Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat Tehlikesi Yok Diyenlere Takılacak Kapaklar

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

aslında net anlatamadım ama demek istediğim şuydu, bürokrasimiz ve ordumuz işlerine geldiği zaman halkın dini duygularından faydalanmayı bildi, bunun için dinci partilerle işbirliği bile yapıldı-tamamen ters ideolojilere rağmen. daha sonra "din üzerinden siyaset yapılıyo" diye serzenişlerde bulunuyosunuz, ama bu durum malesef ülkemizde bir "gelenek". ülke daha kurulması sırasında bile bu yapıldı, yapılması da gerekiyodu tabi.

kurtuluş savaşı sırasında halk savaşırken hilafetin kaldırılacağını bilmiyordu örneğin, laik düzeni kurmak için değil ülkeyi kurtarmak için savaşıyorlardı. ama sonra devrim yapıldı çünkü yeni rejim yeni bir sosyal ve ahlaki düzlem gerektiriyordu. ve birilerini asıp kesmeden, sindirmeden de devrim yapılamaz doğal olarak (bu cümlenin herhangi bi yerinde Atatürk düşmanlığı bulanı dövücem artık eheh).

bu 80 yıldır süregelen sinme-sindirme silsilesi sırasında kah menderes gibi karşı-devrimci diktalar, kah ordu gibi "kemalist" diktalar geldi başa ama bence şimdi farklı ve liberal (özgürlükçü demektir, hakaret değildir :P) bir ortam yakalamak üzereyiz. evet sancılar-tartışmalar olacak tabi. ama belki bitakım hassasiyetler gözetilerek, anlayışla, eğitimle, ekonomik kalkınmayla bu karşılıklı "küskünlük" ve "sinme-sindirilme" devinimi aşılabilir diye düşünüyorum ve bunu anlatmaya çalışıyorum aylardır. sizse sindirme devam etsin derdindesiniz temel olarak, ben de bunu sindiremiyorum =))
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
aslında net anlatamadım ama demek istediğim şuydu, bürokrasimiz ve ordumuz işlerine geldiği zaman halkın dini duygularından faydalanmayı bildi, bunun için dinci partilerle işbirliği bile yapıldı-tamamen ters ideolojilere rağmen. daha sonra "din üzerinden siyaset yapılıyo" diye serzenişlerde bulunuyosunuz, ama bu durum malesef ülkemizde bir "gelenek". ülke daha kurulması sırasında bile bu yapıldı, yapılması da gerekiyodu tabi.

Kenan Evren dini araç olarak ordu için kullanmadı ki, takunyax sınıfının bir mensubu olarak amacı dincilikti zaten..

said:
kurtuluş savaşı sırasında halk savaşırken hilafetin kaldırılacağını bilmiyordu örneğin, laik düzeni kurmak için değil ülkeyi kurtarmak için savaşıyorlardı. ama sonra devrim yapıldı çünkü yeni rejim yeni bir sosyal ve ahlaki düzlem gerektiriyordu. ve birilerini asıp kesmeden, sindirmeden de devrim yapılamaz doğal olarak (bu cümlenin herhangi bi yerinde Atatürk düşmanlığı bulanı dövücem artık eheh).

Bu dini kullanmak değildir.. O zaman kominizm de kullanıldı :) Atatürk en akıllıcasını yapıp dincileri, hilafet yanlılarını komünistleri, diğer ülkeleri vs.. "tamam xx devleti kurulacak" diye kandırmış, savaştan sonra dinciler gibi sakıncalı kesimlerin kafasını ezmiştir.. Yazdığında Atatürk düşmanlığı yok doğrudur, Atatürk çok sağlam asıp kesmiştir de (yapmasa devrim başarıya ulaşmaz zaten)

said:
bu 80 yıldır süregelen sinme-sindirme silsilesi sırasında kah menderes gibi karşı-devrimci diktalar, kah ordu gibi "kemalist" diktalar geldi başa ama bence şimdi farklı ve liberal (özgürlükçü demektir, hakaret değildir :P) bir ortam yakalamak üzereyiz. evet sancılar-tartışmalar olacak tabi. ama belki bitakım hassasiyetler gözetilerek, anlayışla, eğitimle, ekonomik kalkınmayla bu karşılıklı "küskünlük" ve "sinme-sindirilme" devinimi aşılabilir diye düşünüyorum ve bunu anlatmaya çalışıyorum aylardır. sizse sindirme devam etsin derdindesiniz temel olarak, ben de bunu sindiremiyorum =))

Her türlü baskıyı kullanan AKP ile mi liberal bir ortam yakalamak üzereyiz? Benim gibi düşünen "ok" gerisi "sie".. Bu mudur özgürlükçü bir ortam? Kendi istedikleri gibi karar verince adelet sistemi süper, olmayınca "mahkemelerimiz sucks".. Hiçbir eleştiriye tahamüllü olmayan, muhalefeti baskıyla sindiren bu hükümet mi liberal?
Sosyal ağlarda paylaş

newdonis said:
Viktor said:
sonunu dusunen kahraman olamaz

noldu.diyecek birşeyin kalmadımı tekrar?hakaretimi göstericektin?

Sana ne kadar anlatmaya çalışırsa çalışsın anlamayacağını gördü bence.
Tartışırken karşı argümanını provake edici bir şekilde sürüyorsun öne, hakaret ediyorsun demeyeyim hadi ben. Ve sana ne kadar detaylı anlatırsam anlatayım beni de anlamayacaksın (bak anlayamayacaksın demiyorum), kaldı ki üşeniyorum açıkçası, kasamam.
Al, ben daha hafifçe açıkladım viktor'un demek istediğini. Sir'le veya Sam'le nasıl tartışıyor olduğuna bak, seninle nasıl tartıştığına bak. Onlardan daha az ciddiye alacağım kesin seni, yukardaki sebep yüzünden.
Ayrıca bir mesajın belirli bir kısmını alıp orası üzerinden cevap döşenmek gibi bir eğilimdesin, bu da birikiminin az olduğunu gösteriyor. Bu da viktor'un bir önceki seninle ilgili yorumlarına nacizane ekim olsun.
Kendi adıma okumayı tercih ediyorum, çünkü kişisel bilgi dağarcığım yetmiyor açık ve net. Karşıt görüşleri okuyup kendime pay çıkarmaya çalışıyorum. Sen de aynısını yaparsan biraz yarar görebilirsin bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'ye şeriat filan gelemez. Getirmezler. AKP ye oy atanların alayı "dinci" kesim değil ki. Ekonomik buhranlardan bıkan yurdum insanının kötüye sarılmasının ürünü bu seçim sonucu.

Ha noldu şimdi? Uç noktalarda gezen aşırı dinciler daha rahat hareket eder oldular. Daha rahat at koşturuyorlar.

Yahu alkolun su gibi gittiği her köşe başına tekel açılan bi ülkede şeriat nereye geliyor? Sanıyormusunuz ki AKP ye oy atan herkes "şeriat" yanlısı. Şeriatı nasıl getirecekler?
Çıkan halk olaylarını nasıl bastırırlar. Laik Askeriyeyle mi?

Korkulacak nokta şeriat tehlikesinden ziyade Aşırı dincilerin aşırı serbest olmaları bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim gibi düşünen "ok" gerisi "sie". mantalitesinden önce bizim kurtulmamız gerek ki bu ortamı yakalayalım. bu ortamı akp tek başına yaratamaz zaten, karşı tarafın da adım atması gerek. ayrıca gerçekten bi baskı veya dikta altında falan değiliz, her yerde muhalif yayınlar ve devasa eleştiriler görmek de mümkün.

ve dediklerim bal gibi de dini kullanmaktır, sen de kabul ettin de çaktırmıyosun eheh.

flameoffear da güzel demiş doğrusu =)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Yahu alkolun su gibi gittiği her köşe başına tekel açılan bi ülkede şeriat nereye geliyor

Lütfen en kısa zamanda Kayseri'ye uğra bakalım her köşe başında tekel mi var, yoksa içki içmek için dağ başına mı çıkmak gerekiyor. Bir de gelecek ramazan ayında Anadolu turuna çık gittiğin her yerde çilingir sofrası kur, ahalinin tepkisini izle biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
Benim gibi düşünen "ok" gerisi "sie". mantalitesinden önce bizim kurtulmamız gerek ki bu ortamı yakalayalım. bu ortamı akp tek başına yaratamaz zaten, karşı tarafın da adım atması gerek.

Hani başka ülkede yaşasam, AKP bu ülkeyi çoksesli hale getirmek için ve herkesin istediğini söyleyebilmesi için canla başla çalıştıklarını sanıcam bu yazdıklarınla..

Sanatçı konuşuyor dava açılıyor..
Muhalif yazar iktidarı 12den vuran yazılar yazıyor, eşi/ailesi işinden oluyor..
Çeşitli kesimlerden insanlar görüşlerini bildiriyor, kendi işlerine bakmaları söyleniyor.
Kitap yazılıyor, yazarı hapse giriyor.
Muhalif köşe yazarı kovuluyor.
Muhalefet gazete iktidarın eksenine geçince kapatılıyor
.
.
.
.

LIVE LONG FREEDOM OF SPEECH!
Sosyal ağlarda paylaş

kim hapse girdi abi? ben her alkıma falan gittiğimde yok tayyibin eniştesi, feto'nun Gül'ü tarzı kitaplar görüyorum, akp'ye karşı en ağır eleştiriler, koskocaman kitapçılarda nerdeyse kiloyla satılıyo..emin çölaşan gitti yerine yılmaz özdil geldi. çölaşan da kitabını yazdı binlerce sattı, onu da hapse atan yok? i. melih de dava açıyodu her fırsatta çölaşana, bazen tazminat da ödediği oluyodu. bazen de ödemiyodu, ee? dava açılması demek seslerin susturulması mı demek? onların ses çıkarma hakkı varsa karşı tarafın da dava açma hakkı var işte abi.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:
said:
Yahu alkolun su gibi gittiği her köşe başına tekel açılan bi ülkede şeriat nereye geliyor

Lütfen en kısa zamanda Kayseri'ye uğra bakalım her köşe başında tekel mi var, yoksa içki içmek için dağ başına mı çıkmak gerekiyor. Bir de gelecek ramazan ayında Anadolu turuna çık gittiğin her yerde çilingir sofrası kur, ahalinin tepkisini izle biraz.

Ben "Konya'da" oturuyorum. Gerekli açıklama olmuştur sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

enginarkic modunda yaziyim hadi seviyorsunya sir

soguk savas sirasinda kiymetlimiss amerika sovyet sinirinda diger tarafa kayma potansiyeli bulunan ulkeleri bikac ayirdi

halkin egitimine ve ekonomik durumuna gore yapti bu ayrimi

ekonomik durumu iyi halki egitimli olan ulkeler zaten kendiliginden demokrasi adina amerika tarafinda yer aldi

ekonomik durumu iyi ancak halki bilincsiz olan ulkelerde komunistler geliyor kacin ozgurlugunuzu evinizi arabanizi altinizdan alicaklar politikasi izledi

halki egitimli ancak ekonomik durumu kotu olan ulkelere bolbol maddi yardimi dayadi

ekonomiside egitim seviyeside yerlerde surunen ulkelerde ise komunizme karsi dini kullandi

turkiye son guruba dahil oldugundan ve rejim olarak ortada kaldigindan bide stratejik onemden son maddeyi biraz daha genisleterek uyguladi

demokrat partide aradigini bastan bulsada sonradan bu adamalrin doymak bilmiyen birer canavar olduklarinin farkina vardi tam defterinden silip yerlerine yeni birilerini getirme hazirliklari icindeyken anti-amerikan 60 ihtilali gerceklesti ve turkiyede dengeler degisti

amerika o anda askeri kesfetti ve yanasmaya basladi

72 muhtirasina giden surecte hep arkada amerika vardi

ancak amerikan dusmani ecevit iki defa amerikanin damarina basinca ulke icindeki minik sivil savasi kendi lehine kullanip istedigi bir iktidari basa getirme karari aldi

bu iktidar liberal muhafazakar olucak
liberal yonelriyle sermayenin ve bi kac beyni porsumsu aydinin gzoune giricek muhafazakarligiyla chail halki kandiricak ayni zamandada amerikan cikarlarina hizmet edicek

ama o gunki turkiye sartlarinda boyle bir plani yapmak cok zordu sol giderek gucleniyordu ve once solu susturmak lazimdi

ince elenip dokunarak mukemmel bir plan hazirlandi

ulke icinde catismakta olan sagcilarla solcular yer yer provake edilip olaylar buyutulucek ve askere el koydurulup solcular temizlenicekti

ecevit in hatiralarini okursaniz genelkurmaya getirilmesini onayladigi kenan evren icin "cok sessiz sakin biri demokrasiyle problemi yok kisiligi saglam orduyu siyasete bulastiricagini sanmiyorum" seklinde dusundugunu gorursunuz

CIA in kontrolunde orduyu kontrol eden kenan evren ve birkac arkadasi bu plani benimsedi ve sessizce deridnen beklediler

maras olaylarindan sonra artik ulkenin gittigi yol belli olmustu ki maras olayalrinin gectigi topicde yazmistim olayalrdan CIA in ve kenan evrenin haberi vardi

sonra ne oldu?
ordu yoentime el koydu, turkiyede dusucne ozgurlugu diye bisey kalamdi, ulkenin gordugu en demorkatik anayasa rafa kaldirilip baskici fasist bir anayasa yapildi solcular sallandirildi veya hapislerde curutuldu iktidar cuntacialrin eliyle abd nin sectigi guruba teslim edildi

12 eylulde ihtilale destek karsiligindan pekcok tarikata ayricalikalr tanindi daha ilk gunden butun takunyalilar askeri nerdeyse davul zurnayla karsiladi

guneydoguda orgutlenen komunist PKK ve kurtler baski ile sindirildi

sovyetlerin dagilmasi ve amerikanin onudne bri engel kalmamasindan sonra bu takunyalialra ihtiyac kalamdi ve olayalri akisina biraktilar bunun yaninda korfez savasindan sonra bolgedeki amaclari icin "komunist" bir orgute destek cikmaya basladi amerika PKK gelsiti ve amerikanin direktifi ile komunist yapisini terkedip fasist etnik millieyci yeni bir giysi cekti ustune

ancak sovyetlerin cokusunden sonra silah satislari dusunce yeni savaslar yaratmak gerekti amerikayi perde arkasidnan yoenten silah kartelleri acikmisti

12 eylulden sonra dunyanin dort bir yaninda hukumetler degsitirilip amerikanin kolay kontrol edebilecegi kisiler basa getirildi ozellikle ironik ama amerikaya karsi kurulan avrupa birligi amerikanin bir uzantisi oldu

kendi kaderine terkedilen amerikanin sadik hizmetkarlarina ise gun dogdu
ameirkan kontrolunden cikinca ileri dinci soylemlere giden bu takunyalilara bu emtodla biryere varamiycakalri yeni bir olusumu kurmalari gerektigi soylendi ve kisa bir surede tikir tikir bir gecede turkiyede hukumet coekrtilip secime gidildi ve demorkasi ile islamofasizmin birlestigi ampullu frankenstein yaratildi ve iktidara getirildi turkiyede

su anda oyuncak gibi oynuyorlar bunlarla heh

uzun ve uykulu bir bicimde yazdim ama olayin ozu bu

CHP karaketrsiz bir parti 37 deki CHP ile alakasi kalmamis amaci olmiyan demorkasi artigi bir parti solcuyum diyip sagci soylemelr yapan bir parti

AKP yi lestiren herkese ama chp diye gelmeyin her akp ye kil olanin chp li olma durumu yok

asker ise 80 den sonra feci bir degisim gecirdi gerek askeri okullar gerek yoentim anlayisi olarak ve sunuda soyliyim elinde kuran sehir sehir gezen kenan evreni asker olupta seven birisi yoktur

tek basina amerikadan kuvevti alip darbe yapmis kendi eliyle takunyalilari iktidar yapmistir
orduda 12 eylule sicak baka nyoktur hem iskencelerle ordunun itibari lekelenmis hemde karsi devrimciler iktidar yapilmistir

sonucta jimmy carter 12 eylulu haber alinca ne demis?

Our boys did it!
Sosyal ağlarda paylaş

bütüüün bunlar olurken biz armut topladık yani? galeyana gelenlerin, ayrımcılık yapanların, din-ırk ayrımı yapanların günahı yok, onlar da kışkırtıldılar mı sadece? bu olayların tekrarlamasını nasıl önleriz?

peki bundan sonra yapılması gereken anti-amerikancı bi darbe midir? bunun sonuçları neler olur? dinciler ortadan kalkar mı?

esas cevabını aradığımız sorular bunlar..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ben "Konya'da" oturuyorum. Gerekli açıklama olmuştur sanırım

Konya'nın Türkiye'de ortalamanın üstü içki tüketilen şehirlerden biri olması bir yana Konya'da ramazanda içki içmek istersen ne yapıyorsun söylersen daha iyi bir açıklama olur.

Bu lafım da sam'e, ramazan ayında meyhanede çilingir sofrası kurmanın, veya lokantada oturup alkol tüketmenin veya pikniğe gidip rakı-mangal yapmanın neresi ayıp? Kraldan çok kralcılık yapıyorsun. Cemil İpekçi geçenlerde dedi ya, ben muhafazakarım, kadın olsam türban takardım. Sen de aynı hesap "oruç tutmam ama ramazan ayında içki içmem" ne alaka?
Sosyal ağlarda paylaş

ne kazancım var 'kraldan çok kralcılıkla'? kendim dışarıda yer içerim ramazan ayında. ha ama göstere göstere yapmam, bunun sebebi de horgörüleceğimi düşünmek değil.

bilmiyorum sen anadolu'nun her köşesini gezip reaksiyon kaydı mı tuttun ama ben bugüne kadar ne kendimin ne başkasının horlandığına şahit olmadım ramazan ayında yemek yediği için.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ramazanda içki içmekten bahsedince niye densizlikten dem vuruyorsun o zaman? İnsanların gözüne sokmadan yemek-içmek eylemi masanın altında falan mı oluyor, benim dediğimle senin dediğin arasındaki fark nedir?
Reaksiyon testi falan yapmadım ama Anadolu'nun bir çok yerinde hatta İstanbul'un belirli semtlerinde içki satılmıyor, ha satılmazsa satılmaz ama ben zaten niye satılmıyor demiyorum. Su gibi alkol tüketildiğini iddia eden biri vardı ona karşıt örnek vermek için söyledim.
Sosyal ağlarda paylaş

valla nispeten/tamamen boş bir mekanda (herhalde zaten kalabalık ve yenen & içilen bir mekanda horlayacak kimse yoktur?) çilingir sofrası kurmak gibi anladım ben senin o dediğini. ben şahsen zaten yemek yenen yerlerde yiyorum ve dediğim gibi sorun yaşamadım.

ha ayrıca gidilen yer yemek satmıyorsa yapacak birşey yok. adamın kendi dükkanı, kamu malı değil birşey değil. haklıdır da demiyorum haksızdır da.

ha cüce'ye yapılan da ayrıca büyük terbiyesizlikmiş, onu da söylemeden geçmeyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...