddia ediyorsan ülkenden ve milletinden utanabilirsini, böyle bir iddian yoksa insan olmaktan utanabilirsin. Böylesi daha tutarlı olur. türkiyede belli bir bölgeye gitmene gerek kalmıyor ,her an heryerde tehlikedesin , bu yuzden ulkemizden utanıyoruz , bu utancımız kendi içimizde ayrica gelip boş milliyetçilik söylemlerinde bulunmayalım , ben gidip burda elin gevurlarına ne lanet bir ülkeymişiz demiyorum , kendi içimde utanıyorum ,insan oldugum için en önemlisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Pislikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Yahu insanlığınızdan utanırsınız, erkekliğinizden utanırsınız anlarım. Bir tecavüz olayını nasıl toprağa eğitime bağlayıp sayfalar döşüyorsunuz onu anlamadım. Heralde tecavüz,cinayet vs. gibi adi suçların belirli ülkelere, belirli kültürlere, hatta belirli eğitim düzeylerine özgü şeyler olduğunu zannediyorsunuz. Bir olaya bu kadar da sığ bakılmaz ki arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 saçmladım quote yapıcam diye sildim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 çok büyük ayıp, maalesef bilmediğimiz şeyler değil ama ülkeden soyutlamak da, ülkenin geneline vurmak da bence yanlış. hiç tanımadığı gezginleri evine davet edip ikramda bulunan da gene bizim insanımız, ve herhalde bunların oranı katillerden binlerce kat fazladır. bu edepten, kültürden nasibini alamamış böyle mahlukatlar da gene maalesef var. hoş gerçi şu forumdaki 'eğitimli' ve 'medeni' olmasını öngöreceğiniz insanlardan bile öyle yorumlar duyduğum oldu ki, dağdaki hanzo katile şaşamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 ekşi'den alıntı said: # bu hikayenin bir benzeri de, bisikletle dünya turu yapan kanadalı kadının hikayesidir. kadıncağız kanada'dan çıkıp türkiye'ye kadar sorunsuz gelmiş, kapıkule'yi bir kaç kilometre geçtikten sonra bir çobanın tecavüzüne uğramıştı. durumumuz budur. yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Aklı başında insan o kadar yolu otostop çekmez, bunu gelinlikle ve Türkiye üzerinden hiç yapmaz. Bence de dünyanın her yerinde olabilecek birşey ancak burada olma ihtimalinin Avrupa ülkelerine nazaran çok daha yüksek olduğu aşikar, işte bu nedenle utanç duymalıyız. Aynı otostop macerasını 5 kez daha deneseler hepsi aynı şekilde son bulur. Bu tartışma da Rahşan affına kadar uzanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Ne diyeceğimi bilemiyorum.'Münferit' bir olay değil bu.Münferit olmaktan çıktı bu olaylar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Zamanında Türkler güvenilirmiş, "bakire bir kızın yalnız başına 1 kese altın ile ata binip çook uzun mesafelere gitmesi" yıllarca anlatıldı bize, gerek bizden gerek yabancı kaynaklar tarafından. güvenilir, namuslu, AHLAKLI insanlardık. ne oldu bize? yoksa önceden de böyle değil miydik?, 123 tane geceyarısı ekspresi filminin yapamayacağı tanıtımı da yapmış olduk böylece. yazık ya, yazık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Saul - Ekşi Sözlük said: 17 aylık bebeğe fiili livatada bulunan adam nerede yaşıyor? alanyaya gelen turistlerin boğazını kesip tecavüz eden adam nereli? yeğenine tecavüz edip,söylemesin diye ölümle tehdit eden adam? taksimde yıllardır eğlenmek için gelen türk ve yabancı kızları taciz eden kim?bi de üstüne "öyle giyinip kaşınıyorlar!" diyen kim? istanbulun bir çok