Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LOTRO ve Oyundaki İlk İzlenimlerim

Devilmanta

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle options a girdiğimde bilgisayarıma süper güvendiğimden default olarak high olarak gelen ayarları ultra high yaptım sora karakter seçim penceresine geçtim
orda karakter ayarlamak gerçekten çok eğlenceli çünkü enteresan tipler yapabiliyoruz hatta hangi şehirli olduğunu bile seçiyorsun ona göre görünşünü sınırlandırmışlar mesela
breeland densen gözlerin yeşille kahverengi arası olabiliryo başka bir şehirli olursan mavi falanda yapabiliyorsun... gibi. Grafikleri o kadar güzel yapmışlarki hangi karakteri nasıl şekillendiriyim diye
girişte baya bi bekledim 2-3 karakter falan oluşturdum sora isim konusunda baya bi sıkıntı yaşadım, ne koyiyim falan diye düşünürken allta middle earthte karakterin hangi şehirliyse o
o şehirdeki isimlerin genelde hangi eklerle başladığını hangi eklerle son bulduğunu önekliyor mesela elfler için isim başlangıçları : eol- aen- ely-... isim sonları: -wyn -lyn -weyn... gibi.
neyse isimide koyduk başlıyoruz ilk girince oyunun bi hikayeye göre başladığını görüyoruz birilerini kurtarıyoruz sora bi kasabaya geliyoruz tabiki insan şaşırıyor ne kadar kalabalık ne yapıyo bu kadar
NPC diye düşünebiliyo insan sora onların npc olmadığını oyundaki insanlar olduğunu görüyoruz. Onları NPC sanmamın nedeni kafalarının üzerinde isimlerin nerdeyse aynı ton sarı renkte olması
ama tabi akıllıcı hareket ettiklerini görünce npc olmadığını anlıyoruz. NPCler görev verirken kafalarının üzerinde Sarı yüzük işareti oluyo onlardan görevleri alıp maceralara atılıyoruz.
seçtiğiniz karaktere ve class a göre artılar ve eksiler olduğunu bilmeniz gerekiyor. Mesela bir dwarftan en iyi tank oluyor çünkü Moralleri en yüksek olanlar onlar moral burda hit point yani yaşam gücü de
anlamına geliyor. world of warcraft oynayanlar oyunun arayüzüne ve tuşlara hiçte yabancılık çekmeyecekler çünkü herşey aynı nerdeyse, quest gidişatları, tuşların yerleri, arayüz... böle uzayıp gider.
warcrafttan farklı özelliklerde var mesela karakterlerin grafik detayları, yüzleri, gözlerinin hareketleri, dış mekanlar, emotelar(burda en çok hoşuma giden /music /play emote u oldu resmen enstruman çalıyorlar song yerine bi dosya ismi yazıyoruz onu çalıyorlar bunu whisper atarsanız açıklarım)... oyun yeni çıkmasına rağmen hiç bug olmadı (en azından wow'un ilk çıktığı zamanki gibi değil).
Şimdi bu güzel oyunun kötü yanlarına gelelim. Birincisi oyunu yükler yüklemez gereken 700 mblık patch!!! bu sinir bozucu olabiliyor... ama tabi buggları önelemek için gerekli. Daha sonra oyun içerisinde
Aktif paneldeki ikonların bit kadar olması ve şekillerinin ne olduğunun anlaşılmaması gerçi bunu UI infodan düzeltebilirsiniz. Ve son olarak en başta dediğim grafik ayarlarını Ultra high yapanlar oyun içerisinde
kasım kasım kasılmaları görünce afallayabilir. Grafikler gerçekten güzel oluyor ama kasılmaya deymez sanırım, demek istediğim bilgisayarınızın High değerlerinde oynayabilmeniz için iyi bi sistem olması gerekiyor tabi bu low değerlerde şu anki bilgisayaranızla oynayamıyacağınız anlamına gelmiyor bu arada sistemim "1gb ram +3500 amd ati radeon 850 gto" sonuçta oyun güzel.
Ben şimdi size bu oyunun alın demiyorum ama en azından bi arkadaşınız aldığında yada ortaklaşa aldığınızda bi deneyin ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız kesinlikle bu oyunun muhteşem olduğunu
ve ileride dahada güzelleşeceğini düşünüyorum. senditten sipariş ettim 1 gün sonra shipped yazdı 6 gün sonrada geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
O 700mb patch değil. Yeni görev pakete çıktı yeni - evendim'i de oyuna açtılar. Bir de screen shot koysana - ben kasar diye high quality texturesleri bilgisayara yüklememiştim bile, merak ettim şimdi. Eğer yüklersem sanırım post efectlerden feragat etmem gerekecek ama.
Sosyal ağlarda paylaş

abı neden yanı neden duzgun fotnlar krenler secemiyolar textelr için....

neden o yazılar eğreti druuyo world map üzerinde

neden o interfaceİn rengi o kadar sacma....

