Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünkü Ankara'daki olaylar

Bone

Öne çıkan mesajlar

Ankara'da özellikle şehir merkezinde sıkı yönetim ilan edilmiş.
Türban oylamasını protesto etmek isteyen insanlar coplanıp dövülmüş.
Polisler sokakları ele geçirmiş.

Ancak olaylarla bilgim bu kadar.
Gazetelerde de hiç birşey yazmıyor.
Acaba kıyıda köşede bir bilgi görmüş olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
orson welles'in radyo yayını geldi aklıma.. (:P)
bone de bizi gaza getirmeye çalışıyor buradan herhalde ehe

dün Kanal D dahil birçok kanalda bu konuyla ilgili haber duydum.
Ancak haber ve sözler olmasına rağmen hiç görüntü göstermediler.
Gazetelerde de bu konuyla ilgili birşey görmeyince şaşırdım, merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

dün 1 ile 7 arası kızılaydaydım polis kalabalığı yüzünden ne olduğunu göremedim.özellikle anıtın üstündeki dolmuş durağında ciddi anlamda sıkı yönetim var gibiydi.

normal eylemlerde polis genelde daha "light" gözüküyordu ancak bu seferkinde kalkanlarıyla,silahlarıyla daha tedbirlilerdi.

toplumdaki oluşmaya başlayan zıtlığın fitilini AKP yaktı,bunlar başlangıç.burada bu tür olayları küçümsemeye çalışanlar toplumun içinden gelmeyen ve yaşadığı toplumun dinamiklerini iyi tanımayan insanlar.

daha geçenlerde ssk hastanesinde başı açık diye saldırıya uğrayan kadının haberini aldım.bunlar açık basında yayınlanmıyor ancak özellikle doğu yörelerinde fazlalık göstermesiyle beraber artık toplum iki kutuba ayrılmıştır diye rahatlıkla söyleyebiliriz.

özellikle RTE ye suikast düzenlenmeye çalışılması ve insanların tekrardan mitinglerle sokağa dökülmesi yaklaşan bir iç karışıklığın habercisi.

ortada olmayan bir türban sorununu alevleyerek toplumu bölmeye çalışan ve kısmi şekilde artık başarılı olmuş bu insanların geleceği nasıl olacak merakla bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten bu konuda bıçak kemiğe dayandı artık bu olayı toplum içersinde bir çatışma çıkarmadan çözmek imkansız hale geldi. artık birşeye izin tanımak kadar onu kısıtlamak da birilerini mutlaka kızdırıp sokağa dökecektir okulda olmayan şiddet,baskı sokakta olacaktır. Yavaş yavaş iki taraf da bu olayı kan davası haline getiriyor gibi. Yani şu an bu yüzden sokakta büyük çapta şiddet ve baskı olması saçma geliyor bana da (özellikle laikliği savunan insanların aşırı olsalar bile aşırı dinciler kadar şiddete eğilimli olacağını hiç sanmıyorum) ama ilerde ne olacağı hiç belli olmaz...
Sosyal ağlarda paylaş

buarada bone'un dediği gerçek olsa da olmasa da ciddi bir sorun olabilir bu tür sürtüşmeler. belki insanlar henüz bu kadar gaza gelmiş değil ama bu olmayacağı anlamına gelmez. bu türban sorunu çözülürken (nasıl çözülürse çözülsün) bu süreç içersinde ilgilenilmesi gereken sorunlardan biri bu olacak. insanların arasındaki çatışmayı ve paranoyı kontrol etmek. çünkü ateşe körükle gidecek bir sürü propogandacı zihniyet mevcut bu ülkede. Gördük hrant dink yürüyüşünden milleti koparıp parti binası taşlattıran insanları. bu durumda da olmayacak diye bir şey yok, araya bir iki gaz veren soktular mı bu insanlar gayet güzel birbirine girer.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...