Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En yaşanası ülke?

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Benim icin iklim onemli, o yuzden Kanada'ya her ne kadar sempati duysamda 2-3 sene calismak disinda uzun sure yasamak isteyecegim bir yer olmaz.

Japonya mukemmel bir ulke, biz neden japon dogmadik diyip hayiflaniyoruz surekli.

Onun disinda Avustralya yine uzun yasanabilinir ulkeler icerisinde benim icin.

Paran varsa Turkiye onermesi eskiden benim icinde gecerli idi, doga ve tarihi guzelliklerinin yani sira, Istanbul gibi bir saheseri barindiran bir ulke. Bir Istanbul asigi olarak Istanbul'dan vazgecmek cok zor. Fakat konu yasanabilinirlik ise isin icine baska faktorlerde giriyor. Populasyon olarak o kadar cok ayi var ki, her bir insana 3-4 ayi dusuyor. Ve hayatinin her aninda bu ayilarla birlikte yasama zorunlulugu o sevdigin topraklari yasanabilinir olmaktan uzak kiliyor..

Bu yuzden ben kangurularla mutluyum, ayisiz bir ulke icin elele..
Sosyal ağlarda paylaş

Yolunu izini bilmesem de
Dehşet pahalı ülke olsa da
Yatacak yer bilşe bulunmasa bile , otelleri bile tabut gibi olsa da
Dakika başı beşik gibi sallansa da
Bir kg portakal için 1 ay çalışmanız gerekse de

RTE gibi yaşam formları olmadığı için
İçtikleri su sarı sarı akmadığı için
Barzolar buraya daha ulaşamadığı için
Kısacası herşeyden ötesi hayalimdeki ülkeye en yakın yer olduğu için

Japonya
Sosyal ağlarda paylaş

New York'u çok seviyorum orda yaşayabilirim.
Londra'da yaşayabilirim ki zaten önümüzdeki yıllarda 3 yıllık bir londra serüvenine çıkıcam.

Amsterdammış bilmemneymiş, küçük şehirde kaos olmayan şehirde imkansız yaşayamam.

Bu saydığım şehirlerde de eğer istanbul'a gelmezsem kafayı yer tımarhaneye yatarım. İstanbul gibisi dünya üzerinde yok. Başından beri yaşayanlar için hele daha bir güzel. İzmir'den gelip burda Carrefour var mı diyenler için bizim kadar güzel olmayabilir :s

neyse, param olsa da olmasa da kesinlikle istanbul diyorum. İstanbul'un lüks hayatı da güzel, sıradan hayatı da. Zaten eğitim ve çevre bazında bakıldığında açlık sınırında yaşayacak kadar parasız kalma şansım da düşük olduğu için oldukça, istanbul'dan kesinlikle vazgeçemem. Niye bu kadar uzun anlattım bilmiyorum ama devam edeyim.

Bir tophane olmadan, bir boğaz görmeden, bebeğe ortaköye kuruçeşmeye gitmeden, türk insanını her yanda ne kadar bazen bıksam da görmeden yok ben yaşayamam.
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle Türkiye değil arkadaşlar. Bu ülke mizah yoksunu, alıngan, -osuruktan nem kapan-, karşı düşüncelere saygı duymayan, ben merkezcil, düşünmekten aciz, at gözlüklerini çıkaramayan, bağnaz insanlara dolu.

Benim kadar milliyetçi, ülkesini seven bir insanı bile çileden çıkardılar sonunda.

İşimin de avantajlarından yararlanıp birkaç sene içerisinde, ülkeyi terk etmeyi düşünüyorum. Belki bundan sonra kurulacak, modern, laik, insanların birbirine sayygı duyduğu, muasır medeniyet seviyesinde olan Türkiye'de görüşürüz.
Sosyal ağlarda paylaş

Orlando kadar boş bir yer yok aslında, birkaç park dışında. Gittim gördüm, gerçi 15 yaşındaydım ailem ile gittim ama tur ile gezdik, görülebilecek yerleri gördüm sanırım. Bomboş, genç insan bile yok. Yaş ortalaması yüksekti bayağı.

Benim için Kanada veya İsveç sanırım. Monotonum efendim evet.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye dışında yaşadığım tek ülke (yani uzun süre kaldığım) Libya. Süper memleket (içine edeyim öyle memleketin) Kuzeye baktınmı sonsuza kadar mavi güneye baktınmı sonu gelmeyen sarı. Her yeri kaplayan ve dolduran kum, bütün binalar beyaz ve halkın yarısı askeri ünfiorma içinde kalan yarısı ise fellah tarzı geziyor. Statta idam yapıyorlar milleti toplayıp. Birde sürekli İtalyan televizyonları izleniyor. İtalyan etkisi çok aslında Libya petrolü ve parayı bulunca İtalyanlar yalaka olmuşlar. Mobilyalar italyan parkeler perdeler italyan Kıyafetler İtalyan, Şarkılar Fİlmler İtalyan. Sokaktaki veletler İtalyanca biliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...