Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2.4 PTR Patch Notes

Gangren

Öne çıkan mesajlar

İşte anlaşılmayan bir diğer konuda budur tbc başlarında Shadow priest mükemmel bir utilty ve dps sınıfıydı çok ağır nerfler aldı ve cevap için hem mükemmel utilty hemde top dps oynamak fazla dendi ve dps tarafı nerf yedi her neyse bakıyoruz Warlocka hiç bişey değişmedi pve açısından amacım burada prieste gelen nerf değilde böyle bir durumda neden mage classı hala yırtındığı halde dps yapamıyor.
Bir diğer taraftan neden sadece rogue ve warlocklar sürekli top dps?
Hunter mage gibi classlarda pure dps neden bunlarda işler kısıtlı diye sorulduğunda cevap gelecek buffın pvpyide etkileyeceği olarak aktaralıyor.
Blizz ne amaçlıyor bilmiyorum ama bir diğer taraftan retro paladinlerin durumu geliyor akla herneyse kıssadan hisse eğerki amaç pure dps sınıfların top oynaması ise bu 2 sınıfı yeniden ayarlamarı gerekiyor.Hadi rogue geçelim çünkü raide dpsden başka hiçbir katkısı yok (Mh bosslarına distract atması yada eos enrage tanking hariç sdf) dps nerfi direk raidlerde bu classın silinmesi anlamına geliyor.
Peki nedir bu warlockun artısı neden en çok spot kapan sınıf bu?
Umarım wotlkda dengeye oynarlarda yine bir sınıf böyle abes şekilde göze batmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar da kötü değil hunter bence. ama adam gibi bi grup ve dogru spec gerekiyor. feral druid, shaman (tercihen enhancement) koy grubuma birde survival hunter olsun raidte şöyle t6 gearlı 1-1.2k agilityli ben de sana 2k+ dps yapayım yani çok zor değil. grup setup acayip farkediyor hunter dpsi için. mesela shaman 200 dps artırıyor benim için, feral druid 130-150 dps, gruptaki ikinci bm hunter direk %3 ekstra. ayrıca bm spec ile mana sorunu zaten cok değildi ama son 2 aydır 1 retri pala kullanıyoruz raidlerde,judgementlar acayip faydalıymış tekrar anladım bunu. mana sıkıntısı yoktu zaten pot kullandığın sürece ama jow sayesinde pot cdsini haste potion a harcayabiliyorsun rahatlıkla.
Sosyal ağlarda paylaş

warlocklara pve anlamında adamakıllı bir nerf gerekli.daha önceki fake 2.4 patch notlardaki lock nerflerinin bazıları (isb sadece lock için olması ve %15 olması gibi) muhtemelen gündeme gelecek. life tap nerfinin geri alınması pvp'yi ciddi anlamda etkileyeceginden kaldırıldı, ki pve de buff anlamına geliyordu.bir çok arkadaşın locklar hem iyi utility hem de iyi dps class diye yakınmaları haklı, sonuçta raid setuplarında belirli bi dengeninde olması gerekmekte.

ama pvpdeki drain tanking olayı warlocklar defansif anlamda güçsüz oldukları için değişmez durumda.herkes nerf lockz!1! diye bagrınıyor, bütün spelleri alt alta sıralayıp bak bunlar var imbahsınız diyor(bunu bide druidlere ve rougelara yapın sayfa dolar)ama o immortal denilen sl/sl buildi resto druid/ wl dışında çok etkisiz hale geldi. 3v3 ve 5v5te ise hiç bir şekilde op bir hali olduguna inanmıyorum. pvp de tbc nin başındaki haliyle alakası yok ve bana göre diger classlardan denge konusunda uzakta değil.

benim kanaatim pvp babında bi nerf lockları çok aşağıya çeker ama pve de karazhandan itibaren 21/40 desto build op denecek boyutu bile aşmıştır bir nerf gelecektir yakında.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

ben rogue oyuncusuyum ve s3 gearlı bir sl/sl locku kesebilmem için toplam 20k+ dmg yapmam gerekiyor 10k olan hp'im bitmeden (ki ud rogue yani warlocklara en ters gelen race/class yani)? bu kadar endurance warrior'da yok, ayıp yahu.

Evet o kadar endurance warriorda yok çünkü warrior plate giyiyor fakat aynen onun gibi meleeleri tanklayan warlockunda ayakta kalabilmesi için o saydıklarının olması lazım. Ayrıca lütfen ya ud rog olup warlockun hayatta kalma skillerine laf etme ya da ud rog oyuncusuyum ama beceremiyorum diye editle postunu plxxor.

Mage olup da burda warlock nerf diye aglayanları da anlamıyorum warriorları 2 tuşa basarak keserken sorun yok aynısı size yapılınca gücünüze gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

numberten said:
said:

ben rogue oyuncusuyum ve s3 gearlı bir sl/sl locku kesebilmem için toplam 20k+ dmg yapmam gerekiyor 10k olan hp'im bitmeden (ki ud rogue yani warlocklara en ters gelen race/class yani)? bu kadar endurance warrior'da yok, ayıp yahu.

Evet o kadar endurance warriorda yok çünkü warrior plate giyiyor fakat aynen onun gibi meleeleri tanklayan warlockunda ayakta kalabilmesi için o saydıklarının olması lazım. Ayrıca lütfen ya ud rog olup warlockun hayatta kalma skillerine laf etme ya da ud rog oyuncusuyum ama beceremiyorum diye editle postunu plxxor.

Mage olup da burda warlock nerf diye aglayanları da anlamıyorum warriorları 2 tuşa basarak keserken sorun yok aynısı size yapılınca gücünüze gidiyor.

bravo bunu okuyup diğer postlarımı okumadan aa ud rogue nerf diye atlamış roflol l2p diye yazmışsın. bir oku diğer postları istersen ;)

edit; sen yorulma diye buraya alıntı yapayım hadi..

Xo said:
evet genellikle kesebiliyorum, sıçmassam. ancak aynı zamanda mage oyuncusuyum da. hatta pretbc mage oynayan biriyim. ve drainleyip lalcoil çakabilme kapasitesine erişmiş warlocklardan gına geldi :( öte yandan LT nerfünün geri alınmasına ise pve yönünde bakıyorum. 21/40 locklarımız sınırsız mana ile şuursuzca nuküp single / multi targetta dps de yarması içime sinmiyor. yazacağımı da yazdım zaten başka da birşey demeye lüzum yok =)

@abso

sadece Rogue vs Lock olarak yaklaşmıyorum olaya. ama sen gelip "omg rogue daha gouge, kick, blind, vanish, prep atmadan stun lock yapıp %40a getirdi" diyorsan müsade et cevap vereyim. evet locklar rogue'a karşı et durumunda ancak durum senin için o kadar vahim ise itemizasyonunu, oyun tarzını bir gözden geçir :) yukarıda da dediğim gibi ben Warlockların durumunu ud rogue vs lock olarak anlatmadım. niye insanların oynadığı classa göre yaptığı yorumları değerlendirirsiniz ki :)
/quit
Sosyal ağlarda paylaş

Warlockda 400 res varsa aynısı rogue içinde geçerli yani itemization dediğin sadece warlocka uygulanan birşey değil. Sen beni %40a düşürüyorsan bendeki uber itemlar ile ben daha sana 0 dmg vermemişim ve sende de uber itemlar var. Oyle kesiliyorsan itemlarını iyileştir demekle olmuyor ne yazık. yani mantıken eşit gearlı bir warlockun rogue kesebilme ihtimali ancak rogue hata yaparsa olur, veya lock daha yetenekli rogue daha acemi biridir PvPde.
Sosyal ağlarda paylaş

numberten said:

Eskisi gibi değil tamam yine warrior'a karşı üstünsünde öyle popo sallayarak işi bilen warrior kesemezsin mage ile mlsf.
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m said:
numberten said:

Eskisi gibi değil tamam yine warrior'a karşı üstünsünde öyle popo sallayarak işi bilen warrior kesemezsin mage ile mlsf.

eskisi gidi değil derken?

hayır hadi ressilence geldi itemlar iyi leşti (e speel upda critte iyileşti) warriorlar 2 değil 3 intercept atabiliyo, e yine iceblock yine rage gaini engelliyen ice shield, blink perma kite. değişen bişey yok. Ha elinde kalkan olan warrior'a poly atıyosa mage baska bi konu o zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada bu kadar ağlıyıcağınıza açıp bi warlock alt kassaydiniz şimdiye çokdan 70 olmuşdu wellfare epikslerinide almıştı
Atıp tutmayı biliyorsunuz yok 25k dmg yapmak lazim kesmek için yok DPS çok iyidirwtf yok pre-bc den oncekinden beterdir de felan
Kuzum nesi beter ne diyorsunuz siz
Pre-bc de 10 adamdan 9 unda 4k hp den az vardi ki o dönemde CORRUPTION BILE 800 ILA 1K ARASI TICKLIYORDU o dönemdede 7-8k ya kadar soulfire vs PVE dpsside aynı düzeydeydi saçma saçma konuşmayın yok 25k mış da yok çipsot+ks de nasi hp hedeymiş öyleymiş böyleymiş maden öyleydi böyleydi diyorsunuz buyurun deneyin warlock kasması en kolay ve en zevkli classlardan biri buarada ağlamaya harcadığınız zamanın %50 sini kasmaya verip restedden mob gridle bile lvl 70 yaparsiniz.
Bunedir ya kendinize gelin
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:
Burada bu kadar ağlıyıcağınıza açıp bi warlock alt kassaydiniz şimdiye çokdan 70 olmuşdu wellfare epikslerinide almıştı
Atıp tutmayı biliyorsunuz yok 25k dmg yapmak lazim kesmek için yok DPS çok iyidirwtf yok pre-bc den oncekinden beterdir de felan
Kuzum nesi beter ne diyorsunuz siz
Pre-bc de 10 adamdan 9 unda 4k hp den az vardi ki o dönemde CORRUPTION BILE 800 ILA 1K ARASI TICKLIYORDU o dönemdede 7-8k ya kadar soulfire vs PVE dpsside aynı düzeydeydi saçma saçma konuşmayın yok 25k mış da yok çipsot+ks de nasi hp hedeymiş öyleymiş böyleymiş maden öyleydi böyleydi diyorsunuz buyurun deneyin warlock kasması en kolay ve en zevkli classlardan biri buarada ağlamaya harcadığınız zamanın %50 sini kasmaya verip restedden mob gridle bile lvl 70 yaparsiniz.
Bunedir ya kendinize gelin

TBC öncesinden beterden kastım PvP de ortalığı dağıtırken PvE de threat sorunu yüzünden iyi falan değildi regalya kusura bakma. T3 mage oynuyordum ve adamlar için imkansızdı neredeyse mage le rogue la kafa kafaya gitmek.

PvP de godlike dolaşırken en azından raidlerde eziliyordu locklar. Şimdi PvP de de Raidlerde de krallar
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...