Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Edebiyat Müzik Resim saçma mıdır

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

Turkiye de var mi bilmiyorum ama

Seed dergisi var, bu ayki sayisini bir sekilde eline gecir, ana yazi tamamiyla bilimin sanata muhtac olmasi ustune kurulu.

Basitce soolemek gerkirse ama, dunyadaki buyuk bilimsel ilerlemeleri yapan tum bilimciler bir tur sanattan ilham alirlardi, sanat olmasaydi, basta o teorilerini baslaticak fikirleri olmazdi.
Sosyal ağlarda paylaş

ortaokulda muzik ve resimden ikmale kalmis bir adam konusuyor

"ressammi olcam musizyenmi olcam ne embesil gibi bize bu dersleri okutuyorlar yerine baska ders koysunlar mal gibi cubugun tekini uflemez boyalarla ugrasmayiz"

seklinde kafeteryada atip tutarken resimci duymus gitmis muzikciye soylemis
3 sene ikiside gecer not vermedi
muzikten kurul karariyla gecen nadir adamalrdan biriyim

ama oyle degil iste isin asli

sanat olmadan bilimel nasil zaman egciriceksiniz?

bos zamaninizda robotmu yapicaksiniz? yorulunca ne halt yiyiceksiniz

bilgisayar oyunlari yok
konsolalr filan yok
muzik yok
resim yok
kutu kutu binalardan olusan dekorasyonun olamdigi bir dunya
sinema yok
zaman geciricek bir kitap yok
televizyon yok

ben korktum baya
harbiden kabus gibi

boyle bir ortamda bilim nasil ilerliycek oda dusundurucu
Sosyal ağlarda paylaş

Bir anımı anlatasım geldi.
İlkokul 5. sınıftayım. Resim dersinde öğretmen perspektif resim çizmemizi istedi. Bende o zaman harika resimler çizerdim evde. Oturdum perspektif oda çizdim, ama muntazam çizgiler, renkler, ölçüler falan harika, 3D gibi oldu falan...

Verdim öğretmene;
- Bunu sen çizmedin. Gidip başkalarına yaptırmayın.
- Ben çizdim ya.
- Yalan söyleme, git otur yerine.
- Ya ben çizdim hepsini, dün....
- SUS! OTUR YERİNE!

O günden sonra resim çizmedim bir daha... Belkide ressam olacaktım??!?

Böyle bir ülkede resim çizzen ne oluuuur çizmesen ne olur.
Sosyal ağlarda paylaş

dandik öğretmenmiş, ben ilkokulda matematik sınavında hocanın cevabının yanlışlığını kanıtlayınca öğretmenler odasına gidip matematikçiye sormuştu. sınav sonuçları değişmişti. sınıfta devamlı benimle çekişen bir çocuk (birinciliğe yarışıyordu deli gibi çalışıp, ben çalışmadan onu geçince nasıl çıldırıyordu ehe sevgili aytuğ) vardı, üstüme yürümüştü cevabını yanlış çıkardım diye, geri kalanı da sınıfın desteklemişti çünkü hepsi aynı cevabı vermişler. (:P) hatasını olgunca kabul eden böyle hocalar da var.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Bir anımı anlatasım geldi.
İlkokul 5. sınıftayım. Resim dersinde öğretmen perspektif resim çizmemizi istedi. Bende o zaman harika resimler çizerdim evde. Oturdum perspektif oda çizdim, ama muntazam çizgiler, renkler, ölçüler falan harika, 3D gibi oldu falan...

Verdim öğretmene;
- Bunu sen çizmedin. Gidip başkalarına yaptırmayın.
- Ben çizdim ya.
- Yalan söyleme, git otur yerine.
- Ya ben çizdim hepsini, dün....
- SUS! OTUR YERİNE!

O günden sonra resim çizmedim bir daha... Belkide ressam olacaktım??!?

Böyle bir ülkede resim çizzen ne oluuuur çizmesen ne olur.

oha gidip ailene şikayet etseydin, gidip genkleselerdi hocayı. Döverim lan öle hocayı ben uyuz oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
dandik öğretmenmiş, ben ilkokulda matematik sınavında hocanın cevabının yanlışlığını kanıtlayınca öğretmenler odasına gidip matematikçiye sormuştu. sınav sonuçları değişmişti. sınıfta devamlı benimle çekişen bir çocuk (birinciliğe yarışıyordu deli gibi çalışıp, ben çalışmadan onu geçince nasıl çıldırıyordu ehe sevgili aytuğ) vardı, üstüme yürümüştü cevabını yanlış çıkardım diye, geri kalanı da sınıfın desteklemişti çünkü hepsi aynı cevabı vermişler. (:P) hatasını olgunca kabul eden böyle hocalar da var.

bizi geçen automata sınavındna sonra ortalam "15" çıktı. hoca soruları çöüyodu. bi soruyu çözdü, sonra öğrencinin biri itiraz etti hocam yanlış diye. hoca baktı evet yanlış. sonra sınav ortalaması "5" e düştü. paylaşmak istedim. çok acı çekiyorum evet.
Sosyal ağlarda paylaş

sanat olmasa demek istemişsin..

o şişmanlamış dediğin şeyde günümüzde sanattan bihaber,sanatçıyım diye geçinenip,medyayı meşgul edenler..

sanat olmasa kültürler olmazdı..toplumlar arası farklılıklar olmazdı..her şehrin mimarisi aynı,ülkelerin insanları aynı..

kusura bakma bunların birinden bile haberdar olmayan adamlara halk arasında boş insan denir

bunu düşündüğüne göre odanda yatak ve masadan başka bir eşya yok..ya da kitap okumadın hiç..bir milletin kültüründen bihabersin sanırım..üstüne başına birşey giymeden mi çıkıyosun dışarı? Çok mu yalnızsın ? Asl? Tanışalım mı?
Sosyal ağlarda paylaş

yanılıyorsun. müzik olmasa rsim olmasa depresyona girecek bilim adamları var. misal bizim okulda bazı fizik hocaları içinde bulunduklrı stres ve taşan zekalarını bu tür aktivitelerle rahatlatıyorlar. belki bir müzik olmasa, resim olmasa üreticilikleri çok düşecek depresyona falan girecekler... misal ben daha tam bir bilim adamı sayılmam ama proje ya da araştırma yaparken müzik dinlemeyi çok severim ilham kaynağıdır :p

buarada futbol harbiden saçma bişey, yüksek fiyatlı bir transfere verilen paranın yaklaşık 200de biri ile, bir grup sinir hücresine uçak simulasyonu uçmasını öğreten deneyler biliyorum ( zamanında karşılaştırmıştım). kessinlikle futbol tamamen kapatılmalı ve içerde dönen tüm para başka alanlara kaydırılmalı :p zaman ve para kaybı
Sosyal ağlarda paylaş

Dün yarım kaldığım yerden devam etmek istemiştim yazdıklarıma çünkü Bölümümdeki istatistik asistanıyla böyle bir araştırmaya başlamıştık biz. ama yazılanları görünce çok şaşırdım. Resmen saldırmışsınız bana. işin trajikomik tarafı 1 tane bile görüşüme katılan yok herkes hemen hemen dalga geçmeye yermeye yada özlü sözler söylemeye çalışmış. merak ediyorsanız eğer belirteyim 22 yaşındayım mühendislik öğrencisiyim an itibariyle 2 proje için tübitaktan teşvik bursu alıyoruz ekibimizle beraber. 8 yaşından beri önce çocuk romanları daha sonra dünya klasikleri daha sonra fantazi serileri daha sonra bilimum best seller abuk kitap ne varsa okumayı adet edinmiş 5 yıldan uzun süredir yan flüt çalan ve her canım sıkıldığında karakaleme birşeyler karalamaktan çok keyif alan bir insanım. Söylemek istediğim şeyi size ispatlamak zorunda değilim ki ispatlama şeklim istatistik bilimi vasıtasıyla olacak zaten ve eğer bitirebilirsek şubat ayı civarında konuyla ilgili raporumuzu da hazırlamış olacağız.
Benim demek istediğim şey şuydu. Tabikide dünyada gereksiz birşey yoktur ama insanoğlunun tarihinin başından beri onlarla beraber olan bu 3 kavramın günümüzdeki 100 sene 400 sene önceki yerini gereksiz ve aşırı büyük gördüğümü belirtmeye çalışıyorum. çalışıyordum. ama bana kötü ithamlarda bulunanlarada söylemek istediğim birşey var. günümüz orta yaşlı insanlarının tabu olarak gördüğü ve sizin onların gereksizliğini iddia ettiğinizde verdikleri tepkiyi nasıl şaşırtıcı hatta geri kafalı buluyorsanız görmenizi isterimki benzer bir durumu şu an bana karşı siz uygulamış oldunuz.

herneyse konuya daha fazla mesaj atmayı düşünmüyorum vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Konunun ilk mesajı ve Chaotic'in son mesajını okudum ve o iki mesaja göre yorumda bulunacam. Geri kalanları okumak zor geldi :P

Demişsinki "100-400 sene evvel sanata aşırı bi ilgi olmasına rağmen bilime bu kadar yer yoktu." Evet çünkü Avrupa'da Skolastik düşünce hakimdi ve bugün bilim olarak adlandırdığımız tüm faaliyetler şeytan işi olarak tanımlanıyor ve bu faaliyetlerde bulunanlar din adamları tarafından afaroz ediliyordu. İslam dünyasına bakacak olursak, bizde de astronomi gibi bir takım günümüz bilim dallarına öncüllük edecek girişimler bulunsada bunlar başladıkları ile kalmışlar ve daha çok fıkıh, kelam gibi alanlara yönelmişlerdir. Hal böyle olunca her iki toplumda da orta çağ ve sonrası dönemlerde dinin etkisi ile bu tarz girişimler engellenmiştir :)

Ayrıca unutmayınız, neanderthaller tekerleği bulmadan önce duvara grafiti yapıyordu :P
*Kaçmaya başlar*
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...