Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sorun nedir?

Bone

Öne çıkan mesajlar

Merak ettim de soruyorum, ortadaki sorun nedir?

Bana mı karşı bir öfke var?
Paticik mi değişti, ben mi değiştim?
Yoksa forumdakilerin forum anlayışı mıdır değişen?
Forumdaki kavgalar, laf sokmalara anlam veremiyorum.
Birkaç aydır düşünüyorum kendi kendime.
Yoksa ben mi yanlış algılıyorum mevcut olayları?

Sadece paticik forumunu kullanmıyorum.
Bir dolu farklı siteye üyeyim. Buralarda mesaj atıyorum, konuşuyorum, tartışıyorum felan. Ama bir tek kendimi paticikte bir yabancı gibi hissediyorum.

Yeni bir topic açıyorum, hemen tepkiyle karşılaşıyorum.
"Bu topic saçma"
"Çok saçma mesajlar yazıyorsun"
"Filmin vizyonla alakası mı var, kişisele açman gerekliydi"
felan gibi şeyler.

Hadi eski topicleri okuyum, bir ikisini uplayayım diyorum,
"binlerce topic upladın"
"uplamak da moda oldu"
"yeter kardeşim topic uplamayın"
"bu upladığın 19456. topic"
gibi tepkilerle karşılaşıyorum.

Tamam madem eski topiclerin gündeme gelmesinden hoşlanılmıyor, yeni topic açalım diyorum.
Yok bu sefer de beğenilmiyor.
"Get a life"
"çok saçma topic"
"get a girlfriend"
"you suck"
vs vs vs...

"Bonec" denmesini istemiyorum, bunu küfür olarak algılayacağımı söylüyorum.
Buna da saygı duyulmuyor ve bonec denilmeye devam ediliyor.
Hatta "küfür içerikli" diye şikayet ettiğim mesajlar silinmiyor, "geçersiz şikayet" diye cevap geliyor.

Hayır sorun bende değil.
Gördüğüm kadarıyla başka kişilerin topiclerinde de bunlar yaşanıyor.
Millet sırf mesaj atmış olmak için mesaj atıyor.
Konuyla alakasız şeyler sıralayabiliyor.
OP'ı aşşağılıyor, dalga geçiyor, küfür ediyor vs...
Sürekli kavgacı bir hava hakim.
Eskiden mesaj sayısı vardı da, "post kasıyor, o yüzden böyle alakasız mesaj yolladı" diyorduk.
Şimdi mesaj sayısı da yok, gereksiz yere neden mesaj atılsın kii?

Acaba tüm bu kavgalar, moderatör eksikliğinden mi kaynaklı diye düşünüyorum.
Moderatör gelse forum düzene girer mi?
Yoksa forumdaki kullanıcıların anlayışı mı değişti? Ben mi bunu göremiyorum.
Yoksa benim mi anlayışım değişti de, forumdaki olayları gereksiz yere ciddiye alıyorum?
Eski ultimatr/pepelek "oyun forumu" döneminden uzaklaşıp "geyik, eğlence, boş beleş mesajlar atma" forumu haline mi geldik?
Ama atılan mesajlar veya açılan topicler hakkında "boş topic" yorumları yapılıyor.
Bir ara garbage kitlesinden uzaklaşmak için forumdan ayrılmıştım. Ancak eski üyelerin de bir tuhaf hale geldiğini görünce şaşırdım, üzüldüm.

Tamam herkesin herşeyi beğenmesi gerekmez. Açılan her yeni topicte, mesaj atan her üyenin "aman da ne güzel topic açmışsın, hastanım senin" demesini beklemiyorum elbette.
Ama açılan her topicte de birisi bir diğerine laf sokmaya çalışıyor, çok iğreti duruyor bu.

Ben de yapmışımdır zamanında belki.
Belki şimdiki bu tepkiler bundan kaynaklıdır. Zamanında çok üzdüğüm kişiler varsa, özür diliyorum onlardan.
Sosyal ağlarda paylaş

şu flash tabanlı resim cizme sitesinde yüzleştim bende gercekle. millet deli gibi küfür yazıyordu birbirine eminim burdaki üyelerdi, en cok gözüme batan bonea ve dorye yazılanlar oldu.

[ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 11:00 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir genelleme yapayım ki bütün genellemelerin yanlış olduğunuda vurgulayım ki sonra millet bana sarmasın..

eskiden iyiydi,pepelek iyiydi,kapanmadan önce iyiydi ottu b.ktu..
şimdi genel bir söylem var ben paticik yaş ortalamasının altındayım,üstündeyim falan filan gibi.

gerçekten eskiden şuanki paticik yaş ortalaması düşüktü.

ve gerçekten bizden büyük olan insanların egemenliği vardı ve bizim gibiler onlara saygı duyuyorlardı çünkü "abi" kavramı vardı..

internetin her geçen gün yaygınlaşmasıyla,msnde onla bunla küfür edip laf sokan insanların yaşlarının armasıyla doğru orantılı bir şekilde arttığını görünce bunu çok doğal karşılıyorum..

o zamanlar herşeye gülerek cevap veren insanlar şimdi eşşek kadar oldu..
ergenliği geçip ne olduğunu bilmez,herşeye laf sokan insanlar haline geldi bu da doğal olarak paticiğin eski kavramını hayal haline getiriyor..

benim düşüncelerim böyle...

