fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 anlaşamıypruz galiba, bunlar standart prosedür. Sen onları izinsiz sınırı geçmekle suçlarsın, şayet silah zoru ile geçildiğine karar verilirse o suçlamadan aklanırsın. Peşin hüküm vermeyin derken esassiz peşin hüküm veriyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 İyi de güzel kardeşim sen sivilsin, onlar asker. Askerde sivil mantığı ve kuralları biter. Bitmeyen orduya zaten ordu denmez, peşmerge vs. denir. Cons said: disiplinli ölü olmaktansa disiplinsiz canlı olmayı tercih ederim şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 silah zoru ile geçmeseler bile geçtik diyecekleri için aklanacaklar mı o zaman? yani gidipte kendi isteğimle geçtim demezler heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 iyi peki orduyu suçlayalım. bu 8 askerin normal bir şekilde kaçırılmamış olup mağdur durumda olmamaları ihtimali hiç mi yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Sparkcaster zaten olay oyleyse durum cok daha vahim demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Cons said: silah zoru ile geçmeseler bile geçtik diyecekleri için aklanacaklar mı o zaman? yani gidipte kendi isteğimle geçtim demezler heralde? catışmadan sag kurtulan askerlerin ifadelerinide göz önünde bulundurmak gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 kesin başka bişey vardır bunun altında ama böyle duyurulmuştur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Apache said: tabut milliyetçiliği fecii prim yapıyordu ölüler dönmeyince ayıp oldu. o hırsla savrulan bayraklar,yakaran analar körüklüyordu tsk yi barış havası kötü geldi. pkk nın ne kadar adi ve aşağılık bir terör örgütü yadsınamaz düşünce olarak ama şu anda işi siyasal boyuta çekmeye çalışıyorlar ve tsk bu durumda elindeki gücü yitirmekten korkuyor.dün çocukları,hamileleri öldüren bu gün askere bile dokunmazsa AB yide ABD yide arkasına alır,on yıl sonra meclisten birinci parti olarakta çıkar.kuvvetle,kinle değil akıl yoluyla ve siyasi mavralarla yok edilmeli terör örgütü. Bu yaptığın resmen vatan hainliği tsk olmasaydı ne olurdu hiç düşünmüsyosun koskoca türk ordusu gerekliliği artsın diye katillk mi yapacak? öyle yapıyor olsalar emin ol bütün bu olaylar kimse duymadan kapanır giderdi o 8 askerin kim olduğunu geçmişlerini bi çoğunun dtp üyesi olduğunu biliyor musun? olaylar göründüğü kadar basit değil TSK gibi bi kuruma katil demeden önce de 2 defa düşün sana tavsiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 orda yralı kurtulanlarda vardı yargılmada bunların da ifadesine başvururlar sonuçta.. ama bir kısım hala çatışıyorken yada başka abi ölüp gidecez yazık bize mantığıyla teslim oldularsa işleri çok zor.. ama bence şartlar ne olursa olsun teslim olmak bana ters, ben çok inatcıyımdır, makul bir insan değilimdir belki, ama söylemiştim gene söylüyorum makineli tüfek ateşine süngü hucumu yapmış bir ecdadımız var, zoruma gidiyor böle haberleri okuyunca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 devletin ve ordunun işine gelen bir durum değil zira pkk'nın çıkarına alet oldular. esir alındıkları bile açıklanmadı kamuoyuna. en sonunda pkk ajanı olarak damgalanırlarsa şaşmayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Daesu said: Cons said: silah zoru ile geçmeseler bile geçtik diyecekleri için aklanacaklar mı o zaman? yani gidipte kendi isteğimle geçtim demezler heralde? catışmadan sag kurtulan askerlerin ifadelerinide göz önünde bulundurmak gerekiyor. doğru tabi o da var. düşünmemiştim onu hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 birde bu olayda askerlere bence kesin ceza verielecek yoksa bundan sonra rütbeli askerler öldüğünde hemen askerler teslim olmaya başlar, yemin memin kalmaz.. herkez teslim olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 bizsiziarariz said: Apache said: tabut milliyetçiliği fecii prim yapıyordu ölüler dönmeyince ayıp oldu. o hırsla savrulan bayraklar,yakaran analar körüklüyordu tsk yi barış havası kötü geldi. pkk nın ne kadar adi ve aşağılık bir terör örgütü yadsınamaz düşünce olarak ama şu anda işi siyasal boyuta çekmeye çalışıyorlar ve tsk bu durumda elindeki gücü yitirmekten korkuyor.dün çocukları,hamileleri öldüren bu gün askere bile dokunmazsa AB yide ABD yide arkasına alır,on yıl sonra meclisten birinci parti olarakta çıkar.kuvvetle,kinle değil akıl yoluyla ve siyasi mavralarla yok edilmeli terör örgütü. Bu yaptığın resmen vatan hainliği tsk olmasaydı ne olurdu hiç düşünmüsyosun koskoca türk ordusu gerekliliği artsın diye katillk mi yapacak? öyle yapıyor olsalar emin ol bütün bu olaylar kimse duymadan kapanır giderdi o 8 askerin kim olduğunu geçmişlerini bi çoğunun dtp üyesi olduğunu biliyor musun? olaylar göründüğü kadar basit değil TSK gibi bi kuruma katil demeden önce de 2 defa düşün sana tavsiye. lpg ilemi calısıyorsun sen.