Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 ---disclaimer--- sevgili patiler, aşağıya birkaç örnek koyacağım çeşitli threadlerden, örnek teşkil etsin diye. sonra terliklerimi cebime koyup, hayt huyt etmemeye çalışarak fikrinizi isteyeceğim. bu "demokrasi şöleni"nin karşılığında siz de şuna söz vereceksiniz: bu threadde cıvıtılmayacak! en cıvıklarımız bile (ki onlar kendilerini biliyorlar) ciddi cevap verecekse verecek, vermeyecekse mesajları silinecek, mesaj silmekten canım sıkılır, tepem atarsa terlikler cepten çıkacak, ilgililerin ilgili yerlerine yönelecek. tamamsa başlıyorum, değilse hemen bu threadi terk ediniz plx, boş yere karşılıklı üzüşmeyelim. ---disclaimer--- tarih: 20 kasım: konu: muhtelif durum: bir kullanıcı önüne gelen her threade efsaneymiş yazmaya başlar. tarih: 21 kasım konu: islamda büyünün yeri durum: iki kişinin karşılıklı imalı laflarıyla thread gerilir. o an hasbelkader aktif olan mod gelir, sataşmaları siler, son şans deyip kilitlemeden bırakır. düşünür ki artık gereken söylendi, herhalde herkes doğru dürüst davranır. tarih: 21 kasım konu: muhtelif durum: efsaneymiş mesajı bir takım diğer kullanıcılar tarafından benimsenir, her yere atılmaya başlanır. post mu kasılmaktadır şaka mı yapılmaktadır anlamayan bir mod elde etmiş oluruz. tarih: 22 kasım konu: oral sex hede hödö durum: zaten kültürel düzeyi son derece yüksek olan ve adeta lordlarla düşeslerin tartışmakta olduğu naçizane threadimizde oral sexin kanser yapma olasılığı hararetle tartışılırken, şöyle bir şaka araya karışır: asıl şunu cevaplayın, oral sexde büyü var mı? tarih: 21 kasım gecenin körü, 22 kasım yani konu: islamda büyünün yeri durum: mod kişisi ertesi gün 7.15 uçağına bineceğinden yatağında mırıl mırıl uyurkene, threadi şakacılar basar. dini de büyüyü de şey edip atarlar. kendileri çok eğlenmektedir, bazı diğer kullanıcılar da eğlenmektedir herhalde (ben de güldüm birkaç yerde ne yalan söyleyeyim). ama bir takım kullanıcılar da kıllanırlar, rahatsız olduklarını belirtirler. iş birkaç sayfada baya kanlı bir sidik yarışına dönüşür. tarih: 22 kasım sabahın baya erken saatleri konu: islamda büyünün yeri durum: yufka yürekli modun açık bıraktığı konu, sidik yarışı parkuruna dönüşmüş, her yer sidik olmuştur. sidik asit içeren bir şey olduğu için konuda yer yer çatlama ve patlamalar, erimeler ve mutasyon başlamıştır. bu durumda bazı üyeler hulk'a, bazıları da krusty'ye hızla dönüşmekte, dönüşüm sırasında kokulu metan gazı açığa çıkarmaktadırlar. tarih: 22 kasım sabah konu: muhtelif durum: efsaneymiş fenomeni devam tarih: 22 kasım karga kahvaltı etmeden konu: alın forumunuzu... durum: gedikli bir pati can havliyle "eeeh eytere bea"nin daha terbiyesizini söyleyerek forum macerasına son verdiğini açıklar. tarih: 22 kasım sabah konu: alın forumunuzu... durum: tartışmalar devam ederken oradan geçmekte olan bir diğer kullanıcı da gerilim ve sidikten nasibini alır. abaza, hırbo, asosyal ve salak ilan edilir, forumdan kovulur. bu arada, threadin başka bir köşesinde adresler verişilir, dayak seansı için el sıkışılır. bütün gece işendiği halde çiş bitmemiştir. çişli tehditler havalarda uçar. şaka, kaka, çiş, tehdit, kan, gözyaşı ve hakaret birbirine karışır. tarih: 22 kasım öğlen konu: alın forumunuzu... + islamda büyü... durum: aklı selim ama üşengeç bir yetkili gelip (kim bilmiyorum, ben değilim) açıklama yapmadan her iki threadi kilitleyerek bu sürreal tiyatroya bir son verir. seyirciler dağılır, metan gazı forumda asılı kalır. tarih: 22 kasım akşam konu: okey > namaz durum: mıcırık çıkarmaya son derece müsait, 22 kasım model dini içerikli konu, son derece sinirli ve akşam akşam hasta haliyle hala ofiste olan canı burnunda bir mod tarafından kilitlenir. şimdi soruyorum: 1) bu mudur? reva mıdır? her konunun dönüp dolaşıp geldiği yer aynı mı olmalıdır? 