LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Gelirsede tartışılacak birşey kalmaz. Biraz geç kalmış oluruz diye kapaklar sıralanıyor burda zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Prawler said: Kendi ülkemde azınlık oldum. Gidip dışarda azınlık olmayı tercih ederim. İmza yapılmalı, özlü söz bile olabilir :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 şeriat gelsinde 3-4 karı yapalım. şeriat tehlikesinin farkında olduğu halde destekleyen kadınlarımıza ne gözle bakacağımı bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 cinsiyet ayrımcılığı yapma ferrero, şeriat geleceğini bildiği halde destekleyen erkeklere ne gözle bakıyorsan öyle bakman lazım ben söyleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 erkekler avantajlı sonuçta. edit: tabiki erkeklere de farklı bakıyorum ama bu kadar değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 forgiver said: 30-40 yaşından sonra din değiştirip türban takanlar oluyor fazla dindar olmayıp sonradan kapananlarda var veya sonradan dinsiz olanlar sorun o deil ikincisi dini sorumluluk 18- yaşlarda başlıyor, dini vaktinde öğretmessen çocuğuna karşı sorumluluğunu yerine getirmemiş olursun inanan biriysen. eğer çocuk dini benimserse ona göre hareket eder illa 18 yaşını beklemek diye bir olay da olmaz müslüman olmayan birinin cocukları kapancam diye tuttmurmaz veya namaz kılcam diye, nasıl yetiştirildiği elbette önemlidir ama kimse başkasının zorlamasıyla müslüman da olamaz dinsiz de kararı verecek kişinin kendisidir bu etkilenme ne kadar önemlidir, imamın çocuğu dindar olmayabiliyor, dinle alakasız birinin cocuğu dindar başkakalrınn, çevrisinin isteğiyle deil, kişinin kendisiyle ilgili bunlar (belki biraz da kader diyebilirdim kısaca) İlk önce şunu diyebilirim ; dini öğretmek farklı onu çocuğuna adapte etmeye - giydirmeye çalışmak farklıdır veya herhangi bir ideoloji,düşünce,görüş farketmez. Toplumumuzda bu baskı ile çocuklara zorla giydiriliyor daha sonra çocuk büyüdükçe çıkaramaz kıvama geliyor.(burdan kastım sadece türban değil veya sadece müslümanlık kimliği değil) Toplum normal bir birey için çok büyük bir etken,ailede öyle bunun eğitim hayatı var,öğretmenlerin etkisi var,arkadaşlarının etkisi var bir yığın insan geçiyor bir insanın hayatından öyle yada böyle etkileniyor,buna kader demek yerine bir insanın bir insanı değiştirebilme,yönlendirebilme etkisi altında incelemek de daha spesifik olacaktır. "Kişinin kendisi ile ilgili olabilmesi için mevzunun" kişilik haklarına saygılı,insanlara eşit açıdan yaklaşabilen,demokratik bir toplum bilinci olması lazım. Bunlar varmı şuan ki toplumumuzda ? Maalesef yok aha uzun saçlı küpeli bu kesin satanist,karı gibi uzatmış,türban takıyor örümcek beyinli,laik faşistler,gominist,laiklik=dinsizlik,hristiyan bozulmuş din nasıl inanırsın... böyle uzayıp gider bu liste kimse kimseye saygılı değil ki herkes kendi düşüncesinin doğruluğunu kendi tahakküm çabası ile empoze etme girişiminde. Bu illa bağırarak veya şiddet kullanılarak olmuyor,bazen sadece kötü bakışlar bile insanın psikolojisini bozmaya yetebiliyor,gruptan dışlanmakta,ailenin çocuğa bakış açısıda,edindiği toplulukta bulunduğu durum veya statüde herşey ama herşey bir insanın hayatını etkileyebiliyor. Kısacası toplumsal baskı bir zümreye ait bir yapı değil ama çoğunluk altında azınlık ciddi anlamda eziliyor,haklar anayasa da korunsa da dışarıda insanların bakışları üzerinize geliyor,zorunlu din dersiydi kisvesi altında zorunlu sunniliği giyin lan dersi veriliyor,alevi öğrenci dövülüyor (ki o medya ya intikal eden bir mevzu böyle bir sürü olay var aslında bir değil binlerce var ) Kısacası çoğu kişi kendine yakışanı giymiyor,giydiriyoruz birbirimize sonra aynaya bakıp yakıştımı lan bari demek kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 LathspeLL said: Bunca kapaktan sonra hala şeriat tehlikesi yok diyenler varsa bu ülkede, Fazıl Say'ın yanına giderim. Hala Razien yada newrazien (newdonis)'ler gelip "bir sorun yok, şeriat gelmez" açıklamaları deli edici resmen. burda yazılan bütün olaylar zaten eskidende var olan oalylar.ben izmirliyim bildim bileli burdada fatih koleji vardır oranında mesciti vardır,sonra dersane var körfez dersanesi orasıda dincilerin yeridir. buraya zaten varolan şeyleri ısıtıp ısıtıp koyuyorsunuz,kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. aklı başında olan herkez neyin ne oldugunun farkında zaten diyelimki siz haklısınız,bu saçma sapan şeriatla alakası olmayan haberler şeriatin geldiginin habercisi. askerimizden genelkurmay başkanımızdan daha mı akıllısınızda şeriat geliyor diyorsunuz? koskoca general göremiyecekmi? hadi diyelim askerlerde kadrolaştı.millet? e milletimizin çogunluguda şeriatmı istiyor? bu iş baştan beri pasta işiydi. AKP den önceki partiler güzel güzel yiyorlardı pastalarını.kendileri atatürkçüler ve Cumhuriyet halk partisi ismi altındalar ya. yemeklerini güzel güzel yediler.Akp geldi. baktılar pastanın bir kısmınıda akp yiycek. verdiler gazı millete,atatürkçülük,laiklik elden gidiyor,şeriat geliyor, nerde faşizan tehdit sloganları ve lafları hepsini mermileri yaptılar.gaza gelmeye megilli orta sınıf ve üstü bazı halkımızda bu büyük yalanlara inandı. birisi demiş, insanlar büyük yalanlara daha kolay inanır. inanmayan halk ,ülkeyi daha iyi yonetecegine inandıgı akp ye verdi. ben verdim mi? vermedim.ama bu dediginiz şeriat vs vs sebeplerinden degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tomambas Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Yanlız siz dinin alet edilmesine mi karşısınız yoksa yüzde 99u müslüman olan bir ülkede islama mı karşısınız?Bazılarında pekde demokrasiyi takmadan salt bir din düşmanlığı gördüm?Onlarda dinsizliklerini alet etmiş olmuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 SElam ben kaan ve dotazya +1 arıoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 newdonis, tamamen saçmalamışsın. Genel kurmay bilmiyormu? demişsin... E zaten biliyor? Uyarıyor? Onca verilen örneğe baştan savma bir şekilde nasıl "bunlar şeriatın habercisi değil" diyebiliyorsun anlayamıyorum. Neyin habercisi peki bunlar. Laik, modern Türkiye'nin habercisi mi? Nasıl körleşmiş gözleriniz acaip. newrazien, newdonis... Hepsi aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Burdaki karşı görünenlerin %99u şeriata karşı, islama değil. Konuyu çarpıtmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 bunlar modern türkiye'nin habercisi değil, bizim modern olmamız o kadar zor ki, post-modernliği benimsemek daha mantıklı bence. bırak dağınık kalsın, şekilci olmaya, şartlı-koşullu özgürlük anlayışına artık bi son verelim. türbanlısıyla, ülkücüsüyle, liberaliyle, komünistiyle, ulusalcısıyla, dincisiyle, askeriyle, kürdüyle, ermenisiyle, memuruyla, işçisiyle, gayiyle, lezbiyeniyle yuvarlanıp gidelim işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Iyi demissinde Sir , o yazdigin gruplardan bazilarinin digerkilere tahammulu yok.Sindirmeye hatta yoketmeye calisiyorlar.Bizimde karsi ciktigimiz , kavgasini verdigimiz sey bu.Dinciler dinsize , lezbiyene vs saldiriyorlar.Ulkuculer kurde , ermeniye vs vs. O islam aslinda baris dinidir diye atip tutanlar gaylarin veya dinsizlerin haklarini , ozgurluklerini savunmadigi muddetce hicbir anlami yok soylediklerinin.Goz boyamak oluyor ozaman sadece.Takiyye veya daha tercih edilen sekliyle. Ozamanda islam bir baski araci haline donusuyor musluman olmayanlara karsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 ama şu anda baskıyı sadece dinciler kurmuyo, ulusalcılar da kuruyo, benim de en çok yakındığım şey bu. yani dincilerin baskıcı olmasını anlıyorum, çünkü dar görüşlüler, dış dünyaya kapalılar, baskıcılar, cahiller ve değişime karşılar. ama kendilerini "Atatürkçü" addedenler neye dayanarak halk üzerinde baskı kuruyo, onu aşağılıyo ve eğitmeye dahi çalışmıyo? en aydın, en anlayışlı olması gereken kesim malesef çözümden çok sorun üretiyo, barış ortamından çok zıtlaşma ve ayrım körüklüyo. yoksa biliyoruz kimin cahil, kimin tahammülsüz olduğunu. ama ilk adımı atması gereken, onları anlamaya çalışması gereken insanlar "imdak, ülkemizi ele geçiriyolar, üniverstelerimize giriyolar, ordu help pls" diye veryansın ediyolar. bu insanlar senin komşun, vatandaşın yahu, ideolojisi ne olursa olsun. onun da söz hakkı var, iktidar hakkı var, eğitim hakkı var, ifade özgürlüğü var. ve şu bikaç aydır ulusalcı kesimin sesi hiç olmadığı kadar fazla çıkıyo, kimse de o sesi zorla susturmaya çalışmadı şu ana kadar. Türkiye hiç bi zaman tek bi gücün, tek bi doğrunun altında birleşmeyecek, birleşemez, birleşmemeli de zaten. bu kadar çok etnik grubun, dinin, kültürün, lehçenin bir arada olduğu başka bir toprak parçası var mı ki dünyada? tek ve özgün olduğumuz için bütün