Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bi evi geçindirmek istanbulda ne kadar(ev geçindirenlere soru)

Joker

Öne çıkan mesajlar

Kira yok. Olsa 1.200 YTL
Elektrik Ortalama 50-60
Su 40-50
Telefon 0 a kapalı 10-15 geliyosa gelir.
İnternet 30 YTL
Mutfak Gideri 300 YTL Civarı
Araba yok benzin yok
Ailenin kişisel ihtiyaçlarına girmiyorum ama her ay mutlaka ortak ihtiyaçtan 50 YTL koy kenara.

Kirada otursaydık 1.500 YTL felan olurdu muhtemelen.

Göztepe/Kadıköyden sevgilerle. Ha biz fazlada harcamıyoruz bu tarz şeyleri. Genelde otel gibi kullanılıyo ev bizim ailede :) Yoksa 2 yi bulur herhalde aylık.
Sosyal ağlarda paylaş

1 milyara ev kirası ve giderleri(faturalar)'nden sonra ciddi bir para kalmaz elinde. Güvenli ve medeniyete çok da uzak bir yerde oturacağını düşünerek varsayıyorum tabi. Bunun dışında yemeğe, okula/işe gitmek için gereken parayı da koyunca, en kötü 2 haftada bir eğlenmeye gitmek istersen aylık 1.500 ytl lik bir bütçe yeterli olabilir sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

kadıkoyun en oturulabılır yerleri ıcın konusıım , 2 mılyara yakın bı gelırın olması gerekır. temız , guzel ve guvenlı bı muhıtte oturmak ıstıyosan 1.5 mılyarı gozden cıkarıcaksın. cunku boyle yerlerde en ucuz kıra 850 ustu. ha dersen ben gıdıcem bırazda gezıcem , bıraz ınsan gorucem 2 mılyara gul gıbı yasr gıdersın.
Sosyal ağlarda paylaş

valla 1kişi gıda+fatura 250-350civarı 2kişi 500falan tutar. yemeklerini kendin yaparsan tabii dışarıdan ısmarlarsan artar.. kışın fyatlar abarır bi güzel.. hayvan olur..

su 1kişi 20 - 2kişi 30
elektrik kışın 45-50 yazın 35 (1-2 farketmiyor) tutar
adsl sabit zaten her yerde, kablo falan da öyle.. telefon sana kalmış bişi.. bende ev 20gelir cep 120gelir.. sen evden konuşursun çok ev tel. 145gelir.. bilemem orasını.

zaten önemli olan doğalgaz kışın gümlediği, gürlediği zamanlarda 120-150fatura beklemelisin. tabii

aidatlar apartmanına göre değişiyor, 150de var 40ta.. ulaşım olayı ayrı bi muamma..
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulda 3+1 bahçelievlerde kiralar ortalma 400 ile 700 arası değişiyo kalitesine göre. e tabi 1,5milyarada var 3 e de var ama bizim için olanlardan bahsediyorum ben.

2 sene ünide evde yaşadım tek ve arkadaşlı olarak 2 sistem denedim. bu sene babamla yaşıyoruz. Seneye kendi evimize çıkıcaz kardeşimle. Bu konuda epey bir bilgim var şöyle özetliyim.

Kira + mutfak + temizlik + ısınma + faturalar (elektirik-su-adsl-telefon) = ev geçindirmek.

*500 desek kiraya

*Tek kişiyseniz mutfak masrafınız günlük 10ytl olsa ayda 300 yapar. çiftse 450. 3 kişiyseniz 600 ü bulur kanımca. nekadar boğaz okadar fazla yemek yapmak pişirmek ödemek anlmına gleiyo. 2 kişi bir paket makarnayı atıyorum 2 öğünde yerken. 3 kişi tek öğünde yiyior. buna göre oranladım. Yanlız tüp kullanıyosanız mutfağa doğalgaz gitmiyorsa tüpüde katın bu rakama.

*bulaşık detarjanı, cif, çamaşır suyu yada yumuşatıcı, detarjan, sabun, camsil, yağ çözücü, şampuan vs. kaç kişi olursanız olun değişmez. ben aylık 50 milyona yakın temizliğe harcıyorum.

*Isınma konusu zor bir bölüm. Şayet doğalgazsa sorun yok. Kışın, 100 milyona ykaın ödersiniz yalıtımlı ise eviniz. değilse biraz daha kasar belki 125 leri zorlar. Ama kömür-odun ayda direk elektirikle (Ufo) ısınıyorsanız odun,kömür ikilisi aylık 45-50 milyon yakıt sorunu yapar. Ufo ise bi walt una göre değişkenlik gösterir. ortalama en iyi ihtimalle 75-80 yakar. normalda 100 leri geçer. her yeride ısıtmaz.

*elektirik aylık 50 gelse (ufo yoksa), adsl 69ytl ye 2024sınırsız bağladığınızı düşünelim, suya %400 zam geldi ona göre ayda 20 -25 falanda o gelse. telefon etmeyiverin. 150 ye kapatırsınız.

*Birde bunun extra harcama yeri var. çıkabilcek sorunlar, alınması gereken eşyalar yada tamirler, 7-8gün ayda belki içki olayları olsa kafadan bi 70,80 kağıtta oraya gider. eve yapılıcak yeni harcamalar, tv varsa kablolu mu uydu mu d smart mı onun ödemeleri gerekir vs. ben buna aylık minimum 125 diyorum.

Toplamda arkadaşlar şöyle bir sonuç çıkıyor:
-500 kira
-300 mutfak
+ -425 temizlik-fatura-ısınma
--------------------------------------
1250 yapıyor. Benim kabaca bir üni öğrencisinin arada okul çoğunluk ev planına göre yaşamasını yaptım.

Bunu düşürücek bi sürü etmen var tabi.
Mesela 2+1 bi ev tutulur daha basit bir yer seilir kira 400 olur.
10 yerine 7 yersin günlük. 250 yapar aylık.
temizliği 25 e kapatırsın, elektiriği 40 a çekersin, adsl yi 50 ye çekersin, su 20 de kalır
Extra harcamayı 50 ile sınırlandırırsın, ısınma sorunun varsa evinde kalın giyinirsin biraz. bi kazak giyersin puf terlik alırsın illaha atletle dolaşmassın evinde.

O zaman gereken para; 825 ytl yapıyor. hadi yuvala. 850 ye geçinirsin. Ev içi tabi bu. Dışarı çıkmaları, yol paralarını, eğlenmeleri vs saymıyorum. Sadece ev geçindirmek.

bu 850 olayını hallettik diyelim. İstanbulda tek başına eve çıkmak akıl karı değil. al yanına dostunu arkadaşını, yarı yarıya düşe.
sana gereken 425ytl. Bir üni öğrencisi aylık alıyor 150 ytl kredi. kaldı geriye 275ytl. Part time bir ton iş var. girin çalışın günde 20-25 alsanız haftada 2gün gitseniz 50 eder. aylık 200 eder. bence halledersiniz

^^
Sosyal ağlarda paylaş

Kira:750civarı. (İstanbul/Bahçelievler, İstanbulevleri)
Aidat: Yazın 100 kışın 200 civarı.
Elektrik, su, doğalgaz, telefon, adsl:100 civarı.
Mutfak masrafları:250-400 civarı.
Kıvır-zıvır: 350-500

Toplam: 1950YTL.

maaştan artmaz, dişten artar

[ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 11:00 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...