Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yok abi topluluk ortasında osurmak nasıl ayılık sayılıyorsa sigara içmenin de çok farkı yok, kokusu pek çok insan için rahatsız edici, kaldı ki zararlı. bölmeleşme yine bir çare bence toptan yasaklamak fazla radikal olabilir (bunu sigaradan nefret eden biri olarak söylüyorum). ama yine de bu bölmeleşme kurallarına uymayanlara ağır ceza uygulanmalı.
Mesaj tarihi:
Kanunen değilde,
Halk olarak yasaklamak lazım. Kınamak falan lazım
Hatta direk kafalar değişse
Sigara içmek Kroca gözükse iddia ediyorum %99 u bırakır.
Mesaj tarihi:
Gayet yerinde buldum.
İçki içerken sapıtmadıkça başkasına zarar vermiyorsunuz.
Ama sigara içtiğinizde çevrenizdekilere zarar veriyorsunuz.
Bu kadar basit ve nettir olay.
Mesaj tarihi:
huun said:
Ben de onu diyorum ya zaten. Sigara dumanı ne yapar? Kanser. Alkol ne yapar? Kanser. Fazla söze gerek yok.

- Ooo!!! Barda kendimi kanser yaparken, sigara dumanı nedeniyle kanser olmak zorun değilim artık.

Sigaranın dumanı etrafındaki herkesi zehirler, bebekler falan dahil. İçki sadece seni zehirler. Bütün olay bu. Gerçi yazılmış çok kez. Bir daha belirtmekte sakınca yok.
Mesaj tarihi:
Yani TÜM kapalı alanlarda içmek mi yasak anlamayadım? Yoksa yine sigara içilen bölüm ayrı mı olcak? tüm alanlarda yasak gelirse o işi geçiniz lütfen.
Hayır anlamadığım sigara içmeyenlerde anasını satayım hemen bıdıbıdı konuşuyo. Zaten sigara içilen bölümler ayrı, ne hala yok bizi zehirliyorsunuz da falanda diye konuşuluyor. İyi ki doğru olanı yapıyosunuz yani akıl vermeden geri kalmayın.
Of be amma dolmuşum amz
Mesaj tarihi:
Seneler Önce Gelmesi Gereken Bişiydi.Kesinlikle %100 desteklediğim bir kanun.Git Kendi Evinde Kendini zehirle hatta sigaranı fare zehrine bandıra bandıra iç daha güzel olur ama dışardaki insanların önemli hayat zamanlarından çalmayın lütfen...
Mesaj tarihi:
Sigara içen bir adamım.
Sürekli bırakmaya çalışıyorum.
Hatta yılbaşını geleneksel Prawler sigara bırakma günü olarak ilan ettim. Bu sene de bıraktım. 3 üncü güne girdik. İçmedim hala. Canım da çekmiyor.

Kanunu da sonuna kadar destekliyorum.
Mesaj tarihi:
huun said:
Alkol içip, "başkalarının sigara dumanı beni zehirliyor" diyenler ikiyüzlüdür. Barlar dışında mantıklı bir yasak.
Yalnız şöyle bir olay var ki ben astım hastasıyım ve akciğlerim hassas. Buna karşın içkiyi seviyorum ve karaciğerimde bir sorun yok. Ben içki içince başkasına saygısızlık etmiyorum, rahatsızlık vermiyorum ama yanımda birisi sigara içtiğinde nefesim sıkışıyor.
Mesaj tarihi:
ya öncelikle camide sigara içen bir cemaat geldi gözümün önüne süper komik bence...

sokakta içilmesi yasağı, ki otobüs durakları gibi yerler de gayet sokaklarda oluyor, gerçekten de çok saçma... tabi ki durağın içindeki insanların yüzüne üfleyerek içilmesi dışında duraklarda içilebilmeli... park ve çocuk parkı dediğimiz yerlerde genelde açık alanlar oluyor ve buralarda da yine oyun oynayan çocukların veya oturmuş gazete okuyan insanların yüzüne üflemedikçe yasaklanması yine çok saçma...

barlara gelince... bence bu kanunun en can alıcı, sinir edici ve çileden çıkarıcı kısmı bu... alkol alan insanların %90'ı sigara kullanıyordur ve kullanmayanların da %90'ı bar ortamına girdiğinde birkaç sigara otlanır içenlerden...

bu milletin bu kadar sorunu varken hükümetimizin sigara sorununa (bunun farkına yeni mi varıldı?) çözüm bulması çok hoş bir durum... ve bu milletin bu kadar sorunu varken bu millet sigaradan ayrılmaz...
Mesaj tarihi:
huun said:
Alkol içip, "başkalarının sigara dumanı beni zehirliyor" diyenler ikiyüzlüdür. Barlar dışında mantıklı bir yasak.

bunu ciddi yazmışsan çok komik gerçekten.başkalarına zarar vermekle kendine zarar vermeyi aynı kefeye koymuşsun.
Mesaj tarihi:
abicim sınıfta içenle bunun alakası nedir söyler misin? zaten yasak olan bi yerde içeni gördüğünüzde gidip şikayet edeceksiniz. ama çıkıp da barlarda komple yasaklamalarına mana veremedim. sigara içilen/içilmeyen de mi olmayacakmış?
Mesaj tarihi:
iyi olmus

AKP hukumetinin destekledigim tek icraatidir

ulke genelinde toptan olarak yasakalsinlar bide patideki takunyali arkadaslar devreye girsin banada avanta versinler oy vermeyi gectim paso yalakaliklarini yapicam bundan sonra
heh

bide burdan yetkililere sesleniyorum sokakta icmek yasaklansin kalabalik yerlerde

trenden iniyorum efendim zaten kosusturmaca var abartisiz mileltin %60 i cirt diye cikarip yakiyorlar mereti sanki esaretten kurtulmus gibi
icse gam yemiycem yururken elinde 4dk da bir nefes cekiyor yururken
ha tenhada ne bok yiyicekse yesin zikkimin kokunude icebilir ama kadikoyde istiklalde filan yogunlukta motriks neo gibi yurumekten gina geldi
ulan hayvanat elindeki seyin ucu yaniyor bari milelte degdirmemeye ozen goster milelti zorla motriks yapma sabah sabah

en az 7 kez montum yandi bu dallamalarin yuzunden
Mesaj tarihi:
Sigara içmeyen biri olarak ben de destekledim ve acaip sevindim. Hem bulunulan havayı çekilmez hale getiriyor hem de kokusu bütün kıyafetlerinize siniyor. İçenler belki farkında değil ama içmeyenlere büyük ızdırap açıkçası.
Mesaj tarihi:
Bir de o şekilde "sigara içilmez yazısının altında içiyolar" diyip geçtiğiniz sürece o hayvanlar içmeye devam edicek. (evet onlar hayvandan başka bir şey değil) Okulumda fakültelerin içinde sigara içilmesi yasak ve bu yasak neredeyse her fakültede deliniyor. Üşenmedim tek tek her fakültenin dekanlığına dilekçemi yazdım. Biraz düzeldiler sanki. En azından öğlenleri bir görevli geziyor sadece sigara kontrol etmek için. İçeni görünce ne gibi yaptırım uygulanıyor henüz rastlamadım ama içenlerin azaldığını görmek yetiyor. Gerekirse bütün sene dilekçeye boğucam dekanlıkları ama bi şekilde eğitilecek o hayvanlar.
Mesaj tarihi:
Keşke tamamen yasaklasalar bizde zoraki bırakmak zorunda kalsak. Zaten anlamıyorum nden hala devlet izin veriyor sigaraya. Yani hadi biz bağımlıyız bırakamıyoruz ama bu kadar zararı kanıtlanmış bir madde nasıl olur hala rahat rahat satılır. Büyük rantlar var işin ucunda ama bence kesinlikle TR sınırlarında yasalanmalı. Kaçakçılara zarta zurta gün doğar ama kesinlikle %70 içici bırakır.
  • Yeni Oluştur...