seslerimizle gurur duymalıyız. bu ülke tarih boyunca çeşitli düşünceler ve akımlar arasında gidip gelecek. ekonomik durumumuz ve eğitim seviyemiz ne kadar düzelirse, bu gidip gelmeler de o kadar düşük şiddetli olacak, işin özü bu. kaldı ki muhafazakar kesim, ulusalcı kesimden çok daha kolay adapte oluyor modern dünyaya. siz türbanlı kızın ayağında converse görünce ne alaka diyosunuz ama o da kendince bi sentez işte, bir modernleşme, bir çağı yakalama çabası. biraz batıyı dejenere ediyo, biraz da islamı. eğreti duruyo olabilir ama, size ne? bu onun çelişkisi, onun kendini tanımlayışı. kimse kimsenin yaşantısını tanımlama hakkına sahip değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 bütünüyle katılıyorum, çok güzel yazmışsın sir. :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 mükemmelsin sir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Ya bir sürü şey yazacaktım da vazgeçtim. Kim kimin ne mal olduğunu biliyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Kapak No 20 Öğretmene 'müzik' soruşturması Bu da Fazıl Say'a köpüren arkadaşlarar kapak olsun efendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Sorun şurada sir efendi, kimse pis şeriatçı diye diğerini öldürmeye kalkmıyor ama bu ülkede pis kafir diye öldürülenlerin haddi hesabı yok. Birileri beni öldürmeye çalışacak ben onlara diğer yanağımı döneceğim. Yok öyle yağma. Efendiler, silkinin ve ayağa kalkın bu gericiler ordusu karşısında. Şimdiden bir çok yeri ele geçirmeye başardılar, geri dönülmez noktaya gelmeden bir şekilde bu gerici kalkışmayı durdurmamız gerekiyor. Bu kalkışmanın sonunda bir sentez çıkmayacak, iki taraftan birisi sindirilecek. Sindirilen kesim laikler olursa şu an şeriatçıların sözde özgürlüklerini destekleyen liberaller de kendilerine yardım edecek kimseyi bulamayacak sıra onların kellelerine geldiğinde. İran'da bu hataya düşüldü ve özgürlük maskesi arkasına saklanan mollaların peşine takılan solcular, liberaller, aydınlar yaptıkları hatanın bedelini çok ağır ödediler. Aynı hatayı tekrarlamak için bu ısrar niye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Kapak No 21 Müftüden 'Kadın eli öpmeyin' vaazı Bu adamlar ile mi uzlaşacağız.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 ordu help plz FFS! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malvolyn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Herkes kendi şeyinin derdinde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malvolyn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 fedaykin said: Kapak No 20 Öğretmene 'müzik' soruşturması Bu da Fazıl Say'a köpüren arkadaşlarar kapak olsun efendim. Fatih'teki bir okulda müzik öğretmeni olan M.A., 2 yıl içinde 700 öğrenciye müzik aleti çalmayı öğretti ve bin kişilik öğrenci korosu kurdu. Ancak, öğretmen M.A. hakkında, üç farklı soruşturma açıldı. Müzik öğretmeni M.A. hakkında Şubat 2007'de okul yönetimine imzasız bir mektup geldi. Mektupta, M.A.'nın "Hrant Dink'in hemşehrisi olduğu, öğrencilere Ermeni ezgilerini öğrettiği, Alevilik ve Ermenilik propagandası yaptığı" ileri sürüldü. Bunun üzerine M.A. hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan M.A. diğer öğretmenlere mektuptan bahsederken, yazan kişinin imza kullanmadığı için "şerefsiz" olduğunu söyleyince bu kez "öğretmenlere hakaret ve küfür ettiği" gerekçesiyle ikinci bir soruşturma açıldı. İlk soruşturma, incelemeler sonucunda A'nın lehine sonuçlandı. Okul yönetimi, yeni eğitim öğretim yılı başladığında M.A.'ya, "Öğrenciler müzik dersi almak istemiyor, tayininizi başka okula isteyin" önerisinde bulundu. Öğretmen A., durumu Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne iletince, "Müzik dersi isteyen bir öğrenci dilekçesini versin, dersi açtırırım" yanıtını aldı. M.A., bunun üzerine 250 öğrencisinden dilekçe topladı. A. hakkında bu kez de, "öğrencilere zorla dilekçe imzalattığı" için soruşturma başlatıldı. Okul müdürü Cemal Akgöz, "Okulda müzik yapması engellenmiyor. Özel müzik odası da var. Halen 10 saat derse giriyor" dedi. Olay yukarıda yazıldığı kadar masum değil.. Sırf müzik öğretmeni diye mi bütün bunlar başına geldi? Biraz daha seçici olalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 malvolyn said: Kimse kendinden bekleneni yapmıyor,kimseye güvenemiyorum ben bu gidişle siyasete dalarım Yoo gayet bekleneni yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar