Joker Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 evet beyler kendi oturduğunuz semtlere göre evinizi ne kadara geçindiriyorsunuz, maaşınızdan ne kadar arttırabiliyorsunuz? semtlere göre bi kıyaslama yapalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 750 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 biraz daha detay verirsen daha rahat istediğin cevabı alabilirsin Ev kira mı değil mi, kiraysa büyüklüğü ne kaç oda Evde kaç kişi yaşıyor Aylık ödemeler ne olacak, aidat-kira-faturalar dışında ne blim kablolu tv, internet, digiturk vs olcak mı falan gibi pek çok soru var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 10 YTL'yi geçen bütün masraflarınızı yazabilirseniz sevinirim... :) faturalar, kira, mutfak masrafı, benzin vs.. aklınıza ne geliosa, cebinizden her ay ne parası çıkıyorsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 adam gibiyse en az 1 milyar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 nerde oturduğuna bağlı sanırım istanbulda 1 milyar ev kirası zaten naptınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 istanbulda kiralar 500 ytl'den başlıyor 1-1.5 milyara kadar çıkıyor, tabi abartı fiyatlarda varda onları klasmana sokmuyorum bile :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 İstanbul Beylikdüzü'nde oturuyoruz.Ev kendimizin giderleri kabaca hesaplarsam, Aylık 1.5 milyar civarı bizim ailede.4 kişilik sevimli bir çekirdek aileyiz (anne-baba-abi-kız kardeş,tam okul kitabi gibi...) [ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 15:16 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 en buyuk farki nerde otrmak istedigin yaratiyo kiralar 300 den 1. milyara kadar hatta cok daha ustte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 2 aydır evde tekim aylık 10 milyar gelir olsa onu da tamamen tüketirim. bi yere kadar zaruri ama ondan sonrası da para ile olan genel tutumunuza bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 said: en buyuk farki nerde otrmak istedigin yaratiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 bu kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Kira yok. Olsa 1.200 YTL Elektrik Ortalama 50-60 Su 40-50 Telefon 0 a kapalı 10-15 geliyosa gelir. İnternet 30 YTL Mutfak Gideri 300 YTL Civarı Araba yok benzin yok Ailenin kişisel ihtiyaçlarına girmiyorum ama her ay mutlaka ortak ihtiyaçtan 50 YTL koy kenara. Kirada otursaydık 1.500 YTL felan olurdu muhtemelen. Göztepe/Kadıköyden sevgilerle. Ha biz fazlada harcamıyoruz bu tarz şeyleri. Genelde otel gibi kullanılıyo ev bizim ailede :) Yoksa 2 yi bulur herhalde aylık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 1 milyara ev kirası ve giderleri(faturalar)'nden sonra ciddi bir para kalmaz elinde. Güvenli ve medeniyete çok da uzak bir yerde oturacağını düşünerek varsayıyorum tabi. Bunun dışında yemeğe, okula/işe gitmek için gereken parayı da koyunca, en kötü 2 haftada bir eğlenmeye gitmek istersen aylık 1.500 ytl lik bir bütçe yeterli olabilir sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 kadıkoyun en oturulabılır yerleri ıcın konusıım , 2 mılyara yakın bı gelırın olması gerekır. temız , guzel ve guvenlı bı muhıtte oturmak ıstıyosan 1.5 mılyarı gozden cıkarıcaksın. cunku boyle yerlerde en ucuz kıra 850 ustu. ha dersen ben gıdıcem bırazda gezıcem , bıraz ınsan gorucem 2 mılyara gul gıbı yasr gıdersın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 kira 1.400 bunun yemeği var, okulu var, mutfağı var, servisi var, telefonu var, elektriği var, suyu var, kablolu tvsi var, interneti var, benzini var........ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 valla 1kişi gıda+fatura 250-350civarı 2kişi 500falan tutar. yemeklerini kendin yaparsan tabii dışarıdan ısmarlarsan artar.. kışın fyatlar abarır bi güzel.. hayvan olur.. su 1kişi 20 - 2kişi 30 elektrik kışın 45-50 yazın 35 (1-2 farketmiyor) tutar adsl sabit zaten her yerde, kablo falan da öyle.. telefon sana kalmış bişi.. bende ev 20gelir cep 120gelir.. sen evden konuşursun çok ev tel. 145gelir.. bilemem orasını. zaten önemli olan doğalgaz kışın gümlediği, gürlediği zamanlarda 120-150fatura beklemelisin. tabii aidatlar apartmanına göre değişiyor, 150de var 40ta.. ulaşım olayı ayrı bi muamma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 500 kira + depozito diyelim 1+1 için 100 faturalar 250-300 de yemek alışveriş falan de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 istanbulda 3+1 bahçelievlerde kiralar ortalma 400 ile 700 arası değişiyo kalitesine göre. e tabi 1,5milyarada var 3 e de var ama bizim için olanlardan bahsediyorum ben. 2 sene ünide evde yaşadım tek ve arkadaşlı olarak 2 sistem denedim. bu sene babamla yaşıyoruz. Seneye kendi evimize çıkıcaz kardeşimle. Bu konuda epey bir bilgim var şöyle özetliyim. Kira + mutfak + temizlik + ısınma + faturalar (elektirik-su-adsl-telefon) = ev geçindirmek. *500 desek kiraya *Tek kişiyseniz mutfak masrafınız günlük 10ytl olsa ayda 300 yapar. çiftse 450. 3 kişiyseniz 600 ü bulur kanımca. nekadar boğaz okadar fazla yemek yapmak pişirmek ödemek anlmına gleiyo. 2 kişi bir paket makarnayı atıyorum 2 öğünde yerken. 3 kişi tek öğünde yiyior. buna göre oranladım. Yanlız tüp kullanıyosanız mutfağa doğalgaz gitmiyorsa tüpüde katın bu rakama. *bulaşık detarjanı, cif, çamaşır suyu yada yumuşatıcı, detarjan, sabun, camsil, yağ çözücü, şampuan vs. kaç kişi olursanız olun değişmez. ben aylık 50 milyona yakın temizliğe harcıyorum. *Isınma konusu zor bir bölüm. Şayet doğalgazsa sorun yok. Kışın, 100 milyona ykaın ödersiniz yalıtımlı ise eviniz. değilse biraz daha kasar belki 125 leri zorlar. Ama kömür-odun ayda direk elektirikle (Ufo) ısınıyorsanız odun,kömür ikilisi aylık 45-50 milyon yakıt sorunu yapar. Ufo ise bi walt una göre değişkenlik gösterir. ortalama en iyi ihtimalle 75-80 yakar. normalda 100 leri geçer. her yeride ısıtmaz. *elektirik aylık 50 gelse (ufo yoksa), adsl 69ytl ye 2024sınırsız bağladığınızı düşünelim, suya %400 zam geldi ona göre ayda 20 -25 falanda o gelse. telefon etmeyiverin. 150 ye kapatırsınız. *Birde bunun extra harcama yeri var. çıkabilcek sorunlar, alınması gereken eşyalar yada tamirler, 7-8gün ayda belki içki olayları olsa kafadan bi 70,80 kağıtta oraya gider. eve yapılıcak yeni harcamalar, tv varsa kablolu mu uydu mu d smart mı onun ödemeleri gerekir vs. ben buna aylık minimum 125 diyorum. Toplamda arkadaşlar şöyle bir sonuç çıkıyor: -500 kira -300 mutfak + -425 temizlik-fatura-ısınma -------------------------------------- 1250 yapıyor. Benim kabaca bir üni öğrencisinin arada okul çoğunluk ev planına göre yaşamasını yaptım. Bunu düşürücek bi sürü etmen var tabi. Mesela 2+1 bi ev tutulur daha basit bir yer seilir kira 400 olur. 10 yerine 7 yersin günlük. 250 yapar aylık. temizliği 25 e kapatırsın, elektiriği 40 a çekersin, adsl yi 50 ye çekersin, su 20 de kalır Extra harcamayı 50 ile sınırlandırırsın, ısınma sorunun varsa evinde kalın giyinirsin biraz. bi kazak giyersin puf terlik alırsın illaha atletle dolaşmassın evinde. O zaman gereken para; 825 ytl yapıyor. hadi yuvala. 850 ye geçinirsin. Ev içi tabi bu. Dışarı çıkmaları, yol paralarını, eğlenmeleri vs saymıyorum. Sadece ev geçindirmek. bu 850 olayını hallettik diyelim. İstanbulda tek başına eve çıkmak akıl karı değil. al yanına dostunu arkadaşını, yarı yarıya düşe. sana gereken 425ytl. Bir üni öğrencisi aylık alıyor 150 ytl kredi. kaldı geriye 275ytl. Part time bir ton iş var. girin çalışın günde 20-25 alsanız haftada 2gün gitseniz 50 eder. aylık 200 eder. bence halledersiniz ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Kira:750civarı. (İstanbul/Bahçelievler, İstanbulevleri) Aidat: Yazın 100 kışın 200 civarı. Elektrik, su, doğalgaz, telefon, adsl:100 civarı. Mutfak masrafları:250-400 civarı. Kıvır-zıvır: 350-500 Toplam: 1950YTL. maaştan artmaz, dişten artar [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 11:00 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 zydar ayrıntılı açıklama için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: Elektrik, su, doğalgaz, telefon, adsl:100 civarı. O H A demek istiyorum. geçinen adam Asgari maaşlada geçinir 10 milyar maaşlada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 nesi oha bunun. sırf 50 ytl. ADSL zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 450 ye 3+1 bahçelievler- yaylada eve çıkıyodum çokda güzeldi daire. böyle bi 10 a yakın daire vardı. 750 ye olan daire nerde ve nasıl bilemiecm ama o fiyata o dairede kalan admaın zaten geçim derdi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ona OHA işte elektrik su doğalgaz adsl nasıl 100 olur ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar