asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 "Ankara Ü. Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde yatmakta olan kuzenim icin ALLAH RIZASI ICIN sizden yardim istiyorum. Zeynel Demirhan adinda 11 yasindaki kuzenime en gec CUMA ya kadar B RH + karaciger lazim. Duyacak veya bulacak olursaniz bu numaradan hastanin ailesine ulasabilirsiniz : 0090 544 765 53 83 0090 539 391 78 13 Ev : 0090 312 369 70 26" Arkadaşım gönderdi. kendi kuzeni. Elinizden gelebilecek duyarlılığı gösterebilirseniz çok sevinirim. Acil bir durum!
sir Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 nasıl yani? karaciğer nakli için ölü birinin karaciğeri gerekmiyo mu? bi de b rh+ olması yetmez, organ naklinin başka parametreleri ve uygunluk testleri var diye biliyorum ama?
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Bir canlıdan karaciğerinin bir parçası alınarak karaciğer nakli gerçekleştirilebilir mi? Organ bağışı sayısı yeterli olmadığı için, hastaların çoğu yeni bir karaciğer beklerken hayatlarını kaybetmektedirler. Buna çözüm olarak başka bir canlıdan (hastanın bir yakını) karaciğerinin bir parçası alınarak hastanın hayatını kurtarmak mümkündür. Bu amaçla, hastanın kan grubundan bir yakını böyle bir ameliyata gönüllü olur. Bu kişi, bulaşıcı bir hastalık olup olmaması, karaciğerin teknik olarak (büyüklük, damar yapısı...) böyle bir işleme müsaade edip etmediğinin anlaşılması açısından yoğun bir şekilde tetkik edilir. Eğer uygun ise hastanın kilosuna uygun olan karaciğer bölümü (sağ veya sol) usulünce gönüllüden alınır ve hastanın karaciğerinin yerine takılır. Herhangi bir karaciğer herhangi bir insana takılabilir mi? Hayır. Karaciğer nakli, en güvenli şekli ile, kan grupları aynı alıcı ve vericiler arasında gerçekleştirilir. (örneğin: Kan grubu A olan kişinin karaciğeri kan grubu A olana, B grubu B ye gibi.) Çok acil şartlarda hayat kurtarmak amacı ile kan grupları uymayan insanlar arasında bile karaciğer nakli yapılabilir. ACİL YARDIM BEKLENMEKTEDİR.
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Karaciğer kendini yeniliyor bildiğim kadarıyla , yarısını alıyosun tekrar çıkıyor yani zamanla . Sallamış bile olabilirim .
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Süperim o zaman . Geçmiş olsun bu arada . [ Mesaj 03 Ekim 2007, Çarşamba - 16:34 tarihinde, Xaenin tarafından güncellenmiştir ]
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 PruDent insanlık namına lütfen. Uygun ise yardımcı olurlar sana merak etme. Küçük bir can söz konusu...
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 acil sifalar ancak karaciyer vermek kan vermek gibi basit birsey degil insanin tanimadigi birine bu sekilde organini vermesi icin melek gibi birisi olmasi lazim heralde
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 geçmiş olsun benim karaciğeri veririm ama istemezsiniz edit b miş zaten, tez zamanda bulursunuz umarım [ Mesaj 03 Ekim 2007, Çarşamba - 18:37 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Valeron Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Karaciger vermek gercekten kan vermek gibi kolay bir is degil.Allah yardimciniz olsun
Angelotti Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 ben zaten uygun değilim de diyeceklerim var.. mesela ben karaciğerimi verdim. ben naapcam : ( ?
Revangelis Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 emo olup ağlarsın niye karaciğerim yok diye çok geçmiş olsun bu arada
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 said: Angelotti 03 Ekim 2007, Çarşamba - 18:54 tarihinde demis ki: ben zaten uygun değilim de diyeceklerim var.. mesela ben karaciğerimi verdim. ben naapcam : ( ? Çıkıyor tekrardan , yeniliyor kendini . Bildiğim bir şey çıktı , 3 gün tekrarlarım .
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Geçmiş olsun acil şifalar diyerek uplıyorum.
patateskabak Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 geçmiş olsun ya inşallah bi sonuca varır
slickers Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 böyle birini bulmanız bence çok zor paraya bakıyor bu işler
zydar Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 e-bayda organ pazarlıyolardı ya.. neyse bulursam linkleri koyarım. saçmalık.. geçmiş olsun
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Hakkaten düşününce şimdi. *foruma bakar* -Aaaa birine karaciğer lazımmış dur gidip vereyim! olur şey değil ama olursa iyi olur.
Lanfear Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 40 gun once amcama karaciger nakli yaptirdik. dunyanin en iyi karaciger nakil doktorlarindan birisi (yaman tokat) gerceklestirdi operasyonu. kan grubunun direk ayni olmasi gerekmiyor. bizde alici ab+ verici 0- idi. onemli olan doku uyumudur. vericiden % 65 lik bir kısım alınıp hastaya ekleniyor. operasyon yaklasık 10-12 saat suruyor. toplamda 20 unite civarinda taze kan gerekiyor. operasyon sonrasinda hersey uygun olsa bile vucudun dokulari kabul etmeme riski soz konusu. ve operasyon sonrasi 6 ay boyunca alici cok sihhi kosullarda yasamali. oyle ki biz kendisine sarilmayi v.s birakin elini sıkmıyoruz. verici icin saglikli bir durum aslinda 1 ay civarinda belki bir sıkıntı cekebilir ama ameliyattan 1 gun sonra da yuruyerek gezebiliyor verici. sadece ameliyat yaralarinin acilari rahatsiz ediyor. ameliyat sonrasinda diyabetle ilgili ciddi sorunlar ve perhizler karşınıza çıkıyor. karaciger kendisini en hızlı yenileyen organlardan birisi oldugu icin verici icin cok buyuk problem olmuyor. hayatı boyunca bir hayat kurtarmıs olmanın hazzını yasıyor. gercekten cok zor bir durum. allah kolaylık ve acil sifa versin.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Karaciğer bulunmuş şu anda nakil ameliyatı yapılıyormuş. Oldukça uzun bir ameliyat malum. Dualarınızı bekliyorlar....
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Çok sevindim verici bulabildiğinize umarım önce ameliyat başarılı geçer sonra da uyum problemi yaşamaz hastanız. Geçiş olsun şimdiden.
Öne çıkan mesajlar