semtine kendimiz gönül rahatlığı ile gidebiliyor muyuz? namus adına cinayet işleyip takdir toplanıldığı ülkemiz,büyük bir ahlak çöküntüsü ve geri kalmışlık içinde değil mi? bu ülkenin başbakanı çıkıp "batının ahlaksızlığını" aldık demedi mi?yani biz çok erdemli,çok müslüman,çok saygılı bir toplumuz,batı bizi bozmaya çalışıyor. italyan sanatçının ölümü,hikayesinin biraz daha hazin olması sebebiyle bu kadar ilgi uyandırdı..bu ülkenin gazetelerinin 3.sayfalarında hergün ne vahşetler yaşanıyor,ne ahlaksızlıklar unutulup gidiliyor..bu kişilere sorsanız,hepsi müslüman,hepsi "bacısına laf atanı" dilim dilim doğrar..ama başkasının yaşam hakkı,vucut butunluğune sıra gelince her türlü hayvanlık mübah..bir çok neden olabilir..medya,cehalet,fakirlik,siyasetçiler,bozulan ahlak,hatta kendine set çekip,geri kalana nolursa olsun diyenler.. işte o set'in yıkıldığı çoktan beri anlaşıldı. gün ahlak'ın,hoşgörünün,saygının günü değil...gün yolunu kaybeden insana evini açıp onu yediren içiren,yatak hazırlayan anadolu insanının günü değil malesef..allah aşkına kimse de çıkıp "avrupa önündeki imaj" "münferit olay" saçmalığına girişmesin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 zanlı yakalanmış - milliyet'in haberi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 huun said: Kings Cross'a gitsene :D Surry Hills te 1 ay oturdum (Kings Cross'a 100 metre) ve evet Şubat ayında 1 kişi orda öldürüldü (Aslında kötü bir yerde değildir hani). Ve evet Avustralyada geçen sene 88 tecavüz vakası gerçekleşmiş. Kaynak: Australian Institute of Criminology ama bu durum burdaki genel hayatı etkilemiyor. Çünkü burda bunlar gerçekten istisna. Bizdeyse kaide. Birçok kişi kadın kaybolduğunda başına ne geldiğini tahmin etti. Ve ne yazık ki doğruda çıktı. Daha önce belirttiğim üzere buradakilerde insan, uzaylı değil. Burda da suç var. Önemli olan rakamlar diyelim. Peki bizde sorun nerede? Gelişmişlik mi? Gelir dağılımı mı? Yönetim mi? Eğitim mi? Töre mi? Din mi? Hepsi mi? Uzun uzun tartışılabilinir. Ki tartışılmalıdırda... Ama önce; Bunları tartışmak bile istemeyneler, hala misafirperver Türk milleti masalının şu an içinde gerçek olduğuna inananlar ve bu tip olayları "münferit" diye değerlendirenler varken o tartışma notasına dahi gelemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Türk milletine namuslu diyorsunuz da, Doğu bölgelerine gelin bir göz atalım, hatta bırakın doğuyu İstanbul'da bile görüyoruz; Kuzenine ,yeğenine sarkıp tecavüz eden ve bunun üzerine de zorla dayısıyla, amcasıyla, yeğeniyle evlendirilen yüzlerce örnek var. Bu vakaların sayısı da istisna olma durumunu çoktan aştı. Dünyada kız mı kalmadı kuzenini,yeğenini seviyorsun? Bu nasıl bir mantalitedir? Ensesti seven, sapık insan sayısı toplumda azımsanamayacak kadar çok. Özellikle doğu bölgelerinde. İşin komik tarafı namuslu kalmak için zavallı kızcağızlar akrabalarıyla zorla evlendiriliyorlar. Uzaydan inmiyor sonuçta bu insanlar. Ve evet, dünyanın her yerinde de oluyor tecavüz olayları. Ama Türkiye'de olma olasılığı, batıya göre kat ve kat daha yüksek. Bizim bazı gerçeklerimiz var ve bunlarla yüzleşmek zorundayız. Toplumun tamamına damga vuramazsın, ama gayet de yaygın bir durum bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Sorun ceza sisteminde, adam sabıkalıymış. Tecavüzcüleri, yankesicileri, gaspçıları serbest