SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Şubat, Kürt'ün 'kara ay'ı oldu Demokratik Toplum Partisi'nin 1. Olağanüstü Kongresi dün Diyarbakır İl Binası'nda yapıldı. Toplantıda konuşan eski DEP Milletvekili Leyla Zana, sınır ötesi operasyonun kınanması ve protesto edilmesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi: Kimse Kürtler'i artık 'boynunu eğsin boynunu keseyim' diye görmesin. Kürt kardeşliğinden ve İslamiyet'ten, ümmetten bahsedenler bugün Kürtler'e saldırıyor. 'Ben insanım' diyen hiç kimse ve hiçbir Kürt bu sınır ötesi operasyonu kabul edemez. Şubat ayı Kürtler için 1925 yılındaki Şeyh Sait isyanından bu yana 'kara bir ay'dır. Kürtler için sadece 15 Şubat değil, tümü ile yıllardan beri kara bir aydır. Ben demokratik çözüm yollarının kapatılmasını istemiyorum. Kürtler ateş gibidir. Eğer kendilerine iyi niyetle yaklaşırken seni ısıtırlar ama kötü niyet ile yaklaşırsan seni yakarlar. Biz kardeşlikten, demokratik çözümden yanayız. Anayasa'da Kürt kimliği tanınsın demokratik çözüm için büyük bir kapı açılmış olur. Kürtleri kandırma dönemi bitmiştir. ŞİKAYET EDECEKLER DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna ise Diyarbakır'da yerel 'Gün TV'de katıldığı bir programda sınır ötesi kara harekatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Operasyonun kendilerini çok kaygılandırdığını söyleyen Ayna, sınır ötesi kara harekatının durdurulması için ABD ve AB nezdinde diplomatik girişimlerde bulunacaklarını bildirdi. Ayna, operasyonu protesto etmek için çeşitli illerde kitlesel ve geniş katılımlı basın açıklamaları yapacaklarını da sözlerine ekledi. http://haber.mynet.com/detay/guncel/Subat-Kurt-un-kara-ay-i-oldu/24Subat2008/X1203839176343 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Kardeşi kışlada abisi dağda İşte kara harekatının diğer yüzü... Bir kardeşi dağa çıktı, diğeri ise kışlada vatanı bekliyor...Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik kara harekatı dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz haber ajansı Reuters, harekatı bir Türk genciyle yaptığı röportajla değerlendirdi... İngiliz haber ajansı Reuters, kara harekatını farklı bir açıdan ele aldı... “Türkiye'de 24 yıldır devam eden Kürt sorunu kardeşi kardeşe karşı getirdi'' diyen Reuters, Cizre'de bir kardeşi PKK militanı olarak dağa çıkan, diğeri şu anda bölgede askerliğini yapan Kamuran Yürük isimli gençle görüştü. Reuters haberde şu ifadeleri kullandı: “Kamuran Yürük'ün endişelenmek için fazlaca gerekçesi var. Bir kardeşi PKK militanı olarak dağda, diğeri ise bölgede askerliğini yapıyor. Kısaca Kamuran Türkiye'de 24 yıldır devam eden bölünmüşlüğün en iyi örneği... Ağabeyi Abdurrahman (33) 19 yıl önce bağımsız bir Kürt devleti hayalinden etkilenerek PKK'ya katılmış, Kamuran da peşinden gitmek istemiş ama ailesi izin vermeyerek evlenip iş bulmasını söylemiş. ÇÖZÜM OLMAYACAK Kamuran da Cizre'da kalıp inşaatta çalışmaya başlamış. Zaten bu bölgede, inşaat işçiliği sınırda ticaret yapmak veya koruculuk dışındaki ender iş imkanlarından... Kamuran bugün Cizre'de kalabalık bir kahvehanede "Sorun yalnızca kimlik ya da bağımsızlıkla ilgili değil. Temelinde insanların devletin baskısına artık dayanamaması yatıyor. İki taraf arasındaki sorunun çözümü olduğunu düşünmüyorum. Devlet Kürtler'in taleplerini asla kabul etmeyecek, PKK da dağdan inmeyecek" diyor. asla dağdan inmeyeceklermiş inemiyorlarki zatem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 adamlara bak ya bizim pkklılara yaptığımız oprasyonu nasıl da kürtlerle ilişkilendirdiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 nanay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 gereksiz insan modeli leyla zana, hala konuşuyor mu ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 February bloody february Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Ya ben ne desem bilemiyorum... Bu kadar uçakla bombardıman, füzeler falan üstüne 10.000 kişi ırağa sıcak çatışmaya girdi. Ortada hala düzgün bir görüntü yok. Ben çocukken hatırlarım, askerler pkk lı öldürdüklerinde leşlerini yan yana dizip domuz avlamış gibi poz verirlerdi falan. Şimdiyse asker tatbikatlarından VTR lerden başka şey gösterilmiyor operasyonla ilgili.... Pek tatmin edici değil... Onu geçtim bu PKK yanlılarının bu kadar rahat medya da konuştuğu başka dönem hatırlamıyorum ben. Tansu Çiller döneminde bırak konuşmayı, göz önüne çıkmaya cesaret edemezlerdi... ama o dönemde de hakları var tabi =) Kadın 2 sene başbakanlık yaptı, sırf o dönemde 1400 küsür faili meçhul cinayet var. Nerde o günkü derin devlet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Şimdi bu kadına sorulması gereken şey şu: PKK tüm kürtleri temsil ediyo mu, etmiyo mu? Çünkü operasyon kürtlerin geneline yapılmıyo, PKK ya yapılıyo. Ediyolarsa söyleyin nukeleri hazırlayalım, etmiyolarsa stfu:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 leyla zana kadar denyo bir insan görmedim ben hayatımda. sınır ötesi operasyona destek çıkan insan değildir diyor sonra sayısız insanı çocuğu öldüren abdullah öcalan'a başkanım diyor, yakalandığı günü kara gün olarak lanse ediyor konuşmalarında. bu durumda kendisi bir yaratık oluyor genetik araştırmalarda model olarak kullanılması için en yakın araştırma üniversitesine verilmesini talep ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 niye şubat kürtün kara ayı olsun be. ben kürtüm, gayet de mutluyum bu ay :) yoksa birileri herşeyi bıraktı astrolog olmaya mı heveslendi, çıkıp "şubat, kürtün kara ayı oldu" felan gibi açıklamalar yapıyor? bir de burcumun durumunu söylesin öğreneyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 abi kadin cok cirkin yoksa derdini cozecek bir turk evladi cikardi :) kadin bu kadar cirkin olunca evde tek basina kaliyor bole bosaltiyor kendini olur boyle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Yav yazık ya. Çektiin oksicene yazık be. Ben çektiği Oksijene bile acırken zana kişisi emekli olduğunda bile aylık 6 küsür bin lirayı cebe indirecek. hem de benim vergimden. yazık yaa. valla yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Leyla Zana , gereksiz, provakatif insan... Ortada bir Kürt problemi olduğu, senelerce dışlandığı doğru, hatta bazı gençlerin PKK ya katılma nedenlerine bile sempati duyabilirim amma velakin PKK yı sevmek gibi açıklamalar, Abdullah Öcalan a başkanım demek, yok operasyonu destekleyen insan değildir demek. Mal kadın ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 leyla zana kafana o harekattakilerden bir mermi sapıtıp da düşse . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar