Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üni. okuyan arkadaslar okudugunuz sehirden memnun musunuz?

noma

Öne çıkan mesajlar

öğrenci adam gece ortama akmayıp,denizde gitar çalıp kız tavlamıcaksa ne tip eğlence aktivitelerinde buluncak ?
ben ankarada pek eğlenmedim hafta içi ve pazar günleri barlar 12de kapanıyo..tunalı hiltondan kızılay sskya kadar yürüdüm yolda 1tane açık deildi zamanında >.< üstüne hadi gece 12den sora bişekil başardın gitcek yer buldun bu sefer odtüye falan dönmeye taksi gerekiyo o da ii para ediyo allah için..he ama taksi ucuzdu kızılay hilton 5milyondu onu sevmiştim.tek artısı heralde şehir düzenli =) bi de istanbuldan daha güvenli tunalıdan odtüye kadar 5-6kere yürümüşlüüm var gece 4te 5te kimse bişi demedi.bar olayları da kızılayda rock barlar bi tarafta türküler diğer tarafta şeklinde idi =) ama jazz,triphop, reggea falan çeşit çeşit müzikler dinlicem öle barlar yok mu diosan sanırsam yok ben bulamadım yani :) bi locus solus vardı triphop falan çalan ve canlı performanslara yer veren o da sonradan garip kötü biyer olmuş die duydum.kısacası ankarada istanbulun karmaşasının olmamasının yanı sıra ordaki çeşit de yok bence...

not : bunlar 2yıl önceki tecrübelerim + paso hilton dememin nedeni karşısında oturmuş olmamdır,odtü dememin nedeni odtüde okuyo olmuş olmamdır :)
Sosyal ağlarda paylaş

eskişehir'de gece it kopuğa rastlamassın, kız arkadaşınla istediğin yerde istediğin gibi davranabilirsin, karışan garipseyen olmaz. gece belli saatten sonra dışarda 25 yaş üstüne pek rastlayamazsın. rahat bi şehirdir. ayrıca büyük şehirlere göre çok daha ucuzdur, ulaşım sorunu yoktur. öğrencilere yönelik bir şehir olduğundan yeme, içme yerleri fiyatları da ona göredir. şahsen eskişehirli olmasaydım okumak için burayı tercih ederdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Muğla
artısıda yok eksiside yok nötr bir şehir sakın deniz var diye yanılmayın en yakın yer 15 dk kia muğla bir kutu merkezinden bahsediyorum..
iyi düşünün muğla merkez... dağlar arasında has bir şehir... ve 3 senederi orada okuyan ben istanbuldan sonra çekilmesi zor ama alıştım mı evet...
Sosyal ağlarda paylaş

Valla İstanbul diyeceğim ama okul İzmit sınırında olduğu için pek İstanbul'u benimseyemedim ( Sabancı Üniversitesi ) Taksi çağırınca İzmitten geliyo mesela o derece. Valla ben düzen insanı olduğum için İstanbul'a hala alışamadım Ankara'yı özlüyorum gideceğin yerler belli çok sayıda olmasa da, İstanbul'da bi' ton mekan var ama keşfedeceksin falan filan üşengeç bi insanım ben gelemem öyle şeylere ama İstanbul'lu bi' insan Ankara'da yapamaz o ayrı bayar. Ben Ankara'lı olduğum için gayet mesut oluyorum Ankara'dayken. Sabancı Üniversitesine gelmeyi düşünen varsa. Kadıköy 30dk Taksim 45dk sürüyo minimum. Cuma günü akşam 6'da servise binmek gibi bi gaflete düşerseniz 2.5 saatte varırsınız Taksim'e, öyle işte. Bunları göze alıp gelin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bursa

Hic guzel bir yer degil, dogma buyume bursaliyim ama disaridan ogrenci olarak gelinecek bir sehir degil.
1-Gezilecek mekan yok
2-Halki ogrencileri hic sevmiyor
3-Ulasim durumu cok kotu, hem pahali hem yavas
4-Hayat pahali
5-Yazin cok sicak kisin cok soguk
6-Universitede pek ahim sahim degil, her yeri insaat halinde. 30 yillik unide bu kadar insaat ne ayak anlamadim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ombakkombak