bırakan sistemde sorun var. Türk milletine maletmek yanlış, türkde olduğunu sanmıyorum zanlısın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 ne 3-5 kendini bilmezmiş bunlar. yıllardır bu 3-5 kisi gelen turistlere taciz edip doguda egitim hizmeti vermeye giden ogretmenlere tecavuz ediyor. yılbaslarında taksimde ortaya cıkıp ona buna el uzatıp taciz ediyor. bunların bide munferit kardesleride var onlarda yargıtay basıp hakim olduruyor. nekadar alışmışız kendimize bir sey kondurmamaya. hep dış mihraklar hep turkun turkten baska dostu yoktur yalanları hep imajımızı kotu gostermek icin yabancılar yapıyor yalanları. hep 3-5 kisi batırıyor bu memleketi zaten. biri cıkıpta benim milletim cahil, kultursuz, egitimsiz, gelecegini 3 kurusluk komure satar demiyor. ilkokuldan beri hep okutuyorlar bize buyuk turk yalanlarını zaten. nede olsa koyun u gutmek cok kolay. "almanya yenilince bizde yenilmis sayıldı" "ahmet kopruden atladı bende atladım" bu ihmalkarlıga bu körlüğe devam ettiğimiz sürece bu iş sadece yurt dışından buraya barış için gelmiş yabancılarla kalmaz yarın oburgun kızımız, kardeşimiz , ablamız daha nice akrabalarımızın başınada gelir. ozaman o 3-5 in nekadar buyuk bir rakam olduğunu anlarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Nosfe said: Yahu insanlığınızdan utanırsınız, erkekliğinizden utanırsınız anlarım. Bir tecavüz olayını nasıl toprağa eğitime bağlayıp sayfalar döşüyorsunuz onu anlamadım. Heralde tecavüz,cinayet vs. gibi adi suçların belirli ülkelere, belirli kültürlere, hatta belirli eğitim düzeylerine özgü şeyler olduğunu zannediyorsunuz. Bir olaya bu kadar da sığ bakılmaz ki arkadaş. tecavüzü nereye bağlayacaz afedersin. tabiki eğitime bağlayacaz. eğitim dediğin şey senin ilkokulda ogrendiğin abaküs değil be arkadaşım. eğitimi bu ülkede şanslıysan ailenden alıyorsun. okullarda çarpım tablosuyla eğitim adı altında 3 tane dua ögretiyorlar din derslerinde falan. avrupada ama eğitim alıyorsun. daha tuvalet kullanmayı bilmeyen insanlar var bu ülkede. yere tükürenler , etrafta kadın gördümü dik dik bakanlar var. fiziksel olmasada insanları taciz edenler var bakışlarıyla. bunların hepsi eğitimsizlikten meydana geliyor ne yazık ki. toplum içinde yaşamayı karşılıklı sevgi ve saygı ortamı oluşturmayı beceremeyen nesiller yetisiyor. karşı cinse bir yabancı gibi büyüyen insanlar. hayatında bir kızın elini tutmamış sadece kız arkadaşının gözlerinin içine bakıp mutlu olamamış insanlar yetişiyor. birileri kızların kafalarını ortup her 2 cinsede ahlak verdiğini zannediyor ama maalesef ole olmuyor. daha cinselliği ayıp sanan insanlar var. neyin ne olduğundan bi haber. ama bunlar 3-5 kisiyle sınırlı kalmıyor her geçen gün mikrop gibi yayılıyor ülkeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 sorun türk insanında değil sorun yıllardır uygulanan yanlış eğitim ve cezalandırma sisteminde.bunu türk toplumuna yansıtmak çok yanlış. bu adamın suç işlemeye meyilli olduğu ve potansiyeli olduğu bilinen bir gerçek ve bir iki üç değil daha fazla suça bulaşmış bir pislik.sen bu adamın özgürce sokaklarda gezmesine izin verirsen daha fazla suç için kapıyı aralık bırakmış olursun. ayrıca son beş altı yıldır bu olaylar daha çok arttı.çok islamik partimiz namus abidesi akp,milleti türbanla mürbanla oyalarken diğer taraftanda bir kesim gittikçe sapkınlaşıyor ve kontrol edilemez hale geliyor.çünkü toplumun mantık biçimi değişmeye başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 ayrıca ilk mesajımda yazmadım ancak öldürülmesine bende inanılmaz üzüldüm.bu topraklarda güzel gitmeyen bir çok şey var ve buda onlardan birisi olarak kayıt edilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Nosfe said: Yahu insanlığınızdan utanırsınız, erkekliğinizden utanırsınız anlarım. Bir tecavüz olayını nasıl toprağa eğitime bağlayıp sayfalar döşüyorsunuz onu anlamadım. Heralde tecavüz,cinayet vs. gibi adi suçların belirli ülkelere, belirli kültürlere, hatta belirli eğitim düzeylerine özgü şeyler olduğunu zannediyorsunuz. Bir olaya bu kadar da sığ bakılmaz ki arkadaş. Müşteriler birbirinden kıskanır ve olay çıkar diye genelev açılamayan karadenizde, rus hayat kadınları çoğaldıktan sonra ensest, sübyancılık ve tecavüz gibi vakalarda önemli bi azalma oldu. Toplum yapısı çarpık olunca bu tür olaylar artıyor. Ki Ünzileler hala var bizim topraklarımızda, hala davar gibi alınıp satılıyorlar. Daha geçende babalarının borçlarını ödemek için uyuşturucu ağalarına satılan 10-12 yaşındaki afgan kızlarla ilgili bir haber vardı. Psikolog yada sosyolog değilim ama coğrafya ve kültür yapısının bu tür cinsel dengesizlikler üzerinde bariz bir etkisi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Toplum olarak yaptigimiz en buyuk hata sonuclara bakmaktir. Okumus, olaylari muhakeme edebilecek bir genclik olarak bunu yapmamaliyiz. Ornegin dogudan batiya goc oldugunda, duzenin bozuldugunda, gasp, hirsizlik bu yuzden arttiginda oturup, "ya biz uyuyorduk, sabah bi kalktik heryerde bunlardan var, pis millet" diye girisirsen sonuclarla ilgilenen ilkokulu bile bitirememis ortalama bir vatandastan farkin olmaz. Onu oraya getiren sebeplerle ilgilenmek, o sebepleri suclamak gerek, tartismayi onlar ustunden goturmek gerek. Bu tip olaylar cok cirkin olaylar tabii ki, bende bazi haberlerde dusunuyorum neden bu kadari oluyor diye. Ornegin bir olayi hic unutmuyorum, kadin irak, iran, suriye hepsini geziyor, Turkiye'ye geliyor tecavuze ugruyor.. Bende cok kiziyorum sinirleniyorum, ama olayi yorumlarken Avrupa'nin penceresinden bakip kendimizi elestirmeyecegiz. Bizim kendi penceremizden bakmamiz gerek. Bir kere soyle bir gercek var, bu olayi yurtdisinda kimse oturup tartismicak. Zaten bunlar olmadigi vakit o insanlar tartisir. Cunku imajimiz bu olaylar olmasada zaten boyle. Turkiye tarihi kulturu, nufusu ve cografyasiyla orantili bir sekilde Dunya'da yer isgal etmiyor. O kadar bilinen onemsenen bir ulke degiliz Dunya halklari gozunde. Fakirlik, tecavuz, egitimsizlik, cahillik zaten bizden beklenen davranislar, bunlar olmadigi zaman tartisilan konular olur. Yani bu tip olaylar, oldurulen kisinin onemi haricinde surmasetten girmiyor, anahaberde ilk haber olarak cikmiyor. Yani imajimizda degisen cok birsey yok. Kendimizi elestirikende batililarin Turkiye ve dogu ulkelerinin kulturlerini yasam bicimlerini anlamak icin kurduklari sark kursulerinden konusur gibi elestirmeyecegiz. Onlarin gozunden bakmayacagiz. Ben buna cok kiziyorum. Acaba hata nerede diyip oradan konusmaliyiz. Bizi ne bu hale getirdi? Arap'in dini mi, yoksa kadinlarimizin kendi hatalari mi, yoksa ta kendimiz mi? Bunlari dusunmek gerek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar