Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amsterdama Ne Oluyor?!!

Dela

Öne çıkan mesajlar

Biz ordayken de geçmişti bunun muhabbeti. Artık eskisi gibi değil, fahişeliğe bu kadar tolerans gösterilmesi yüzünden göçmen statüsündeki pek çok kadın seks kölesi haline geliyor demişlerdi. Gönül ister ki hepsi kapansın, kimse hayatını bedenini satarak kazanmasın. Ama gerçekçi olmak lazım, sendika temsilcisi kadının dediği gibi eğer red light ı kapatırlarsa işler iyice yer altına iner, olan kodamanlara değil her zamanki gibi "işçi" sınıfına olur.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır bu saçmalık bence. Neden insanları baskı altına almaya çalışıyorlar abi ne alakası var ki? Cinsellik gayet önemli bir konu ve buna gereken önemin gösterilmesi taraftarıyım. Eğer sen orayı kapatırsan yada heryeri kapatırsan, kim nerede cinselliğini gidericek? İllaha tecavüz mü lazım? sapıklık mı lazım? Bak amsterdam da varmı tecavüz sapıklık sarkmalar vs.. bide dön buraya bak. Yok abi anlayan anlar söylediğimi. Gayette mantıklı bir yaklaşım bu da. Sen cinselliği yaşamaları için tutup berbat halde ki genelevlerden medet umuyorsan, (ki onlarıda kapatıyor bu saçma insanlar) aklından zorun var demektir. Buna erkeklerin ve bazende kadınların ihtiyacı var. Sonra neden böyle oldu neden şöyle oldu biz nerde ne yanlışı yaptık diyorlar.

Bu bir arz-talep meselesi. Nasıl ki ben acıktığımda yemek yiyiorsam, susadığımda su içiyorsam ve bunları bana sağlayan bir şirket yada bir hizmet var ise bununda bir sektör olduğunu düşünüyorum. Sen kısıtlarsan, engellersen, elbet başka yerde çıkıcak. Belkide daha kötü koşullar altında çok daha kötü yerlerde sağlıksız şekilde olucak. Elinde imkan varken, kontrol ederken, denetlerken hooop tutup yer altına kaçırıyorsun. Yanlış abi. olmamalı bence. ha onların sorunu görüntü ise ona göre çözüm üretsinler. Red light ta her ufak odacığın camına iç çamaşırlarıyla ya da erotik şekilde dans eden kızlar bulunmakta. Kimse sokaklarda yapmıyor. Red light tada insanlar işe gitmiyor. ayrı bir kesim başı sonu belli. İşi olan gidiyor oraya. Orayla ilgili işi olan. Bu görüntü kirliliğide değil ayrıca. Gün içinde 10.000 tane mesaj alıyoruz reklamlardan, kafamıza kakılan siyasetten güncel olaylardan vs. Tutup kafamızı çevirip baktığımız yerde iç çamaşırlı bir kadın görmek (ki oraya gittiysen başka ne bkeliyorsun anlamış deilim) rahatsız etmemeli.

Olayın bir de kadın tarafı var. ahlaki tarafı ya da belkide. Okul okumamış, yada lise mezunu en fazla. Becerisi pek fazla olmayan. yada kolaya kaçan kadınlar hele birde baktıkları bir vücutları varsa. güzel iseler. bu işi bir çok değişik yasal ve resmi yollar aracılığıyla seçebiliyorlar. öyle önüne gelen sokağa fırlamıyor. Seçiliyor vergisini ödüyor vs. Hayatını bedeniyle kazanıyor. E burda birsinin sizin bedeninizi 15 - 20 dakikalığına kullanması ile günün 10 saati ordan oraya koşturup ona buna kahve götürüp milletin ağız kokusunu çekmesiyle pek bir fark olduğunu düşünmüyorum. İş yaşamında patronun malsınız. O size paranızı öder sizde günün ortalama 10 saati ona ait olup ne isterse yaparsınız. Allah aşkına bir fark yok ki bunda. Para kazanmak için birilerinin emri altına giriceksiniz yalakalık yapıcaksınız yada yeteneğinizi konuşturucaksınız. Bunlar olağan şeyler.

Diyoruz ki bazıalrı seçim yapamadan bu işe giriyor, belki üni okusa vs. vs. E abi hayat adil değil. Dışarda 10 kişiden 9 unun istediği işi yapmadığını düşünüyorum. yada mutlu olmadığını. Neden onları düşünüyoruz bu konuda? Memurları öğretmenleri yada evsizleri falan düşünelim. Hepsi birer iyi hayat haketmiyor mu? Ediyor. O zaman felsefik boyutlara ulaşır konu. Herkeze iyi yaşam getirdiğimzide çıta her zaman yükselecektir. sabah çikolatalı süt le birlikte krep dolu bir kahvaltı yerse herkez. bir başkası yanında birde tost yiyebiliyorsa onun ki daha iyi olucak . ozamanda kalkıp biz niye tost yiyemiyoruzun sorununa değinicez. Pati de açıcaz konu bizim de hakkımız yok mu tostta diye.

Yani bu ay hayatın kötü şartlarına itiliyorlar yok böyle oluyor vay zavallılar mantığını geçin abi. Bunlar boş laflar. Olayın bir sürü tarafı var. Siyasetine kapitalist rejimlere vs vs hiç birine girmedim girersem çıkamam. Ama hayat bu kim neresine nasıl ve ne kadar tutunabiliyorsa okadar tutunur. Önce kendinize bakın.
Sosyal ağlarda paylaş

oradaki insanların zorlanması ile filan alakası yok. buradaki yerel haberlere göre oranın sahibi tek bir kişi ve o yatırımını başka bir şekilde değerlendirmek istiyor. yoksa belediye başkanı filan hikaye.

bu tarz hareketler suç oranını azaltmaya değil de daha çok seçime yönelik. red light district'ten en çok yerliler rahatsız olur, çünkü orada zilyon tane işi gücü olmayan, sarhoş, ka-fa 1500 adam gezinir. yani orada çalışanlara değil de amsterdam sakinlerine yönelik suç tehditi oluşturur. ulaşması istenen mesaj da bu zaten. "biz sizi bu tehditten kurtarmaya çalıştık"

ki suç öğeleri hollanda genelinde süfer bir dert, sadece amsterdam'da değil. ve yine ülke genelinde böyle saçma sapan kararlar alınıyor. örneğin 6 ay süreyle utrecht'te 5 kişiden fazla grup olarak dolaşmak yasak. polis böyle bir grubu topluca gezdikleri gerekçesiyle ifade almak için merkeze götürebiliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
E burda birsinin sizin bedeninizi 15 - 20 dakikalığına kullanması ile günün 10 saati ordan oraya koşturup ona buna kahve götürüp milletin ağız kokusunu çekmesiyle pek bir fark olduğunu düşünmüyorum.

lol

çok afedersin de olabildiğince kibar bir şekilde ve art niyet olmadan, sadece bu konuyla ilgili samimiyetini ölçmek için bir soru soruyorum:

iş bulamasan sen yapar mısın?
Sosyal ağlarda paylaş

eheh diye bi güliyim önce sam :D

cevaba gelirsek," iş bulamassam " diye birşey yok çünkü etrafta bir ton iş dolu asgeri ücrete tonlarca iş var. yada git anketör ol günlüğü 50 milyon. İş arayana daha dorusu iş isteyene iş var. ha sen diyosan ben yayarım yatarım öyle iş istiyorum. o zaman eyvallah. ama iş dolu.

Ben seçim vs olayını söylemedim aslında oradaki ironiden bahsettim. Bu işi yapan kadınlar ile günde 10 saat bir patronun "kovuldun" lafını duymamak için ordan oraya koşturan üçbuçuk atan insanlardan farklı değil. demeye çalışıyordum. İkisinde de insan olamıyor, köle oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bi kere uyuşturucu ve cinsellik Amsterdam'a turizmin nedeni. Ciddi bir gelir bu şehir için. Destek olacaklarına köstek oluyorlar, bitmeyecek de burada yok mu sanki fahişeler? Dolu. Yeraltına inecek. Anlamsız gereksiz bir yasa.

Bu b,ir ihtiyaçtır, beğenmeyen gitmesin kardeşim alan memnun satan memnun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...