Hic guzel bir yer degil, dogma buyume bursaliyim ama disaridan ogrenci olarak gelinecek bir sehir degil.
1-Gezilecek mekan yok
4-Hayat pahali
6-Universitede pek ahim sahim degil, her yeri insaat halinde. 30 yillik unide bu kadar insaat ne ayak anlamadim

ben de dogma buyume bursaliyim, suan ankaradayım ama bu soylediklerinin bi kismina katilmiyorum
halk ogrencileri sevmiyor? ben bursada gecirdigim oğrenim hayatım boyunca boyle bir sikintiyla karsilasmadim
ulaşim durumu kotu?
ciddi bi sikinti burda da yok bence
hayat pahali?
ehuh bursa gercekten alişveriş yapman gereken yerleri bildigin surece ucuz bi sehir.
yazin cok sicak evet ama kisin ankara sogunu yasadiktan sonra ben, ozledim acikcasi bursayi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:
ombakkombak

1-Gezilecek mekan yok
4-Hayat pahali

ben de dogma buyume bursaliyim, suan ankaradayım ama bu soylediklerinin bi kismina katilmiyorum
halk ogrencileri sevmiyor? ben bursada gecirdigim oğrenim hayatım boyunca boyle bir sikintiyla karsilasmadim
ulaşim durumu kotu?
ciddi bi sikinti burda da yok bence
hayat pahali?
ehuh bursa gercekten alişveriş yapman gereken yerleri bildigin surece ucuz bi sehir.
yazin cok sicak evet ama kisin ankara sogunu yasadiktan sonra ben, ozledim acikcasi bursayi.

halk öğrencileri sevmiyor derken söylenilmek istenen üniversite öğrencileriydi sanırım ki bunlardan da özellikle marjinal olanlar pek sevilmiyor zira bursa tutucu bir şehir.

ulaşım durumu kötü değil bence de fakat bahsedilen üniversite ye ulaşmaksa gün içinde ölüm üni ye ulaşmak. geceden bahsetmiyorum bile.

kışın soğuk yazın sıcak olması durumu biraz da nemden dolayı. ankaranın soğuğunu da sıcağını da tercih ederim bursa nın sıcak soğuğuna.

üniversite kampüsü de bildiğim kadarıyla hayvani derecede büyük ve oldukça dağınık. inşaat olayı da yine bildiğim kadarıyla doğru. yukarıdaki iki durum da bir üniversite için dezavantaj.

Gezilecek mekan yok olayına ise yalnızca +1

[ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 03:29 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sabacı'ya İstanbul demeye parmaklarım pek varmıyor ama öyle diyelim . Bi kere evet taksi İzmit'ten geliyor , onu bırak McDonalds istersen onun için de İzmit yolcusu oluyorsun , onun dışında okuldan Taksim ve Kadıköy'e devamlı abuk subuk saatlerde shuttle var , ama 5 milyon , pahalı gibi az . Onun dışında İstanbullu adamın İstanbulu bırakamayacağını da biliyoruz zaten , o yüzden + , - bizim için lüzumsuz da , dışardan gelecek olan varsa , İstanbul İİ , gel .
Sosyal ağlarda paylaş

gaziantep.

çok kötü değil,batı şehirlerinden gelenler için yetersiz,eskişehirin daha az cafe olucak,onu düşünün.

+ ları yemek olayı,1 milyona doyuyosun,muhteşem .
bir şeyler almak istesen yine pahalı.

bir tane burger king var şehirde o kadar.

sinema var 2-3 tane.

gezilecek de pek bi yer yok,dedğim gibi batıdan ve denizden gelen adamın yapması imkansız,şehir olarak tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Eskişehir
Benim gibi gittiği yolu aynen geri dönemeyen ablaklar için ideal(bide hunter oynuyom iyi mi :D).İlk günlerimi saymazsak hiç kaybolmadım yani kalabalığı karmaşası pek yok.Ayrıca üniversiteler şehir ekonomisinde büyük yer tuttuğu için her şey öğrenciye uygun.Yemesidir,gezmesidir,alışverişidir falan.Ulaşım kolay;okul hariç her yere yürüyerek gidip geliyorum.Ha eğlence açısından biraz kısıtlı yani cafeler barlar çok gene ama istanbulda ki gibi değildir herhalde ama ben bodrumdan geldiğim için zaten pek öle aramıyorum sahil,gitar,kızlar falan.Yani abi ben adam gibi okulumu okurum haftasonu da gidebileceğim şöle 1-2 yer olsun yeter diyorsan bence Eskişehir ideal.
Sosyal ağlarda paylaş

Bursa gerçektende o kadar iyi değil öğrenci için.Yada ben 24 saaatin 18ini odamda geçirdiğim için öyle sanıyorum:)
Ancak havası beni gıcık etti.Üniversitenin hayvan gibi olmasından bahsetmiorm bile.Ancak eğitimi çok iyi(yada bizim bölümde çok iyi) tavsiye ederim.Hele iibfcilere şiddetlen tavsiye ederim!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...