Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orkestra Şefliği

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

eşşek kadar olmuş, hayatları boyunca müzikle uğraşmış amcalar teyzeler neyi nasıl çalıcaklarını unutup rezil olmasınlar diye koydukları bi tip işte:)

evet, ben de anlamıyorum niye orda durup çubuk sallamak zorundalar, ne işe yararlar, bunun bi eğitimi varmıdır falan filan...

[ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 22:07 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar saçmalamayın ne olur. Bir orkestra şefi olmadan hiçbirşey yapamaz; metronomdan, vuruşlardaki creshendo ve decreshendolara kadar herşey şefin hareketlerine bağlı. Orkestra şefi olmak ise çok çok uzun bir eğitim istiyor. Konservatuarda okuyan biri varsa daha detaylı açıklamasını yapar umarım ben kendimi o bilgide hissetmiyorum.
Ayrıca kimse o adama bakmıyor derken?! Bir daha ki sefere daha dikkatli izle gözlerinin bir ucunun herzaman şefte olduğunu göreceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen gün Rahmi Koç 25k Euro'yu bastırıp orkestra şefliği yaptı da, ordan geldi aklıma bu olay.

Hani bu hakikaten de "Parayı veririm, sopamı sallarım" kadar kolaysa, ne anlamı var diye merak ettim.

Düşününce hakikaten de orada çalan adamlar profesyoneller, zaten ne çalacakları önlerinde duruyor, niye birisinin önlerinde sopa sallamasına ihtiyaç duyuyorlar? Nedir yani olay?
Sosyal ağlarda paylaş

bana sorarsan "göstermelik be hacı.. adam giyinip kuşanıp müziğe göre sopa sallıyor" derim

ha millet "yok lam! öenmli biri o aslında.. " falan der paso..

neyse işte keşke bi orkestra şefsiz çıksa da bişiler çalmayı denese.. görsek becerebiliyorlar mı?

ayrıca 1645'ten beri aynı şeyi çalıyosunuz! ezberleyemediniz mi nerede girecek, nerede çıkacaksınız?

balık hafızası bu olsa gerek
Sosyal ağlarda paylaş

Buna sayısız örnek verilebilir, ne kadar doğru tartışılır ama aklıma ilk olarak ordular geldi, askerlerde çok sıkı eğitimden geçiyorlar ama başlarında herzaman komutanları var değilmi?

Rahmi Koç'a gelince para ile dönen bir dünyada yaşıyoruz herkes para için herşeyi satıyor, hele Türkiye'ye gibi parayı çalanın sadece düdüğü değil tüm üflemelileri çaldığı bir ülkede olmuş bir olaydan yola çıkıp yorumlama, boşver yani Rahmi Koç'un şefliğini...

Araya baya post girmiş bu Asteroth'a yazılmıştı =)

[ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 22:35 tarihinde, glamdring_S tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Buna sayısız örnek verilebilir, ne kadar doğru tartışılır ama aklıma ilk olarak ordular geldi, askerlerde çok sıkı eğitimden geçiyorlar ama başlarında herzaman komutanları var değilmi?

çok saçma.

savaşta olan şeyler her seferınde değişen farklı şeyler. anlık strateji kurmak gerekıyor. bunlar oturup aynı yerlere aynı şekilde basıyorlar. aynı şey değil. çalış tekrar gel
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...