Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yaş nasıl hesaplanıyor

Fly

Öne çıkan mesajlar

geyik olsun diye açmadım, harbiden merak ediyorum.

öncelikle 28 aralık 1990 doğumluyum. ben 16 yaşındayım diyince "ufal da cebime gir ahahah" diyor arkadaşlarım.

mantıken :

doğduğumda 0 yıldır yaşıyordum
91 de 1 , 92 de 2 vs vs

28 ara 2007'de de 17 yıldır hayatta olmayacak mıyım ? e niye 16 yaşındayım diyemiyorum ? teknik olarak 16 yıl 8 aydır hayattayım niye 17 demem gerekiyor ?

3 yıldır düşünüyorum ciddi misin sen lol diyip geçiştiriyorlar.

help pls //_;
Sosyal ağlarda paylaş

e zaten biten yaş söylenir aralığa kadar 16 demen gerekio...htta sürücü kursuna kayıt içinde 18 in bitmesi gerekir

htta ve hatta insanlar onu büyük gözükmek için çıkarmış ben gün alıorm o yaşı söyleyebilirim die

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 14:19 tarihinde, BoaCh tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 14:22 tarihinde, BoaCh tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben de çok tartışmışımdır bunu :) bana kalırsa "Yaşın kaç?" diye sorulduğunda biten yaş söylenmeli, ama "Kaç yaşındasın?" şeklinde sorulduğunda içinde olduğun yaş söylenmeli.

edit: Ehliyet alabilmek için 18 yaşında olmak yetmez örneğin, 18 yıllık bi hayat tecrüben olmalı. 18'i bitirmiş olman lazım. 18+ için de öyle, 18 yaşındaysan olmaz. Ama 18 yıllıksan olur her ikisi de, yaşım 18 dersin o zaman. ("18 yaşındayım" değil)

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 14:23 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

anlatiyim abi ben şöyle oluyor

örnek veriyorum 20 ekim 1990 da doğdun sen.

1991 in 20 ekimine geldiğinde tam 1 yaşında oluyorsun ya hani.

bunu ilerden hesap et.

eğer 2007 de doğum günün geçtiyse 17 sin.geçmediyse 16 sın.çok basit birşey =)

yani sen şuanda 16 yaşını doldurdun 17 nin içindesin.28 aralıkta 17 yi doldurucaksın 18 e geçiceksin.

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 14:49 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 2 haziran doğumlu olduğum için, yıl başında 1 atıyorum rahat oluyor. Bence bir insan doğduğunda 0 yaşında değildir, 1 günlüktür. Veyahut 1 saatliktir. "0 yaşında" diye bir mantık yoktur. Her nasıl, bir maç başladığı anda gol olsa "1. dakikada" gol oldu deniyorsa, 0 yaşında bir insan da, evet 1 yaşında değildir, 1 aylık değildir, ama 1 günlük olabilir. Doğum günü geçip, X. yaşından gün almış bireyin "X yaşındayım" demesi ne kadar yanlışsa, X. yaşından gün alana dek de X-1 yaşındayım demesi de o kadar yanlıştır bence. Arasını buluveriniz işte... Zira, ben artık senin 17 yaşındayım deme vaktin geldiğini düşünüyorum çoktan :)
Sosyal ağlarda paylaş

evet bence insanın doğduktan 1 yaşına kadar olan seneye ilk yaşım demesi gerekiyor. o sırada ilk yaşının içerisinde oluyor çünkü.yumurta döllendiği anda yani canlı olduğu anda ilk yaşında oluyor. doğduktan aşağı yukarı 3 ay sonra da ilk yaşı bitiyor yani 1 yaşındayım diyebiliyor artık. bu mantıkla da çocukların aslında doğum günlerinde bir yaşlarına daha girmesi manasız. 3 ay sonra girmeleri gerekiyor. hadi bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...