Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yaş nasıl hesaplanıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
geyik olsun diye açmadım, harbiden merak ediyorum.

öncelikle 28 aralık 1990 doğumluyum. ben 16 yaşındayım diyince "ufal da cebime gir ahahah" diyor arkadaşlarım.

mantıken :

doğduğumda 0 yıldır yaşıyordum
91 de 1 , 92 de 2 vs vs

28 ara 2007'de de 17 yıldır hayatta olmayacak mıyım ? e niye 16 yaşındayım diyemiyorum ? teknik olarak 16 yıl 8 aydır hayattayım niye 17 demem gerekiyor ?

3 yıldır düşünüyorum ciddi misin sen lol diyip geçiştiriyorlar.

help pls //_;
Mesaj tarihi:
e zaten biten yaş söylenir aralığa kadar 16 demen gerekio...htta sürücü kursuna kayıt içinde 18 in bitmesi gerekir

htta ve hatta insanlar onu büyük gözükmek için çıkarmış ben gün alıorm o yaşı söyleyebilirim die

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 14:19 tarihinde, BoaCh tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 14:22 tarihinde, BoaCh tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ben de çok tartışmışımdır bunu :) bana kalırsa "Yaşın kaç?" diye sorulduğunda biten yaş söylenmeli, ama "Kaç yaşındasın?" şeklinde sorulduğunda içinde olduğun yaş söylenmeli.

edit: Ehliyet alabilmek için 18 yaşında olmak yetmez örneğin, 18 yıllık bi hayat tecrüben olmalı. 18'i bitirmiş olman lazım. 18+ için de öyle, 18 yaşındaysan olmaz. Ama 18 yıllıksan olur her ikisi de, yaşım 18 dersin o zaman. ("18 yaşındayım" değil)

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 14:23 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bende aynı durumdayım ama insanların işine diğeri geliyo buyüzden karşı çıkıyolar bence (10 aralık 91), lise 3e geçiyorum daha 15 yaşındayım şaka gibi =D üniyi ilk senemde kazanırsam üni1 de 18inci yaş günümü kutlucam asfasdf
Mesaj tarihi:
anlatiyim abi ben şöyle oluyor

örnek veriyorum 20 ekim 1990 da doğdun sen.

1991 in 20 ekimine geldiğinde tam 1 yaşında oluyorsun ya hani.

bunu ilerden hesap et.

eğer 2007 de doğum günün geçtiyse 17 sin.geçmediyse 16 sın.çok basit birşey =)

yani sen şuanda 16 yaşını doldurdun 17 nin içindesin.28 aralıkta 17 yi doldurucaksın 18 e geçiceksin.

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 14:49 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ben 2 haziran doğumlu olduğum için, yıl başında 1 atıyorum rahat oluyor. Bence bir insan doğduğunda 0 yaşında değildir, 1 günlüktür. Veyahut 1 saatliktir. "0 yaşında" diye bir mantık yoktur. Her nasıl, bir maç başladığı anda gol olsa "1. dakikada" gol oldu deniyorsa, 0 yaşında bir insan da, evet 1 yaşında değildir, 1 aylık değildir, ama 1 günlük olabilir. Doğum günü geçip, X. yaşından gün almış bireyin "X yaşındayım" demesi ne kadar yanlışsa, X. yaşından gün alana dek de X-1 yaşındayım demesi de o kadar yanlıştır bence. Arasını buluveriniz işte... Zira, ben artık senin 17 yaşındayım deme vaktin geldiğini düşünüyorum çoktan :)
Mesaj tarihi:
16 yaşındasın da,
ben de aralık doğumluyum. milleti çok afallatmışımdır ben de boşver.
ama mesela ben hiç 16 yaşında olmadım =(
sevmem 16 yı, 15 derken sonra 17 demeye başladım birden.
Mesaj tarihi:
evet bence insanın doğduktan 1 yaşına kadar olan seneye ilk yaşım demesi gerekiyor. o sırada ilk yaşının içerisinde oluyor çünkü.yumurta döllendiği anda yani canlı olduğu anda ilk yaşında oluyor. doğduktan aşağı yukarı 3 ay sonra da ilk yaşı bitiyor yani 1 yaşındayım diyebiliyor artık. bu mantıkla da çocukların aslında doğum günlerinde bir yaşlarına daha girmesi manasız. 3 ay sonra girmeleri gerekiyor. hadi bakalım.
  • Yeni Oluştur...