Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban siyasi simge olsa da serbest kalmalı

eldar

Öne çıkan mesajlar

Siz sorunu anlamıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz. Spesifik olarak sorun "türban" olmaktan çoktan çıktı a dostlar.
Türban serbest kalırsa ayılıp bayılmayacağım anam türbanlı of ölüyorum diye şahsen. Sorun bu da değil dediğim gibi. Sorun şu ki, türbanın serbest kalması, siyasi simge de olsa dini simge de olsa "başka şeylerin" de serbest kalmasına yol açacak. Bu başka şeyler (siyasi veya dini, çıkacağı kapı aynı) ayrımcılığa yol açacak. Sorun bu.
Birine baktığınızda dini veya politik görüşünü anlayamazsınız. Bu anlaşılır hale gelecek. Herkesin buradaki gibi kardeş kardeş tartışmayacağı da hepimizin malumu sanırsam.
Aman sırf türban olsaydı sorun anasını satayım. Taksınlar yahu bana ne der geçerdim.

Gerçi heh, AKP bu türban yasağı kalkacak bikbiklerinden baya oy topladıydı, sonraki seçimlerde "bakın kaldırdık!!1!1" ile de az daha toplar da, yetmez. Sırada ne var acaba ^^

ekleme: herkese konuşmadım tabi, sorunu sırf türban olarak görenler dikkatimi çekti, ondan yazdım öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:

evet haklısın dogru söylüyorsun fakat sonunda gene yanlış söylüyorsun.
Alkol içen kişi,alkol içilebilcek mekanlarda içer,bi sorun çıkarırsa yasalar geregini yapar.

Ama okul alkolün içilmeye uygun oldugu yerlerden biri degil,adı üstünde okul, üniversite,egitim yeri.
Bizim okul izmir ekonomi üniverstesi mesela,karşıda var bar,
isteyen çıkıp içiyor.karşıdaki bakkal birada satıyor.ama okul içki içmenin yeri degilki.

Amerika ve Kanada'da okulların içinde publar var.
Demek ki buraları eğitim yeri değilmiş.

Bu arada devletin dini müslümanlıktır. En azından bir dönüşüm yaşanmıştır.Devlet görevlilerin hareketleri, tahammülsüzlükleri bunu göstermiştir. İş kendilerine gelince özgürlük demokrasi, başkasına gelince sana mı soracağım oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi zaten türban islamiyette ne farz ne bişey. Sadece eskiden sapkınlıklar , kadına karşı yapılan bazı cinsel olaylar çok fazlaymış. kadınları görüp erkekler etkilenmesin diye baş örtüsü , bol elbise giyinme gibi şeyler türemiş. Yani bu olayı çok fazla islamiyetle bir tutmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu dağılmış iyice, balonlunun teki boş zaman bulmuş boş fikirleriyle doldurmuş konuyu.

Çok çarpıcı ve acı gerçek gözden kaçmasın; Başbakan üniversitelerde türban siyasi simge olarak takılabilmeli diyor. Hem türbanın siyasi simge olabileceğini kabul ediyor hem de üniversitede siyasi ayrımcılığın kapısını aralıyor.

Hoş, toplumda ayrımcılığın fitili yakılmış, üniversiteye girmeyecek mi sanki derseniz haklısınz ne diyeyim?
Sosyal ağlarda paylaş

ardeth ve cuce çok güzel şeylerden bahsetmiş. seviyorum bu adamları.

yalnız dagilinulen nickli arkadaş, türbanlı islamiyeti dünyadaki tek norm, tek gerçek, tek doğru olarak kabul ettiğinden, sandığından, diğer inançları kaale almıyor, umursamıyor.

türban için "dini inançlarımızı yaşayamıyoruz, özgür bırakılmalı" diye savunanlar, sıra diğer inançlara geldiğinde "jackass", "saçma" diye dalga geçme hakkı olduklarını sanıyorlar.

islamiyette türban takma zorunluluğu diye birşey yok.
eğer kendi inancında "kafandaki en ufak saç teli gözükmesin" yargısı olduğuna inanıyorsa bir kişi, türban dışında takabileceği bir dolu şey var.
buna rağmen ısrarla türban takıyorsa, bu sadece basit bir şekilde "dini inanç" denilip geçilebilecek birşey değil. saç telini kapatmak için türban dışında başka birşey takmıyorlarsa, bu açık açık siyasi simgedir.

hani imam hatipte felsefe dersi öğretiyorlar, imam hatip mezunları gelip marxtan girip niçe'den çıkacak kadar bilgili olduklarını göstermekten haz duyuyorlar,
ama 2+2=4 kadar temel ve basit birşeyi düşünmekten acizler.

ayrıca türban savunucularının "inanç özgürlüğü" diye vurgulamasına karşın diğer inançlara saygılarının ve özgürlükçü anlayışının ne durumda olduğu ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
zaten amacı reklam değil de dini sebeplerden ötürü saçlarını kapatmak olanlar bere,şapka gibi çözümlerle olayı çözmüşlerdi çok önceden.

gayet makul çözümler varken türban da türban diye tutturulması zaten siyasi simge olduğunu açıklamaya yeter herhalde?

taa 5. sayfada filan böyle bişey "saçmalamışım", ama ne de olsa konu 10 sayfadır aynı şeyleri silip silip tekrar yazmaktan ibaret olduğu için tekrar koyuyim dedim.

Eğer sorun dini gerekçelerden ötürü saçlarını kapatmaksa, türban dünya üzerindeki tek bez parçası değil. Bere,şapka,miğfer gibi milyonlarca çözüm bulunarak diğer insanların saçlarını görmesini engelleyebilirsin.

Hatta durun araya bikaç tane bold atıyim janjanlı görünsün...

Milyonlarca çözüm varken ille de türban da türban isteriz diye tutturuyolarsa olayın dini gerekçelerden ibaret olmadığı gayet açıktır.(-ki daha önceden de söylenmiş, bu olay feto the archhoca'nın yumurtladığı bi saçmalık)
Bariz bir şekilde siyasi simge olarak kullanıyolar yani.

Tabi kime anlatıyorum, 10 sayfadır tartışma bir milim öteye gitmemiş ki.Konu ilerliyo, millet konuyu anlatıyo, türbana imtiyaz tanınarak üniversitelere sokulmasının tehlikeleri anlatılıyo, takiyyeci paladinimiz de gelmiş aynı şeyleri tekrarlayarak konuyu kısır döngüye sokuyo. 10 sayfa bundan ibaret(hatta 14)

-türban siyasi semboldür siyasi görüşleri temsil eder bu yasaktır denmiş, cevap "siyasi olduğunu kanıtlayamazsın, hem herkes dini gerekçelerle takıyo"
-"din" olayı serbest bırakılacaksa ayrımcılık olmaz, hepsine bırakılması lazım ve bu da saçma olur ortalık karışır denmiş, durumun saçmalığını belirtmek için örnekler verilmiş, alınan cevap yine islam dininin ve toplum baskısının tabuları altında, ona göre şekillenmiş bir ahlak kavramına göre veriliyor.
-siyasi sembol olarak kullanmasalar bile bu siyasi ayrımcılıktır, üniversiteleri fikir ayrımcılığına ve kaosa sürükler, tehlikelidir deniyor, alınan cevap; "korkuyla siyaset olmaz faşistsin işte"
Sosyal ağlarda paylaş

_LURTZ_ said:
dagilinuleyn said:

tek taraflı ve benmerkezcil bakıyorsun.
Bir insan türban takıp,ona sorarsan,ben bunu dini inancım geregi takıyorum derse,

ona yok bu dini semboldür,siyasi simgedir diyemezsin.
Ha de, göster kanıtını nerde yzıyormuş dini sembol ve siyasi sembol oldugunu demezmi sana?

"dini inancım gereği takıyorum" derse "dini semboldür" derim. demezse de,nerden geldiği belli,kim tarafından getirildiği belli türbanın (yukarda bahsetmiştim). o da siyasi sembol kapsamına giriyo.

iki husus var arkadaşlar 100 kere söylemiş:

1.Dini sembol olarak serbest bırakılması halinde sadece türban mı serbest kalıcak?

öyle olcaksa ayrımcılıktır.değilse de, ister dini sembol adı altında,ister siyasi sembol adı altında serbest kalsın, olay çıkacağı kesindir. ben davut'un yıldızıyla okula girersem hiç olay çıkmıcak mı yani şimdi :D

2.Siyasi sembol olarak serbest kalırsa?

yine sadece türbanı serbest bırakırlarsa ayrımcılık olacak. hepsi serbest kalırsa bu sefer zaten bi ton olay çıkıyo sağcı solcu,bilmemne diye. okulun içinde street fighter turnuvaları düzenlenmesi pek iyi olmaz hani.

ha ama devlet güvenliği garanti altına alıyosa, buyursun. herkesin başına 2 polis mi diker, ne yapar bilemem.orasını da siz düşünün.

hala aynı şeyi söylüyorsunuz.
dini sembol.
Bu işleri kafasına göre bu dini semboldur bktur püsürdür diyip,yargılayamazsınız.
dini inancı geregi görevini yapmak sembol göstermek degildir,açın sureleri hadisleri okuyun,yada yazdım zaten onceki sayfalarda,
kadın bunu türban takmalıyım diye yorumlayıp takabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
ardeth ve cuce çok güzel şeylerden bahsetmiş. seviyorum bu adamları.

yalnız dagilinulen nickli arkadaş, türbanlı islamiyeti dünyadaki tek norm, tek gerçek, tek doğru olarak kabul ettiğinden, sandığından, diğer inançları kaale almıyor, umursamıyor.

türban için "dini inançlarımızı yaşayamıyoruz, özgür bırakılmalı" diye savunanlar, sıra diğer inançlara geldiğinde "jackass", "saçma" diye dalga geçme hakkı olduklarını sanıyorlar.

eğer kendi inancında "kafandaki en ufak saç teli gözükmesin" yargısı olduğuna inanıyorsa bir kişi, türban dışında takabileceği bir dolu şey var.
buna rağmen ısrarla türban takıyorsa, bu sadece basit bir şekilde "dini inanç" denilip geçilebilecek birşey değil. saç telini kapatmak için türban dışında başka birşey takmıyorlarsa, bu açık açık siyasi simgedir.

hani imam hatipte felsefe dersi öğretiyorlar, imam hatip mezunları gelip marxtan girip niçe'den çıkacak kadar bilgili olduklarını göstermekten haz duyuyorlar,
ama 2+2=4 kadar temel ve basit birşeyi düşünmekten acizler.

ayrıca türban savunucularının "inanç özgürlüğü" diye vurgulamasına karşın diğer inançlara saygılarının ve özgürlükçü anlayışının ne durumda olduğu ortada.

bre nolifer,
Bone said:

,bunu nerden çıkardın be güzel kardeşim,
yasalara uygun her inanca açıgım,ve saygı duyarım.,
Bone said:

, sıra diğer inançlara geldiğinde "jackass", "saçma" diye dalga geçme hakkı olduklarını sanıyorlar.

nudizm bir inanc degildir, bir akımdır.bunu bilmiyecek kadar cahilsen önce oku sonra konuş.

Bone said:

İstedigini takar sana mı sorucak?
Türbanın sana bir zararı mı var?
Temel haklarını ihlal mi ediyor?
isterse kafasına don geçirir.

Bone said:
ayrıca türban savunucularının "inanç özgürlüğü" diye vurgulamasına karşın diğer inançlara saygılarının ve özgürlükçü anlayışının ne durumda olduğu ortada

çamur at izi kalsın dimi?
ben hangi inanca karşı saygılı degilmişim?hangi dine karşı?

canım hayatının 2/3ünü oyun oynayarak geçirmeseydin,az biraz kültür birikimi yapsaydın ,ordan burdan duydugun bilgiler yerine, kendine bir iyilik yapmış olurdun.
Bone said:

bu yazdıgının faşizm olmadıgını kim savunabilir?
İmam hatipli marxdan,niceden konuşamazmı?
niye konuşamasın?niye imam hatipli insanların marxdan konuşmasıyla,normal liseli bir insanın marxdan konuşmasını ayırıyorsun?
faşist oldugunu bilmeyecek kadar bilgisizsin evet.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
kadın onu sacımı kapamalıyım diye yorumlayıp sacını kapatabilir, bunu illa türbanla yapmak zorunda değildir,

dini gembol "olmıyan" turban gibi o zaman hacta bir dini sembol değildir mesela

evet haç dini bir semboldür.bunu okuyup ögrenebilirsin.istedigin ansiklopediye,yada varsa yasaya bakabilirsin haçın dini sembol oldugunu ögrenmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

1. Türban dini simge değildir

2. Bu ülkede kimse türban taktığı yada dini propoganda yaptığı felan için öldürülmemiştir.Laikliği ve Atatürkçülüğü savunanlar sürekli katledilmiştir "dindarlar" tarafından.

Bu durumlar bakiyken türban denilen fettulahın sembolünü üniversiteye sokamazsın.

başkası gelir
http://forum.paticik.com/thumbnails/2d8/1cc/195/821/2e8/13f/4db/1aa/245/e2b/03_450xNULL.jpg
bunla okula girer.
sonra sen şusun ben buyum kavgası başlar.
eskiden oldu .bu yüzden türban yasaklandı.

ha birde marx felan diyorsun.google dan ara bakalım ne demiş marx
Sosyal ağlarda paylaş

nudizm bir inanctır nerden cıkarttınki inanc olmadığını nastafaride bir dindir mesela, ayrıca inancı cididye alıp akımı almamak ne demektir ne farkı var aralarında?

ikiside insanların yorumladığı savunduğu kavramlar değilmi? illa körü körüne bağlı olmasımı gerekmektedir sorgulamadan?
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:
1. Türban dini simge değildir

2. Bu ülkede kimse türban taktığı yada dini propoganda yaptığı felan için öldürülmemiştir.Laikliği ve Atatürkçülüğü savunanlar sürekli katledilmiştir "dindarlar" tarafından.

Bu durumlar bakiyken türban denilen fettulahın sembolünü üniversiteye sokamazsın.

başkası gelir
http://forum.paticik.com/thumbnails/2d8/1cc/195/821/2e8/13f/4db/1aa/245/e2b/03_450xNULL.jpg
bunla okula girer.
sonra sen şusun ben buyum kavgası başlar.
eskiden oldu .bu yüzden türban yasaklandı.

dindarlar tarafından katletildi diyorsun?

katledilmiştir de bu senin katletmeyen tüm dindarlari yapmadıkları birşey için suçlamaya girmezmi?
biraz insaf,

ha birde marx felan diyorsun.google dan ara bakalım ne demiş marx

ah canım benim, gösterdigin maske klu klux klan ın sembolüdür,klu klux klan gibi ırkçı bir sembolle ,türban arasında nasıl baglantı kurabilirsin?

sen nasıl dersin türban takan herkez fethullahçı?yeter artık tartışmıyıcam ,cahillikle gerçekten baş edilmiyor,bana inanmıyorsan git kendin ögren hadi eyvallah.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
nudizm bir inanctır nerden cıkarttınki inanc olmadığını nastafaride bir dindir mesela, ayrıca inancı cididye alıp akımı almamak ne demektir ne farkı var aralarında?

ikiside insanların yorumladığı savunduğu kavramlar değilmi? illa körü körüne bağlı olmasımı gerekmektedir sorgulamadan?

nudizmin bana bir din,bir inanç oldugunu kanıtla.nudizm bir akımdır git bak google a yaz bari.cahillik diz boyu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...