Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sınav Sırasında Namaz Arası İsteyen Öğrenci

sg-1

Öne çıkan mesajlar

wikipedia'ya yazılanlar kontrol ediliyor ve değiştirilebiliyor. ben kendim birkaç maddeden abuk sabuk yazı sildim heh. ekşi ile hiç kıyaslamayın o yüzden.

ekşi'ye ise gördüğüm rüyayı "bu gerçekten oldu" diye yazabilirim. mani olacak hiçbir mekanizma yok. bambaşka formatlar.
Sosyal ağlarda paylaş

wikipediaya niye laf ediyonuz abi referansı olan yazılar var, isterseniz referanslarına bakar ona göre güvenirsiniz. o olmadı her alanın yazılan yazıları kontrol etmek için kurduğu konu ile bilgili insanlardan oluşan gruplar var. ben kendim gidip organometallic compundlarla ilgili bir yazı yazdım adamlar düzeltene kadar 50 kere editlediler ki böyle 5-6 paragraflık kenarda kıytıda köşede bir konuydu
Sosyal ağlarda paylaş

wikipedia'yla ekşisözlük kıyaslanamaz.
her ne kadar ekşisözlük'te wikipedia için "sözlük klonu" felan dese de,
ekşisözlük forum gibi tartışma platformu bazlıyken, wikipedia ansiklopedik bilgi bazlıdır.

bu yüzden ekşisözlükte ilgili başlığı okurken arada bolca yorum da olacaktır, bilgiler toparlanmamış ve farklı maddeler halinde sıralanmış da olacaktır.

buna karşın, wikipedia'da minimum yorum, maximum referans/kaynak içeren yazılar yazılmaktadır.
belirli bir düzeni de vardır, düzen dışı yazılar silinmektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
sir said:
bone? iyisin di mi abi, bişeyin yok ya? fsdsdfs

yav ben de aynı soruyu size sorcaktım :P

normalde "HAYIR ARKADAŞIM İNSANIN DİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ENGELLEYEMESSİNİZ!" diyen kişi bak ne demiş:

fightersfight said:
sınavın belirli kuralları vardır.
çikolata yemek için dışarı çıkan adamla namaz kılmak için çıkmak isteyen adam arasında fark yoktur.
sınavdan çıkmak yasaksa çıkamazsın bu kadar basit.cezası verilir.

bone canım.gerçekten aklını hiç çalıştırmıyorsun.
aklını çalıştırmadıgınıda söyle kanıtlıycam.

sınavdan isteyen çıkabilir bone.
ama geri dönemez.
yani sınav kagıdını bırakıp çıkabilir.
yonetmelikte ceza varsa işlenir.
din özgürlügü engellenemez tabi.
namaz kılıcak adam o saatte namaz kılıncagını bilir ve sinav kurallarına ya uyar ya uymaz.ya namazını kılar ya sınavına girer.
sende lütfen bir yazıyı bir oku.
sonra bir daha oku.
bir dahada daha emin olmak için oku ki iyice anlayasın.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
olamazsın diceksin. çünkü sistem böyle maalesef. devlet kuruluşlarında olmaz türban. gitsin mühendislik okusun özel sektöre çalışsın. ona göre girsinler üniversiteye. hizmet haklarını alsınlar. ama her hizmet hakkını alana o hakkını aldığı için devlet kuruluşlarında çalıştırma zorunluluğu diye bişey yoktur. hiç bir hukuk devletinde böyle bişeye müsaade edilmez zaten

usa de müsade ediliyor.
+
@bone
bone bu konuda yazdıklarını okuyunca bazı fikirlerinin degişmek üzere oldugunu gördüm bundan sonra sana subjektif degil objektif bir tutum sergiliyecem /clap
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
usa mi hukuk devleti. usade darbe olmuş mu abi. karneyle insanlar ekmek almışlar mı? vs vs

usa hukuk devleti değil. usa özgürlüklerin nasıl malca kullanılacağının örneği.

ben hukuk devletinin felsefesine inanmam ayrıca ama gerekliliğine inanırım

usa hukuk devletidir abicim bunu tartışmayalım istersen.ki ben yanlılış bilmiyorsam almanyada da serbest
Sosyal ağlarda paylaş

''Sınava ara verelim ben namaz kılcam'' maksadındadır. Yani sınava ara verilmesinin istenmesi söz konusudur. Yoksa çocuk kalkardı, sınavını verirdi gider kılardı namazını.

