Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uefa: B.Leverkusen - Galatasaray (21.02.08)


Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

Konuşulacak çok şey var aslında.İşte kimisi dünkü konya maçının dün olmamasından yakınıyor(ki bence normaldi), kimi hakan yedek başlasın nonda ile çıkalım diyor, Lincoln-Ayhan 11de çıksın çıkmasın soruları, Song oynayacak mı sorusu, e bir de en önemlisi kendi sahamızda gol yememeyi anlamlı hale getirebilecek miyiz bir başka deyişle bu sefer gol atmayı başarabilecek miyiz?


Galatasaray





İkinci Ön Eleme
16.08.2007 v Slaven (A) 2-1
30.08.2007 v Slaven (H) 2-1

İlk Tur
20.09.2007 v Sion (A) 2-3
04.10.2007 v Sion (H) 5-1



-Grup H Pld W D L GF GA Pts
Bordeaux 4 4 0 0 9 5 12
Helsingborg 4 2 1 1 8 5 7
Galatasaray 4 1 1 2 6 5 4
Panionios 4 1 1 2 4 7 4
Austria Wien 4 0 1 3 1 6 1


Grup Maçları
25.10.2007 v Bordeaux (A) 1-2
08.11.2007 v Helsingborg (H) 2-3
29.11.2007 v Panionios (A) 3-0
19.12.2007 v Austria Wien (H) 0-0

3. Tur
13.02.2008 v Leverkusen (H) 0-0



B.Leverkusen




İlk Tur
20.09.2007 v Leiria (H) 3-1
04.10.2007 v Leiria (A) 2-3

Gruplar
-Grup E Pld W D L GF GA Pts
Leverkusen 4 3 0 1 8 2 9
Spartak Moskva 4 2 1 1 4 3 7
Zürich 4 2 0 2 4 7 6
Sparta 4 1 1 2 4 5 4
Toulouse 4 1 0 3 4 7 3


Grup Maçları
25.10.2007 v Toulouse (H) 1-0
08.11.2007 v Spartak Moskva (A) 1-2
06.12.2007 v Sparta (H) 1-0
19.12.2007 v Zürich (A) 5-0


Üçüncü Tur
13.02.2008 v Galatasaray (A) 0-0



edit: Başlıkta boşluk bırakmayı unutmuşum =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk maç ASY'de 0-0 bitti. Bu durumda Galatasaray Bay Arena'da 1 gol bulduğu takdirde çok rahatlayacak. Çünkü rakibe bu durumdan sonra 2 gol lazım olacak.

Galatasaray çok kötü oynadığı zaman bile 3-4 net pozisyona girebilen bir takım, iyi oynadığı takdirde bu sayı 2 katına bile fırlıyor. Sorun golcülerin beceriksizliği. Nonda, Ümit ve Hakan.. Hespi farklı farklı zamanlarda saç baş yoldurtuyor, en kolay zamanlarda. O yüzden formda ve o gün şansı olan bir forvet seçimi yaparsa Kalli, Galatasaray çok rahatlayacak.

Bu maçı Lincoln'un maçı olarak görüyorum. Oynatılması gerektiğini ve Kalli'nin oynatacağını düşünüyorum. Ben Konya maçının kadrosuna alınmamasını ceza olarak değil Konya'daki kötü zemine karşı sakatlanma ihtimalini göz önünde bulundurulmasını ve Leverkusen maçına özel olarak hazırlandırıldığını düşünüyorum. Umarım böyledir...

Lincoln'ün oynayacağı bir sistemde de çift forvet oynamak intihar olur. Zaten Arda'da oynayacak, o da hücuma yönelik. Orta saha çok fazla boş kalacak. Leverkusen'de Almanya'da en çok gol atan 2.takım ve Almanya'da iç sahada en başarılı olan takım. Lincoln+tek forvet seçimi çok daha akıllıca olacaktır.

Uğur'un sakatlığı sonrasında sağbekte 70 dakika oynayan Barış'ı orada iyi buldum. Orada şuan oynayabilecek en iyi futbolcu, Barış'tır. Sabri'nin oynamasını düşünemiyorum.

