Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok başarılı bir programcı/hacker?

KahnX

Öne çıkan mesajlar

Mesleki veya hayati amacım, en iyi bildiğim dilin 010010111 olmasıydı. tam bir usta olmak istiyodum, grandmaster, herkesin kıskanabileceği.

Her zaman büyük bi ilgim vardı fakat küçükken babama ona buna bunu söyledikten sonra, karşıma ya ASP ile ilgili bir avuç kalınlığında kitap koyuldu, ya da hiç birşey anlamadığım bir C/C++ kitapçığı ve program cd leri koyuldu. Tabiki de işe hiç biyerden başlayamadım...

Her ne kadar 18 yaşıma gelmiş ve ÖSS dönemine girmiş birisi olsam da, hayatımda gerçekten başarılı olabileceğime inandığım bişeyin yolundan gitmek istiyorum. Nası olsa ya bilg. müh, yada programcılık okuyacağım fakat dünyaca ünlü hackerların bile çocuk yaştan harikalar yarattığını duyduğumda geç kalmış olduğumu söylüyor arkadaşlarım ve hayal kırıklığı oluyo sanki biraz :P

Boğaziçi bilgisayar mühendisliği bölüm başkanı babamın arkadaşıydı ve bir gün kahvaltıda kendisiyle uzunca sohbetten sonra bana bir kitap adı yazdı ASP ile ilgili.. Ve tabiki yine aynı şey (beklemediğim şeyler...).

Hayallerim için çok mu geç ? Nerden başlayabilirim bu işe? Network sistemlerini geçmek, bütün bu olayları avucumun içi gibi bilmek için nerden başlamak gerek hiç bi konuda bilgim yok.

Yardım pls ?
Sosyal ağlarda paylaş

hacker olmak için bigisayar mühendisliği okuman gerekmez. bilgisayar mühendisliği çok farklı bişe. düşündüğün gibi program yazıp durmuyosun, çok farklı şeyler yapıyosun. haberin olsun. varsa bilg müh okuyan birileri sor onlara ne öğreniyosunuz diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Programlama öğrenmek istiyorsan, programlama kursuna gideceksin. Programlama için üniversite okumak gerekli değil. 1-2 sene programlama kursuna gidip emek verirsen, bilgisayar mühendisi mezunlarından çok daha iyi derecede programlama bilgisine sahip olursun.

Hiç bir şey için çok geç falan da değil ayrıca. Yeterki sen iste. 010010111 diye bir dil de yok. :p
Sosyal ağlarda paylaş

uzunca bir yazı yazdım.. sildim. bir zaman sonra yine uzun bir yazı yazdım.. yine sildim. çünkü yazdıklarıma değmeyeceğini, onları anlamayacağını düşünüyorum.

kusura bakma ama ne istediğini bilmiyorsun. biraz haddimi aşıyorum bu laflarımla belki ama amacım kötü değil.

sonuçta sen sadece hayal ediyorsun. gerçekten istemiyorsun. zira gerçekten isteseydin, o kitapların içine gömülmüş olurdun çoktan.

ayrıca istediğin şeyi iyi düşün. zira "hacker" olmayı değil, bilişim ve bilgisayar sistemlerine hakim olmayı istemek daha yerinde olurdu. hacker olmak, o bilgiyi nasıl kullanacağınla ilgili bir şey daha çok. ve -şekilci- bir yaklaşım. eğer amacın o şekle bürünmekse eğer, bugün bir şevkle başlayıp sonunda başarsan bile tatmin olmazsın. yazık olur.

umarım derdin bana cevap vermek olmaz. aksine kendine bak, ne düşündüğüne. sonra da ne yaptığına.
Sosyal ağlarda paylaş

illa çocukluktan itibaren hayatını sistem güvenliğine adıyacaksın diye bişey yok. internette sistem açıklarını bulup bak ben bunu kırdım demek için, yani motivasyonun sırf ego tatminiyse, kaybeden sen olursun. elinde koca bir sıfır...

sana tavsiyem, anladığım kadarıyla sistem güvenliğiyle ilgileniyorsun. network uzmanlığı kursları işine yarayacaktır. ayrıca şunu unutma ki en iyi tecrübeyi sisteminin açıklarını kapatırken edinirsin. güncel bilgileri devamlı takip etmen gerekir. vulnerable programları takip edip kapamayı bilmen gerekir.

burda konuşuyom ama çok bişey bildiğimden değil. bildiğim bu işlerin bu şekilde yürüdüğü. ayrıca eskiden otomatik güncelleştirme olayları olmadığı için daha kolay sistemler faka basıyodu. şimdi bilinçli, sürekli güncel programlarla çalışan sistem yöneticileri daha fazladır heralde.

yani sonuçta önemli olan, her ne kadar %100 güvenlik sağlıyorum diyebilen olamasa da(gerçek hayatta da böyle bişi yok zaten), güvenilir sistemler kurup insanlara online hizmet sunmak çok elit bir olay. sunduğu imkanlar ve hayatı kolaylaştırması açısından. buna katkıda bulunabilirsin heralde..
Sosyal ağlarda paylaş

filmlerdeki gibi olmuyor bu tip şeyler. şimdiye kadar o kitaplar hiç bişey ifade etmediyse sana, meraktan delirip anlamadığın halde günlerce gecelerce uğraşıp okumadıysan uğraşmadıysan bu vakitten sonra da pek uğraşma bence.

ha her okuyan eden de olacak diye birşey yok. ben ortaokuldan beri okuyorum bişey oldu mu ? olmadı. ha girip çıkabildiğim ya da bulabildiğim kullanabildiğim açıklar var tabiki, bir yerden sonra işine aşina olunca ister istemez farkediyorsunda kevin mitnick gibi kişilerle karşılaştırınca kendimi sadece k falan oluyorum ben. belki o bile değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yeteneğine göre gitmen konusunda tavsiye de bulunim sana , herkesten herşey olmaz, hacker falan demişsin cidden çok uçmuşsun, istemek elbette bişeydir fakat uğraşmak saatlerce durmadan çalışmak denemek ister..fakat şunu yap >> bi yerden başla, neresi neresi deme , bul bi yerden ordan devam et, yani demek istediğim hemen bişey görünce fikir değiştirme, işlerden biraz anlamaya başlayınca hevesinde artar , bende yapabiliyorum dersin işte o an baya engeli kaldırırsın önünden..temel olarak nerden başlıycanı daha tecrübeli arkadaşlar tavsiye edebilirler, kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
010010111 diye bir dil de yok. :p

01011001 diye ayreon albümü var, 2008 ocak'ta geliyor. albüm kapağını da 3-4 gün önce duyurmuşlar;

tamamen farklı şeyler de olsa anımsattı birden.

ayrıca:
Ractamainus said:
ayrıca istediğin şeyi iyi düşün. zira "hacker" olmayı değil, bilişim ve bilgisayar sistemlerine hakim olmayı istemek daha yerinde olurdu. hacker olmak, o bilgiyi nasıl kullanacağınla ilgili bir şey daha çok. ve -şekilci- bir yaklaşım.

katılıyorum arkadaşa, önce işi öğren sonra nasıl kullanacağına karar verirsin.

hilebazlar vardır mesela, el çabukluğu ile bir çok kişiyi ve kurumu dolandırabilecek yeteneğe sahiptirler. fakat yetenekleri sıradan insanlarda veya ilizyonistlerde de olabilir. ama hilebaz olmayanlar kötü amaçlar için kullanmazlar bunu, şov amaçlı kullanırlar veya insanlığa yardım etmek için (kumarhanelerde veya özel kurumlarda hilebazları yakalamak için) kullanırlar yeteneklerini
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten hiçbi şey bilmeden bodozlama hackerlığa girişmek çok büyük hata bence. Önce bi düz gitmeyi öğren, sonra geri gelmek kolay zaten.
Yazılar çok uzun, çoğunu okumadım, ama dönen muhabbet hep aynı: bilgisayar mühendisliği okumadan programcı olunur mu olunmaz mı. Bu muhabbete dalmak istemiyorum, çünkü her yerde aynı sorulara aynı cevapları vermekten bıktım.
Kısa keseyim: programcı olmak için bilgisayar mühendisliği okumaya gerek yok. Bunun araba kullanmak için makine mühendisliği okumaktan pek bi farkı yok.
Ama yine de şahsi fikrim şöyle:
Programlama/yazılım bi uzmanlık alanı ama ipini koparan "ben programcıyım" diye dolaşıyo. Bence bu işi uzmanlık alanı olarak belirleyenlerle, alelade yapanlar ayrılmalı. Bu ayrılma bilgisayar mühendisliği diploması ile olur veya olmaz, orasını bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

hacker* olabilmek için,
çok iyi derecede programlama bilmek
çok iyi derecede network bilmek
iyi derecede mühendislik bilgisi
çok iyi derecede ingilizce
gerekir..

eğer hacker olmayı düşünüyorsan bilgisayar mühendisliğine gir.
1. sınıf sonuna kadar iyi derecede programlama yetisine sahip ol(kurslarla) günde 10 saatini bilgisayar başında araştırarak geçir. 2. sınıfta çok iyi derecede programlama yapma yetisine sahip ol. internet üzerinde security araştırmalarına başla.
eğer bunları yapabilirsen 3. sınıfta hacker nasıl olunur hakkında fikrin oluşur ve hackerlığa ilk ufak adımcıklarını atmaya başlayabilirsin. 4. sene önceden yapılmış(trojan yada keylogger sniffer gibi) programların kopyasını yazarsın. mezun olduğundada yeni bişeyler üretmeye başlarsın. yapabiliyorsan bu konuda(bilg müh) master yap. 2 sene boyunca security konusunda kendini geliştir ve tezini ver. 6. senenin sonunda yeni doğmuş bi hacker olabilirsin. olgun bi hacker olmak için bi 4 sene fln ister diye düşünüyorum...

ama unutmaki bu 10 sene hayatından kayıp yıllar olacak(sosyallik bakımından) ama eğer bu yeteneğe sahipsen çok iyi bi security uzmanı(yada hacker) olabilirsin. hevesin var, ama hevesinin kırılmaması lazım. security uzmanı olmak kolay bi iş değildir heves ve çok çalışma ister.

Söylediklerimi yabana atmaman dileği ile.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir bilgisayar bilimi ogrencisi olarak hayal kurmayi birakmani oneriyorum : )

Adam gibi bu isi yapip uzerine para kazanmak istiyorsan iyi bir bilgisayar bilimi ogrencisi olup network security uzerine uzmanlasirsin. Bu da ozellikle undergrad egitimin sirasinda network security disinda bircok sey gormen demek, genel olarak CS icin istekli ve yetenekli olman lazim yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ASP'yi onermesi bence VB ile baslamani istemesinden. Internet gozunun onunde oldugu icin ne yapilip ne yapilmayacagi hakkinda az cok fikir sahibi olman kolay. Bu yolla da kendine bi cizgi cizmen daha rahat. Hem yaptigin seylerin geri donusu kolay olur, baskalarina da gosterebilirsin server-side oldugu icin. Bence dogrudan VB deseydi, tutorial'i bitirdikten sonra "ee napicam ki ben simdi" derdin. Halbuki ASP ile gelistirilen kolay/zor bircok ornek var onunde. Yanniz adamin sana verdigi kitabi begenmemeni anlayamadim ben.. Niye okumadin ki?

Yukarida epey bi sey soylemisler, benim ozellikle vurgulayacagim temelden baslaman ki bence olay temelinde ingilizce'ye dayaniyo. Dogru duzgun ogrenirsen, hizli okursan vs. kendini daha rahat gelistirirsin. Olmazsa olmaz gibi bi sey bence bu. Her ne kadar dogrudan alakasini gormek zor olsa da, kaynak sikintisi cekmek istemiyosan duzgun ingilizce sart.

Biz eskiden dil ogrenmeden dili arastirir ozelliklerine bakardik. Yok PHP mi yoksa ASP mi diye birbirimizi yerdik. Sana tavsiyem boyle bi ikileme dusmenin gereksiz oldugu. Senin su anda yapman gereken dil ogrenmekten cok programlama tekniklerini, yontemlerini ogrenmen. Bu konularda rahat hareket edebilmen. Bunun icin de dilin herhangi bir onemi yok. ASP baslangic icin iyi bir secenek hatta. Yok illa baska dil diyosan python'u oneririm. Baslangic icin birebir ki ozel mesaj atarsan ders notlarini yollayabilirim. Ama dedigim gibi, ASP, python senin icin farketmez su noktada.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence önce Hackerlığın tam anlamını öğren :)

Ondan sonra bir konuda uzmanlaşman lazım :) tabi işin temelinden başlamak şartı ile

ilk önce bilmen gereken programlama dillerinin mantıgıdır. Döngüler nasıl kurululur, şartlar koşullar. Ondan sonra Sistemleri öğrenmen lazım.

web sitesi nasıl calışır sen paticik.com yazdığında arkaplanda neler vardır. Enter'a bastıgında o bilgi nereye gider nereden gelir.

Sana asp yada php dillerini vermelerinin sebebi şuan %95 sitelerin asp yada php ile yapılmasıdır. Yukarıdakileri umursamayıp SQL Injection ile site hackliye bilirsin bunun için tabiki bazı bilgiler gereklidir.

Sana sunu git yap yok bunu öğren demekle olmas.

Unutma heves degil merak olucak :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
uzunca bir yazı yazdım.. sildim. bir zaman sonra yine uzun bir yazı yazdım.. yine sildim. çünkü yazdıklarıma değmeyeceğini, onları anlamayacağını düşünüyorum.

kusura bakma ama ne istediğini bilmiyorsun. biraz haddimi aşıyorum bu laflarımla belki ama amacım kötü değil.

sonuçta sen sadece hayal ediyorsun. gerçekten istemiyorsun. zira gerçekten isteseydin, o kitapların içine gömülmüş olurdun çoktan.

ayrıca istediğin şeyi iyi düşün. zira "hacker" olmayı değil, bilişim ve bilgisayar sistemlerine hakim olmayı istemek daha yerinde olurdu. hacker olmak, o bilgiyi nasıl kullanacağınla ilgili bir şey daha çok. ve -şekilci- bir yaklaşım. eğer amacın o şekle bürünmekse eğer, bugün bir şevkle başlayıp sonunda başarsan bile tatmin olmazsın. yazık olur.

umarım derdin bana cevap vermek olmaz. aksine kendine bak, ne düşündüğüne. sonra da ne yaptığına.

racta'ya katılmak istiyorum.

Herkes "eğer 13-14 yaşında programlamayı sökemediysen, bir daha asla hacker seviyesine çıkamassın" diyebilir, der de zaten, ama bilgisayar öğlenmek için illa 13-14 yaşında herşeyin ustası olman gerekmiyor.
hacker olmaya kasmak da gerekmiyor.
hacker diye geçinen birçok kişi nuke programı açıp ona buna saldıran kişiler zaten.

programlamayı kendin öğrenebilirsin. öğrenen arkadaşlarım var. ancak bunların temeli yeterince sağlam değil. etrafta "coder" diye geçinen birçok kişi, orda burda gördüğü kodları copy/paste ederek kendi işlerini tamamlamaktadır.
bu yüzden sıradan coder'lar gibi olmak yerine ciddi ciddi bu işin temelini öğrenip kendi kodlarını yazabilmen gerekli.

gördüğüm kadarıyla asp yani site yapmayı öğrenmeye heveslisin.
ancak yanlış yerden başlamışsın.
önce html ile statik site yapmayı öğrenmen gerek. ondan sonra asp veya php ile dinamik site yapmayı öğrenmen gerek.
sonuçta php de olsa asp de olsa tüm sitelerin altında html yatar.

bir de racta'nın dediği gibi, gerçekten bu işi istiyor olsaydın çoktan o kitapları okumuş olurdun.

sana tavsiyem, önce ne yapmak istediğine karar vermen.
sadece hevesle değil iyice tartıp düşünüp bir işe girişmen.
sonradan "ah vah, ben böyle bir yaşantı istememiştim" dersen işine yaramaz.
eğer gerçekten kodlama işini öğrenmek istiyorsan, kodlama ile ilgili bir üniversite bölümüne girmeni öneririm.
hani illa bilgisayar mühendisi olmana gerek de yok,
bilgisayar programlıcılığı, bilgisayar enformatik gibi farklı bölümler de mevcut.

bir de 10101010 diye yazılan herşey binary değildir.
evet, 110010100 espri amacıyla bile kullanılan birşey,
ama bir sayı X formatındaysa, 10'luk sayı olarak esas alınır.
binary olduğunu göstermek için ( ) parantez koyup sağ alta 2 yazmak gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

13 14 yasinda bazi isleri beceren(nuke atmak, phpnuke bugi bulup siteyi ele gecirmek falan degil) insanlar biraz ustun zekali diye dusunuyorum.ben 13-14 yasimdayken dilim disarda top pesinde kosardim her normal insanin yaptigi gibi :)

ayrica hackerlik ozenilecek birsey degil ki..anlamadim yani

bence ozenliecek sey varsa oda iyi bir coder olup birazda yaraticilikla degisik seyler yapmaktir..facebook, eksisozluk olarak ornekleyebilirim.bu siteleri yapan insanlara hayranlik duymusumdur.yazabildikleri kodlardan degil yaraticilik kabiliyetlerinden dolayi.belki ben grafikerlik yonunde ilerliyorum ondan bu pencereden bakiyorumdur :) ama bildigim kadariyla bir hackerinda enaz yukarida bahsettigim insanlar kadar "yaratici" olmasi gerekiyor cunku "hack"lemek icin acik bulmalari gerekiyor, degisik yollari denemeleri gerekiyor..bunun icinde yaraticilik fazla olmali.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...