Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu yıl ayva ve kestanenin çok olmasından dolayı kış biraz daha şiddetli geçecek. Bize tedbiri almak düşer taktir Allah'ın

Husker

Öne çıkan mesajlar

elmalar armutlar, her şey birbirinin içinde. meyve salatası gibi.
adamın dediğinde hatalı bir şey yok evet, bu lafı annanem söylese mesela, çok yakışır ağzına. çok da tonton olur, haklı da olur, senelerin tecrübesi olur, sözlü gelenek olur, kültür olur, hoş olur...

ama gidip meteorolojiden sorumlu hede hödö söyleyince, batmıyor mu insana yahu?
ben seni oraya bilim ile uğraş, son teknoloji yöntemlerden halkı faydalandır diye koymuşum, sen gelip bana annanemin söyleyeceği mi söylüyorsun bula bula.

hadi onu geçtim, bu tip bir açıklamanın sonuna iliştirilen kadercilik süsü nedir?
"takdir allahın"mış. yok ya?! yani mesela neresinden tutsak olmuyor, bakınız, birinci kulptan tuttum:
1) yok ya, başka kimin olacaktı zaten, tabii ki allahın. yumurtaya can veren...
2) ya ne alakası var allahla bu işin, insanı dinden soğutursunuz.

şekilde gördüğünüz gibi, konu adamın dediklerinin yalan, yanlış olmasıyla değil, "yersiz" ve "gereksiz" olmasıyla açıklanabiliyor. bu da zaten şahsi fikrimce ülkemizin genel ve yaygın bir problemidir. o yüzden komedi dizisinde depreme karşı bilinçlendirme işine girilir, terörü protesto etmek için .com adresli bir amerikan sitesinde güle oynaya türk bayraklarına sarınılır, türkücü bakanolmaya soyunur, arabeskçi entel olmaya.

elmalar ve armutlar, ilkokuldaki en favori öğretmen uyarısında bahsedildiğinin tersine, sürekli, düzenli, ısrarlı ve yersiz şekilde birbirine karıştırılır.

tey tey tey...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...