Şimdi bilmediğimiz bazı yönleri var;

- Çocuk kaytarmak mı istedi?

- Kopya çekecektide böyle bir yola mı başvurdu?

- Türban olayını protesto amaçlı bir istek miydi?

- Gerçekten çocuk namaz mı kılmak istiyordu?

Ha her ihtimaller dahilinde içinde yavşak kişiliğinin ortaya çıkma savaşı vardı. Bu öyle bir yavşak kişilik ki sınav huzurunu bozan, etrafında ki insanlara saygısı olmayan, genel sisteme kafa tutan bir kişilikti. Gereği yapılmalıydı.

Cons dalga geçti belki ama ben arkasındayım. Asalım. Bir daha sormaya cesaret edecek mi kimse sınavda böyle bir soruyu?

#Yurdumuza faşist (faşistlerden biri benim) dolmuş vurun kardeşler vurun - Grup Yorum'un Gündoğduyu yorumlayış şekli.

Grup Yorum kendine gel, faşist olmazsan ülkede rejim değişecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuğun sınavı kötü geçiyordur bir şekilde bunu nasıl telafi ederim diyip aklına gündemdeki konular gelmiştir ve o da bunu kendine bir şekilde çıkar sağlamak üzere kullanmıştır. Bu kişi daha önce böyle bir istekle hocalarına gitmiş mi? Sanmıyorum. Yani abartılacak birşey değil. Her öküzün altında buzağı aramayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Bu isin hukumetin politikasiyla uzaktan yakindan ilgisi yok diyen ya gerizekalidir ya art niyetlidir.

ya dur ben de deneyeyim..

bu işin hükümet politikasıyla uzaktan yakından ilgisi var diyen ya gerizekalıdır ya da artniyetlidir.

vay canına, karşıt görüşün zekasını sorgulamak ne rahatmış be, ooooh! hakaret kişiye yönetilmediği için forum kurallarına da dahil değil anlaşılan. yarası olan gocunsun misali. her başlığa girip bir kere yazmak lazım. nasıl rahatladım, üstümden yük kalktı. mantık ve sağduyu kasmanın alemi yokmuş boş yere, nasılsa "benim dediğimi demeyenler gerizekalıdır" dedin mi bitiyor olay.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
türbanlı veznedar ayşe hanım >> almam ben senin faturanı kafir.

laik veznedar osman abi >> almam ben senin faturanı yobaz.

olmayacak şeyler değil.

gönül ister ki herkes birbirinin faturasını alsın ama işler böyle yürümüyor

Türbanlı kadınla aynı zihniyete sahip bir erkek yapmayacak mı aynısını?
Yapacak.
Türban yoluyla eleyemedin adamı, ne yapacaksan aynısını türbanlı kadına da yaparsın, sorun çözülür.
Sosyal ağlarda paylaş

ya demek istediğimi anladım abi. orda vermek istediğim cinsiyet değil, ideolojik fark ve bu farka ülkemizdeki - maalesef- tahammülsüzlük. erkeği kadını yok bunun. simge girdi mi boku çıkacak işte. üniversiteye girsin hiç bişey demiyorum. üniversite de aynı şeyler olacak. al işte kadın çıkmış (adını hatırlamıyorum) türbanlıya ders vermem ben diyo. olacak bunlar. üniversiteye girmesi iyi bişey ama. akp nin burnu güzel bi sürter. hatta sağlam bi kaç uygulamayla tamamen kurtula dabiliriz. ama kamuya da şimdi serbest yaparsan o zaman geri dönüşü olmayan yerlere gidilir
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...