Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayvanseverlik.!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:
Benim cocker ım var. Parkta gezdirirken kadının teki pitbull getirmiş. Pitbull benimkini görünce kudurdu üstüne doğru yürümeye çalışıyo. Salak kadın da "ay ay ay tutamıyorum" dedi bıraktı tasmasını. Pitbull koştuğu gibi benim köpeği altına aldı.

Şimdi elimle de ayıramıyorum. Benim bi tarafımı kapacak diye. Var gücümle pitbull un karnın tekmeyi bi bastım. Iyyk diye uçtu kenara. Sonra sahibinin yanına gitti.

Kadın napıyosun sen diyo bana hala. Köpeğimi öldürecek orda bunun kontrol edemediği hayvan, gelmiş bana bağırıyo. Gitme bi yere polis çağırıcam, belediyeye şikayet edicem seni, bu köpek yasak bi tür, daha üstüne ne bağırıyosun dedim. Kadın tırsı kaçtı...

O zamandan beri de gelmiyo parka. Ama bi görürsem sonu kötü olacak.

ve sen o kadını orda dövmedin?
insan sorumsuzluğuna tahammülüm yok, hemde göz göre göre, dövmeyim bırak neler yapardım. tabiki önce iti etkisiz hale getirebilirsem.

embesillik ya, tahammül edemem kesinlikle ay ay ay kaçtıymış. ay ay ay sinirlerime hakim olamadım kusura bakmayın.

her an saldırma potansiyeli bulunan ve sağda solda onu bunu parçaladı haberleri duyduğumuz itleri sahip çıkamıyacak şekilde gezdiren şerefsizlere sağlam cezalar gelmesi lazim. şimdi çıkıp kangalında saldırma potansiyeli var diye çocuk aklı savunma gelmesin pls.

ve geçen gazetedeki afedersiniz sürtük gazetenin yazdığına göre tasmasız gezdiriyormuş o köpekleri. şimdi o köpekler bana saldırsa kurtulma şansım nedir? ( dur diyince durmadığını görüyoruz) ben o kadını patır kütür dövsem yada adamı suçlumu olucam?

eleman bilmem kaç milyara pitbull alıyor, sen gidip 1500 ytl ceza veriyorsun. kim belirliyor bu cezaları ya?

it elinizden çıkıp saldırdığı an sorumluluk sizdedir.
Mesaj tarihi:
mesela karşı apartmanda 1 yaşındaki siyam kedisini koltukları tırmalıyor diye sokağa atmış bir kadın var, annem gitmiş kapısını çalmış kedinin apartmanın etrafında dolaştığını görünce (sokakta siyam kedisi olmaz ya ölür ya da yeni atılmıştır) kedi direk apartmana ve eve yönelmiş, kadın açmış evet ben attım diye. Almış eve geri. Bir ara gidicem, ne yaptınız kediyi diye sorucam, attım derse gece kapısına sıçmayı düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Konuyu kediye, geyiğe sarmayın. Pitbull demişsiniz pitbullardan bahsedelim.

Pitbull sahipleri mental gelişim fln demişsiniz araştırmaya göre. Kim yaptı araştırmayı, kaynak? İsviçreli bilim adamları mı? Yapma Babacum senden daha sağlam şeyler beklerdim açıkçası bunca zamandır yazılarını okurum çok doğru konuşursun da, bir köpekten nefret ediyorsun diye kin kusmaya ne gerek var?

MrMarvelous said:
Pitbull da agresif olsun diye türetilmiş bir cins. Ama fazla agresif olduğu için terbiye tutmuyor, dözünün içine dik bakarsan gelir seni de parçalar yani öyle manyak bi köpek. Devletler de bu köpeğin satışını falan yasaklayarak bu cinsi ortadan kaldırmak istiyor.

Kusura bakmada agresif olsun diye üretilen köpek neymiş ya? Bull Terrier' den kırma olan bir köpek. Bull Terrier bir çiftçi tarafından üretilmişti, pitbull da öyle. Gözünün içine bakınca da saldırmıyor ne yazık ki. Olmadı...

blackchaos said:
Abi pitbull u ne kadar eğitirsen eğit saldırganlığının önüne geçemiyorsun.Bende vardı eğitilmişti sözde(zaten bneim bildiğim çoğu yer kabul etmiyor pitbullu) bana saldırdı hayvan.En son kuzenime saldırmak istedi yine başarısız oldu=) sonrada gönderdik.

Ne zaman aldınız? Önceden eğitilmiş köpeğin eski bir sahibi olur. Pitbull gibi bir köpek için yeni sahibine alışması sorun olur illa ki, hele dişiyse çok zor. Pitbull gibi bir hayvan dedim, art niyet arayanlar olabilir. Kişiliği var köpeğin, psikopat değil yani.

MrMarvelous said:
dediğim gibi. sokakta gördüğün yerde infaz...

Cocker cinsi köpeğine acıdım şimdi. Hayvan bakma sen ya.

adamınbiri said:
daha çok köpek var yasaklanan diyosunda onlar türkiyede yok sanırım yada sokağa çıkartılmıyolar ki o yuzden sadece pitbull haberleri var etrafta.

Bence o fazla habertürk e takılmaktan. Gayet var yani, Türk basını ile sınırlı değil biliyorsunuz medya. Bir bakın hayvanlar aleminde neler oluyor, çok ilgilisiniz malum.

Babacum said:
ki bu yazdıklarım hep genelde secereli türlerdir yani bundan yüzyılalr önce de var olan hayvanlar

Pitbulların da var seceresi. Secereli olmaları süper köpek oldukları anlamına gelmiyor. Kangalların da var psikopat olanları, keza Alman ve Belçika kurtları da öyle. Köpeğin yavruluğundan itibaren başına gelen her türlü olay onu etkiler.

blackchaos said:
Bir diğer olayıda yazlıkta oldu babam aceleyle bi yere bağlamış bağladığı yer demir boruyu borununda köşeden kaynak yeri kırılmış ordan kurtulup kumsalda 12 yaşındaki kuzenimin ve arkadaşlarının üstüne doğru koştu çocuklar denize yakındı denize girdiler kurtuldular sonra gönderdik zaten.

Olayı tam anlatmamışsın ama ev yakınlarındalarsa, pitbull dediğim gibi dişiyse (erkek için de farketmez gerçi) alan koruma görevini yerine getirmiş. Ne yazık ki çocuklar korkmuşlar, ben çocukken de başıma geldi. Ama pitbull değildi saldıran köpek, kendi köpeğimizdi. Oluyor yani, sabah yemek veriyorum akşam yanından geçerken zinciri koparıp üzerime atlıyor. Olabiliyor böyle şeyler, dur diyince durmuyorlar eğitim olmayınca.

Babacum said:
köpeğini şımarık yetiştirip ondan sonra "ben buna bakamıyorum" diyerek sokağa terkedenler ve hatta köpeği dişi ise kısırlaştırmak yerine barınağa atan insnalar varken.

Pitbull' un da başında aynı sorunlar mevcut. Pitbull köpeği 50-250ytl civarı bir fiyata alabilirsiniz. E bunun sonucunda 100 ytl verilen bir "mal" değersiz olarak görülebiliyor "hayvan severler" tarafından. Sahiplerinin bilinçsizliği, hayvanlık, ruh hastasıdır bu kişiler.

blackchaos said:
pitbull parçalar ama.İkiside aynı eğitimi aldı.Aynı yere gittiler.

Pitbullarda odaklanma sorunu var. Bir K9 eğitmi almış GSD' ye bakkala gitmeyi bile öğretirken pitbullarda aynı şey geçerli değil. Zeki değiller çünkü yeterince, pitbulla evde tuvalet eğitimi vermeyi deneyin. Golden ile karşılaştırın hatta süre 2-3 kat daha fazla uzun sürer. O yüzden aynı eğitim ile aynı sonucu almak söz konusu değil. Köpekte algılama sorunu var.

babacum said:

pitbull gibi vahşi hayvan sahiplerinde özgüven eksikliği başta olmak üzere bir çok mental gelişim bozuklukları gözlenmiştir.