2) paticik'in başta yeni gelenler olmak üzere dış dünyaya verdiği izlenimin bu olmasını içinize sindirebiliyor musunuz? 3) (bunu paticik hayatımda ilk defa söylüyorum) ateistin önde gideni, bayrak sallayanı ve basbaya bir din düşmanı olarak horas'ın gitmeye yeltenmesine çok üzülmemi, kendisini tam anlamıyla haklı bulmasam da gayet anlayabilmemi, empati kurabilmemi nasıl açıklarsınız? 4) hadi kişisele girmişken, sizce ateizmimi 7 senedir nasıl içimde sakladım? ben ketum muyum? kabız mıyım? korkak mıyım? acaba neden gerek görmedim bu konuları konuşmaya? hiç mi içimden gelmedi? neden elimde yetki de varken hepinizi dinden çıkarmaya girişmedim? 5) efsane miymiş? samimiyetle fikrinizi istiyorum çünkü ben alan yetkilisi olarak ne yapacağımı şaşırdım. kurt kuzu postu giyerse, pirzolası nasıl olur onu anlamaya çalışıyorum. sapla samanı, patiyle hıyarı, şaka ile kakayı ayırmaya çalışıyorum. lütfen yardımcı olun. ve lütfen dürüst olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Pardon kıtip nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 valla artık din konusu çok rahatsız edici olmaya başladı beni açıkcası yeter artık denmeli bazı kişiler inanmayabilir ama benim inançlarımı sorgulasa bile dalga geçmeye küçümsemeye hakkı yoktur ve açık burada din konuları ile ilgil postları atan arkadaşlar bunu normal hayatta dışarıda birine sölerse neler olabileceğini biliyorlar.o yüzden klavyeye sarılıyorlar.bu postları atan arkadasların tez zamanda allah belalarını onları dine dördürmek şeklinde vereceğine de inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 siyaset,politika ve din yasaklandıktan sonra ne bekleniyordu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 ha yani bu dinin yasaklanmış hali öyle mi? (kıtipiyoz = dandik) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 siyaseti bilmem ama daha hassası din abicim böle konular şaka daşşak falan olmaz.ayıp oluyor açıkcası artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paticik'in her zaman bir tür monarşik sistemle yönetildiğini düşünen birisi olarak (monarşik sistemden kastım, kurallar belli, bu kurallarla kısıtlı olarak istenen konuda konuşabiliyor üyeler, olmadı cezası neyse veriliyor, vesaire) birkaç bir şey söyleyeyim. Bence bu noktaya gelinmesinin sebebi modların/adminlerin üyeleri üyeden ziyade arkadaşları gibi görmeleri, bu sebeple bazı kuralların gevşetilmesine ses çıkarmamaları. Bu kötü bir şey değil, paticik'i paticik yapan şeylerin en önemlilerinden biri hatta. Ben burada adminlerden birine geyik bir mesaj atarsam normal bir şekilde cevabının geleceğini biliyorum, kimse egoist vesaire değil sonuçta, herkes rahat rahat takılıyor. Ama nerde çokluk, orda bokluk. Bundan dolayı da bazı kurallardaki boşluklardan (bu boşluklar kuralların metninde değil de, uygulanmasında ortaya çıkıyor) yararlanılırken işin suyu çıkartılıyor, sonra da denge sağlansın diye çok daha sert önlemleri almak zorunda bırakılıyor modlar ve adminler. Bence ne yapılabilir, valla açıkçası tam kesin ne yapılır bilsem beni mod yapın derdim, admin yapın derdim =). Kuralların kesin olarak uygulanması yoluna gidilebilir, veya moderasyon güçlendirilebilir, tavnoçluk sistemine benzer bir sistem yönetimin güvenilir bulduğu bir grup üyeye verilerek şikayet sisteminde biraz geliştirilme yapılabilir, polis devlete bağlanabilir kısacası. Daha dün anayasa vizesinden çıktım, hukuki terimler fışkırtmışım biraz kusuruma bakmayın =). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Emaleth said: şimdi soruyorum: 1) bu mudur? reva mıdır? her konunun dönüp dolaşıp geldiği yer aynı mı olmalıdır? 2) paticik'in başta yeni gelenler olmak üzere dış dünyaya verdiği izlenimin bu olmasını içinize sindirebiliyor musunuz? 3) (bunu paticik hayatımda ilk defa söylüyorum) ateistin önde gideni, bayrak sallayanı ve basbaya bir din düşmanı olarak horas'ın gitmeye yeltenmesine çok üzülmemi, kendisini tam anlamıyla haklı bulmasam da gayet anlayabilmemi, empati kurabilmemi nasıl açıklarsınız? 4) hadi kişisele girmişken, sizce ateizmimi 7 senedir nasıl içimde sakladım? ben ketum muyum? kabız mıyım? korkak mıyım? acaba neden gerek görmedim bu konuları konuşmaya? hiç mi içimden gelmedi? neden elimde yetki de varken hepinizi dinden çıkarmaya girişmedim? 5) efsane miymiş? Efendim bu nick yeni olmasına rağmen aslen 2005'ten beri paticik'ten okuyor ve paticik'e yazıyorum ehööv yeni bu deyip kovmayın. 1-)Bence bu forumda tartışılanlar gerçek hayatta tartışılanlarla aynı şeyler. Evet artık hayatlarımızın çok önemli parçasını laik-dindar, türk-kürt kavgası oluşturuyor her yerde bu konuşuluyor. (Oral seks konusu ayrı bir olaydı biraz laçkalaştı bende seviyesi düşük yorumlarım için özür dilerim) 2-)Paticik'in dış dünyaya verdiği izlenim ne demek anlamadım ama Paticik Konu Dışı ile sınırlı değil. Özellikle online oyun oynayan önemli bir kitle paticik'i bu yüzden takip ediyor. WoW cuların forumu dendiğine şahit oldum birkaç kez. 3-)Bence bu kadar üzülüp küfür edilecek kadar bir olay olmadı. Müslümanlar dinlerine bu kadar düşkünse onlarda bizimle empati kursunlar her yerde dindarların alaycı bakışları ve laf sokmaları ile karşıyız. Ayrıca dine çağıran topikler açarak insanları onlar tahrik etti. Ben şahsen kimseye dinden çıkın islam çok saçma ehüüü diye telkinde bulunmadım. 4-)İçinden geldiği halde sakladıysan korkaksın. eğer ben bu konularla ilgilenmiyom beni kasmaz diyorsan ayrı bir konu. 5-)Konu Dışı'nın son bir kaç gündür hali gerçekten efsane. (iyi anlamda değil) Benimde bir sorum var: ''Dindar'' arkadaşlar insanlar geyik yaptığı ciddi olmadıkları belli olan ortamlara din kutsal değerler allah peygamber diyerek niye dalıyorlar sürekli? Bu insanları dine davet etme çabası değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 din ve siyasi konuda birbirinin görüşleriyle dalga geçenlerin forumdan (eğerki varsa) gecici süreliğine banlanmasını talep ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZiFir Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 kişisel fikrim.. zamanında gözdağı verilmesi amacıyla uzaklaştırılanların mutasyon geçirip daha da yılışıklaşan bi kısmı, edebiyle tartışmayı bilmeyenlerin fink sahası olarak gördükleri heryere zıplamış, zamanla bu olaylar ve edilen laflar üstüste birike birike son topicler de bardağı taşıran son damlalar olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Laf sokmaktan zevk alanları, farklı düşüncelere saygı gösteremeyenleri, uslubunu kontrol edemeyenleri, konu cıvıtanları, küfürlü konuşanları, seviyesiz hareket edenleri hemen terliklemek lazım bence. Hatta terliklenmeye neden olan mesajlara modlar bizzat "TERLİK!!" diye editlesin. Hem gereksiz mesajlardan kurtuluruz, hemde ibret olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Husker said: Benimde bir sorum var: ''Dindar'' arkadaşlar insanlar geyik yaptığı ciddi olmadıkları belli olan ortamlara din kutsal değerler allah peygamber diyerek niye dalıyorlar sürekli? Bu insanları dine davet etme çabası değil mi?benimde sana bi sorum var bende dindar bi insanım ama bu dediklerini yapmıyorum ama yapınlan yorumlar geneli kapsıyor nasıl olacak? Dip Not:tepki genele yayılmaz tepkiyi hak eden kişiye yapılır.karıştırmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 din & siyaset şaka maksatlı bile olsa mesaj/başlık konusu olmamalı, zira en terbiyeli insanların bile gardını düşürmeye meyilli konular bunlar. bu görüşümü de yıllardır söylüyorum, yeni birşey söylememiş olabilirim belki ama 'gelişerek değişmeyelim' bazı arkadaşların sevdiği tabirle. bu tartışmalardan "birşey öğreniyorduk ama" diyerek bahseden naif arkadaşlarımıza da bir sözüm var: türkiye'de internet erişimi denen hadise başladığından beri yerli/yabancı hayli forumda saat tükettim ve gördüğüm odur ki kimse birşey öğrenmez bu konularda yeni küfür dışında çünkü hiç kimsenin "haksızmışım/az biliyormuşum" diyeceği hususlar değildir bunlar. hele insanların yüzyüze olmadığı bir ortamda herkes on kaplan gücündedir, kimse "hadi ben kalkayım arkadaşlar" da demeyeceği için idrarda tazyikin ardı kesilmez. dünyanın en hızlı el çırpan adamı daha anlamlı bir işle uğraşmaktadır webforumlarda din/siyaset tartışan insanlara kıyasla. zaman zaman şakayla karışık, kimi zaman da densizce iddialı bir şekilde "hacısın hocasın şeriatçısın" tarzı şeyler de deniyor bana, onlara yönelik son bir kere daha söyleyeyim ki kendim dindar sayılabilmekten hayli uzak bir insanım. hatta inanç olarak islam'dan ziyade deizm konusunu arasıra düşünmüyor değilim şahsen. dolayısıyla inançlara yapılan hakaretleri şahsıma yönelikmiş gibi alıyor da ondan rahatsız oluyor değilim ama olanları da anlayabiliyorum gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Dindar kelimesi o yüzden parantez içinde. Lucifel. Herkes değil kastım. @Sam Hocasın hacısın lafı için kusura bakma. Ben kırmızı bikini konusunu konuşurken yazmıştım galiba onu ciddi değildim. Zaten meme garıııı falan şeklinde giden bir tartışmaydı o üzdüysem kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 bende son derece rahatsız oldum bu olaylardan...moderasyon guclensin nefr gibi abso gibi uyeler de baksin bu islere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Olamaz yani.. Buyu topigi altinda ciddi ciddi buyu nasil yapilir, 'su kadina sinir oluyorum nasil kismetini baglayabilirim' diye muhabbetmi donmesini mi istiyorsunuz. 1-2 geyik laf soyledik mi din dusmani mi oluyoruz? 'Allah belamimizi vermesi' mi gerekiyor.Tamam herkes birbirinin inancina saygi gostermelidir ve bence zorundadir.Ama sizde radikal bir cizgi izlemeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 bir şey daha var.artık konu dışında açılan garbıçlık konularında kitlenmesi ve açan kişinin uyarlıması hatta sürekli yaparsan geçici ban gene yaparsan banlanması gerek.ulan herkes konu dışında garbıçlık konu ama konu dışına açıyımda efsane olsun düşüncesinden vazgeçmek gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Din son derece hassas bir konu. Moderasyonunu yürüttüğüm üniversite forumunda biz bu konulara izin vermiyoruz. Çünkü her şartta moka batıyor. Muhakkak sonu tartışmaya dönüyor, kaçınılmaz birşey. Çünkü iki tarafta kendisini mutlak haklı olarak görüyor. En iyisi hiç bu konulara girmemek. Zaten meşhur laftır. "Ne ararsın Tanrı ile aramda" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Husker said: Benimde bir sorum var: ''Dindar'' arkadaşlar insanlar geyik yaptığı ciddi olmadıkları belli olan ortamlara din kutsal değerler allah peygamber diyerek niye dalıyorlar sürekli? Bu insanları dine davet etme çabası değil mi? her şeyi başlatan da budur diye düşünüyorum. huskerın bomba bi tespiti bu. burası forum. birileri tanrıyla peygamberinle dalga geçebilir. ben de yaptığım için mi doğal karşılanması gerektiğini düşünüyorum bilmiyorum. şöyle bişey de yok ortada. --> a kişisi postu: (başka bişeyle ilgili olarak)allah allah bu ne ya? b: kişisi postu: allah yok olm, get the fuck out! sanki biz böyle her dinle ilgili bişey söyleyene sataşıyoruz gibi gösteriyolar da öyle değil işte. dinle ilgili bi mevzu oluyo -ki patilerin de kültür ortalaması iyidir, okurlar fln- herkes kendi görüşünü söylüyo. kimse dinibütün bi arkadaşımıza dön dinden mi demiş? akılla mantıkla ulaştığımız bişeye, başka bi arkadaşımız manevi yoldan ulaşmış olabilir. buna laf yok. ama ben senden çok biliyorumculuk mahvediyo işi. dinle ilgili bi mevzu olsa biri geliyo oraya ayet kopyalıyo. olur mu böyle bişey. dinin delillerinden bi tanesi olarak da hep fıtrat gösterilir. yani yaratılıştan gelen insanın tanrı araması olayı. adamın içinde bu yoksa yaratılıştan yoktur. niye adamı yarıp içine din sokmaya çalışıyosun ki? ben son durumda din karşıtı kimselerin bi suçu olmadığını düşünüyorum efendim. saygılar edit: tabi derdini seviyeli olarak anlatmayan ne hanzo adamlar var. onlar ayrı. onların da suçu yok diyemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 bu olay biraz sanırım sunun gibi bişi. mesela south park simpsons izleriz hepimiz , adamlar çinle ,rusyayla dalga geçerler, yerlere yatariz gülmekten, süpermiş falan diye birbirimize anlatiriz ama sonra türklerle veya müslümanlikla dalga geçtiklerinde bi sinirleniriz, hade be ordan deriz. sınırı aşanlar oluyor ,hakaret seviyesine getirenler :) bazı şeyleri kaldirabilmek lazım, bazı konuları yasaklayarak olmaz buda,alınır 3-5 tane moderatör konu dışına , aklı basında olgun insanlar,onlar denetlerler olaylari şikayet tuşu diye bişi var.abartanı atarsın o bölümden. kısaca abartmamak lazım ama bazi basit olaylarıda bazılarının kaldırabilmesi lazım falanda filan :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 yok husker, aylar önce geçti esas o geyikler ama ne zaman "forumda din/siyaset yasaklansın" desem paticik'in milliyetçi sosyalist yıldırım genkçileri "yasaklanmazsa seni genkleyecez diye çekiniyorsun diil mi irticacıııı" diye lakırdılar ediyor. onlar gene konuya damlamadan belirtmek istedim bu sefer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Ben şahsen İslamda Büyü topicinde haddini aşan hiçbir espri göremiyorum.. O topikten rahatsız olunması saçmalık, sadece aşırı dinci insanların rahatsız olacağı türden.. Ben ateist falan değilim, müslümanım.. Herhalde bende bir "inanç" eksikliği var ki rahatsız olmuyorum hay allah.. Horas'a kesinlikle hoşgörüyle bakmam, "allah belanı versin" ve ".kerim" gibi kahve ağızıyla tepkisini veren bir insana saygı duymam.. Benim de bu forumlarda çok sinirlendiğim, çok bozulduğum zamanlar olmuştur ama hiç böyle tepki verdiğimi hatırlamıyorum.. Forumdaki herkes de bir "righteous" havaya bürünmüş.. Sanki suçlu biziz, biz küfür ettik.. Yok cıvıklıkmış yok terbiyesizlikmiş.. Komik olmayın.. İstediğimiz konu hakkında rahatça geyik yapamayacaksak ne anlamı kaldı ki forumların? Bende xx'e alındım o zaman xx'e laf gelirse küfürlü topik açayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 tarih: 22 kasım sabah konu: alın forumunuzu... durum: tartışmalar devam ederken oradan geçmekte olan bir diğer kullanıcı da gerilim ve sidikten nasibini alır. abaza, hırbo, asosyal ve salak ilan edilir, forumdan kovulur. bu arada, threadin başka bir köşesinde adresler verişilir, dayak seansı için el sıkışılır. bütün gece işendiği halde çiş bitmemiştir. çişli tehditler havalarda uçar. şaka, kaka, çiş, tehdit, kan, gözyaşı ve hakaret birbirine karışır. Abaza , hırbo , asosyal olduğunu düşünüyorsa bir insan söyler . Bahsi geçen arkadaşın kimlik çatışmasından ve kendini ıspatlama isteğinden ben de sıkıldım , söylemedim ama bunu belirtmeye hakkım var . Kişilerin başka kişiler hakkındaki görüşlerini belirtme özgürlüğü kısıtlanamaz yani , başka insanları rahatsız edecek seviyeye getirmedikçe kişi hakkındaki düşüncelerini söyleyebilir herkes yani . Öbür olayda ise dalga geçiyordu adam , diğeri ciddiye aldı , diğer adam da 5 gündür ödev yapmaya çalıştığı için kendinde değildi , o yüzden şaka yapıyorum abi hehehe demedi her zaman dediği gibi , şakasını uzattı , o konuda bence büyütülecek bir şey yok . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Açıkçası horas olayını biraz kaçırdım ama anladığım kadarıyla Horas; dinle dalga geçiliminin hat safhaya ulaşması ve dini ögelerden çizgi film kahramanları gibi bahsedilmeye başlanmasına kızdı ve bu patlamayı yaptı. Buradaki kilit nokta bireylerin birbirine saygısı ve forum ortamının rahatlığının istismarı. Şöyle ki ben burada en kemikleşmiş din ögesiyle dalga geçerim ve kimsenin de geçme demeye hakkı yok. En fazla başkalarının yazacağı agresif cevaplar ve benzeri bilimum hadise yüzünden konu kilitlenir şekil a örneğinde olduğu gibi. Peki bireyler bunu kaldırmak zorunda mı ? Hayır. Girmek , okumak ve cevap yazmak zorunda değiller. Rahatsız oluyorlarsa şikayetle belirtebilirler de. Sorumuz şudur ; "peki neden dalga geçme ihtiyacı duyuyoruz?". Bunun cevabı böyle hassas bir konuda bazılarının kırılacağını bilmemize rağmen dalga geçmemizin yani deminki hadisenin ve ayrıca her topic'e efsaneymiş yazmamızın cevabıyla aynı. Foruma artık tartışmak, fikirlerimizi beyan etmek veya paticiğin kuruluş amacı olan ingame hadiseler için topic açmıyor, post atmıyoruz. Vakit geçirmek, eğlenmek, yapacak iş bulamamak gibi durumlarda post atıyoruz. Yapacak iş bulamayan bazı arkadaşlar da (ben de dahil oluyorum zaman zaman) bir şekilde cevap verileceğini, polemik çıkacağını ve zaman geçirebilecekleri konular açıyor, postlar atıyorlar. Mod hanım, ne yazık ki bu konuda alabileceğiniz bir önlem olduğuna inanmıyorum. Bunun ilacı patinin gene aktif bir mmorpg forumu olması ve mmorpg konuşulmaktan böyle konuların açılmasına ihtiyaç duyulmaması olacaktır. Şahsi fikrim budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 yasak ne ya. neye yarar yasak. adam olmayı öğrenmeli bazıları. tamam dalga geçmek için açmışsın "islamda büyü varmıymış". tamam geçiyosun dalganı güzel. zaten adam gibi inanan adam da gelip orda sana cevap vermez muhattap alıp. ama sora çıkıyo bi akıl yoksunu. sure screenshotı koyuyo başlığa. işte bu salaklar banlanmalı. hemen hem de. uyarı falan da olmadan. 3-4 tane forum takip edereim buranın dışında ve ordakiler hepsi yaşlı başlı adamlar. değerlere en ufak saldırıda yiyolar banı. sen kimsin demeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar