Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

forumla ilgili laflamak için

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Eskisi kadar sık giremiyorum forumlara. Yine de her gün girip bakıyorum ve takip ediyorum tabi. Paticik.com bölümünün resmiliğinden uzak bir şekilde, garbage ın lakayık üslubunu da içermeden biraz konuşalım bakalım..

Arkadaşlar epey oldu siyasi, politik, dini konuları yasaklayalı...

Bu sürede bazen bazı arkadaşlar alık bir şekilde kuralı sallamadan konular açıp o yönde mesajlar atmaya devam etseler de çoğunluk durumu benimsemiş halde forumları kullanmaya devam etmekte.

İleride belki tekrar bu konulara dönüş yapılabilir tabi ama şimdilik bu durum söz konusu degil. Peki yasaklamadan beri neler değişti?

Bu yasağın size ne gibi getiri ve götürüleri oldu? Genel olarak değil de daha çok bireysel olarak bakıp yanıtlarsanız daha güzel olur diye düşünüyorum.

Tabi lütfen bu yanıtlarda yasak konulara girmemeye ve konuyu oraya çekmemeye özen gösterin. Sadece yüzeysel olarak toplu bir fikir alışverişi yapalım.

Ben kendi fikrim ile başlarsam;

+ Gelen şikayetlerin sayısı azaldı yani hali ile de bir nebze kendi işlerime daha çok konsantre olabiliyorum.
+ Mesajlara yaptıgım islemden ötürü bilgisizce yargılayanlar sagolsun alakasız sekilde yorumlar alıyordum onlardan kurtuldum
+ 3 kurusluk nedenden ötürü site kapatmaya gidicek cezaları alma stresinden bir nebze kurtuldum.

- Bazen bu tartışmalarda yeni şeyler öğreniyordum( her ne kadar nadir olarak nitelendirsem de bilgi bilgidir), şimdi o konuda biraz eksiklik var gibi..

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 01:54 tarihinde, DynamicK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bazen bu tartışmalarda yeni şeyler öğreniyordum( her ne kadar nadir olarak nitelendirsem de bilgi bilgidir), şimdi o konuda biraz eksiklik var gibi..

Bu çoğu şeyi açıklar gibi olmuş aslında, yasaklanan topiclerde bilmeyenler için birçok şey vardı öğrenilecek. Her ne kadar topiclerde tartışılan zıt fikirler bazen moderasyon gerektirse de, sonuçta burası tartışmalar için gayet uygun bir ortam. Diğer yandan yeni sistem geldiğinde moderasyon olacak diyorlarsa biz de yeni sistemi bekleriz, napalım.
Sosyal ağlarda paylaş

insanoglunun ilerlemesinin yegane sebebi tartismak ve zit fikirlerin birbirine karsi mucadelesidir
herkes kendisine soylenenleri tartismadan kabul etseydi bir zerre ilerliyemezdik

ancak ozgurluklerin gdierek daraldigi su gunlerde internette ozellikle site kapama furyasi basladi yazmistim TCK nin ilgili maddelerini

bunlari devamli kontrol edebilicek gerektigi uyariyi yapabilicek nitelikte bir moderasyon kadrosu olusmadanda tartisilmamali bence
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
o konularda hemfikiriz zaten konustuk onceden..
sordugum sey, yasak geldikten sonra forumu kullanma seklinizde degisiklik oldu mu?

oldu ise ne gibi farklılıklar var, şuan ki hal daha mı iyi? birşeylerin eksikligini duyuyor musunuz? evet ise getiri götürüleri kıyaslarsanız hangisi daha agır basıyor? vb
Sosyal ağlarda paylaş

şu anki halini çok daha iyi buluyorum, dürüst olmam gerekirse birkaç ay önce forumun durumu gördüğüm zamanlar arasındaki en kötü haldeydi. hakaret denen olayın h'si eskiden zor görülürdü burada, neden? çünkü insanlar yanlarına kar kalmayacağını bilirdi, kendi mesajlarının da sırıtacağını bilirdi. bir standart oluşmuştu. ama gün geldi ki bu tarzda mesajlar sayfa üstüne sayfa dizilir olur, bir umursamazlık başladı.

elbette ki siyaset gibi gerçek hayatta yüzyüze tartışılırken bile yaşını başını almış, edepli insanların bile üslubunun gayri ihtiyari değiştiği, insanları ateşlendiren bir konu burada tartışılmaya uygun değil. bunu eskiden biliyorduk, uygulamalı olarak gördük. fikirlerin özgürce ifade edilmesi kisvesi altında bazı kişiler bunu bir yıldırım tugayları hareketine dönüştürdü. uygarca tartışmanın yerini karşıt fikirleri topluca sindirme ve yıldırma çabası aldı.

istediğimiz kadar uygar veya olgun olduğumuzu iddia edebiliriz ama icraatımız sözümüzü desteklemedi. paticik'in özgün siyasete izin vermeyen kuralı forumun saygınlığını ve düzenini yeniden oluşturdu diyebilirim. internet bir okyanus ise, başka denizler var insanların hacetini görebileceği. biz bu körfezimizi temiz tutalım.

kıssadan hisse, ben yasağın yeniden gelmesinden bu yana yeniden konu dışı'na /facepalm yapmadan bakabilir oldum şahsen.
Sosyal ağlarda paylaş

yasaklandığından beri konu dışına daha az girer oldum.zaten belli bir süre zarfında pek topic açılmıyordu veya açılanlarda çok abest geliyordu bana.zamanla insanlar alıştı veya daha başka konularda topic açmaya başladılar.şimdi pek fark göremiyorum yasaktan önceki ile.hani kapatılma tehlikesindense böyle devam etse hiç sesimi çıkartmam ama karşıt fikirleri tartışmak en azından bazı kişilerle tartışmaya çalışmakta güzeldi.
Sosyal ağlarda paylaş

+ Daha az sinirleniyorum..
+ uLan ben senden daha iyi biliyorum, seklinde muhabbetlere girmiyorum.
+ Kimse beni sikayet etmiyor :D Abuk subuk kirk tane om almiyorum :D
+ 40 kusur sayfayi bulmus bir konuyu basindan sonuna okumaya kasmiyorum ve 1.

- Ozgur dusunce ve fikir ifade etmeden yanayimdir, bu tur yasaklardan huzursuzluk duyuyorum.

Boyle mi daha iyi oyle mi, buna karar vermek zorunda kalmadigim için de memnunum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence verilen tam isabet bir karardı. Belki az giren ve herşeyi okumayan kişiler farketmemiştir ama ortam o dönemle kıyaslandığında çok daha sağlıklı. Eminim ki buraya X senedir üye olan kişiler geriye dönüp baktıklarında böyle hararetli konuların yasak olduğu dönemlerde forumu daha iyi olarak hatırlıyorlardır, şahsen öyle hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yani seçim öncesi ve sonrası yasak olmadığı için zaten konuşulacak herşey konuşuldu neredeyse.
bilinçli bilinçsiz gerekli gereksiz orasını bilemem, ama zaten sonuç ortada iken ve ülke genelini ilgilendirmeyen siyasi olaylar yeni hükümet dönemide pek olmayacağı için hani yasak olmasa da çok farketmezdi gibime geliyor. yine de bi sürü tartışma topici görmekten iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

ne gerek vardıki
durduk yere millet celallenip birbirini yiyodu
siyasette bilgi paylaşımı diye bişide olmaz
herkes kendibildiğini savunur herkes benim dediğim doğru der.
birinin dediği diğerine göre yanlış diğerine göre doğru geliyo
en iyisi olmaması yasak olması
rahatız...
Sosyal ağlarda paylaş

+ lari
hic aklima gelmedi

- leri
-Tartisma siyaset yuzunden cikmiyor, baska nedenlerden cikiyor, insanlar yine birbirine hakaret ediyor, bence hep olucak bu hakaret ve tartismalar.
-Ifade ozgurlugu kisitlaniyor
-Paticik uyeleri bilgi birikimine sahip kulturlu insanlar, siyaset vs gibi tartismalar yapmak bize birseyler ogretiyordu.
-Kurallara uyulmuyor, birisi topic aciyor, insanlar tartisiyor, sonra kitleniyor, okumakla yetniyiyoruz, tartisamiyoruz.
-Bu tip tartismalar yasaklandigindan beri, online uyelerin yuzde 90i garbage'a mesaj atiyor, orada sacma basliklar acip, sacma muhabbetler donduruyor; patiye atilan mesajlarin seviyesi dusuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

"İyi oldu , geriliyorduk" diyenlere soruyorum ; kendinizi kontrol edemeyecek kadar self kontrolsüz müsünüz? Gerilecek bir şey yok, herkes uslübunu takınır, adam gibi konuşursa problem çıkmaz. Siyasette ve dinde de fikirler sabit değildir, tartıştıkça insanlar bazı şeylerin farkına varır. Bu konuda getirilecek en iyi çözüm ; siyaset ve din gibi bölümlerin açılıp bu bölümlerde hakaret , aşağılama vb. tarzı mesajlar atanları o bölümlere yazmaktan men etmektir. Konuşabilenler konuşsun, konuşamayanlar konuşmasın. En güzeli bence. Yarın öbürgün ben de aynı şekilde kendimi kontrol edemeyip mesajlar atıyorsam o bölümlere , yazma hakkım da elimden alınsın. Tabi sanırım bunun için yeni sistemi beklememiz gerekecek, veya yapılabilir mi bu şimdiden Dyna?
Sosyal ağlarda paylaş

geçmişte, ilgili tartışmada da demiştim... böyle bir yasağın olumlu yönü yoktur.

öncelikle paticik'te hala haddini aşan mesajlar atan bir sürü kullanıcı var. saygısızlık da yapılmıyor değil. peki siyaset tartışmalarında sorun neydi? hassas bir konu olması.. bugün müzik bölümünde de 2 üye tartışabilir. bunlardan birisi abuk sabuk yönlere çekebilir konuyu, hakaret de edebilir. sonra onun sanal dostları gelir, onlar da başlar giydirmeye.. o topic rezil olur. bir grup, bir tarafı saygısızlıkla sindirir. vs. vs.. ama bu herkesi ilgilendirmez. o yüzden sorun çözülmese de, geniş bir kitleye aksetmeden kapanır. sonra içten içe huzursuz da olsa, herkes kendi yoluna..

işte siyaset tartışmalarında olmayan buydu. çünkü siyaset, fazlasıyla hayatın içinden bir konu. dolayısıyla çabuk alevleniyordu. yoksa insanlar aynı insan. siyaseti adabıyla tartışamayan insan, başka şeyi adabıyla tartışır mı? farkı ne ki?

nitekim dynamick'in önümüze koyduğu olumlu sebeplere bakıyorum. topluluk yararına olumlu bir sebep görmedim, görmeyi de beklemem.

yani benim gördüğüm, zaten olan bir problemin üstünün kapanması oldu. yoksa bir çözüm değil bu. ve işin güzel yanı, herkes de konunun üstüne kara bir çarşaf atmaya hevesli. bu beni üzen.

nitekim özeleştiri derim, güzeldir. paticik ders almayan bir topluluk kanımca.

forum kullanımımda da pek bir değişiklik olmadı benim.. hala fikirlerimi yazarken tedirgin olabiliyorum, 2-3 densiz çıkabilir diye. nereye yazdığım önemli değil, ne yazabildiğim önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...