öernemedilermi bunları daha wowdan

sayısız düzgün renk ve şekil secimli mmorpg var şu alemde rts var hala bok gibi interfaceler yapıyolar ya....

hele o textler yokmu öldürücekelr benı ya harbi öldürücek yanı.
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 haftayı geçmesine rağmen beni baymadı açıkçası, kendi durumumu şöyle özetleyeyim;

sabah biraz kitabını okuyorum (orjinalinden, çünkü isimler vs daha güzel oturuyor), akşama doğru birkaç quest yapıp at üstünde geziniyorum, yardım isteyen birine rastlarsam attan inip dalıyorum, bazen çok güzel şeyler çalan birinin yanında pipomu tüttürüyorum

akşam gittiğim kafede çayımı içerken biraz daha kitaba dalıyorum, gece de extended edition dvd'den filmlerden bir bölüm izleyip tekrar oyuna giriyorum

böyle yapınca "baymıyor", çünkü "kasmıyorsunuz" kaba tabirle ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Eger ciddi anlamda LOTR fan ı iseniz oyun sizi baymaz. Zaten Epic ( deed ) questleri yapmak bile ayrı bir zevk veriyor. Kitapla birlikte ilerliyorsunuz. Aragorn, Elrond, Legolas la olayların akışına katılıyorsunuz.

Yukardaki SS de "Bloom Effect" i kapalı sanırım yada ekran kartın hepsini açmana izin vermemiş.

700mb lık patch cıkan ilk free expansion a ait arkadaşta belirtmiş. ( Evendim ).Bu expansion a göre hikayeye bağlı olarak şu aralar Narsil i yapmamız gerekiyor. Zaten Ana karakterler Rivendell deler şu an toplantı olayına girecekler :)

PVP var, Wow daki AV,AB gibi mekanlar bulunuyor oralara girip takılıyorsunuz.

Interface konusuna gelince, WOW danda cogunuz biliyorsunuzdur. Arayuz XML ile yapılmış bu yuzden istediginiz gibi duzenleyebiliyorsunuz. ( http://www.lotrointerface.com )
Sosyal ağlarda paylaş

Bence oyun harika. wow dan çok sıkılmıştım, eğer siz de wow dan sıkılmış ancak yeni bir oyun arıyorsanız lotroya başlayın derim. grafikler ve oyunun vermeye çalıştığı hava gerçekten muhteşem. oyunda bug falan da yok gibi. combatlar çok zevkli. wow kadar itema bağlı bir oyun deil kesinlikle. ben lotr fanı deilim ancak oyun çok hoşuma gitti. tavsiye ederim yane.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

Girip yeni ssler alacağım şimdi tüm ayar seviyelerde. bu mesajı editlerim sonra.

Şafak vakti. Soldan güneş doğacak. Oyun gerçek zamanlı gidiyor rp serverinde. 1 gün gerçek bir güne denk. En uzak tepelerde görünen ağaçlara kadar gidebiliyorsunuz. Ben bu uzağı görme, tüm objeleri görme şeylerini açıp efecklerden kısıyorum.

[spo] [/spo]

[ Mesaj 07 Temmuz 2007, Cumartesi - 20:45 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Wow oynayanlar iki oyunu bi karşılaştırabilir mi? Grup/raid benzeri pve var mı pvp nerelerde nasıl yapılıyor oyun hızlı mı yavaş mı lvl cap ne kadar zamanda ulaşılır end game seçenekleri nelerdir vs.

Bide sanırım gerçek zamanlı bi senaryo var kitaplara göre. Peki hangi hızda ilerliyor? İnsanlar lvl olarak bu questlerinin önüne geçmiyorlar mı? Sürekli yeni questler mi geliyor nedir oyun sistemini biraz anlatabilir misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Interface oldukça benzer bir kere.

Zaman olarak şuanda sanırım Fellowship Rivendell'de yada varmak üzere. Hatta son çıkan free expansionda ki questler Narsil'in yeniden yapımı için gereken gemleri vs toplayıp kılıcın yapımına yardım etmek. Birde küçük getir götür onu kes bunu yap questleri dışında bir hikaye var. Bu ana hikayede işte elfseniz eğer elf ve cücelerin birbirine düşmesini engelleyip ortalığı kızıştıran hain bir cüce klanını ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. İnsansanız oyuna başladığınız Archet'i savunuyorsunuz Angmar için çalışan insanlara karşı ki şehir yıkılıyor sonunda. Tabii bu ana hikaye hep ister tek ister partyle girdiğiniz instancelarda oluyor. Quest veren elemana girmek istiyorum diyince mekanı instance yapıyor bu arkadaş o şekilde ilerliyorsunuz.

PVP de War of the Ring'in en kanlı cephelerinden Ettenmoors'da geçiyor. (Diğer bölgelerin eklenmesiyle bu pvp bölgeleride artacak sanırım mesela bir Mirkwood'da elfler vs Dol Guldur kapışması tadından yenmez) Bu bölgede level 50 olunca karakterinizle girip normal pvp yapabiliyorsunuz. Yada level 10 dan itibaren seçtiğiniz (uruk hai, orc, warq vs) kötü elemanlarla bu bölgeye giriyorsunuz. Bu adamlarada destiny pointlerle ekstra özellik falan alabiliyorsunuz işte hepsi aynı değil birbirinin. Bu kötü elemanlarda direk level 50 ler sizin kahramanlarınızla kapışıyorlar. İşte kaleler vs var el değiştiriyor sürekli...

Grafikler zaten aşmış birşey... Müziklerde Bree, Prancing Pony de falan oldukça hoş ama bazı açık arazilerde yada savaş anlarında keşke film müziklerini koysalarmış dedirtebiliyor...

Birde bu ekip gerçekten çalışıyor. SWG ekibi neyse tam tersini düşün :D Blizzard'dan bile daha çok düşüyorlar oyunlarının üstüne bence. Ki adamlar zaten Blizzin o kadar yıl sonra eklediği Outland'in iki katı bölgeyi oyun çıktıktan sonra eklediler :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...