jacabo Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 bu arada onsatista bulamadigim imax biletini bugun saat 9 a buldum. ara ara bakmanizi tavsiye ediyorum. aciliyor yerler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 bu arada durin sırf pişmanlıktan dolayı uyandırdığı o felaketle birebir savaşacak kadar cesaretlidir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Şahaneydi bence. Yine de 3D olmasa iyiydi. BluRay izlemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 güzeldi film ya. ozlemisim resmen. bekle dur simdi diğer filmleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Film iyiydi ya. Ama çok aksiyona çevirmişlerdi. O kadar bunlar asker diil edebiyatı yapıldıktan sonra herkes pata küte aragorn'a döndü :F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 yüzüklerin efendisi serisinden iyi olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Film başlarken jenerikte duygulanmayan bizden değildir. Ayrıca IMAX'te gittim dün de, süreyya'da kitlesiyle izlemekten daha iyi değildi. Duygusallık, teknolojinin önüne geçti. Filmin efektleri lotr'a göre haliyle çok daha iyi olmuş. Konusuna filen dicek bişey yok zaten. Kötü olma ihtimali yok :) Ayrıca filmin başında star trek kısa filmi de fena değildir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Esnaf said: bide arkadaşımın arkadaşıda geldi filmi izlemeye.adam alacakaranlık daha güzel dedi :S ikisiylede bağımı kopardım,telefonlarını sildim hala yaşamalarına izin verdiğin için suçlusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 GwindonSurion said: ahah tespit çok iyi: https://boards.4chan.org/b/res/443994082 The dwarves in LoTR and The Hobbit are an analogy for the jews. >Their sacred country has been destroyed >They've been forced into exile >They must wage wars to reclaim their ancestral home >They love gold edit: varmış lan zaten öyle bişey The dwarves' characteristics of being dispossessed of their homeland (the Lonely Mountain, their ancestral home, is the goal the exiled Dwarves seek to reclaim), living among other groups whilst retaining their own culture and their avarice and love of gold are all derived from the medieval image of Jews, whilst their warlike nature stems from accounts in the Hebrew Bible. http://en.wikipedia.org/wiki/Dwarf_(Middle-earth) alakası yok. yerlerinden yurtlarından edilmiş tek milleti yahudiler sanmak komik. kültürleri falan zaten hiç oturmuyo. adam zaten hobbiti 37'de cıkıyo. baslaması 2 yıl öncesi. silmarillonun notları 1914'te baslıyo, sekillenmesi 1920. yahudilerin "dövyeler bizieeee" diye ağlamalarından cok cok daha önce yanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 hahah cüceyi sinirlendirmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 abi yahudiler binlerce yil once basliyo aglamaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 güzel film olmuş da benim anlamadığım bir nokta var. LOTR olayını yalamış yutmuş kişiler cevaplarsa sevinirim, Gimli ilk film de hep moria ya gidelim morai ya gidelim diye atıp tutuyor. Sonra gittiklerinde şok oluyor. Bu filmde moria önündeki savaş var, alamıyorlar geri. Sonuç olarak gimli kendi tarihleriden de mi habersiz. Nedir bu olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 hamsilipilav said: çok alakası yok aslında yahudilerle cücelerin. cüceler direk zaten nordic mitlerden aldığı bir şey tolkien'in. hobbit'de ki cücelerin isimleri bile direk mitolojiden aldığı şeyler. ki çokta yurtsuz sayılmazlar yani ered luin var, iron hills var falan. moria kendi salaklıkları yüzünden düştü, erebor'da görece olarak yeni düştü sayılır. hiç biri erebor gibi değil, ki erebor bile morianin gölgesi değil. moria zaten sehir değil, binyıllarca kazdıkları bi sürü sehirlerin yollarla kanallarla birleşmesidbnen olusan krallık. ikisininde kaybedilmesi baya bi mesela aslında cüceler için. bide inatcı adamlar öle ic güvesi modunda baska cuce holduna gitmezler yani. filmde sey cok güzel işlenmişti. bilbo zie yurdunuzu geri almanız icin yardım etmek istiyorum diyo, gandalf evlerini geri almak icin kimsenin izinini almalarına gerek yok diyo, ama cüceler hep altınlarını hazilerini geri almaktan bahsediyo, homelandlerini kaybettiklerini dile getiremiyolar, kabullenmek istemiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Cuce said: hamsilipilav said: çok alakası yok aslında yahudilerle cücelerin. cüceler direk zaten nordic mitlerden aldığı bir şey tolkien'in. hobbit'de ki cücelerin isimleri bile direk mitolojiden aldığı şeyler. ki çokta yurtsuz sayılmazlar yani ered luin var, iron hills var falan. moria kendi salaklıkları yüzünden düştü, erebor'da görece olarak yeni düştü sayılır. hiç biri erebor gibi değil, ki erebor bile morianin gölgesi değil. moria zaten sehir değil, binyıllarca kazdıkları bi sürü sehirlerin yollarla kanallarla birleşmesidbnen olusan krallık. ikisininde kaybedilmesi baya bi mesela aslında cüceler için. bide inatcı adamlar öle ic güvesi modunda baska cuce holduna gitmezler yani. filmde sey cok güzel işlenmişti. bilbo zie yurdunuzu geri almanız icin yardım etmek istiyorum diyo, gandalf evlerini geri almak icin kimsenin izinini almalarına gerek yok diyo, ama cüceler hep altınlarını hazilerini geri almaktan bahsediyo, homelandlerini kaybettiklerini dile getiremiyolar, kabullenmek istemiyolar. önemli değil demiyorum zaten ama tamamen yurtsuz değiller demek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Jaan said: güzel film olmuş da benim anlamadığım bir nokta var. LOTR olayını yalamış yutmuş kişiler cevaplarsa sevinirim, Gimli ilk film de hep moria ya gidelim morai ya gidelim diye atıp tutuyor. Sonra gittiklerinde şok oluyor. Bu filmde moria önündeki savaş var, alamıyorlar geri. Sonuç olarak gimli kendi tarihleriden de mi habersiz. Nedir bu olay? filmde gördüğün flashback savaşı Azog'un cüce kralın kafasını kesip üstüne AZOG yazıp yanına üç beş kuruş para koyup bırakmasıyla ve dilenci cücelere daha fazla tolere etmicem ülkemde demesi ile rage'e giren cüceler birleşip oraya dalması. daha sonra moria'yı geri almayı yemiyor götleri çünkü balrog'u görüyorlar dışarıdan ve aşırı kayıp veriyorlar savaşta. Hobbitten sonra Balin bir grup ile şansını deniyor yinede ve bir süreliğine cidden bi koloni kuruyorlar adam etmeye başlıyorlar mekanı derken sonları "davullar, geliyorlar" oluyor ama balin'in akıbetinden haberi yok dış dünyadaki cücelerin henüz. Gimli ilk öğreniyor işte başta o yüzden balin bizi karşılayacak falan diyor çünkü iyimser şekilde balin'in orayı adam etmeye başladığını düşünüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 beyler spoiler verionuz yanlız dikkat hala izlemeyenler 15 defa daha izlicek olanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 azog'un ismi cast edildiğinden beri diyorum o savaş flashback olarak çıkacak diye spoilerlık bişi yok hacı rahat ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Spoiler gorunce sikayet edin, her mesaji okuyamayiz yani. Hobbit'i bilmeyen yok diye biraz hosgorulu oluyorum ayrica. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Yalnız Sıla'nın pek bir numarası yokdu, geyik üstünde göründü bir ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 yok be abi inanılmaz şüphelerim vardı hani öle böle değil ama hepsi ilk sahnede silindi. direk o yüz ifadesi ile falan tam ama TAM bir Thranduil olmuş. şahaneydi. meşhur bineğini görmekte aşırı mutlu etti beni. yer altındaki sarayını görmek için sabırsızlanıyorum 2de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sloth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Hobbit'te Tom Bombadil yok muydu ? yüzüklerde olmaması çok üzmüştü, totalde 6 filmi çekilen seride olmaması daha da acı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 hobbit'de yok tom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Lotr'da var. Lore'un en imba karakteri herhalde =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 hamsilipilav said: Jaan said: güzel film olmuş da benim anlamadığım bir nokta var. LOTR olayını yalamış yutmuş kişiler cevaplarsa sevinirim, Gimli ilk film de hep moria ya gidelim morai ya gidelim diye atıp tutuyor. Sonra gittiklerinde şok oluyor. Bu filmde moria önündeki savaş var, alamıyorlar geri. Sonuç olarak gimli kendi tarihleriden de mi habersiz. Nedir bu olay? filmde gördüğün flashback savaşı Azog'un cüce kralın kafasını kesip üstüne AZOG yazıp yanına üç beş kuruş para koyup bırakmasıyla ve dilenci cücelere daha fazla tolere etmicem ülkemde demesi ile rage'e giren cüceler birleşip oraya dalması. daha sonra moria'yı geri almayı yemiyor götleri çünkü balrog'u görüyorlar dışarıdan ve aşırı kayıp veriyorlar savaşta. Hobbitten sonra Balin bir grup ile şansını deniyor yinede ve bir süreliğine cidden bi koloni kuruyorlar adam etmeye başlıyorlar mekanı derken sonları "davullar, geliyorlar" oluyor ama balin'in akıbetinden haberi yok dış dünyadaki cücelerin henüz. Gimli ilk öğreniyor işte başta o yüzden balin bizi karşılayacak falan diyor çünkü iyimser şekilde balin'in orayı adam etmeye başladığını düşünüyor Bilbo ya hediye edilen mithril zırh moria da çıkan mithrilden değilmiydi yaa? Balin yada Thorin ediyodu hediyeyi. Ne ara yapıldıki o. Unutmuşum bak karıştı hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Arma said: hamsilipilav said: Jaan said: güzel film olmuş da benim anlamadığım bir nokta var. LOTR olayını yalamış yutmuş kişiler cevaplarsa sevinirim, Gimli ilk film de hep moria ya gidelim morai ya gidelim diye atıp tutuyor. Sonra gittiklerinde şok oluyor. Bu filmde moria önündeki savaş var, alamıyorlar geri. Sonuç olarak gimli kendi tarihleriden de mi habersiz. Nedir bu olay? filmde gördüğün flashback savaşı Azog'un cüce kralın kafasını kesip üstüne AZOG yazıp yanına üç beş kuruş para koyup bırakmasıyla ve dilenci cücelere daha fazla tolere etmicem ülkemde demesi ile rage'e giren cüceler birleşip oraya dalması. daha sonra moria'yı geri almayı yemiyor götleri çünkü balrog'u görüyorlar dışarıdan ve aşırı kayıp veriyorlar savaşta. Hobbitten sonra Balin bir grup ile şansını deniyor yinede ve bir süreliğine cidden bi koloni kuruyorlar adam etmeye başlıyorlar mekanı derken sonları "davullar, geliyorlar" oluyor ama balin'in akıbetinden haberi yok dış dünyadaki cücelerin henüz. Gimli ilk öğreniyor işte başta o yüzden balin bizi karşılayacak falan diyor çünkü iyimser şekilde balin'in orayı adam etmeye başladığını düşünüyor Bilbo ya hediye edilen mithril zırh moria da çıkan mithrilden değilmiydi yaa? Balin yada Thorin ediyodu hediyeyi. Ne ara yapıldıki o. Unutmuşum bak karıştı hepsi. smaugun hazinesinden çıkıyor o mithril Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar