Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1923 öncesine dönüyoruz mütemadiyen

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Sam said:
Razien said:
Nedir bu tanrının varlığını %100 ispatlıyacak bir olgu olsa herkes iman ederdi öyle değil mi?.Burdaki amaç tanrnın varlığına %99 ihtimalle kanaat getirip %1lik ihtimale yani duygularımıza yenilmemek

hadi ben bir adım daha ileri gidip "tanrı varlığının kanıtlanamayacağı bir evren ve ona mantık yürüttükten sonra inanamayacak insanlar yarattı ve sadece bu olabilecek en olumsuz koşullar altında hala ona inananları ödüle hak gördü" diyeyim, bunu çürütebilir miyiz şimdi? ben de kanıtlayamam böyle olduğunu.

o nedenle cidden gereksiz uğraş..
Böyle birşey yok sam şu sayfada yazdıklarımı bir kez daha okuyun sadece
Sosyal ağlarda paylaş

razien, "muazzamlık" senin tamamen subjektif bi önermen. fizikte muazzam diye bişey yok :) neden ve sonuç var. şu şu nedenden dolayı şunlar şunlar meydana geliyo, o kadar. ve bu bilimsel süreçte bir "yaratıcı" aranmıyo, hali hazırda "var" olan şeyler inceleniyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben açık açık yazdım. Tanrının varlığını %100 kanıtlıyamamamızın sebepi sınavın tılsımıdır yani akla kapı açıp ihtiyarı elden bırakmamak.Nedir bu tanrının varlığını %100 ispatlıyacak bir olgu olsa herkes iman ederdi öyle değil mi?.Burdaki amaç tanrnın varlığına %99 ihtimalle kanaat getirip %1lik ihtimale yani duygularımıza yenilmemek ben üşenmeden yazmışım sana sen dediğimi okumuyorsun bile, yani ben açıklıyorum siz dediğimi anlıyamıyorsanız yapacak birşey yok.O o olmazsa bu olmaz bu olmazsa şu olmazın altında her şeyin bir sebep sonuç zinciri altında oluştuğunu gösteriR taşlar yerine öyle oturuyorki tesadüf ihtimali ortadan kalkıyor burda ancak bilinçle gerçekleşir
Böyle birşeyin bilinçsizce oluşması İM-KAN-SIZ
Peki din ne alaka diyeceksiniz insanı yaratan insandaki duyguları,fiziksel varlığı her şeyiyle yaratmıştır.Şimdi annedeki merhameti yaratan ,vicdanı yaratan tanrı elbetteki bu sıfatların çok daha üstündedir ve dürüstlük gibi insan duygularının yarattığı sıfatların enine sahiptir.Peki bu kadar vicdanlı,merhametli bu kadar dürüts yani her türlü sıfatın enine sahip olan bir yaratıcının bize buraya geliş amacımızı bildirmemesi kendi doğasıyla çelişir işte burda dinler devreye giriyor
dedim bu dediklerimin aksini iddaa edebiliyorsanız benide aydınlatın lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
Razien said:
Nedir bu tanrının varlığını %100 ispatlıyacak bir olgu olsa herkes iman ederdi öyle değil mi?.Burdaki amaç tanrnın varlığına %99 ihtimalle kanaat getirip %1lik ihtimale yani duygularımıza yenilmemek

hadi ben bir adım daha ileri gidip "tanrı varlığının kanıtlanamayacağı bir evren ve ona mantık yürüttükten sonra inanamayacak insanlar yarattı ve sadece bu olabilecek en olumsuz koşullar altında hala ona inananları ödüle hak gördü" diyeyim, bunu çürütebilir miyiz şimdi? ben de kanıtlayamam böyle olduğunu.

o nedenle cidden gereksiz uğraş..

Çürütemeyizde, bunu yapana piskopat deriz, tapınanada zavallı deriz.

Razien, "Böyle birşeyin bilinçsizce oluşması İM-KAN-SIZ..." demekle arkasında tek bir yaratıcının olduğu sonucuna %100 inanmak anlamsız. Bilmiyorsun nasıl oluştuğunu, neden oluştuğunu. Biri geliyor "Arkadaşlar!!!! "O" yarattı!" diyor, diğerleride kuyuda "O"'nu arıyor.

Bende diyorum ki evreni Uçan Makarna Yaratığı yarattı. Hangisi doğru? Hangimiz doğru?
Sosyal ağlarda paylaş

Razien said:
@sir
muazzamlık kompleksliktir.Senin subjektif diye bir kavram oluşturmanı sağlayan beyin bu muazzamlığın kendisidir.Bu kadar asır geçti adamlar bir atomun yapısını çözemediler bırak insanı çözmeyi
@lathspell
hala cevap vermedin. Senin inandığın spagetti canavarıda bizim inandığımız Allah'ta aynı şeydir.Yani bir yaratıcı olgusu önce burda mutabık olalım diğerleride gelecektir
Sosyal ağlarda paylaş

razien, benim orada demek istediğim tanrının varlığı da yokluğu da kanıtlanamaz bilimsel olarak. inanılır ya da inanılmaz. ben de inanan birisi olarak inanmayana telkinde bulunmamam gerektiğini öğrendim zaman içinde. zira boş vaktim var ama o kadar da değil. (:P)

herkes kendini kurtarsın valla. (:D
Sosyal ağlarda paylaş

Razien said:
Ben açık açık yazdım. Tanrının varlığını %100 kanıtlıyamamamızın sebepi sınavın tılsımıdır yani akla kapı açıp ihtiyarı elden bırakmamak.Nedir bu tanrının varlığını %100 ispatlıyacak bir olgu olsa herkes iman ederdi öyle değil mi?.Burdaki amaç tanrnın varlığına %99 ihtimalle kanaat getirip %1lik ihtimale yani duygularımıza yenilmemek ben üşenmeden yazmışım sana sen dediğimi okumuyorsun bile, yani ben açıklıyorum siz dediğimi anlıyamıyorsanız yapacak birşey yok.O o olmazsa bu olmaz bu olmazsa şu olmazın altında her şeyin bir sebep sonuç zinciri altında oluştuğunu gösteriR taşlar yerine öyle oturuyorki tesadüf ihtimali ortadan kalkıyor burda ancak bilinçle gerçekleşir
Peki din ne alaka diyeceksiniz insanı yaratan insandaki duyguları,fiziksel varlığı her şeyiyle yaratmıştır.Şimdi annedeki merhameti yaratan ,vicdanı yaratan tanrı elbetteki bu sıfatların çok daha üstündedir ve dürüstlük gibi insan duygularının yarattığı sıfatların enine sahiptir.Peki bu kadar vicdanlı,merhametli bu kadar dürüts yani her türlü sıfatın enine sahip olan bir yaratıcının bize buraya geliş amacımızı bildirmemesi kendi doğasıyla çelişir işte burda dinler devreye giriyor

Sınavın bir tılsımıdır diyorsun.

O zaman bende sana diyorum ki, bu yaratıcı manyak mıdır sınav yapıyor? Onca evren denen geniş alanda işi yokmudur bizle oynuyor? "Dur şunlara bir kitap yolliim dünyaları şaşsın Hahahahh, Zao'su Zio! (sallama melek) Gel bak dünyalıları oynatıyorum, izle!"

O zaman ne kadar yüce bu bahsettiğin yaratan? Neden şifreli kitaplar yolluyor? Neden insalara açık bilgiler vermiyorda acaip acaip gizli saklı, mealleri yapılsa dahi tartışılan şeyler yolluyor? Leonardo Da Vinci'de tanrı mı yoksa?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
daha büyük bi yanılgı da "bilinç". o da subjektif bişey, insanın uydurduğu bi kavram. fiziki açıdan bakınca senin düşüncelerin sadece beyninde oluşan bitakım elektromanyetik tepkimeler :)
Bu elektro manyetik tepkimelerin bir kaynağı var değil mi onların çıktığı bir yatak ?:)
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Razien said:

Sınavın bir tılsımıdır diyorsun.

O zaman bende sana diyorum ki, bu yaratıcı manyak mıdır sınav yapıyor? Onca evren denen geniş alanda işi yokmudur bizle oynuyor? "Dur şunlara bir kitap yolliim dünyaları şaşsın Hahahahh, Zao'su Zio! (sallama melek) Gel bak dünyalıları oynatıyorum, izle!"

O zaman ne kadar yüce bu bahsettiğin yaratan? Neden şifreli kitaplar yolluyor? Neden insalara açık bilgiler vermiyorda acaip acaip gizli saklı, mealleri yapılsa dahi tartışılan şeyler yolluyor? Leonardo Da Vinci'de tanrı mı yoksa?

Bak dediklerinin hepsinin rasyonel bir cevabı var ama önce tanrı olgusunda bir yaratıcı olgusunda anlaşalım dinlerede gelicez :)
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Çürütemeyizde, bunu yapana piskopat deriz, tapınanada zavallı deriz.

yukarıda yazmışım: zaten inanan kişi yapılan yakıştırmalardan alınmaz, var olan birşey de "yok" dendi diye kaybolmaz.

kaldı ki mantık çerçevesinde düşünürsen, hangi avanak kanıtlanabilen bir olaya inanana ödül verir? (:P) bir milyar dolarım olsa gene suyun 100 derecede kaynadığına inansın diye adamın tekine bir cent vermem. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Razien said:
sir said:
var tabi abi, nöronlardan çıkıyolar. beyin hücrelerinde doğru kimyasallar biraraya gelince düşünce-hafıza-bilinç gibi şeyler meydana geliyo hehe

Peki yine dediğime geldik.Nöronlar tek başına vasıfsızken,bilinçsizkken nasıl böyle bir şekilde bir araya gelip kompleks beyin yapısını ve bilinci oluşturuyorlar :) bir bilinç oluşturmak bir bilinç göstergesi değil midir ?
Sosyal ağlarda paylaş

abi beyin ve düşünce sana göre kompleks işte. senin koyduğun bi sıfat "komplekslik", senin kullandığın bi dil bu. evren senle aynı dili konuşmuyo ki. o yüzden bilimle dini ayırmamız gerek işte, ben bişeyin varlığını yokluğunu tartışmıyorum burda, yöntemi tartışıyorum sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:
Offf neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz ya. İnanç kanıtlanır mı? Varsa sana var bana yok? Yoksa sana yok bana var? Neyini kanıtlamaya çalışıyorsunuz ya. "Ortam süper bence bir yaratanı olmalı" lafıda kesin yoktur diyebileceğimiz bir savda boştur arkadaşlar. Kimi ikna ediceksiniz yahu.
Parazit yapma abi ortamı yakaladık şurda :)
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
abi beyin ve düşünce sana göre kompleks işte. senin koyduğun bi sıfat "komplekslik", senin kullandığın bi dil bu. evren senle aynı dili konuşmuyo ki. o yüzden bilimle dini ayırmamız gerek işte, ben bişeyin varlığını yokluğunu tartışmıyorum burda, yöntemi tartışıyorum sadece.
Abicim kompleks bir kıyaslamadır.Nitelik olarak basit olguların bir araya gelip o basitliği terk etmesidir.Neyi anlıyamadın onu çözemedim
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah.. Yine din tartışması batağına saplanmışsınız gördüğüm kadarı ile.

Yapmayın gençler, etmeyin. başlık altında başlığın açılmasına sebep olan konuyu tartışın diyeceğim ama hep yanı yere geliyorsunuz.. paso din tartışıyorsunuz ve o da sadece şu seviyede kalıyor..

said:
-ben inanıyorum
+ben inanmıyorum

..5dk sonra..

-ben inanıyorum
+ben inanmıyorum

..25dk sonra..

-ben inanıyorum
+ben inanmıyorum

..3gün sonra..

-ben inanıyorum
+ben inanmıyorum

negzel..
yalnız niye bu zorla ikna çabası, keçi inatlaşması onu anlamış değilim henüz..

din konusunu daha fazla zorlamadan, tarafları daha fazla germeden, esas konuya dönmeniz doğru olacaktır.

buna salık veriyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...