ünlemini zorladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Kanıtları duymadan, etmeden, olayları bilmeden ne yorum yapsam boş. Belki ordu imaj/moral bozmak istemediği için ceza verdi, belki askerler gerçekten haindi. Bilinmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 askerlerden ikisinin ajan olduğundan şüpheleniliyordu bunun ilgili bişi olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 adamların dtpli olduklarını nereden duydunuz? ben bir ispat göremedim henüz. ama ne olursa olsun çapulcuların tutsağı olarak ülkemizi küçük düşüren kişilerin ceza alması sevindirici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Evet ülkemin en saygın kurumuna katil ve sahtekar dersen benzinden lpg ye geçiyorum,malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Ben şahsen o askerlerin gerçekten kaçırıldıklarına inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 hatırlarsanız esirken çekilen fotolarda da askerler gayet mutlumsu görünüyodu o zaman da demiştik alla alla neden böyle görünüyolar diye. galiba bişeler varmış :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 arkadaşlar televizyonlar bile öğrendi bunu, ne askeri mahkeme, ne de tutuklanan askerlerin avukatları mal değil. ortada bi kanıt varsa ona göre hareket edilir. eğer onların tutuklanmalarını gerektiren bişey varsa tutuklanırlar. eğer suçsuz oldukları ortaya çıkarsa çıkarlar dışarı konu kapanır. tutuklu yargılanıyorlar üstelik. buna polisler fln mevcutlu derler. yani bunu niye bu kadar uzatıyosunuz anlamıyorum. ortada bir ya da birkaçının pkk işbirlikçisi olması gibi bi ihtimal var. bu ihtimal araştırılırken, bu ihtimal doğruysa, yargılananlar haliyle kaçar gider. işte o ihtimali değerlendiriyorlar. belki de suçsuzlar şu an boşuna bekliyolar içerde. ama belki de suçlular? suçlu oldukları ortaya çıksa, ve bunlar da türkiyeden çıkmış olsa, bu sefer de 'e canım ordu elindeki suçluyu nasıl kaçırdı? yoksa büyükanıt pkkyı destekliyor mu fln diyen bağırır herkes. bu iş böyle yürür. mesela duyarsınız, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı diye, işte bu durum tam tersi, tutuklu olarak yargılanıyolar. ki haklılar da adi bi suç değil bu, haliyle zanlılar dava bitene kadar tutuklu kalır. edit: ayrıca bakınız raporda suçları da hep genel cümlelerle anlatılmış. bilmediğimiz bişeyler var demek ki. ki direkt teslim olmaları gibi bişey varsa hakkaten de suçtur bu. suç olmasa, her asker 'lan öleceğime teslim olayım' dese, ordunun ne mantığı kalır ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 adamlar kaç gündür sorguluyor bi şey buldular ki tutuklu yargılıyorlar kanımca +bissürü haber yapıldı içlerinden 2si pkk lı sonra ayrı ayrı sorgulandılar ifadelerinde çelişki olanları fln görmüşlerdir dahası yaralı olarak kurtulanlar fln var onların ifadesi ile karşılaştırılmıştır en kötüsü de bi gazete şey demişti balistik incelemedi 8 askerin silahından 1 kurşun bile atılmamış eğer böyle bişi olduysa heralde basına duyuracak değiller ama ellerinde kanıt olmadan TSK böyle bişi yapmaz bence onun için TSK ya güveniyorum bu 8 asker zorunluluktan değil de keyfiyetten teslim oldu bence +esir alınmadılar ayrıca kaçırıldılar arasında fark var ben de yeni öğrendim :) karşında düzenli ordu yoksa esir düşmezsin savaş durumunda esir alınır bunda karşında terör örgütü var kaçırılma denirmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Bir sebebi vardır asker boş yere yapmaz böyle şeyler.. Kiminiz hemen bok atma yarışına girişmişsiniz ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 askerlerin pkk ile işbirliği içinde oldugunu düşünüyorum 8 tane askerin esir düşmesi ve tekrar geri verilmesi.bana planlı gibi geliyo eli silahlı 8 asker nasıl rehin alınabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paticik Fetullah kardeşliği yine döktürmeye başlamış. Ordu yıpransında gerisi önemli değil... Bu askerleri sorgulayanların sizin kadar kafası çalışmamış demekki. Sizin kadar olayı görememişler ki askerlerin tutuklanmasına karar vermişler. said: Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker, çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarılan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" gerekçeleriyle tutuklu yargılanacak. Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan soruşturmadan sonra Van'a gönderilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarıldı. İfadelerine yeniden başvurulan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" suç ve gerekçeleriyle tutuklanma talebiyle Askeri Mahkeme'ye sevk edildi. Askeri Mahkeme 8 askerin ifadelerini aldıktan sonra, tutuku yargılanmalarına karar verdi. Tutuklanan askerler Van Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Van Barosu tarafından görevlendirilen Av. Ramazan Korkmaz, sanık askerlerin ifadelerinde söz konusu suçlamaları reddettiğini ve emre ittiatsızlık yapmadıklarını belirttiklerini söyledi. "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" Ne anlaşılıyor? Askeri disiplini hiçe sayarak orduya kayıp verdirip sonra da kendi ayaklarıyla Kuzey Irak'a geçmişler işte. Ayrıca bu "kaçırılan" askerlerden birinin videosuda aşağıda. http://www.ensonhaber.com/Gundem/90016/Bir-Mehmetcik-PKK-agziyla-konusur-mu.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 oha be bilmediğimiz nelere varmış harbiden. ilk mesajımı attığımla şimdiki mesajı attığım düşünceler arasında fağlar kadar fark var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar