Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve Google Kapandı!

nedanko

Öne çıkan mesajlar

Youtube, Geocities derken, Google da yasaklandı!

Beklenen ceza sonunda geldi ve Google da mahkeme kararı ile kapandı. Kullanıcılar şokta.
ShiftDelete.net editörü Hakkı Alkan'ın haberine göre, Google'ın en çok kullanılan servislerinden biri olan Google Grupları'na, mahkeme kararı ile Türkiye içerisinden erişim engellendi. Üye olan herkesin mesaj yazabileceği bu platforma erişimin engellenmesi ile birlikte, Türkiye'de ilk kez Google da yasaklanmış oldu. Yasaklama, Google'ın tüm alan adına değil, sadece http://groups.google.com subdomain'ine yapıldı.

Yasak, Kolayca Delinebiliyor

Daha önce YouTube'a da uygulanan erişim engelleme yöntemi, çok basit metotlarla aşılabiliyordu. Google Grupları'na erişmek isteyen kişiler, YouTube'daki yöntemi kullanarak arşivlere ulaşabiliyorlar

Yasaklama Nedeni
Siteye erişilmeye çalışıldığında alınan hata mesajı şöyle;
"Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.
T.C. Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 14.03.2008 tarih ve 2008/15 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.
Access to this site has been suspended in accordance with decision no: 2008/15 of T.C. Silivri 2.Civil Court of First Instance."
Not: Erişimin engellenmesi, Türk Telekom altyapısı üzerinden internete bağlanan (ADSL kullanıcıları gibi) ve Türk Telekom DNS'lerini kullananlar için geçerli.

gecmis olsun :) bi bu olmamisti.. (Gerci ben kontrol edemiyorum haber dogru mu diye, ama dogrudur heralde, milliyet gazetesinde yazmis)
Sosyal ağlarda paylaş

Yakında mahkeme kararıyla gidip bütün interneti kapatacalar, rahatlayacaklar.

Tabii bütün bunlar ne yazıkki sanal ortamlar konusunda gerekli yasal düzenlemelerin Türkiyede halen yapılmamaış olmasından kaynaklanmaktadır. Bütün bunlarıda yapması gereken sayın kanun koyucu meclisimizde de kimlerin ufku bu düznlemeler için yeteri kadar açıktır, tartışılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Fi tarihindeki mesaj(lar)ımdan alıntıdır.
Phobos said:
Phobos said:
Sitelerin engellenmesi/bloke edilmesi gerekiyorsa google ile başlasınlar... Herşey google'ın raflarından çıkıyo :P

15 gün evvel laf olsun diye söylediğim bu lafın ne zaman gerçekleşeceğini düşünmeye başladım artık.

O değilde ben google'a da google gruplara da girebiliyorum :S
Sosyal ağlarda paylaş

internet gazetelerindeki okuyucu yorumlarını gorunce dahada bi sasırıyor insan. zihniyet aynı. koyun dolu her yer. onune gelen halka guvenin halk sandıkda cezasını verir diyip atıp tutuyor. bu halk son 50 senede kime cezasını vermis sandıkta. cok merak ediyorum. cahil kultursuz okumamıs dusunmeyen 2 torba komure gelecegini satan insanlar sayesinde birileri bizi yonetiyor. ondan sonra bu kararlar cıkıyor. sizin adınıza birileri gozlerinizi kapatıyor. bu kafayla daha çok şey yasaklanır. hani nerde şeriat diyenler bir gun sabah uyandıklarında bambaşka bir türkiye ile karsılasacaklar işte ozaman hepimiz kapanacaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...