ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Ülkemizde tek sorunlu azınlık grubun Kürtler olmadığını hatırlaran bir haber okudum bugün: Alevi öğrenciye dayak 07 Aralık 2007 Cuma 14:05 Okulda Alevi öğrencilere baskı iddiası. Öğretmen açığa alındı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İstanbul’da bir edebiyat öğretmeninin Alevi öğrencilere kötü muamele yaptığını belirledi, öğretmen açığa alındı. Amasya Kız Meslek Lisesi’nde yaptıkları incelemenin ardından, İstanbul Esenler’deki Ali Kul Çok Programlı Lisede görevli edebiyat öğretmeni Z.Y’nin Alevi bir öğrenci üzerinde baskı kurduğu yönündeki iddiasını da araştırdıklarını anlatan Üskül, şiddet uygulanan öğrenci B.K’nin babasının komisyonlarına başvurması üzerine alt komisyon kurduklarını, İstanbul’da görüşmeler yaptıklarını ve öğretmenin Alevi öğrencilere baskı yaptığını tespit ettiklerini söyledi. “BENDEN ÇEKECEĞİN VAR!” Araştırma sonucu hazırlanan rapora göre, edebiyat öğretmeninin Ramazan ayında yemek yiyen bir kız öğrenciyi, “Alevi misin? Neden oruç tutmuyorsun?” diye azarladığını, “Sınıfta başka Alevi var mı” sorusuna “evet” yanıtı veren bir öğrenciye de “Senin benden çekeceğin var” dediğini anlatan Üskül, Milli Eğitim Bakanlığı’nca açığa alınan öğretmenin sicilinde daha önce de benzer olayların bulunduğunu; “şiddet uyguladığı, aşağılayıcı ifade kullandığı” için 2 kez aylıktan kesme cezası aldığını söyledi. Üskül, öğretmen Z.Y’nin aleyhindeki iddiaları çüretmekte yetersiz kaldığını, “sınıfta Alevilik ile ilgili oluşan gerilimin, müfredattan kaynaklandığını bile söylediğini” belirtti. Kaynak: AA http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=117333
Slat Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Alevilik, bu gerici pezevenklere göre satanizm ile eşdeğer.. Şimdiki hedefleri alevileri asimile edip kendileri gibi 5 para etmez örümcek beyinli sünniler yapmak.. Ayrıca alevilerden nefret etmelerinin en büyük sebeplerinden biri de, alevilerin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ve aydın insanlar olması..
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 said: “Alevi misin? Neden oruç tutmuyorsun?”
GiZeMM Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Bir eğitimcinin böyle bir şeyi yapması beni üzdü açıkcası. Ama biliyorum ki bu ülkede belli kılıfın dışına çıkan her birey aynı tür dawranışa maruz kalıyor. Bu özelikle son dönemde toplumda daha sık görülmeye başlamıştır. peki asıl sorunun ne olduğu konusuna değinmek istiyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir arkadaşlar?
elesso Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 böylesinin öğretmenlik yapması yasaklanmalı. öğretmenler arasında o kadar çürük insanlar varki onlar temizlenmeden yeni nesilden bi şey beklemenin bi mantığı yok. ayrıca kürtler ve aleviler azınlık değiller.
Lorrotar Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 elesso said: ayrıca kürtler ve aleviler azınlık değiller. neyler o zaman?
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Türk Dil Kurumu Sözlüğü 1 . Bir toplulukta herhangi bir nitelik bakımından ayrı ve ötekilerden sayıca az olanlar, ekalliyet, çoğunluk karşıtı. 2 . toplum bilimi Bir ülkede ayrı soydan (Kürtler) veya inançtan (Aleviler) olan ve sayıca az bulunan topluluk, ekalliyet.
Shalafi Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Lorrotar said: elesso said: ayrıca kürtler ve aleviler azınlık değiller. neyler o zaman? (tu)
Bone Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Ne kadar tuhaf bir din ya bu İslam. Hani Sünni de müslüman, Alevi de müslüman. Ama Sünni aynı Allah'a tapan bir başka insanı rahatlıkla gidip dövüp taciz edebiliyor. Hani "müslümanlar kardeştir" geyiği var, ama gidip günaha giriyorsun sonra "süper müslümanım" havasıyla dolaşıyorsun. Bunu anlamıyorum ben. Belki Hristiyanlar, Yahudiler arasında da vardır, ama ülkemizde en göze çarpanı Müslümanlar oluyor.
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Lorrotar said: elesso said: ayrıca kürtler ve aleviler azınlık değiller. neyler o zaman? sen kurtlere ve alevilere azinlik diyosan sen intihar et bence abi
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Bütün dünya sünni olsa bu sefer ben hakiki öz sunniyim sen değilsin kavgası çıkar.
Zheld Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 iyide neden takılıyosunuz ki alevi olduğundamı öğrenciye sorun yaratma hakkı olmuyor müdürün lisede 4 sene boyunca müdürden yardımcısından çekmediğim kalmadı sünni bir öğrenci olarak alevi olunca haklarımı biliyorum diyebiliyormuyuz deve hesabı gerçi
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 iyide çocuk alevi diye dayak yemiş?? ne çektin müdüründen müdür yardımcından. ayrıca tehlikenin farkındamısınız?
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 peki azınlık nedne değillermiş ben anlamıyorum bunu yahu. hanı milli güvenlik dersi mantığıyla daha ne kadar devam edicez?
nocom Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Bone said: Ne kadar tuhaf bir din ya bu İslam. Hani Sünni de müslüman, Alevi de müslüman. Ama Sünni aynı Allah'a tapan bir başka insanı rahatlıkla gidip dövüp taciz edebiliyor. Hani "müslümanlar kardeştir" geyiği var, ama gidip günaha giriyorsun sonra "süper müslümanım" havasıyla dolaşıyorsun. Bunu anlamıyorum ben. Belki Hristiyanlar, Yahudiler arasında da vardır, ama ülkemizde en göze çarpanı Müslümanlar oluyor. ikisi çok farklı inanış. benzerliği yada ortak yanı yoktur. islamiyet ile hristiyanlık arasında nasıl bir bağ varsa, sünni-alevi arasında da o kadar bağ vardır ...
ascraeus Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 peygamberin damadı ve çocuklarının peşinden gidenlere şii, bizdeki adıyla alevi demişler. onları 1400 sene önce katledenlere de ehli sünnet demişler fark bu. 1400 sene sonra bile baskı yapan ve katleden tarafın değişmemiş olması ne kadar ilginç değil mi. lol
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 abi kotu olan turkiyede bu yarg sisteminin dogru islemems bole bi olay baska bi yere olsa milyonlarca dolarlik dava acardin urkiyede takipsizlik karari cikar
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 valla islamda mezhep olaylari kadar karisik bisey yoktur sunni ler arap emperyalizmi altinda ezilmis milli benlikelrini unutmuslardir yada zorla unutturulmsutur baskici emeviler tarafindan turkler kilic zoruyla islamiyeti sectikten sonra turkmenlerin buyuk cogunlugu kendi yasam sekillerine ve milli benlikelrine daha uygun oldugu icin siilige yonelmisler ve anadoluya yerlestikten sonra kendi felsefelerini yaratip aleviligin temelini atmislardir selcuklu zamaninda anadoludaki inanc ozgurlugu ve pesinden osmanlinin ilk yilalrindaki serbestlik sirasinda rahat etmislerdir taaki yavuz sultan selim donemine kadar halifeligin osmanliya gecmesinden sonra devlet resmen sunni olunca "sii kokenli bunlar kafir" propagandasiyla iran i bahane ederek gunumuze kadar suren zulum baslamistir isin garibi alevielr belkide en bariscil mesheplerden biridir islamda ve cogunlukla karsilik vermemis yada verememislerdir milli mucadeleye ve laik cumhuriyete en buyuk destegin alevilerden geldiginide belirtmekte fayda var 15.yy dan geldik 21.yy a hala bu baski ve zulum devam ediyor gordugumuz gibi patilerin yas ortalamasini dusunursek hadi takvimelri biraz geriye alip kahramanmarasa gidelim [hr] 78 yilinin araligi 2 yildan az var 12 eylule olayalrdan 15 gun once alevi isadamalrini tehdit oalrak goren sunni isadamlari besledikleri ulkuculerle oturup bir fabrikada planalrini yapiyorlar Okkes Kenger isimli kisi bir sinemaya bomba atiyor ve kankalari bombalari solcu alevielr atti diyor planin carklari islemeye basliyor Milli Cepheci (ulkuculer&takunyalilar) guruh once CHP il merkezine sonra TOB-DER biansina saldirip iki ogretmeni katlediyor ertesi gun alevi solcu gurup cenazeleri almaya gidiyor ancak cenazeler belli bir saate akdar planli olarak verilmiyor camiye giden yolda sagci gurup toplaninca cenazeler teslim ediliyor KAFIRLERIN CENAZE NAMAZI KILINAMAZ! diye taaruza geciyor bu gurup obur yandan ulkucu ve takunyali b@p lar kapi kapi gezip alevilerin icme sulari zehirledigini ve camileri yaktigi yalanini yayiyorlar bunun ustune sehirde alvei avina baslaniyor dukkanlar yagamalaniyor insanalr kateldiliyor kadinalra tecavuz ediliyor hamile kadinlar sisleniyor hatta bir bebegi bacakalrindan cekip ikiye ayiriyorlar polis izlemekle yetiniyor, emniyet muduru Abdulkadir Aksu o zaman asker ise cagrilmadigi bahanesi ile cok gec yola cikiyor bu olayalr sonucunda turkiye 12 eylul yokusundan asagiya yuvarlanirken hizi iyice artiyor kenan evren ve destekcileri her firsatta bu olayalri ornek gosterip 12 eylul u buna dayandiriyor olayalr sonucu yurdun buyuk bir kismidna sikiyonetim ilan ediliyor olayi nsaniklari yargilanip cezaevien konduktan sonra afla cikip mileltvekili bile oluyorlar deeeyth beah [hr] madimak i bilmiyen yoktur heralde kafir diye aydinlarin canli canli yakildigi bugun biel hala tam aydinlanmamis sanikalrindan bazialrinin AKP den mileltvekili oldugu sivas olaylari bugun ise AKP alevi planiyla amacini belli etti alevileri kontrol altina alip sunnilestiricek demokrasi FTW
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Sparkcaster said: iyide çocuk alevi diye dayak yemiş?? ne çektin müdüründen müdür yardımcından. ayrıca tehlikenin farkındamısınız? soru eki ayri.
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 -Niye oruç tutmuyorsun? -Sana ne? -Alevi misin? -Batıyor mu? Evet batıyor feci halde. İyice cılkını çıkartmadan bırakamıyorlar.
malik Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 bu olay kepaze bir olay , geri kafalı her yönden var. alevilik sünnilik falan geçecen bunları zaten islam tek de , adamın görüşü ve islama nasıl baktığına bakarım. islamın bakıç açısı açık ve net .bu olayın islami boyutu.. bunla alakalı da , bone said: Ne kadar tuhaf bir din ya bu İslam. Hani Sünni de müslüman, Alevi de müslüman. Ama Sünni aynı Allah'a tapan bir başka insanı rahatlıkla gidip dövüp taciz edebiliyor. Hani "müslümanlar kardeştir" geyiği var, ama gidip günaha giriyorsun sonra "süper müslümanım" havasıyla dolaşıyorsun. Bunu anlamıyorum ben abi islamı kaynağından öğrenerek bak , olaylara bakarak değil. 2.cisi insanın inancı ne olursa olsun , ne kadar batıl olursa olsun , şeytana tapmak gibi bir sapıklık içinde değilseler ( aslında o bile beni ilgilendirmez ama insanlara zarar verme gibi amaçları da var sonuçta ) ya da bir şekilde insanlığa zarar verme bir güdüleri yoksa , saygı duyma zorunluluğu var herkesin. bu da insani haktır . kimseye oruç tutmak zorundasın diye bir zorbalık yapamazsın , yaparak senin orucunun da salih bir oruç olduğuna en azından beni inandıramazsın .
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Sivas'ta Alevi köyündeki Cemevi'ne imam atamışlar. İlk iş Atatürk'ün Ali'nin ve 12 İmam'In resimlerini indirmiş. Köylüler 30 yıldır öğretmen atanmayan köye 3 ay içerisinde nasıl imam atandığını soruyorlardı gazetecilere.
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 said: Cemevi'ne imam atamışlar. gerçek mi bu.cem evini devlet tanımıyoki. nasıl atasın?
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Köylüler Cemevi inşaatın için devletten yardım istemiş onlarda cami derseniz veririz para deyince cami burası deyip yardımı almışlar. Tabii camii deyince devlette bir imam gönderivermiş.
Öne çıkan mesajlar