Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadıköy Gotikleri

Sensible

Öne çıkan mesajlar

• Admin
said:
hayır işte simsiyahsın, deli metalciyim diye geziyorsun, ortalığı pis pis kesiyorsun fakat 2 grupla sınırlı müzik dağarcığın. ben buna neremle güleceğimi şaşırırım bırak götü çok afedersin.

he var öyle tiplerde, bir baltaya sap olamayıp metal diyince aklına sadece metallica gelen, hatun metalci diince amy lee den öteye geçemeyen üstüne sacları uzatıp suratının ustune düşürüp her dk gizemli hava verip kafası kıyakken dahi düşünüyorum öyleyse varım bakışları atanlar mesela arıza kesim.

belki saçı uzatıp oyle triplere giremedik gerçi ama orta okuldayken falan ben hafiften böyledim sonra düzeldim(ya da öyle geliyor ) :)

ama şöyle bir hadise de var ki kimse dogustan bu kültürü ogrenmiyor, bir şekilde gelişmiş ve bize gelmiş. sagdan soldan görüp yeni şeyler ogrenip hosuna gider ise sende kendinden birşeyler katıp devam ettiriyorsun. kendinden hiçbirşey katmayıp da üstlerine yakıştıranlar da oldugu gibi beceremeyenler de mevcut. sadece aykırı oldugundan bazı kesimi rahatsız edip özenti bunlar kopya bunlar diye nitelendiriliyorlar kanımca.

Yoksa kot pantalon ustune t-shirt giyip ayaga spor ayakkabı çekip dolaşmak da özentiliktir belki? Biraz farklı açıdan bakın mesela hı?

Veyahut istanbul carousel, akmerkez vb mekanlarda bütün erkeklerin saçları jöle ile dikleştirp paul shark mont altına diesel kot altına timberland bot la takılması ile kızların burbery mont üstü boyalı sarı saçlar bronz ten vb takılasıda özentiliktir.. :)

özenti diyebilecegimiz okadar çok şey var ki :) ama aykırı olanlar göze battıgı için diğerlerini görmenizi nispeten engelliyor

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:03 tarihinde, DynamicK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hakikaten yahu, bir ara Reks ti oranın adı... İlk sinema filmime orda gitmiştim, Rack Rabbit miydi, Jack Rabbit miydi neydi? Yaşlanıyoruz netekim.

Bende dikkat etmemişim, Rexx olmuş. Tabii, yürüken arasıra kafayı yukarıda kaldırmak lazım.

Süreyya Sinemasıda tadilata mı girmiş? Umarım yakın zamanda tekrardan olarak açarlar.

Gençlere gelince, tekrardan bir satanist olayı çıkarsa birkaç sene önce olduğu gibi barlardan kafelerden caddelerden gene bir insan avıyla toplarlar gene hepsini nedensizce.

Akmar bile ilim irfan yuvası oldu şu ÖSS kitapçılarıyla... Hey gidi Akmar hey... Koskoca Akmar...

Yaşlanıyoruz netekim.
Sosyal ağlarda paylaş

Katıldım Dynamick'e. Bu tarzın yaygınlaşmasını izliyoruz. Türk milleti olarak da değişimlere çok açık olamıyoruz. Ha bir de herşeyi sınıflandırma hastalığımız var, herşeye fiş kesme hastalığımız var. Belli başlı insan çeşitleri varmışçasına herkesi birine sokuyoruz. Saçlarım uzun, kulağımda küpe, giyiyimim de %60 ı koyu tonlar olsa da ve ayriyetten metal ağırlıklı dinleyen biri olmama rağmen bana farklı geliyorlar, ama Dynamick'in dediği gibi saçına tonlarca jöle sürüp, bağrını açıp gezen de farklı. Bir gün gelse de insan sınıfları görmesek pek hoş olur. Şekilci zihniyet var bunun altında, icraatçı değil.

Bu arada youtube linki fenaymış : )

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:10 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ama o tribe giren adam gözüne batmaz. Çünkü kaygısı yoktur, açıktır, serbesttir. O geliyordur içinden. Şöyle etrafıma baktığım zaman koyu arabeskçi arkadaşlarım da olduğunu görüyorum ama ben o adamlara hiç o gözle bakamadım. Adamın kendine koyduğu bir sınıf, sıfat yok çünkü, canı istiyor dinliyor. Ama diğer yandan bi de bunu ters fonksiyonla yapanlar mevcut. İlk önce sınıfını sıfatını seçip onun gerekliliklerini yeri getirmek için kasıyorlar. Örneğin, you tubedaki pelin arkadaşımız küfür etmeliyim ben modunda : )
Sosyal ağlarda paylaş

Benim hatirladigim adi 1999'da rexx'ti. Daha oncesini pek bilemicem... Ama su ana kadar anlattiklariniz her zamanki asilik donemi gibi gozukuyo; bircogu 3 4 sene sonra universite mezuniyetinde cici bici elbiseler giyecekler, daha sonra dinledikleri muzik sabit kalarak sade gozukmeye calisacaklar. daha sonra da dinledikleri muzik degisecek. sonra bildigin monoton yasama kayacak herkes :) sabah 8 aksam 5 eve gel, yat uyu kalk is..
Sosyal ağlarda paylaş

lam uzuun uzun yazdım.. bilgisayar çöktü.. küfrettim tabii..

onca link vermiştim.. tttir oldu gitti hepsi!

neyse..

kısaca ve öz olarak.. (keza bi daha o kadar resmi toplamaya uğraşmam sanırım) keşke japonya gibi bir çok moda akımı olsa sokaklarda. sadece gothic değil, elegant aristocrat gothic, industrial punk lolita, sweet lolita, ganguro, kogal, ganguro yamanba, fruit falan filan..

dahası da var yani..

farklılık iyidir güzeldir, sokaklarda daha bol bulunmaları dileğiyle..

dur sadece bi link vereyim.. ingilizce ve foto bol. akımlar hakkında bilgi almak isterseniz google'dan aratın daha ayrıntılı bilgi gerekirse mesaj atın link iletirim size..

neyse. işte.. japanese street fashion
Sosyal ağlarda paylaş

O değil de aklıma takıldı, gothic müzik tam olarak nedir?

Black-Doom arası bi metal türü var Gothic metal deniyo Theatre Of Tragedy gibisinden
Tarzına tam olarak ne deniyo bilmiyorum ama Evanescence vb. gruplara da gotik diyolar
Emo tarzındaki müziğe de gotik diyolar HIM filan işte
Onları bırakın, techno gibi bi tür var ona bile gotik diyolar (bunu duyduğumda "O.o" olmuştum o açıdan pek bi bilgim yok ne olup olmadığı konusunda)

Ortaçağ kültürünün günümüze kadar dallanması budaklanması filan tamam derim de bu kadar dağılması tuhaf yaa, hem de bu kadar uç noktalara... Hepsi gotikmidir bunların? ya da hiçbiri değilmidir?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 17:56 tarihinde demis ki:

- Hazır sallandırmaya başlamışken uzun saçlı küpeli ipne kılıklı Türk örf ve adetlerine uymayan yavşakları da sallandıracaksın.

Biraz ağır olsan diyorum. Uzun saçlıyım küpeliyim ama sonuna kadarda örf ve adetlerimize uyarım. İnsanların dış görünüşlerine bakıpta bilip bilmeden kafana göre yorum yapma. Genelleme hiç yapma. Yada yorumlarını kendine sakla insanların canını gereksiz yere sıkma.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam espri yapmış kinaye yapmış, ince kesmiş konuyu, etki için tepki köklemiş.

gibi bi sürü acıklaması var Fedaykinin mesaj'nın

ha benı uzun şöle bi durum var, adam senı sallandırıyo yanı senınle beraber baya bi kişiyi sallandırıyo, sen "örf ve adetlerine uymuyorsunuz" kısmına takılıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...