Mehmet Topal'ın sakatlığı da var, ama ciddi olmadığı açıklandı. Oynayıp, oynamayacağı maç saatinde belli olacakmış. Almanya'ya götürülmüş. Sakat olursa yerine Barusso en mantıklı seçim olacaktır.

İlk 11 tahminim:
Orkun

Barış-Emre-Servet-Volkan

Mehmet(Barusso)-Ayhan

Serkan-Lincoln-Arda

Nonda

Solbekte formda olan Volkan'ın kesilmemesi gerek. Ayhan'ın herşeye rağmen oynaması gerek. Hem tecrübeli bir oyuncu hem de böyle maçlara kendini iyi hazırlayabilir. Sezon başındaki Ayhan'a yakın bir futbol oynasa bile yeterli olacaktır, sezon başındaki gibi oynarsa mükemmel olacaktır.

Forvet seçimi konusunda Ümit ve Nonda arasında çok kararsız kaldım. Ümit özellikle bu son Konya maçında inanılmaz oynadı, gol attı, Hakan'a al da at dercesine paslar verdi, son dakikada top çıkardı, mücadele etti. Diğer yanda sakatlığından önce yine formda bir Nonda duruyor. Ama onu sakatlığın ne derece etkilediğini bilmiyoruz. Diğer yanda Ümit Karan gibi forvetin tek forvet oynayabileceği soru işareti var. Ben çok arasında kaldım ama Nonda'yı tercih ettim, burada.

Şans Galatasaray'ın yanında olsun. Galibiyetle ve turla İstanbul'a dönmeleri dileğiyle.

Başarılar Galatasaray.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Barusso oynayabiliyor mu UEFA'da?

Ayrıca ben Barış'ı o kadar da beğenmedim, fena değildi ama karşısında Konya vardı. Güven vermiyor o pozisyonda çok tecrübesiz. Sabri hiç güven vermiyor. Bence Emre Güngör yada Song oynamalı sağ bekte.

Barusso ortada oynasa yada Lincoln de oynasa takımın kimyası iyice bozulacak. Umarım yanılırım ama kötü oldu şu son iki sakatlık, o kadar bağırmamıza rağmen anlatamadık federasyoncuğumuza. :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Barusso oynayabiliyor mu UEFA'da?

Ayrıca ben Barış'ı o kadar da beğenmedim, fena değildi ama karşısında Konya vardı. Güven vermiyor o pozisyonda çok tecrübesiz. Sabri hiç güven vermiyor. Bence Emre Güngör yada Song oynamalı sağ bekte.

Barusso ortada oynasa yada Lincoln de oynasa takımın kimyası iyice bozulacak. Umarım yanılırım ama kötü oldu şu son iki sakatlık, o kadar bağırmamıza rağmen anlatamadık federasyoncuğumuza. :(

Evet, oynayabiliyor. Devre arasında 3 futbolcu ekleyebiliyorsun. Galatasaray Hakan Balta, Barusso ve Emre Güngör'ü kadroyu ekledi.

Sağbekte Emre Güngör, Song, Sabri hiç oynayamaz. Sabri'yi biliyoruz, açıklamaya gerek yok. Emre hayatında kaç kez bek oynadı acaba ? Song Galatasaray'da kaç kez bek oynadı ? Tamam savunma yönünden güven veriyorlar da bu adamlar hücuma nasıl yardım edecek, ayrıca bek ve açık oyuncuların biraz tekniği, hızı olması lazım. Bunlar da o da yok. Barış en doğrusu.

Sakatlıklar Galatasarary'ın canını sıkmaya devam ediyor ama Konya maçında Uğur'un pozisyonunda zeminle alakası yoktu. Batista'nın kasaplığı. Ama sanıyorum Mehmet Topal zeminin azizliğine uğradı. Teselli; maça yetişebilme ihtimalı var ve en kötü bu maç oynamasa bile Kasımpaşa'ya yetişiyor. Yani ciddi değil, o kadar sakatlığı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

song da final maçında hata yaptı. herkes hata yapar. emre bence son haftalarda formda, diger tüm oyuncular gibi. takımı en az sekilde bozmalı kalli bozacaksa ya da aynı sekilde surmeli, hakan sukur dahil. atmasa da rakibin en cekindigi oyuncu olacak yine ve savunmayı rahatsız edicek, hava topu indirecek falan. ugurun yerine barıs, barıs'ın yerine serkan gecicek. ortaya da ayhan yerine lincoln'ün oynasa iyi olur. benim tahmini ve işe yarayacagını dusundugum kadro ve diziliş şöyle


orkun

barış emre servet volkan

serkan mehmet lincoln arda

hakan ümit
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mehmet Topal'ın oynaması tehlikeli Ayhan olabilir onun yerine bir ihtimal, onun dışıda ben Hakan yerine Nonda'yla başlardım.

Bir de Leverkusen cephesinde kaleci Adler'in oynamama riski varmış, Karlsruhe maçında sakat sakat oynamış. Hoş bizimkiler boş kaleye bile kaçırdıktan sonra kalecinin kim olduğu önemli değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mehmet topalın öyle ya da böyle yetişmesi şart. uğurun sakatlanışıyla sağ bek iyice kafa karıştırdı zaten. bir de ortasahanın belkemiğinin kırılması hiç iyi olmaz. uğurun sakatlanmasıyla lincoln'e yer açıldı. fakat geçen maç savaşmaya dayalı geçmişti. bu maçın da aynı şekilde olacağını düşünürsek lincolnü sahaya sürmek intihar olabilir. eğer tur atlarsak HSV gelecek ki yenememize yüksek olasılıkla bakıyorum. o yüzden leverkuseni yenmemiz şart. klübün geleceği için şart.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ideal kadro şu anda bence


Orkun

Hakan - Song - Servet - Volkan

Ayhan - Topal

Barış - Lincoln - Arda

Nonda



Şeklinde.

Çift ön liberoyla zaten savunmayı güvenceye alır 60tan sonra sakatlık çıkarmasın diye servetin yerine Emre'yi koyarız.

Acil duruma karşın Ümit de beklemede kalır.

Gerekirse Şu hale döner kadro:



Orkun

Hakan - Song - Servet (Emre) - Volkan

Ayhan - Topal

Arda - Lincoln

Ümit - Nonda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iki kadro seklini de imkansız goremezsin o macta. balta'yı sag beke koymaz, nonda'yı tek forvet hayatta cıkarmaz, lincoln'ü de sola koyamaz. sag bekte %90 barış %10 sabri oynar. ön liberoya topal yetismezse ayhan %80, m. güven %20. sol kanatta arda'dan baskası olmayacak bundan eminim. barış eger sag bekte oynarsa da acıga kesinlikle serkan gececek. song da yedek bekler bu mac ilk 11'e girebilecegini sanmıyorum. kalli gene bildigini ve en dogrusunu yapacak bence. lincoln'ü bu sefer ilk 11 baslatabilir, ihtiyacımız olacak cunku.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:
Eskiden ligde kötü gitsek bile,bi Juve'yi ya da dallı budaklı bi takımı yenebiliorduk Avrupa'da.Artık o GS'nin Avrupa kumaşı kalmıyor malesef,o yüzden bu maç çok önemli.Avrupa'daki "Gala" imajı açısından.


ne demek ya o?

her klübün iyi-kötü olduğu dönemler olacaktır Türkiye'de. Biz avrupada fırtınalar estirirken FB büyük sıkıntılarla boğuşuyordu. Şimdi FB iyi, biz toparlanmaya çalışıyoruz.

Türk takımlarının kaderidir zaten bu durum. Mütemadiyen avrupada bir iniş, bir çıkıştayız. o yüzden imaj sıkıntısına girmemek gerek. Hiç bir klübümüz ekonomik-sporsal yönden kusursuz hale gelmeden bu iniş çıkış bitmeyecek. işte olur da bi gün kusursuzlaşırsa, işte o zaman imajı düşünmeye başlayabiiriz.

gibime geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...