Çok şükür özgüvenim yerinde, mental gelişim bozukluğu da yok. Üniversiteye gidiyorum gerekli eğitimi aldığımı da düşünüyorum, kapasite mevcut yani. Olmadı tekrardan...

huun said:
pitbull'a gelince, soyunun kurutulmasında fayda var. çünkü standart bir sahiple bile kendi bokuna kızıp kavga çıkarabilen bir hayvan.

(td) Başka yorum yapamıyorum, kopmuş gitmişsin abi sen. Sakin diyelim bari, faydası olur mu şüpheli :S
Mesaj tarihi:
Pitbull ne kadar eğitilirse eğitilsin bi yaştan sonra sahibini bile unutuyor bildiğim kadarıyla. Birileri için tehlikeyse eğer, neden inatla beslenir. Ya ısırıp bırakmıyopr lanet olası hayvan. Kitleniyor ve büyük bi basınç yapıyor. Açmanın mümkünatı yok.

Korunmaksa amaç, pitbull yerine alırsın dünyanın en akıllı köpeğini ki bildiğim kadarıyla Sivas Kangaldır. Eğitirsin beslersin hem korur hem seversin. Tehlike harici de gayet uysal hayvandır.

İnatla pitbull neden?
Mesaj tarihi:
Greeny said:
Konuyu kediye, geyiğe sarmayın. Pitbull demişsiniz pitbullardan bahsedelim.

Pitbull sahipleri mental gelişim fln demişsiniz araştırmaya göre. Kim yaptı araştırmayı, kaynak? İsviçreli bilim adamları mı? Yapma Babacum senden daha sağlam şeyler beklerdim açıkçası bunca zamandır yazılarını okurum çok doğru konuşursun da, bir köpekten nefret ediyorsun diye kin kusmaya ne gerek var?

MrMarvelous said:
Pitbull da agresif olsun diye türetilmiş bir cins. Ama fazla agresif olduğu için terbiye tutmuyor, dözünün içine dik bakarsan gelir seni de parçalar yani öyle manyak bi köpek. Devletler de bu köpeğin satışını falan yasaklayarak bu cinsi ortadan kaldırmak istiyor.

Kusura bakmada agresif olsun diye üretilen köpek neymiş ya? Bull Terrier' den kırma olan bir köpek. Bull Terrier bir çiftçi tarafından üretilmişti, pitbull da öyle. Gözünün içine bakınca da saldırmıyor ne yazık ki. Olmadı...

blackchaos said:
Abi pitbull u ne kadar eğitirsen eğit saldırganlığının önüne geçemiyorsun.Bende vardı eğitilmişti sözde(zaten bneim bildiğim çoğu yer kabul etmiyor pitbullu) bana saldırdı hayvan.En son kuzenime saldırmak istedi yine başarısız oldu=) sonrada gönderdik.

Ne zaman aldınız? Önceden eğitilmiş köpeğin eski bir sahibi olur. Pitbull gibi bir köpek için yeni sahibine alışması sorun olur illa ki, hele dişiyse çok zor. Pitbull gibi bir hayvan dedim, art niyet arayanlar olabilir. Kişiliği var köpeğin, psikopat değil yani.

MrMarvelous said:
dediğim gibi. sokakta gördüğün yerde infaz...

Cocker cinsi köpeğine acıdım şimdi. Hayvan bakma sen ya.

adamınbiri said:
daha çok köpek var yasaklanan diyosunda onlar türkiyede yok sanırım yada sokağa çıkartılmıyolar ki o yuzden sadece pitbull haberleri var etrafta.

Bence o fazla habertürk e takılmaktan. Gayet var yani, Türk basını ile sınırlı değil biliyorsunuz medya. Bir bakın hayvanlar aleminde neler oluyor, çok ilgilisiniz malum.

Babacum said:
ki bu yazdıklarım hep genelde secereli türlerdir yani bundan yüzyılalr önce de var olan hayvanlar

Pitbulların da var seceresi. Secereli olmaları süper köpek oldukları anlamına gelmiyor. Kangalların da var psikopat olanları, keza Alman ve Belçika kurtları da öyle. Köpeğin yavruluğundan itibaren başına gelen her türlü olay onu etkiler.

blackchaos said:
Bir diğer olayıda yazlıkta oldu babam aceleyle bi yere bağlamış bağladığı yer demir boruyu borununda köşeden kaynak yeri kırılmış ordan kurtulup kumsalda 12 yaşındaki kuzenimin ve arkadaşlarının üstüne doğru koştu çocuklar denize yakındı denize girdiler kurtuldular sonra gönderdik zaten.

Olayı tam anlatmamışsın ama ev yakınlarındalarsa, pitbull dediğim gibi dişiyse (erkek için de farketmez gerçi) alan koruma görevini yerine getirmiş. Ne yazık ki çocuklar korkmuşlar, ben çocukken de başıma geldi. Ama pitbull değildi saldıran köpek, kendi köpeğimizdi. Oluyor yani, sabah yemek veriyorum akşam yanından geçerken zinciri koparıp üzerime atlıyor. Olabiliyor böyle şeyler, dur diyince durmuyorlar eğitim olmayınca.

Babacum said:
köpeğini şımarık yetiştirip ondan sonra "ben buna bakamıyorum" diyerek sokağa terkedenler ve hatta köpeği dişi ise kısırlaştırmak yerine barınağa atan insnalar varken.

Pitbull' un da başında aynı sorunlar mevcut. Pitbull köpeği 50-250ytl civarı bir fiyata alabilirsiniz. E bunun sonucunda 100 ytl verilen bir "mal" değersiz olarak görülebiliyor "hayvan severler" tarafından. Sahiplerinin bilinçsizliği, hayvanlık, ruh hastasıdır bu kişiler.

blackchaos said:
pitbull parçalar ama.İkiside aynı eğitimi aldı.Aynı yere gittiler.

Pitbullarda odaklanma sorunu var. Bir K9 eğitmi almış GSD' ye bakkala gitmeyi bile öğretirken pitbullarda aynı şey geçerli değil. Zeki değiller çünkü yeterince, pitbulla evde tuvalet eğitimi vermeyi deneyin. Golden ile karşılaştırın hatta süre 2-3 kat daha fazla uzun sürer. O yüzden aynı eğitim ile aynı sonucu almak söz konusu değil. Köpekte algılama sorunu var.

babacum said:

pitbull gibi vahşi hayvan sahiplerinde özgüven eksikliği başta olmak üzere bir çok mental gelişim bozuklukları gözlenmiştir.

Çok şükür özgüvenim yerinde, mental gelişim bozukluğu da yok. Üniversiteye gidiyorum gerekli eğitimi aldığımı da düşünüyorum, kapasite mevcut yani. Olmadı tekrardan...

huun said:
pitbull'a gelince, soyunun kurutulmasında fayda var. çünkü standart bir sahiple bile kendi bokuna kızıp kavga çıkarabilen bir hayvan.

(td) Başka yorum yapamıyorum, kopmuş gitmişsin abi sen. Sakin diyelim bari, faydası olur mu şüpheli :S

Panter Emel kaçın nasını satiim xP o değil de gerçekten de agresif bi köpek ne kadar korumaya çalışırsan da ortada yani. Ben Bebek öldürecek derecede ileri agresif bi köpeği koruyamam yani
Mesaj tarihi:
İlk sayfada Jedi'ın mesajdan sonra direk cevap atayım dedim. Pitbull psikoloji bozuk bir hayvandır, tehlikelidir. Ne kadar "aslından onlar uysal siz beslemediniz!!!11!" desenizde bu genel olarak kabul edilen bir gerçek. Birden deliriyor hayvan ve çocuklara saldırıyor falan. O yüzdende yasak. Savunmayın burda piskopat bir hayvanı ya.
Mesaj tarihi:
Aslinda hersey ortada yani pitbull cinsi hayvan gercekten agresif. agresiflik de problem degil aslinda ama asil olay kapti mi birakmiyor. yani kurtulma sansi cok az oluyor.kedi olyinda sahibi ayiramadi biliyorsunuz.

egitim sureci de diger kopeklere gore uzun ve verim daha az.

kisisel gorusum tabiki de bedava verseler beslemeyecegim kopektir yani.

Ulan ingilizce klavye laptop ne menem birseymis arkadas yazimi anlamiyorum ya x)
Mesaj tarihi:
ya benim anlamadığım bir şey var. birçok köpek türü (pitbull, bulldog, doberman gibi) doğadaki hiçbir hayvana benzemiyor yani kırma desem değil, bir hayvanın evrim geçirmiş hali desem değil. 50 yıl önce var mıydı bu köpekler? nereden nasıl çıktı bunlar?
Mesaj tarihi:
Pitbull yalnız gerçekten sevecen ve uysal bir hayvan, ama işte dikkat bozukluğu, algılama güçlüğü vs. olan hayvana o kadar kuvvet verirsen, ne olduğunu anlamadan öldürüveriyor. Ha uysal sevimli falan, ben o riski almam yani. 2 tane golden'ım var, gayet memnunum, yalıyolar falan.
Mesaj tarihi:
türk milletinin kanında var "karanlık odaya atıp kanla beslemek ve sadece sahibini göstermek". sonra diyorsunuz köpeğim böbreğimi yedi, yer tabi.
Mesaj tarihi:
ahaha aklıma şu geldi

bizim yazlıkta bi abi doberman besledi küçük karanlık klubeye bağladı hayvanı çiğ etle besledi yaklaşık 7-8 ay çıkarmadı hayvanı dışarı hayvan dışarı çıktığında psikopattı herşeye koşuyordu dışarı çıkartıktan 2-3gün sonraydı otoban vardı ordan tırlar geçiyodu bitanesini kovalamak için atladı yola kovaladığı tırın altına girdi
Mesaj tarihi:
valla pitbulllarla ilgili ayrıntılı bir bilgim yok ama haklarında bildiğim tek birşey var bir arkadaşımın 11-12 yaşlarındayken yüzünü pitbull parçalamıstı ve çocuk estetik ameliyatı olmak zorunda kaldı. Zaten olaydan sonrada çocuğu hiç görme şansını elde edemedim.
Mesaj tarihi:
her köpeğn belirli özellikleri vardır. kedilerde bile vardır bu. ankara kedisi salaktır mesela. van kedisi ise zekasıyla ünlüdür.

pitbull'ların doğasında agresif yanları çok baskın olsa da kontrol edilebilir. ama bu değişken özellikler insanlarda da geçerli olduğundan ankara kedisi niteliğinde bi adam kontrol edemez. tehlikeli sonuçlar çıkar.

bu durum bu hayvanın infazını meşrulaştırır mı meşrulaştırmaz mı orası apayrı bi konu. dünyanın en sakin ve sevgi dolu köpeği sivas kangal'dan bile bi dövüş köpeği yaratabilirsiniz (bu yapılıyor ve avrupada yasaklı bi köpek)

itlaf diyemem ama kısırlaştırılarak soyunun tüketilmesi oldukça zararsız fakat bir o kadar zor bişey.

gel gelelim benim gayet yanına gidip sevdiğim, hoyratça mıncıkladığım karşı apartmanın bahçesinde kalan rottweiler demir kapıyı aşınca sokakta baktığımız bir kediyi ben köpeğimi gezdirmeye çıkmışken öldürdü ve ardından minik poddle'umun peşine düştü. kucağıma aldığım gibi apartmana koştum fakat bana saldırmadığı için etrafımda zıplaya zıplaya dört döndü.

şimdi afedersiniz bu köpek hiç olmasın tercih ederim.
Mesaj tarihi:
pitbull'lar özel olarak saldırmaması için eğitilmezse mutlaka ama mutlaka saldırıya eğilim gösterip olay çıkarıyor, özel olarak saldırmaması için eğitim verilmesi gerekiyor. diğer köpeklere göre 10 kat uğraş vermen lazım sakin bir köpek haline getirebilmek için ki o zaman bile ara sıra taşkınlıklar yapabilen bir tür.

yasak olmasının sebebi de bu, insanlar uğraşmıyor o kadar sakin dursun diye.
  • Yeni Oluştur...