aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Hepimize hayırlı olsun. Ramazan Manileri [spo] Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdüm Aldanma sağa sola, Gel gidelim hak yola, Güzel oruç tutanın, Âkıbeti hayrola. Akşam ezanı dinlemek Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu söylemek Arnavut'musun Tatar'mısın Ekşili çorba yapar mısın Sana davul çalıyorum amma Acaba sen oruç tutar mısın Bak geldi etli dolma, Çok yiyip göbek salma. Üstüne bir kahve iç, Terâvihe geç kalma! Besmeleyle çıktım yola Selam verdim sağa sola A benim ağalarım Namazınız mübarek ola. Bu aya hürmet gerek, Nîmete şükür gerek, Mübârek Ramazan’da, Hakka ibâdet gerek. Bu gece ayın evveli Açıldı İslâm’ın gülü Geldi Mubarek ramazan Mesrur etti cân ü dili. Cebimin ağzı dardır İçinde şeker vardır. Sabreyle aman gönül, İftara neler vardır? Çatal kaşık elimde, Besmele var dilimde, Fazla kaşık salladım, Bir sızı var kolumda Davulumun ipi kaytan, Kalmadı sırtıma mintan, Virin ağalar bahşişim, Alayım sırtıma mintan Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mü'mini sevindir. Davulun içi pekmez, Çalarım fakat ötmez. Bir bahşiş vermezseniz, Davulcu buradan gitmez. Eski cami direk ister Söylemeye yürek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister Evveli rahmettir kula Girelim sıdk ile yola Hulûs ile eyleyelim Ta ki dua makbul ola Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu. Gökyüzünün melekleri Devran eder felekleri Bu ayda ikram edenin Zayi olmaz emekleri Göz aydın hepimize, Mübârek günler bize, Onbir ayın sultanı, Hoş geldin evimize. Hakk’ın bize ihsanısın Hem ayların sultanısın Sen bir saadet kânısın Ey mâhı sultan merhaba Halayıklar halayıklar Ocak başında uyuklar Davulumun sesini duyunca Pirincin daşını ayıklar. Hava sıcak terlerim, Birçok mâni derlerim, Davet verdim bu akşam. Sizleri de beklerim Herkes sabırla bekler, Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz. Hazırlansın yemekler. Hoşafın suyu boldur, Bir kepçe daha doldur, Sahurda köfte varmış, Ne olur erken kaldır İnananlar oruç tutar, Gönüller hep bir atar, Sevinir hep müminler, Allah diyenler artar. İşte geldim iki büklüm Üstümdedir davul yüküm A benim ağalarım Selamun aleykum İşte geldi gidiyor, Mutlu günler bitiyor, Onbir ayın sultanı, Bize vedâ ediyor. Karşıma fener geldi, Aklıma neler geldi, Börek bekledim ama, Sofraya döner geldi Maniler çiçeklidir. Birbirine eklidir. Davulcunun daveti, Mutlaka böreklidir. On bir diye sevinme Teravihten erinme İbadetler şükürdür Bunu bil ki öğünme Onbir ayın sultanı, Kıymetlidir her ânı, Süslersin şu cihânı, Hoşgeldin yâ Ramazan! Pilavın kokusu var, Mâninin arkası var, Bahşişimi yollayın. Gözümün uykusu var. Rabbimizin nîmeti, Ölçülür mü kıymeti? Bu ayda müminlere, Saçar bolca rahmeti. Ramazan’ım merhaba Bizlere verdin sefâ, Rabbimize hamdolsun, Her nefeste bin defa. Sâlih olan seçilir, Gök kapısı açılır. Oruçlunun üstüne, Ne rahmetler saçılır. Sahur oldu ışıyor, Bülbüller ötüşüyor, İftara çay deyince, Yüreğim tutuşuyor. Sahur vakti emîndir. Hoşaf suyu serindir. Aman eli çabuk tut, Yetimi sen sevindir. Secdeye varan başla, Gözlerden akan yaşla, Müslüman arkadaşla, Ne güzeldir Ramazan. Sofrada fakir olsun, Tabağı çukur olsun. Karnı doyduktan sonra, Duâyı okur olsun. Sokak yolu dar mıdır? Minaresi var mıdır? İftara kal diyorlar, Acep aslı var mıdır? Şükür bu aya girdik. Akşam hilâli gördük, Sevinçlere garkolup, Yüzü secdeye sürdük Tepsiler dizi dizi, Dâvete bekle bizi, Adresi iyi yaz ki, Kolayca bulam sizi Uyumasın gözümüz, Doğru olsun sözümüz, Her iki cihanda da, Ak olmalı yüzümüz. Var hânene selâm et! Hâlin olsun selâmet, Son günler yaklaştıkça, Çoğalır oldu dâvet Yaram derindir eşme. Aman derdimi deşme, Sahurda börek yoktu. Gözlerim oldu çeşme. Yemekler boldur gayet, Beni de edin davet, Birlikte yer içeriz, Şöyle ederiz sohbet. Yeni cami direk ister Bunu söylemeye yürek ister Benim karnım toktur ama Arkadaşım börek ister. Yün yatakta yatarız, Yapma çiçek satarız, Biraz bekle davulcu, Şimdi bahşiş atarız. [/spo] Şu manileri enterlayıp ayırmak lazım ama çok uzun :) [ Mesaj 12 Eylül 2007, Çarşamba - 23:43 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
toggie Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 herkese iyi ramazanlar. ilk gün ben de oruc tutucam :)
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 hayırlı ramazanlar. demin vampirkaprislerinde topic actim bu konuda. ban yermiyim acaba ahahah
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 mübarek olsun [ Mesaj 12 Eylül 2007, Çarşamba - 23:49 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Cd- Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 @Lorrotar Nihehauhauahe edit: aa silmişin olmaz [ Mesaj 12 Eylül 2007, Çarşamba - 23:50 tarihinde, Cd- tarafından güncellenmiştir ]
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 @ cd editledim ya saçmaydı yani guzduz vakti yemeğe çıkmıcan nasıl olsa sdfgsdf
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Ben gördüm, çko komikti =))) Valla saçma da değildi , başıma gelmişti ordan biliyorum =))) [ Mesaj 12 Eylül 2007, Çarşamba - 23:51 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 ben de tutayım oruç. zaten 7 8de yatıyorum iftardan önce uyanmam. bari biraz favor kasalım da iki duamız tutsun abi. arada ediyorum hep yatıyo ne iş anlamadım :D şeriatçılar sözüm size! bizi dinden soğuttunuz!
toggie Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 ben görmedim. yazsana rezil olsun eahsddsf.
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 KIZ ARKADASINIZA YEMEGE CIKMA SOZU VERDINIZ AMA ORUÇLUSUNUZ,NAPARDINIZ? diye topic açmasını bekliyorum tikkycemal in dedim. iftar açılmadan gündüz vakti yemeğemi çıkılır lan dedim editledim
Azure_Knight Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 ramazan hayırlı ve uğurlu olsun patiler
toggie Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 ahaha iyiymiş :) ama yine de "tikkycemal den bekliyorum zaten sasılacak bi durum değil" diyip toparlayabilirdin. [ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 00:03 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ]
Sam Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 herkese hayırlar, uğurlar getirir ramazan ayı inşallah. kutlu olsun.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 hayırlı uğurlu olsun inşallaah.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 ramazan biterlan o maniyi okuyana kadar
axedice Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Ahahah black rep veriyorum tam da bu geçiyodu aklımdan :D
Öne çıkan mesajlar