Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 bu ülkenin medyasıdır bunun suçlusu, bakın bu sabah best fm de murat erdin denen ............................ bu ne kan meraklısı genel kurmaymış kendi kanlarında boğulsunlar diye bağırınıyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 newdonis v2 dagilinuleyn neysen kankut bi bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 7´inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Emekli Orgeneral Fikret Küpeli, Manisa´nın Turgutlu İlçesi´ne Mehmet Altan´ı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilerin türbanla ilgili sorularını yanıtlayan Evren, "Kadınların saçlarının görünmesi günah olacaksa Allah onları saçsız yaratırdı' dedi. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, türbanı İran lideri Humeyni´nin Türkiye´ye soktuğunu iddia etti. 'İran'a benzemek istiyoruz' Kenan Evren sözlerini şöyle sürdürdü: ``Bu sıralarda türbanla yatıp türbanla kalkıyoruz. Ülkenin huzuru kaçtı. İnşallah buna güzel bir hal, çare bulurlar da krizden kurtuluruz. Yoksa memleket böyle kriz içerisinde gittikçe, birbirlerine karşı hasmane tutum içerisine girecek. Kadınların saçlarının görünmesi günah olacaksa Allah onları saçsız yaratırdı. Yapamazmıydı, yapardı. Ama yapmamış. Peki nereden çıkmış bu türban. İran´daki o ilk gelen Humeyni bunu soktu. Humeyni, 1979´dan sonra dehşetli para harcayarak bizim Türkiye´deki genç çocukları, kızları da bu yola sürükledi. İran´a benzemek istiyoruz, inşallah bundan kurtuluruz' dedi. Ben çok seviyorum bu adamı ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 af edersinde o adamın sevilicek en ufak yanı yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 İnsanı dininden de soğtuyo bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 sayın laikliği hiçe sayan arkadaşlar, bu dünyada laiklik şart, din diğer herşeyden uzak insanın içinde yaşanmalı yoksa tehlikeli hale gelir, neden diye soran varsa özel mesaj atsın açıklayayım, bu mesaj uzamasın. ve birde demiş ki bir süper zeki, "türbanı çıkartacak da kafasındaki düşünceleri çıkartabilecek mi?" kafasındaki düşünceleri çıkarmasın o kendi koyunluğu, ancak ben, eğitimle aydınlanmış, düşünmeye başlamış, çeversini yargılamış hiç bir insanın türban taktığını ve takıyorsa da çıkarmadığını görmedim. ha eğitimli cahil diye bi olay var tabi ama cahil yine cahil, hatta daha tehlikeli. eğer türban takmak için özgürlüğe sığınıyorsanız kendinize başka bir bahane bulunuz çünkü o türbanı devletin ve eğitimin kurumlarında takarsan laikliği ve haliyle geri kalan herkezin özgürlüğünü baltalamış olursun. son bir şey daha söyleceğim çünkü bu türban konusu iyice sinirlendiriyor beni. allahın emri diyip türban takıyorsunuz tamam ama acaba kendi dininizi ne kadar iyi biliyorsunuz? islamın at gözlüklerine ve şekilciliğe karşı olduğunu biliyormusunuz? kendi dininizi istediğiniz kadar çarptırın, ama kalkıp benim atamı ve ülkemi çarptırmaya kalkacaksanız, defolun! edit: üstteki mesajı okuyunca editlemek istedim, "Kadınların saçlarının görünmesi günah olacaksa Allah onları saçsız yaratırdı." bu cümle üstüne iyice düşünün sevgili mallar, ve düşünürken de din üzerine yorum yapmakdan korkmayın "çünkü eğer allah sizin yorum yapmasını istemeseydi sizi beyinsiz yaratırdı" hmm acaba öyle mi yapmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Parmaklarını öpeyim, çok güzel yazmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 saçlar günah olsaydı allah saçsız yaratırdı falan çok saçma bi laf be hacı. o zaman herkes müslüman herkes ibadetinde olarak yartılırdı ben newdonis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Evet, türban takacaklarına 0'a vurdursunlar deseymiş biraz daha mantıklı olurmuş aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 ayrıca bu ülkenin %99u müslüman diyorlar ya yalan %10u müslüman %89 u yalancı müslüman ibadetimdeyim deyip her haltı yiyenler bunlar.Ne müslümanlığı gerçekten anlarlar nede gerçekten kalpleriyle ibadet ederler. Aman öbür tarafta yanmayalımcımlar biz babadan böyle gördükçüler okulda şöyle öğrendikçiler çoğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Evet öylelerini sevmiyorum, bir de deist olanlara ateist olanlara marjinal olma çabasındaki tipler diyolar ya. Onlarla tartışınca çok komik oluyo. sonu hep şöyle bitiyo: ABİ TAMAM HER NEYSE BEN İNANIYORUM TARTIŞMAYALIM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Agnostik hareket engellenemez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 En güzeli, HİÇ tartışamazsın onlarla. Kapanır gider olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 feysbukta şahane bi grupları var adı da " Başörtüsüne Özgürlük! Freedom for headscarf, kopftuch, foulard, voile! " ahah http://www.facebook.com/group.php?gid=6541501319 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 * Ismail Caglar * Meryem Demirhan (Boğaziçi University) * Zeynep Emiroğlu * İsmail Hakkı Kadı * Mel Velî (Netherlands) * Yasemin Hekim (no network) * Gökhan Demir * Pinar Ozge (New York, NY) * Dilşad Girit (Netherlands) * Aslihan Eker (no network) * Sena - (Warwick) * Zehra Guveli (no network) adminlerin çoğunun profili olmaması ve yurtdışında olmalırda pek bi ilginç LAn bunnar proveke gelmeyin kandırıolar sizi din kisvesi altında kullanıyorlar sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Earenwen said: "Kadınların saçlarının görünmesi günah olacaksa Allah onları saçsız yaratırdı." bu cümle üstüne iyice düşünün sevgili mallar, herkezin dini kendinedir.kendine göre günah olucagını düşünebilir. ayrıca yazdıgın mantık çok yanlış,irade denen birşey var. earenwen said: eğer türban takmak için özgürlüğe sığınıyorsanız kendinize başka bir bahane bulunuz çünkü o türbanı devletin ve eğitimin kurumlarında takarsan laikliği ve haliyle geri kalan herkezin özgürlüğünü baltalamış olursun. malesef laikligin L sini bilmiyorsun.laiklik gayet basit bir kavramdır.din işlerinin devlet işlerine karışmasıdır. üniverstede türban takıp egitim alan biri, kendi dinini devlete karıştırmamaktadır,çünkü hizmet almaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 ayrıca yazılan çogu fikirde, "abi çok mantıksız ,müslümanım diye geçiniyo içki içiyo ,şöyle böyle yapıyo, "ya türban aşırı mantıksız çünkü şöyle böyle vs vs.) size mantıksız gelen birşey karşı tarafa mantıklı gelebilir. karşı fikrin düşüncesini yok sayıp kendi dogrularınızla domine etmeye kalkarsanız bu faşistliktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 dagilinuleyn said: malesef laikligin L sini bilmiyorsun.laiklik gayet basit bir kavramdır.din işlerinin devlet işlerine karışmasıdır. üniverstede türban takıp egitim alan biri, kendi dinini devlete karıştırmamaktadır,çünkü hizmet almaktadır. Allah söyletiyor be abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 rofl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 dağılıynulen, sadece turbana izin verilip ccüppee izin verilmezse gankaya izin verilmezse ne olucak? devlet bir dine daha yakın olmıycakmı? laiklik bozulmıycakmı ayıp değilmi laikliği gectim eşitlik nerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 dagilinuleyn said: ayrıca yazılan çogu fikirde, "abi çok mantıksız ,müslümanım diye geçiniyo içki içiyo ,şöyle böyle yapıyo, "ya türban aşırı mantıksız çünkü şöyle böyle vs vs.) size mantıksız gelen birşey karşı tarafa mantıklı gelebilir. karşı fikrin düşüncesini yok sayıp kendi dogrularınızla domine etmeye kalkarsanız bu faşistliktir. islamda mantık olmaz. dogmalar üzerinden yürüyor. kitapta neyse o. yoruma açık değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Cuce said: dağılıynulen, sadece turbana izin verilip ccüppee izin verilmezse gankaya izin verilmezse ne olucak? devlet bir dine daha yakın olmıycakmı? laiklik bozulmıycakmı ayıp değilmi laikliği gectim eşitlik nerde? türbanın dini bir simge olmadıgını bilirsen verdigin tez degişir.türbanın dini simge olmadıgı kanıtlanamaz. ganka yada cüppe nedir bilmiyorum fakat hiçbir dinin sanmıyorum öyle bir üniforması olsun, türban uniforma degil,ha şapka takmışssın ha türban. ya ben gene türbanı savunmuyorum, ya bu kadar konuşuyorsunuz da, amerika veya diger türbana izin veren çogu devlet,laik degilmi şimdi? onların hepsi aptal da bir bizmi akıllıyız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 elaidi said: dagilinuleyn said: ayrıca yazılan çogu fikirde, "abi çok mantıksız ,müslümanım diye geçiniyo içki içiyo ,şöyle böyle yapıyo, "ya türban aşırı mantıksız çünkü şöyle böyle vs vs.) size mantıksız gelen birşey karşı tarafa mantıklı gelebilir. karşı fikrin düşüncesini yok sayıp kendi dogrularınızla domine etmeye kalkarsanız bu faşistliktir. islamda mantık olmaz. dogmalar üzerinden yürüyor. kitapta neyse o. yoruma açık değildir. yok ya? din adamı mısın sen? islam hakkında ne biliyorsun da konuşuyorsun? islam dogmalar üzerinden yürür fakat bazı ayetleri yoruma açık. tıpkı türban ayetindeki gibi "zıynetlerinizi örtün" gibi. ayrıca islam mantık dinidir veya degildir diyemezsin.senin haddine degil çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Adam zaten dogmalar üzerinden yürüyor demiş, sende aynısını söylemişsin. Devreler iyice yanmaya başladı senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 islam'ın dogmalardan oluşmadığını söylemek enteresan. Neyse, devam. Bi de, ziynet isim Arapça z³net Süs, bezek. Süsleri örtmek? E peki de, saç süs mü? Merak edenler için bezek -ği isim 1 . Süs, ziynet. 2 . Bir eseri süslemeye yarayan motiflerin her biri. Saç? Veya saç değilse de hangi süs? Bu türbanı savunanlar değil mi türban da türban diyip parislerden broş alıp ağzına yüzüne takanlar. Ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar