nedanko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Selamlar, Gecen gun kendimi simartarak saglam bi desktop aldim. Yalniz bazi sorunlar ve sorularim var, yardimci olacaklara simdiden tesekkurler.. Simdi her ne kadar desktop da windows kullansamda, oyun piyasasi icin yeterliligini hedesini hodosunu bilmiyorum.. Windows XP 4 gb ram desteklemiyor, 3 kusur bisi gosteriyor. Bu yuzden ya 64 bit windows xp kullanicam ya da vista kullanmam gerek. Yalniz vista bazi uygulamalarda sorunlar cikariyormus okudugum kadari ile ve bi cok kisi xp ye geri donmus. Oyun oynamak ana amac olunca, birde yeni oyunlarla birlikte gecmis saglam oyunlarida oynamak istedigimden dolayi illa 64 bit de kalmali miyim? Yoksa bazi tweaklerle Vista'da da her oyunu programi calistirmanin imkani var mi? Kisisel olarak xp tercih ederim fakat isin icine bir sorun daha giriyor. 8800gt kart aldim, directx10 destekli diye, fakat directx10 xp de calismiyormus okudugum kadari ile. Microsoft'un sahane marketing dehalari xp icin destek verdirtmemis. Peki simdi ne yapmaliyim? Directx'in crackli bir versiyonu varmis xp icin, kullanan test eden oldu mu? Performans nasi, sorunlar cikariyor mu? Son bir soru, windows xp 2 cpu nun ustune destek vermiyor bildigim kadari ile. Yine Directx sorununda oldugu gibi, 4 cekirdekli islemciyi desteklemesi icin bazi patchler yapmak gerekiyormus. Yaptiktan sonra ayni performansi alir miyim? Yoksa gec bunlari vista mi kullan dersiniz? Simdi vista da 200 dolar bisi eger xp de gercekten yapabileceksem, vista kullanmak istemem. Yeni oyunlar soz konusu olunca vista en mantiklisi gibi gorunuyor butun bu sebeplerden dolayi, ama eski oyunlar/uygulamalar sorun cikariyor diyorlar, siz ne diyorsunuz? Bir soru daha, directx10 ile eski oyunlari oynadigimda bir fark hisseder miyim? Belkide en mantiklisi hem xp hem windows hem linux kurmak ama 3 OS ile de ugrasmak istemiyorum. Siz ne diyosunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 o kadar sağlam sistem almışsın, bence vista kur. ne tarz uygulamalarda sorun çıkarıyomuş vista bilmiyorum ama, 64bit xp kurunca başın daha çok ağrıycak. çoğu program 64bit xp desteklemiyor. ben kurdum çıldırdım zamanında. hiç bişe çalışmıyordu.directx crack nasıl oluyor bilmiyorum ama crysis için konuşayım, oyunu very high da xp de açmışlar bişeler yaparak. gerçek dx10 la arasında cok az bi fark var, ama bilgisayarı öldürüyo fps sürünüyo falan dediler. o açıdan bilgisayarın çok kasabilir. ben vistayı sevmedim, sevmediğimden ziyade, daha tam oturmuş bi işletim sistemi değil. xp kullanmaya devam ediyorum. xp 4gb ram destekliyor. sen service pack 2 yi de kurdun mu? görmesi lazım yani 4gb olarak rami.ama işlemci için falan da patch gerekiyosa direk vistaya gec derim. madem aldın o kadar paraya, 100 milyara murat taksiye binmek gibi bişe olur herhalde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Uyumluluk sorunlari cikarir diye korkuyorum, zira sadece olay eski oyunlar degil, kendi kullandigim ozel yazilmis programlar var. Bunlarda da muhtemelen sorun cikarir eger eski uygulamalrda sorun cikariyorsa, o zaman gidip o kadar para bayilmanin anlami yok yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 o zaman vista kullanan birinde dene derim programları.. bu arada Kukuman adlı şahıs forumda flood gibi bişeler yapmış her yere esaneymiş mesajı atmış. ilgine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Xp'de Directx 10 olayı biraz warez'e giriyor yalnız(çünkü hala xp'de directx10 olmicak dışında resmi yapılan bi açıklama yok microsofttan).İndirdim,henüz test edemedim crysis'i daha satın alamadığımdan.Bizzat denicem yalnız,tam anlamıyla directx 10 çalışmıyomuş.Bitakım scriptler ile Crysis'i very high'da açmışlar.Test edeceğim şey sadece bi takım scripttenmi ibaret yoksa directx10'mu cidden.Setup'ı directx setup'ının aynısı buarada.Umarım directx10 dur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 dx10 bil amcanın vistayı satmak için planladığı bir pazar oyunudur. yeterince satılsın vista, ondan sonra bi açıklama, xp ile dx10 u çalıştırdık uzun uğraşlar sonucu, sp5 yuklerseniz dx10 olacak xp lerde diycek. ya da şu an dx10 diye bilinen oyunlar gercekten de dx10 değil. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Ya zaten su anda DirctX 10.1 konusulmuyor mu? Cesitli soylentiler var. Googlelayin bence... :) // Ha birde, cok fazla bilgiye sahip olmamakla birlikte; WinXP icin cikarilacak (yada cikti mi bilmiyorum) DirectX 9.L, Vista'nin DirectX 10'u olarak kabul ediliyormus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 evet dx10.1 çıktı son olarak, hatta dx10 adam gibi konuşulmadan dx10.1 konuşulmaya başlandı, bakalım daha neler olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 şuanda dx10 birtek crysiste kullanılıyor yakın zamanda çıkıcak diğer oyunlarda durum nedir bilmiorum hala xp kullanmak en mantıklısı sadece crysis için vistayı temel işletim sistemi olarak kullanmak doğru olmaz gibi ki şuanda crysisi high oynamak da yeterli gelebilir, sırf dx10 oyunlar için ayrı bi partiona vista kurmak da bi seçenek olabilir vista henüz stabil bi işletim sistemi değil, programların vs de çalışmaması muhtemel diyorsun bu durumda bi süre sistemini tam performans kullanmayıp vista için sp1 i bekleyebilirsin dx10.1 in crysis için birşey ifade etmediğini 1. ağızdan açıkladı oyunun yapımcısı başka birşey söylemeye gerek yok snrm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 bioshock var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 ben çok alakasız yazıcam da alienware mi aldın abi demek istiyorum son 3 gündür alienware'de desktoplara bakıyorum da :D ki beğendiğim model şöle oluyo hazır ağzımı açmışken link de vereyim : http://www.alienware.com/product_detail_pages/Area-51_ALX/B3FEE5C2-BFFD-45c7-9B48-3BF6C1D4E12C.aspx?d=0&SysCode=PC-AREA51-ALX-R7&SubCode=SKU-DEFAULT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 nedanko said: Yalniz vista bazi uygulamalarda sorunlar cikariyormus okudugum kadari ile ve bi cok kisi xp ye geri donmus. saçma sapan şeyler bunlar. bilgisayardan hiç anlamayanların dedikoduları. elbette tutup xp driver'ını vista'da çalıştırmaya çalışırsan uygulamada sorun çıkar. ancak bunun da kolayı var, xp için hazırlanmış driverları bile uyumluluk moduyla win xp sp2 gibi gösterip çalıştırabiliyorsun. steam yüklü, msn live messenger yüklü, flashget yüklü, opera yüklü, emule yüklü, utorrent yüklü, hiç sorun çıkarmadılar. 5-6 oyun denedim onlar da sorun çıkarmadı. vista'ya uyumlu olsun diye düzenlenmesi gereken yazılımlar bile artık yeni patchlerle vista'yla %100 uyumlu hale getiriliyor. ha tutup da win 95'ten kalma programları kullanırsan elbet o zaman sorun yaşarsın doğal olarak. said: 8800gt kart aldim, directx10 destekli diye, fakat directx10 xp de calismiyormus okudugum kadari ile. Microsoft'un sahane marketing dehalari xp icin destek verdirtmemis. Peki simdi ne yapmaliyim? Directx'in crackli bir versiyonu varmis xp icin, kullanan test eden oldu mu? Performans nasi, sorunlar cikariyor mu? öyle birşey yok. directx 10 sade vista için. vista tamamen 95-98-ME-XP serisinden farklı bir sistem kullandığı için, iddia edildiğine göre directx 10 da eski directx'lere göre farklı bir sistem kullandığı için, directx 10 sadece vista odaklı üretildi. bu yüzden winxp'de çalışmıyor. microsoft'un sp3 sonrasi win xp üzerindeki desteğini keseceğine göre, "bunlar marketing tekniğidir, yakın zamanda xp için de directx 10 çıkartırlar" diye birşey olmayacak. said: Simdi vista da 200 dolar bisi eger xp de gercekten yapabileceksem, vista kullanmak istemem. aynen ilk xp çıktığında "ay aman 98 varken xp'yi napayım, hiç pro işi değil, sadece noob'lar kullanır" dendiği gibi, şimdi de "ay aman xp varken vista'yı napayım, hiç pro işi değil, noob'lar kullanır" deniliyor elbette. ama düşündüğünüzden daha çok özellik getiriyor. elbette yeni çıkan her programın vista bazlı gelişeceğini düşünürsek, xp'de boşuna boşuna kalmakta ısrar etmek sadece zaman kaybı olacaktır. vista'nın en düşük upgrade pack'i 99 dolardı. ucuzlamıştır belki de şimdi. said: Yeni oyunlar soz konusu olunca vista en mantiklisi gibi gorunuyor butun bu sebeplerden dolayi, ama eski oyunlar/uygulamalar sorun cikariyor diyorlar, siz ne diyorsunuz? eski oyunlarda xp de sorun çıkartıyor said: Belkide en mantiklisi hem xp hem windows hem linux kurmak ama 3 OS ile de ugrasmak istemiyorum. öyle bişi saçma olur. paşa paşa xp silip vista kurcaksınız, ha yanında linux de isterseniz o ayrı mesele ama şart değil linux. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Scheriff said: şuanda dx10 birtek crysiste kullanılıyor http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_10_support Bioshock, Call Of Juarez, Company Of Heroes, Crysis, Flight Simulator X, Gears Of War, Hellgate: London, Lord Of The Rings Online: Shadows Of Angmar, Lost Planet: Extreme Condition, Unreal Tournament 3, World in Conflict çıkmış durumda. said: vista henüz stabil bi işletim sistemi değil gayet stabil çalışıyor. said: dx10.1 in crysis için birşey ifade etmediğini 1. ağızdan açıkladı oyunun yapımcısı başka birşey söylemeye gerek yok snrm dx10.1'in crysis için birşey ifade etmediği doğru olabilir, oyun çoktan çıktı zaten. adamlar dx10.0 kullanarak oyunu hazırladı. bu yüzden dx10.1 çıksa da dx10.0 halinde kalacak. sonradan ek patch yaparlarsa belki... ama starcraft 2 gibi oyunlar dx10.1'i gözönüne alıp hazırlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 vista'lı bilgisayarıma şu ana kadar son 3-4 yıl içinde çıkmış 30 kadar oyun kurdum, hepsi çalıştı. hatta daha eski 2-3 oyun daha kurdum üstüne. cidden merak ediyorum şu çalışmayan oyunlar neymiş, ben göremedim hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Bone bazı şeyleri microsoft görevlisi gibi yazmışsın valla :) adamlar Xp'de Dx 10 çalıştırmışlar.Netekim bende var,denemedim ama deneyince sonuçları yazıcam buraya.Hepimizinde bildiği gibi,bu bilgisayar dünyasında imkansız diye bi olay yok.Herşeyin bi çözümü var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Vista gayet iyi bir sistem kullanan arkadaslarımda hiç sorun yaşayan olmadı ( bende bugun yarın alıp kurucam ). Yakın zamanda SP de cıkıcak vistaya o zaman olan sorunlar varsa da düzeltilmiş olurlar. XP de ilk cıktıgında bir ton sorunu vardı. DX10 olayına gelince şu anki ekran kartları olsun oyunlar olsun DX10 da beklenilen performansı veremiyorlar. DX10.1 de neler değişcek bilemiyorum ama bir süre daha donanım olarak yeni nesil kartların gelmesini beklemek daha iyi olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Vista'da uyumsuzluk çıkaran programlar çıkıyor arada. Ama tahmin edildiği kadar sık değil. Ayrıca büyük ihtimalle de onların patch'i yada yeni versiyonu çıkmış oluyor. Yaşadığım en büyük sorun Nero 6'ydı. Vista'da çalışmıyordu, ve Nero 7 çıktığı için patch çıkarmakla uğraşmamışlardı zamanında. Nero 7'ye ise benim OEM versiyondan upgrade yapamıyordum. Crack'li kullanmak da istemediğimden Nero'yu kullanamamıştım. Onun dışında Visual Studio 2005 kullanabilmek için yüklemesi 2-3 saat süren bir vista patch yüklemem gerekmişti. nedanko said: kendi kullandigim ozel yazilmis programlar var. Bunlarda da muhtemelen sorun cikarir eger eski uygulamalrda sorun cikariyorsa, o zaman gidip o kadar para bayilmanin anlami yok yani.. Bahsettiğin programlarda sorun çıkabilme ihtimali var tabii. Google gücüne inan burda. Forumları falan varsa oralarda bir sor. Eğer çok küçük, çok kişisel yazılımlar değilse vardır elbet vista ile denemiş olan. İşin için falan illa kullanman şart olan bir program değilse, en kötü ihtimalle vista için çalışan alternatiflerini bulabilirsin. Ama programların ne olduğunu bilmeden daha fazlasını yazmak yalan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Ya buarada uyumluluk modundan windows xp ile çalıştır deyince çalışması ihtimalide yokmu o programların?Birde vista fiyatları necivarda,çokmu pahalı.İşin açıkcası bende geçmeyi düşünüyorum. Buarada 10 ile 10.1 arasında ufak tefek görüntü farklılıkları var diye hatırlıyorum.Bi karşılaştırma görmüştüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 dx10 la dx10.1 arasında ne ufağı ya, dağlar kadar fark var. ben bi karşılaştırma resmi gördüm ondan bişe anlamadım ama meğerse dx10.1 doğal gölgelendirme mi ne öyle bişeler yapıyormuş. ati açıklamıştı bi yerlerde farkını. tabi onların dediğine göre bu fark. ama pratikte doğru mu yalan mı bilmiyorum, dx10.1 oyunlar çıkınca görecez zaten farkı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 walla, Vista performans acisindan super bir olay, ki ozellikle bir amd ile alabilecegim verimi en kral sekilde aliyorum. 5200 + yani 2,6 işlemci vista sagolsun, xp den daha hizli loadluyor kendini masaustunu felan.. oyun oynamadigim için problem yok, ancak visual studio ile bir kaç programi komboladiginizda xp de elinizde patlayan 1 gb ram, vista'da so far so good seklinde idare etti beni. ufak bir overlock ile 2,8 yaptigim işlemci, 2 ile 7 C derece arasi isinma farki koyuyor, ki vista'nin xp'den daha stabil oldugunu en iyi aciklayan durumdur.. tavsiyem x64 vista ultimate'i download etmen ( deneme amacli ), bir kurar denersin, memnun kalirsan gider verirsin 200$'ini ki bence deger. Linkler için om :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 walla bende bi gazla vista 64bit kurmuştum. daha sonra baktım sorunları var. modemin driverı yok vistaya. döndüm xp ye. ama vista 64bit sp1 çıkınca kuracağım tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 ben de merak saldım şimdi indiriyom ama kurmam, daha sonra sp1 falan çıksın o zaman kurarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 October guncellemeleri ile donanimsal bir sorun kalmamasi lazim bildigim kadari ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 hazır konusu açılmışken sorayım. bu vistada flashdisk takıyosun izin istiyo cd takıyosun keza öyle. bunu kapatmanın yolu yokmu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Baluu said: ufak bir overlock ile 2,8 yaptigim işlemci, 2 ile 7 C derece arasi isinma farki koyuyor, ki vista'nin xp'den daha stabil oldugunu en iyi aciklayan durumdur.. hepsi tamam da ne alaka bunla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar