ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 intihar etmesin sonra? yani tutmuş o abinin hayat hikayesini yazmış ama o zavallı çocuğa da o abiye de bi res atıyim demiyo... tsktsktsk olmazki ayıp ayıp yazıklar olsun:P ///Edit: smiley koyalım yanlış anlaşılmasın:) [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 11:40 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Çocuğu bırakıp giderken adama sorsaydık belki de kendini haklı gösterecek nedenleri vardı ama beyazların refah içersinde yaşadığı ülkesine dönüp haftasonları evinden çıkıp oraya buraya gitmesine imkan sağlayan arabasına bir bakmıştır sonra hayatta kalabilmek için ayağında ayakkabı, dizlerinde derman olmayan o çocuğun gitmesi gereken 1000 metre aklına gelmiştir. Sonrasını zaten ruhunu şeytana satmamış olan bir insan evladının kaldırabilmesi zor. Keşke bir şekilde huzuru bulup kendi canına kıymasaydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 adamın neden yardım etmediği wikide yazıyo ki; said: He later confided to friends that he wished he had intervened and helped the child. Journalists at the time were supposedly warned never to touch famine victims for fear of disease Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 E iyi de yardım etmek için dokunmak zorunda değil ki. Gider kampa bildirir durumu, sağlık görevlileri müdahale ederler gidip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 said: tabiki yardım etmicek. her kameraman her haber fotoğrafçısı gördüğü şeyleri düzeltmeye çalışsa biz nasıl haberdar olucaz? belkide o kıza yardım etseydi o kız kurtulurdu ama bu resim bize ulaşmaz bizde bir tepki uyanmazdı ve bir çok insan habersizce ölmeye devam ederdi. haberciliğin sadece ordan oraya gezip resim çekmek olduğunu zannediyor sanırım herkes. böyle pis yanlarıda var düşününce. hayatımda duydugum sayılı gereksiz yorumlardan olmuş bravo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 her ultimate fate is unknown diyo orda. şöyle bi düşünüyorum da, isterseniz rep'imi düşürün ne derseniz deyin, ben de dokunmazdım çocuğa. orda adamın görevi sadece fotoğraf çekmek, o adam orda olmasaydı da kızın sonu değişmeyecekti sanırım. bi zaman istanbulda sanırım bi kamyon önce bikaç arabaya çarpıp benzin istasyonuna mı ne dalmıştı. şans eseri olay yerinde olan bi fotoğrafçı varmış işte. olayı o anlatıyo bisürü fotoğraf eşliğinde. şey diyodu: ani bi ses duyduk hede hödö, ondan sonra her tarafta çığlık atanları duydum, benzinlik yanmaya başlamıştı. o an fotoğraf makinemle yardım etmek arasında kaldım, ve deklanşörü seçtim. böyle bişi demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 aynı topic kaç defa daha açılıcak merak ettim doorusu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 biri çocuu resleyene kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 said: Horrible üye § 07 Haziran 2007, Perşembe - 18:22 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- aynı topic kaç defa daha açılıcak merak ettim doorusu... Aramada bulunacak şekilde açılana kadar? Afrika ya da Pullitzer ya da benzer bir kelimeyle aramada çıkmadığı sürece açılması da normal, ki şu ana kadar sadece başka bir konunun bir yerinde konuşulmuş kendi başlığı da olmamış aramaya bakarsak. Şu kadar mesaj atılmış olması zaten bu konu hakkında hala insanların söyleyecek bir şeyi olduğunu gösteriyor, yönetici de gelmiş yorum yapmış, kilitlenecek olsa zaten o bilirdi, alırdı önlemini, laf etmek de ona düşerdi. Bu koşullarda tutup bu tarz bi mesaj atmanın mantığı nedir ki ben de bunu "merak ediyorum doorusu"? [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 18:44 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 said: yardim etmemesi ya sansasyon yaratmasi veya o kucuk kızı bir insan olarak görmemesinden kaynaklandığını sanıyorum(ırkçılık) ikisi birden de olabilir.Onun dışında insan böyle düşünemiyor belki de kızı kurtardı ama sansasyon yaratmak için yalan söylemiştir (her resmi görüşümde aklıma bu senaryo geliyor başka türlü böyle bir hayvanlık olamaz diye düşünmekteyim) Alakası yok , savaş muhabirlerinin ve bu tür yerlerde görev yapan fotoğrafçıların oradaki düzenle ilgili herhangi bir şey yapmaları yasak , ama bu kadarı yasak mı bilinmez . Duyduğum kadarıyla bu kız azıcık ötede bulunan yardım kampına yetişmeye çalışıyor . Yani ırkçılık falan söz konusu değil , sadece yasak olduğu için adam müdahele etmiyor ama ondan sonra "yasak ama yardım etseydin kız ölmezdi" laflarına dayanamıyor adam 2 ay sonra vicdan azabından intihar ediyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 abi adamın hayatı kayıkmış zaten bin üstüne bir olmuş bu olay. intihar etmiş işte. bi bu olay mı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 2 ay değil 1 yıl sonra intihar ediyor. Wikipedia'da detaylı anlatmış. Malesef adam hakkında yazılan makaleleri okuyunca bile neden yardım etmedi sorusunun cevabını alamıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 @black anlamamışsındır ondan gereksiz gelmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 @rewender hiç öyle laf atasım geldi.. =p sakin jnms... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 said: tabiki yardım etmicek. her kameraman her haber fotoğrafçısı gördüğü şeyleri düzeltmeye çalışsa biz nasıl haberdar olucaz? belkide o kıza yardım etseydi o kız kurtulurdu ama bu resim bize ulaşmaz bizde bir tepki uyanmazdı ve bir çok insan habersizce ölmeye devam ederdi. haberciliğin sadece ordan oraya gezip resim çekmek olduğunu zannediyor sanırım herkes. böyle pis yanlarıda var düşününce. neden bahsediyorsun hiç anlamadım, saçmalık varya onun özüne inmişsin dostum. kız orda geberiyor, adam hadi kapitalist çeksin resmini tamam anladık, sonra gidip haber verseydi 1km ötedeki yardım çadırına haberdar olmayacakmıydık söylermisin? timetable mı çizeyim? ilk resim çekecek sonra yardım edecek böylece resim yardım etmemiş gibi duracak eheh anlamadıysan daha detaylı anlatabilirim. paintde timetable çizebilirim ciddi :f Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 o kız ölmese ve o adam intihar etmese bu kadar ünlenmezdi bu fotoğraf.Sansasyon herzaman gereklidir bu tip sektörlerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 iyi de adam pulitzerden sonra intihar etmiş, ne anladım ben o işten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 çok acımasız bi düşünce ama o kız yaşasa nolur yaşamasa nolur o halden sonra yaşasa bile hayır gelcek mi? hayır.Bazı durumlarda duyguya yer yoktur bu fotoğraf ve olay 1 kişinin değil binlerce kişinin hayatını kurtardı belki de duyarlılığı arttırarak ve yardımların akmasını sağlayarak. edit:tabi adamın o kadar ince düşündüğünü sanmıyorum ben sadece sonuçları karşılaştırdım [ Mesaj 07 Haziran 2007, Perşembe - 22:45 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 intihar etmeseydi sansasyon yaratmazdı ki "afrika da bi çocuk vardı ölüyodu ben onun resmini çektim ama yardım etmedim ekieki" mi diycekti? (sırf sansasyon yaratmış olmak için çocuğu ölüme terketti sonra da intihar etti gibi bi sonuç çıkartmayın bu yazıdan plz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Üzücü ama neler var daha... ....( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 ne sansasyonu arkadasim, dusunmeden, okumadan yaziyosunuz hala, adam pulitzer almis fotografla, daha napsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 bizsiziararız 1- adam zaten ödül almış dünyaca tanınan bir fotoğrafçı olmuş intahar ederek daha fazla sansasyona ihtiyacı olacağını sanmıyorum 2- adamın derdi orda ya çocuğu kurtarabilirim ya da fotoğrafı çekerek 1000lercesini kurtarırım değil bir seçim yapması gerekmiyor. Fotoğrafı çekip daha sonra da alır çocuğu kampa götürebilirdi. Götürmemesini sebebi bunlardan bağımsız adamın o anki psikolojik durumuyla ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Adamı boşver ama fotoğrafa bakarken gözlerim doldu. Sonra dayanamadım 10 dakika ağladım. İnsanlığımdan utandım. İşin acı yanı, biz burada o orada o haldeyken; her akşam kafamızı yastığa koyup uyuyabiliyoruz ya Allah bizim belamizi versin. Birşey yapmalı be arkadaş, birşeyler yapılabilmeli. Anasını sattığımın atlarını köpeklerini bile besleyecek gıdayı buluyoruz şu yavrulara verecek ekmek yok mu ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2007 @ aquila ben senin arkadaşın değilim,neyse. @Ardeth ben zaten ddim ki adamın bunları düşündüğünü sanmıyorum sadece sonuçları değerlendirdim biraz daha açıklayayım pulitzer kaç tane fotorafa verildi bugüne kadar hangisi bunun kadar gündem yarattı sizce? hiçbiri. Ben demedim ki adam HMM BEN İNTİHAR EDEYİM DE RESİM SANSASYON YARATSIN BİNLERCE İNSAN KURTULSUN diye düşündü ama adamın intihar etmesi bu olaydan bağımsız olmakla beraber bu sonucu yaratmış umarım anlatabilmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 ok birader. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar