Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 bu bahsettiğim, kullanıcının torrent yaparken DL speedinin önündeki seti kaldırmak maksadı ile manuel olarak açtığı port değil. utorrentin kullandığı bu port, kullanıcının kendisi için açtığı porttan farklı bir port. kullanıcının haberi yok. mesela sen 5037 portunu açtın DL yapıosun u torrent bir de senden habersin 1978 (misal) açtı, o da ordan trojan alıyo vsvs.. sistemden bu portlar kapatıldı. kullanıcının manuel açtığı portta sıkıntı yok zaten. ordan trojan gelmiyo. (genellikle) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Dragonmax said: valla haklısın baggi. rerörö diye girmişim. ayıp benim yaptığım. cık. neyse kusura bakmayın. bone öpüyorum boynundan boynundan, küsme :) şimdi şöle, daha 2 hafta önce keşfedilen bir durum. bizim psiko teknikçi bi arkadaş keşfetmiş. sonra incelendi. utorrent pirelli modemde keyfine göre bi port açıyo ve torojan basıyo içeri. hemen aksiyon alındı. sistemde modemlerdeki bu portlar acil kapatıldı vs. hani çok ayrıntısına giremicem malsef ama olay bu. incelediğimizde çok fazla kişide utorrentin bunu yaptıını gördük. aslında bu modemim ya da sistemin bişr açığı değil. amöa işte hernedense bi bug, ve her nasılsa utorrent bunu kullanabiliyo.. binlerce kişinin güvenliği sebebiyle sistemden çat çat kapatıldı o portlar. modemlerin bir güzelliğide bu. sistemden modemde direkt müdahale edilebiliyo. arıozam var dediinde sen evinde otururken, sistemden modeme gerekli yüklemeler yapılıp 10dk da arızan giderilebiliyo falan.. neyse port mevzusu budur. bunun dışında başka hiçbir port kapama açma vs gibi bişiy söz konusu değil. evet abi ben bunuda anamadim zaten utorrentte hatta randomize port every startup diye opsiyon war upnp destekli bi modemle her acilista ayri portu kullaniyo sorunsuz ayrica utorrent neden trojan aliyo abi iceri onu anamadim yane istenerek mi yapilan bisi mi ozellikle mi yapiyo utorrent yoksa sizin modemdeki bi acik sebebiyle mi ben cidden bisi anamadim sacma sapan bisi yane neden trojan alsin ki torrent aldigi trojanin adi ne mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 şim şöle: utorrent her açılışta otomatik port isteğinde bulunuyo. clienttan requestini atıyo. sorun modem de bu requeste karşın dışaran gelen cevaba istinaden portu kullanmına sunuyo. fakat açılması gereken portla birlikte başka portlar da yanıt geliyo. gelen yanıtta modemin açtığı diğer portlar trojan geçiş noktası oluyo. ama çözümü çok basit. sıkıntı direk giderildi sistemden. bu pirelli modemler işletim sistemi gibi, sürekli günceelenebiliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 abi yaw teknik kismiyla cok ilgilenmiyorum benim anamadigim kisim su UTORRENT neden trojan istiyo legal bir sirketin yaydigi legal bi program kendisi cunku neden trojan istiyo yane sizle alakali bisi yane? ama sizle alakali bile olsa cok sacma bisi onu anatmak istiyorum yane biz tehlikedemiyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 saçma ama gerçek malsf :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 http://torrentfreak.com/utorrent-marked-as-trojan-by-avast-080428/ su olabilir mi sorun utorrentin web interfaceile alakali bisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 işin trojan kısmıyla çok ilgilenmedik. sistemde açılan fazla portlar üzerinde durduk. hangi trojanı alıyor. hangi antivirus programı trojan uyarısı veriyor, sonuçları ne oluyor şahsen bilmiyorum, konunun takibini farklı bir ekip yürütüyordu. bizim için önemli olan açılan portların neden açıldığı ve nasıl kapatılabileceği idi. buldular kapattılar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lesstroud Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 http://www.superonline.net/ sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ronaldinho Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 bende fibere geçtim artık :p yalnız ben bişey sorucam , torrent için portforwarding sitesindeki adımları takip ederek port açtım fakat otomatik ip verince nete giriyor ama elle ip yazınca bağlanmıyor bunun bir çözümü varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 upload niye öyle senin? benim quiknet upload hızım 5mbit,10mb dl olan tarifede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ronaldinho Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 sizinkide şu 49 tl limitsiz olan? şimdi aradım konuştum 10mbit internete 1mbit upload veriyoruz 20 ye 5 dedi. :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 o bağlantıyı yaptığın andaki kampanyaya göre değişiyor gözlemlediğim kadarı ile. ilk yılımda 1 e 1 veriliyordu sonra değişti şimdi tekrar değişmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reflective Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 bizim burlara gelse (denizli) çok süper olurdu. şöle bi 10mbit bağlantı ttnet derdi olmadan off off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Burada superonline da çalışan biri vardı di mi? Bu başvurulardan sonra bina içlerine ne zaman giriliyor genelde? Geçen superonline bayisine gittim, adam başvuru alınmış gözüküyor ama ne zaman apt.a girilir bilmiyoruz dedi. Bir de apartmana girildikten sonra kişisel başvurular ne kadar sürüyor? 2 gün içerisinde bağlanılıyor mu yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 apartmana swtichler koyulsun. başvurduunun ertesi günü gelip döşeyip takıp internete sokup gidiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 100mbiti 200 tl yapmişlar o yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argue Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 200tl yi gördüğüm anda yolladım mesajı, "100 gereksiz di zaten 20 yapın" şaka gibi 120tl den 200e fiyatmı artar, ağır küfürlük adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 kozyatağı diyor, içerenköy diyor.. bana 1 km kadar yaklaşmiş, bi deneyeyim ben şansımı ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 yuh 200lira yapmislar 100mbiti. 130 liradan 200 liraya yuh be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 nerede tarife? 10mbit yeter bana, fazlasında gözüm yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Hız Kotalı/Limtsiz Ücret 10Mbps 4GBKOTALI 29TL 10Mbps Limitsiz 49TL 20Mbps 8GBKOTALI 39TL 20Mbps Limitsiz 69TL 50Mbps 12GBKOTALI 59TL 50Mbps Limitsiz 99TL 100Mbps 16GBKOTALI 89TL 100Mbps Limitsiz 199TL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 bi gelse direk 50mbite gogo yapıcam ama işte =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 kotalar hıza göre şaka gibi yalnız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 100mbit internetle saniyede 10mb indirebildiğimizi düşünürsek, maximum hızda 45 dakikada biter o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Ya kotalının şöyle bir olayı var yalnız, adam sürekli download yapmıyordur ama 30 40mb'lik verilere çabuk erişmek istiyordur ya da başka bir kullanım maksadı vardır alır(yüksek çözünürlüklü görüntülü online iletişim vs. attım, çok konuşmayınca kota dolmaz). Download'a abandığı ay da max. fatura zaten 220 filan gelir %10'u geçmiyor çünkü kotayı aştığındaki max. ücret. Bir ay kotayı aşmasa 89 verecek, öteki ay aşsa dünyayı çekse 220 verecek. 309/2'den 100 lira kara girecek. Hani dl yapan 20 saat netteki adamlara komik zaten kotalılar da net sadece 24 saat dl yapmak için değil :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar