kingpin Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 said: TV den çekilmiş çizgifilmli sayısız kere izlediğiniz VHS leriniz varsa Saçları renkli ve uzun patlak gözlü çirkin trolleri bile bir furyada satın almışsanız. Capri Sun ın reklamı ve melodisini hatırlıyorsanız. Mc Donalds a gitmek için ailenize yalvardıysanız Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız. "Nereye çufçufluyoruz"un kimin dediğini biliyorsanız. Sayısız joystik kırdıysanız ve gün gelince artık joystik satılmadığını fark ettiyseniz Prince of Persia'da alttaki dikenlere düşünce çıkan dınnzk sesini ve kanları hatırlıyorsanız Mon Ami 48 lik boyalardaki altın ve gümüş renkleri statü sembolüyse Uhuyla oynamanın zevkini biliyorsanız bunlar bitirdi beni :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 said: Sokakta bi top oynamışlıkları varmıdır acaba. hakkaten ya sokakta top oynamak futboldan tamamen farklı bir kültürdü. tek ortak nokta topa ayakla vurmaktı. gerisi ayrı bir dünya. çakıllı bi boş arazi(eğer şanslıysak asfaltta oynardık) 4 adet orta boy taş parçası. kale yapcan bunlardan. top. ama öyle futbol topu felan değil. kames 9 kat olcak. en güzel top oydu. "dokuz kat diyo lan patlamaz bu" eğer arazi yoksa tek kale maç olur. bi apartmanın yan duvarına okuldan yürütülen tebeşir veya yerde bulunmuş bir kiremit parçasıyla kale çizilir. niyeyse 90 diye tabir ettiğimiz yerlere de açı simgesi gibi bi oval çiziktiriliverir. sebebini halen bilmiyorum. omuriliksel bir eylem olsa gerek. top bi de arabaların altına kaçar. gider sürüne sürüne alırsın o topu. ama çıkışta adam bekliodur kesin. "sıçan yolu olm, çekil" "eyi lan geç" maç esnasında birilerinin ayakkabı bağı sürekli çözülür. "müsadeliyim leyn" 31 oynanır bide. abilerle oynaması zevkli olmazdı. adamlar 30 saydırır bide şut çekerdi otuzbir. hadii anne oldun çık. televolenin televole olduğu zamanlar. sadece futbolcular ve hayatları çıkıyo. orda şota bozuk parayla 13 sektirmişti. bide vural abi vardı bizim. iyi top oynardı. ona dedik şota sektirmiş 13 diye. lan geçerim ben onu dedi. geçti valla. bide en boktan vakitlerde annem çağırırdı. "utkuuuuuu, utkuuuuuuu" sızlanarak apartmanın altına kadar giderdim. zaten yorgunum. 3. kata kim çıkcak. aşağıdan konuşurdum. "oğlum hadi kantine git de 2 ekmek al gel. safiye teyzene de al bi tane" üfler püflerdim. o sırada annem balkondan atardı mandala sıkıştırılmış parayı. giderdim kantine. kantin de teee aşaada. dönüş yolu zor yani yokuş. gidince sevinirdim ama yumiyumları gördüğüm için. yumiyum alırdım hemen. yolda ekmeğin ucundan illaki bir iki ısırık alırdım. buda omuriliktendi galiba. eve ekmeği, para üstünü ve mandalı getirirdim geri. ve acı sonu bilirdim. kapıda verirken ekmeği annem "hadi içeri baban gelcek şimdi yemek yicez" derdi. şimdi demiyo hiç. kantin yok artık. gidiyom mal gibi koca reale carfura bilmemneye. kendi yiyceemi kendim alıyom. akşam gelmiyo babam. mandal da yok artık. kart var. çipli. top çıkarmıyorum arabanın altından. hemen arkada halısaha var. beleş hemde. gitmiyorum ama. oysa küçükken halısahada amcaların maçlarının arasında koşa koşa girer iki üç şut çeker çıkardık. o bize büyük bi keyif verirdi. yumiyum yok galba artık? satılmıyo mu? ya da ben farketmiyorum marketlerde. küçükken adalara migros ilk açıldığında acaip hoşuma gitmişti. oyuncak reyonu oluyodu bisküvi reyonu felan. uf süperdi. çok hoşuma giderdi migros. şimdi nefret ediorum. gitmek resmen işkence. "öf ya ne alcam ben şimdi domates biber hede hödö, bi de halley mi alsam napsam. öf ya salla halleyi. kim uğraşcak ohhooo. " sevmiorum sizi migros, karfur, real vs. sevmiorum seni halı saha, adidas +teamgeist sevmiorum seni kredi kartı. para kartta değil mandalda olur. ne kadar da şiirsel bi dil kullandım lan. geymi olcam nedir, hey allam ne hanzo adamım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 *Çamurdan toplar yapıp günlerce biriktirip alt sokak çocukları ile (evet o zamanlar sokaklar arası savaşlar olurdu) kararlaştırlan saatte çılgınlarca savaşılırdı. *Apartmanın altından ANNNNNAAAEEE diye bağırmak ve her zaman doğru annenin balkona çıkması. *Öğretmenden dayak yiyip bunu aileye söyleme utanmak ama bir tenefüs sonra dayağı unutabilmek. *Dansa davet oynayıp yazdığın kıza arada 1km mesafe ile dans etmek yaşgünlerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 70 lerin sonlarında 80lerin başında çocuk olmak: peynirin mayasız olmadığını, mayasız olgunlaşmadığını biliyorsanız bir teybe dolu kaset diğer teybe boş bir kaset koyup, çalan teybin sesini en yükseğe getirip biriniz playe diğeriniz kayıt tuşuna basıp sessizce odadan çıkarak oyun kopyaladıysanız. kafa ayarı nedir biliyorsanız. betamax kaset kiraladıysanız adile naşit'in uykudan öncesi ni hatırlıyorsanız ajda pekkanın doğal halini hatırlıyorsanız amaaaan peetrol canıııım peeetrol ataricide river raid oynadıysanız ilk çetinizi bbslerde yaptıysanız E.T yi sinemada izlediyseniz arkadaşlarınızla görüşeceğiniz zaman evli olanlar ve bekar olanları ayrı düşünüyorsanız. eve renkli televizyon geldiğini iyi hatırlıyorsanız eve siyah beyaz televizyon geldiğini hatırlıyorsanız komşunun telefonunu kullanma olayına yabancı değilseniz gereklilik sebebiyle mektup yazdıysanız çok pis yaşlandınız demektir. gg. [ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 12:55 tarihinde, horacegoesskiing tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Yok abi yok gençliğin şimdi yaşadığı hayat hayat değil gerçekten ne çok özledim be ne şanslıymışız. ginaly nin dediği gibi Babamlar eniştemler halısahada maç yapardı biz kuzenle maç öncesi iki şut çekerdik taç çizgisinin orda koşardık. O zamanlar halısahaya girdik mi 1 hafta anlatırdık.Öteki haftayı iple çekerdik. Kızlarla dansa davet bence çok büyük bir oyundu müthiş psikolojik yansımaları vardı.Düşünsenize bi kız seni dansa kaldırıyor.İlk kalkmanın bambaşka bi hazzı vardı. Hele bide kaldırılmayan bir tipseniz veya sona kaldıysanız o çocuk nolur sonra! =) Birdirbir vardı en son Kuleydi 9 muydu 12 miydi tam boydan atlıyorduk.Kaç kere düştük parçaladık bi yerlerimizi. Uzuneşşek vardı Simit , kırbaç , karambol , gerçek mi cesaret mi ahh ahh şimdiki çocuklar naytonlayn da item derdinde. Yaşayamıyorlar hayatı yaşıyamıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Bizim çocukluklarımız çok iyiydi, ne diyecekler şimdi ki çocuklar ilerde? Counter Strike için sokağı terk ettiysen, Ultima için okulu terk ettiysen, Cebinde bıçak taşımaya başladıysan, Sokakta esrar satıyorlarsa, Knight Online için hayatı terk edip, online şuç ve ticaret nedir öğrendiysen, Türk olmayan herkese düşman, kendine Polat gözüyle bakıyorsan, Dokuz yaşında ırkçılığın ne olduğunu öğrenmişsen, Çizgi film izlemek için erkenden kalkmak nedir bilmiyorsan, Yazık bunlara ya... [ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 13:02 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 ciddi ciddi yaşlanmışız biz ya. kendimi garip hissettim şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 @horace: dostum dallas nerede? ya kunta kinte veya ne biliim en azından hayat ağacı? atari leri de atlamamak lazım. mabel sakızları falan da var zati. [ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 13:02 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Yalan Rüzgaı ile Güzel ve Çirkin vardı bizim, annem hergün bakardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 bonec koş senin topik açılmış^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 evet ya dizileri atlamışım. aceleyle o kadar oldu. köklerdi di mi kunta kintenin orcinal adı :) omg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 tüftüfler vardı bide ^^ yapıştırmasını becerirsen kuşe kağıtlar süfer uçardı 15 metreden adam vurmuşluğum vardır eheh :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 90lılar sapan (ağaçtan kesip yapılan) ve topaçı da bilmez sanırım... [ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 13:08 tarihinde, horacegoesskiing tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Sapanla kuş vurmaya çalışırdım hep ama beceremedim, birkaç kedi vurdum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Sapanımda var benim dedem köyden getirmiş dalı falan halamdan serum ipi almıştım hastaneden sonra ayakkabıcıya gitmiştik dedemle deri aldık sapan cok nefis olmuşdu be edit : heyecan ile cok fazla hatalı kullanım [ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 13:18 tarihinde, Necro tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 80lerde bi de flüt gibi üflenerek çalınan ama üzerinde piyano gibi tuşları olan bişi vardı (adını hatılamıyorum inan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Sabahları Batman başlardı pazarları. Allahın belası saat 7'de mi ne başlıyordu, uyanmak için huzursuz taklalar atıyordum yataklarda. Bir kanalın reklam jenerikleri falan değiştiginde falan günün haberi olurdu okulda. ''Gördün mü kanal d'nin star'ın sembolleri değişmiş olm''. Kola kutusuna basıp onunla çaç yapardık. Şerefsiz acıtırdı bazen. Tsubasa! allahın cezasını izlemek için şeker kız candy'yi izledik abi kaç sezon. Öncesine koymuşlardı. Resmen gay yetiştirmek için yapılmış bir komplodur şeker kız candy'yi o saate koymak. Bütün erkekler izledi onu. Antony ölmeyecekti, candy şırfıntısı gitti asi bir backstreet boy moudnda birine vardı. Mal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Kunta Kinte gibi baş parmaksız yürümeyi denerdim. Dallas Luckden seksisi yoktu bi aralar. Pencereler arası ipli diafon yapılırdı. Bakkala sepet sarkıtıp belimize kadar sarkardık şimdi çocuğum yapsa aklım çıkar. 1 telefon bağlanması için 14 sene beklemiştik :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 said: Sokakta bi top oynamışlıkları varmıdır acaba.Yepyeni eşofmanlarıyla veyahut okul pantalonlarıyla arabaların altına yatıp top çıkarmışlıkları? ahh ahh. sonra da eve gelip anneden terlik yemek :) said: Cola kutusunu ezip maç yapmışlıkları. var mı he var mı ! *sinir sinir sinir* yanlış anlaşılmasın. plastik top vardı da, onu alacak para yoktu. köşe başında bulunan bir kutu kola itinayla ezilir ve maça başlanırdı :) said: kaçan top patlııcak diye kulaklarını tıkayan çocuklar yok be artık sokaklarda :( zaten güç bela para toplanıp plastik top alınmıştır. o da acımasız bir arabanın lastikleri arasında ezilir gider :(. yalnız eskiden bazı amcalar vardı. hemen frene basarlardı. sonra elle işaret yapıp "al topunu hadi evladım" der gibi bakardı. şimdi olsa hem topu ezer, hem döverler çocuğu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 9 kat toplar vardı. Tanrı'ydı o toplar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 @dasaaa: armonika galiba o, deli gibi ciğer gerekiyo çalmak için. Yahu tasoyu futbolcu kartını anladım da, gazoz kapaklarını biriktirirken ne düşünüyor muşuz? Şimdiki çocuklar daha akıllı vallahi. Bu liste biraz daha 90ların ortasna kaçmış, 90ların başını es geçmiş. Pazar8x, Pazar9x vardı mesela Mustafa Yolaşan sunardı. Bir de Bizimkileri izlerdik pazar gecesi yine. Sonra Star açılınca Parlaiment cinema club gelmişti, çok cool bişeydi müzik falan gece şehir ışıkları, öyle şehir yok çünkü o zmanalar bizde :) Sokak maçları ile ilgili en büyük anımda, birgün bi abi gelmişti, Bursasporda futbolcuymuş. ARkadaşına gelmiş adres soruyodu.(Belki de kandırmıştı bizi) Bizimle oynamıştı, çko sert vurduğunu hatırlıyorum :) Çizgifilmlerden favorim Thunder Cats idi. "çift kaset çalarlı" diye anılan cihazlarla oyun kopyaladığımı da hatırlarım. ZX spectrum'um vardı. :) Sonra metal kasetlerini kopyalamya başladık, o zamanlar küçüktük kaset falan alamazdık, zaten çok da satılmazdı hani. Sony'nin efsane gri walkmaninden vardı bende. Hayat dolu bi insanken pc ile tanıştım ne yazık ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 THUNDER THUNDER THUNDER CAT'LER HOOO!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 O dizilerdeki isimler, mıh gibi aklıma kazınmış, Hayat Ağacı: Kayl Mestırs Yalan Rüzgarı: Viktor, Ashley, Bayan Sterling... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 aa benim de zx spectrumum vardı lan! eheh. dur bak, şimdi bilgisayar dergileri, cd dvd filan veriyo ya oyun için? o zamanlar da program verirlerdi. yani şöyle, derginin içinde iki sayfalık filan bi program olurdu. yazardın. oyun olurdu oynardın. vay bee. vay bee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Sapanla kuş avlamaya çalışırken kuzeni avlamıştım bi kere kafada hala iz var =) Evinizde uzun koridor var mıydı? Gazeteleri sarmalar koli bantıyla top yapardık =) hatta bi tuto yapıyım eheh =) Sonra o topla koridorda oynardık. Bide bilmem sizin okulalrda var mıydı.İlkokulda derste haberleri okurduk.Herkes bi haber başlığı yazardı not defterine okurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar