Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eve Noobu


Mosquito

Öne çıkan mesajlar

Ucundan eve online a başladım bikaç bişi okudum ama öğrenilmesi gereken o kadar çok şey var ki oku oku olmıcak bu iş dedim.freetrial açıp girdim oyuna ama karakter yaratmak içinde bi sürü skillin ırkın filan ne yaptığını, ilerde nerelerde kullanılacağını filan bilmek lazımmış.
Yoksa ilk yarattığım karakteri, 1 ay sonra oyunu öğrenince ya yanlış karakter açmışız diyipte silmek istemiorum.

Oyundan beklentim tek başıma yada 2 kişi toplaşıp milleti gangleyebileceğim bi oyun stili istiyorum.
Buna ulaşmam için karakter açarken hangi ırkı seçmeli hangi skillere ağırlık vermeli, gibi gibi konularda küçük bir tutorial yapacak var mı?
kısacası Pvpde zevk alacağım tipte bi karakter yaratmak istiorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu yanlış karakter dğru karakter olayı tam olarak yok..
yanlış doğru olayı sadece skill train etme zmanlarında etkilio oda çok çok uç şekilde bir char yaratmaz iseniz önemli değil...
forumda aarkadşların çok gzl msjları var onları takip et

ayrıca oyun içinde turkish coffee kanalına bekleriz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
Yeni konu açmaktansa uplıyım dedim. Pvp build kasıyorum ama skillerin yabancısıyım. 5 gün oldu başlayalı çılgınlar gibi bütün skilleri train ediyorum drone engineering missile launchers ne bulursam :D

Agent Mission kovalıyorum. Merlin Frigate im var. Oyun dinamiklerini zor olsada çözdüm sayılır. Ama pvp için geminin hangi skillere ihtiyacı var nasıl çeşitlilik var bir türlü kavrayamadım. Tutorial baktım (Türkçe) onuda bulamadım. Eve-turk diye site var oda çözmemiş hiçbişeyi. c/p dolu tembel adamlar :D

Turkish Coffee kanalı var evet yardımcı hede hödö felanda zırt bişey sormak istemiyorum adamların başı ağrımasın. Zaten dün kestrelimi kaybettim acısı halen daha yüreğimde :D

Çok uzattığım lafın kısası
Orta security sistemlerde korsanlık olur korsan kovalamaca olur pvp yapabileceğim bir gemi için skill build.
Birde hedef gemim ne olmalı.

Biliyorum oyunda kendi isteğime göre çeşitlendirmem lazım bunu sen nasıl oynamak istiyosan felan diyeceksiniz. Ben hazır build istiyorum siz ne kullanıyosunuz?

Teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi skill değil de modül üstünden söyliyim;

Eğer solo pvp yapıyorsan illa ki web, warp scrambler/disruptor'a ihtiyacın var. Aynı zamanda da kaçmak için veya menzil dikte etmek için microwarp drive ihtiyacın var. Bunlar olmazsa olmazlar.

Gemi olaraksa, solo pvp için özellikle gallenteyi öneririm. (çok sayıda mid slot, armor tank, drone gemileri oldukları için) Caldari gemileri genelde pve gemileri oluyor, onun dışındakilerse pvp de destekleyici gemiler olarak varlar. (Bakınız jammer gemiler)

Ama illaki caldari gitmek istiyorsan, drake, raven, rokh, gibi seçeneklerin var. Battlecruiserdan düsük bi classta, sana solo yaptıracak bi gemi yok ne yazık ki caldaride. Yalnızca blackbird çok etkili bir gemi, onun için de yanında birinin daha olması lazım. Bir de Moa hakkında güzel seyler söylüyorlardı, ama o gemi Vexor ve Rupture'ın gölgesinde kaldı biraz. Gerçi bakmak lazım bilmiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle oyundaki nickini soylersen oyundanda yardimci olabiliriz sana sadece forumla sinirli kalmamis olursun. Ve sakin cekinme soru sormaya kanallarda yok ben yapamam diyorsan eger beni acik buldugun an yapis yakama genellikle diplomasi fln yuruttugum icin seninle rahatlikla ilgilenebilirim pvp yapiyorsamda sana soylerim suan savastayim diye oyundaki nickimde DareJedi peki addressbooka ekleki actigim zmn oyunumu seni uyarsin sen yapisabilesin yakama :)

Seninde dedigin gibi oyunda neler yapmak istedigine bagli olarak degisir secmen gereken irk. Ama ne olursa olsun Caldari achura acip 9 9 3 9 9 dengesi kurup acman senin icin uzun vadede cok faydali olacaktir. Achura Caldarian acip 9 9 3 9 9 yapman senn icin buyuk avantaj saglar uzun donemde. caldari > achura > 3 memory / 1 intel / 1 will powera dagiticaksin attributelari > monk > military > soldier yada special forces orasi sana kalmis ama bence special forces daha duzgun skiller weriyo gibi. Bi yerde daha sana bunu anlatmistim sanirim umurun topicinin icinde idi. Onu yaptiktan sonra sikilmak istemiyorum diyorsan eger ilk basta gemi acmak icin ugras ama normalde harcaman gereken zamanin neredeyse 3-4 mislini harcayacaksin learningleri yapmadigin icin.

Simdi gelelim seceneklere ;
1 - Tek basima savasmak istiyorum
2 - Grup icinde faydali bir savasci olmak istiyorum
3 - Gorev pesinde kosmak istiyorum (Bunun cevabi caldari)

Simdide seceneklere gore secebilceklerine gelelim ;
Egerki 1. secenegi dusunuyorsan Gallante veya Amarr yollarindan birini secebilirsin. Egerki gallante secersen pvpde duzgun bi armora sahip olacaksindir ve drone gucun sayesinde alternatif isler yapabilirsin mesela Jammer drone koyup dominix ile bi gemiyi surekli jamleyebilirsin we dominixin kendi high slotlarindaki silahlar ilede adami alabilirsin. Yada amarr secip dengeli bi zirha sahip olur DPS (damage per second) olarak cok ciddi bi fark yaratabilirsin. Ondaki avantajin wurus gucun we hicbir zmn reload sorununun olmamasidir.
Yok 2. secenegi dusunuyorum diyorsan o zmn her irk icin recon shiplerin ozellikleri wardir ornegin: Amarr enerji emer karsi gemide enerji birakmaz boylece adam kendini savunamaz ve kullandigi gemiye gore ates bile edemeyebilir. Gallante adamlarin kilit mesafesini dusurur we kitlenme hizini yavaslatir boylece adam sana kitlemez kitlenemeyincede wuramaz ama o menzil icinde isen eger o zmn illaki wuracaktir. Minmatar dusmanin hizini yavaslatir ve senden uzaklasamayan yada sana yaklasamayan adam seni yakalayamaz egerki gemin nano ise rahat bi sekilde adamla savasabilirsin tabi bu nano olayi butun irklar icin gecerlidir ancak minmatar biraz daha ustundur hiz soz konusu oldugunda. Caldari ise adami jamler yani kilidini dusurur boylece gallantede oldugu gibi adam sana kitlenemez ama bunda bi fark wardir menzil sorunu olmadigi icin adamin dibinde bile duruyo olsan sana kitlenemez egerki skillerin iyi ise.

Ben hazir birsey istiyorum diyorsan eger kendi adima konusayim ilk basta caldari actim daha sonra amarr gemilerini acmaya basladim cunku gordumki amarr cogu zmn dps sayesinde karli cikiyor ve reload time olmamasi cok buyuk avantaj yaratiyo. Egerki amarr olmak istiyorum diyorsan ilk olarak mechanicte birkac skill kasman lazim repair gibi. Daha sonra Drones lvl 5 yapman ve drone interfacing lvl 4 yapman senn acindan iyi olacaktir. Scout drone operation lvl 4 mesafesini arttirir drone saldirma rangeinin. Caldari ve Gallante drone specleride lvl 3 yada 4 yaparsan gorewlerdede rahat edersin. Ilk gemi olarakta arbitrator kullanabilirsin daha sonra silah skillerini kasip bc we bslere gecis yaparsin. Bu arada firefox gibisi yok arkadaslar bunu yazarken tam sonlarina dogru elektrik gitti ama firefox kurtardi herkese tavsiye ederim FOX wins! Amma uzun yazmisim yaw egerr biseyler anlatabildiysem ne mutlu bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğiniz şeyler gayet açıklayıcı şimdi farklı bir gözle bakabiliyorum artık stratejime :)

Solo pvp değil aslında amacım. Kendime güçlü güçsüz farketmez bir corp bulup grup pvp işine girmek istiyorum. Zaten tek kalmak sıkıyo biraz insanı :D

Caldiari achura açtım aynen dediğin gibi. Learning kademe 3 te şu anda devam ederim onun için. Oyun içi nickim BYTOK.

Teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar başlıkta noob u görünce başka bi konu açıp kirlilik yaratmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum.

Şimdi benim gemimde 8 tane beam laser var ve bunlara her combata girdiğimde tek tek basmak zorunda kalıyorum.Bunun kısa bir yolu varmıdır, yani tek tuşla bütün silahları aktif hale getirebileceğim ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam ya burası noob soruları yeri olduysa bende katılayım :P.Ben açıkçası biraz miningden hayal kırıklıgına ugradım şu anda Omen kullanıyorum 255 mining yieldım var dakikada ve veldspar mine layarak (high-sec de ztn çok farketmiyo sanırım ne minelarsan minela hesapladım hepsini volume lerine göre fln) saatte 300-350k tritanium çıkarıyorum buda 1m fln yapıyor.1m para değil yani çat diye gidicek bişey bi cybernetic almaya kalkıyosun 8m vs. başka bi arkadaş trade yapıyo hiç trade skilli olmamasına rağmen.Industrial shipinde biraz araştırmasını yaptı etti hergün 3-5m götürüyor gayet.Bikaç saat para araştırmaları regionlarda dolaşmaylada olucak bişey yani.Bende yapabilirim ama ben minerım =P Bu işten nasıl tam kar edilir yani illa aşmış covetordu hulktı o gemileremi gitmen lazım.O gemilere gidene kadar fıs mı bumu xD
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi hevesle başlamıştım mininge, 0.0 da oldugum zamanlar tipler hulkla saatte 200-300m yaptıklarını soluolardı.

Bende heves ettım basladım 0.5 cıvarı kazmaya, saatte max 4m ye ulasabıldım oda amarrdakı enflasyon sayesınde ımıs, tipin birine sordum hulkla ne kadr yapıosun dıe adam bana 5m dedi.

İşin sırrı 0.0a inmekte, ve o zaman anladım ki alliance denen şeyin asıl amacı bu.Bir yere gidip orda guvenlı sekılde kazabılmek,0.0 çok tehlıkelı ama getırısı cok fazla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kernite fln satıodum
bak cruiserdan sonra
hurricane e geçtim,
1 tane mlu oluodu sanırsam hatırlamıorm
5 tane mining drone
sonra 6x t2 miner
guzel guzel kazıosun kernite ı işlemeden satıosun ama o zmnlar pahalıydı kernitelar şimdi bilemiorm.
ole bi maden bulman lazım boş bi yerde mis mis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cuce en iyi kazanci soyliyim madeni kazip satmak kazanc deyil madeni yapip capital armor repair uretmek cok kazanc (0.0 icin tabi)ideallere gore empiredede illa maden icin kazmak gerekmiyo markete gereksiz 1k isk den alis olanlara order verip iyi skillerle o itemleri eritip ki ertince daha ock para eder onlari falan yapip
medium armor repair bpo su ornek olarak inventory skillerle t2 sini uretse cok para kazanir soyle 100 tane falan uretse idealler bunlar
sonuc olarak en onemlisi corp deyil kendi mal varligin onu artirmak gerek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...