bu internet ortamı bozuldu..
Sosyal ağlarda paylaş

paticik kendi kendini bitirdi açılıp kapanmalarıyla bana kalırsa..Bone sana gelince bi kırılma noktası vardır o noktayı geçince artık geri dönüşü yoktur senin durumunda olduğu gibi.İnsanlar eğlence arar biliyosun ve bu forumda 1-2 kişinin uğraşmasıyla onları gören 3-5 kişi de senle uğraşmaya başladı videon falan çıktı o da tuz biber oldu katlana katlana sana karşı bi kitle oluştu yapacak bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben eski bir üye değilim, haziran 2005te üye olmuştum. O zamandan beri en sevdiğim ortamlardan biriydi paticik. Ama o zamandan beri bile bir değişti. Pepelek dönemini falan bilmiyorum, yaşım küçük sayılırdı girmezdim zaten internete paso oyun oynardım. Ama görmek isterdim çünkü şu forumda sevdiğim saygı duyduğum ve güveneceğim bütün adamlar daha güzeldi diyorlar. Zaten şu anki durum bile benim girdiğim zamankinden kötü durumda. O yüzden hak veriyorum. Ama keşkelerle hayat gitmez, biraz daha saygılı olup kendimize çekidüzen vermeliyiz..
Sosyal ağlarda paylaş

Esli yiyydi şimdi kötü olayı değil sorun bence. 2 sene sonra bugünleri de arıcaz önemli olan eskiye ağlamak yerine şimdiden bişiler yapalım ki 2 sene sonra daha fazla ağlamayalım. Madalya falan kesinlikle anlamsız bu konuda yani madalyalar gelsin geri tabi ama düzelme anlamında bir yardımı olmaz bence.
Yeni üye alımı açıldığında özellikle tavsiye ve referans ile yeni üye alınmalı ve yeni üyenin sorumlusu herşeyden mesul tutulmalı. Yeni üye banlanıyorsa sorumlu kişide banlanmalı veya ciddi cxeza almalı. Böylece kasap bakkal ve ayşe teyzenin üye olmasını bi nebze engelleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, Absolutun fikirleri güzel gerçekten.

Bana göre tartışmaların birçoğu siyasi konulardan çıkıyor. İnsanlar, karşı görüşündekileri man kafalı, gerizekalı, salak yerine koyabiliyorlar hemen. Düşünceye saygı yok forumda öncelikle ve bu hemen aşılması gereken bir sorun diye düşünüyorum.

Ve tabi bir de emeğe saygı lazım :P
Sosyal ağlarda paylaş

açılan forum alanlarının sayısıda bunu etkiledi.
Konu dışında olsa girip cevaplayacağınız bir soruyu yada güzel bir yorumla renklendirebileceğiniz bir topiği ,
sırf 3000 forum alanı olduğu için görmüyorsunuz.

buda o forumlarda genel kullanıcı değil sade işin fanatiklerinin takılmasına sebeb oluyor. Sonuç kutuplaşma + bla bla bla

Acil olarak aynı başlık altında toplanabilecek forum alanlarını kapatarak , genel kitlenin gezebileceği hale getirmek lazımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Eskiden yemyeşildi yorumlarını okumaktan gına geldi. İnsanların forumu kullanma şekli değişti gelen gidenler değişti ne bekliyorsunuz ki?

Herşey toz pembe herşey aynı en ufak farklılık yok 7 yıl geçsin foruma ilk uye olduklarında 13 yasında olanlar simdi 20 olsun ama ozaman gördügünüz birkaç şey baki kalsın?

eskiden az insan varken cok göze batmayan şeyler simdi göze batıyor acıkcası. okadar cok değişen birşey de yok. laf koyma diyorsunuz ben foruma ilk uye oldugumda ilk mesajımda daha laf koymustu birisi(adı lazım degil :) )

Topic uplama işi:

Çok bayık. Ciddi bayık. Eski topic 2005 de acılmıs ise gündem konusu ise, madem cidden ilgileniyorsun yazacak birşeylerin var o zaman açarsın yeni bir topic ve bu topicin eskisi şudur suan da bunlar oluyor kıyaslamak isteyen eski topicden okuyabilir diye belirtirsin..

Yani cidden ilgilendigin için arama sonucunda buldugunu gösterirsin ( kendi topiclerini arayıp neleri uplasam modunda olmadan, en azından öyle yaptığını seziyor herkes ve istemesende eleştrip sürekli bunu vurguluyorlar)

Eski topiclere mesaj atılamıyordu bir aralar hatırlarsanız. 6 ay yada 1 seneden öncekiler uplanmıyordu. Bunu değiştirmemizin nedeni ise basit. Bazen cok lazım olan konularda uplanma ihtiyacı gerektiğinden bu kısıtlamayı kaldırdık. Lakin 2002 yılında üye olan birisinin selam ben geldim! topicini uplamanın ne mantıgı var?

Ayrıca eski topicleri uplarken sanki eskiden biz böle topic açardık azizim! tipinde bir propoganda seziyorum. Öyle olacagına o topicde hosuna giden yönler neler ise onlara uygun sekilde yeni konuları taşırsın foruma mis gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

Örnek veriyim
Pati Tech forum alanı olsun ,
çizgi ile vizyon birleşsin ,
gezdim tozdum , event-buluşma birleşsin hiç yoktan
patinaj, basketbol,futbolu ayırınca spor genel neden var ?
hadi futbol çok fazla diye ayırdık , basketbola ne gerek vardı ? spor geneli yok etmek için mi :)

eğitim bölümü tamamen yararsız hale geliyor.
Bilgisayar mühendisliği konusunda bilgi alıcak adam oraya topic açıyorda cevaplayabilecek adam neden gidip baksın o konuya , anca kendi gibi cevap arayan başka birine denk gelirse cevap alıyor yoksa paso geyik.

Oyunlar kısmını bu kadar ayırmaya ne gerek var
magic ile masa üstünü birleştirelim.
Genelde ona ilgilli olan ötekinede ilgili

daha uzar gider
Sosyal ağlarda paylaş

dyna gibi yazacaktım da vazgeçip temizliğe döndüm evdeki..madem dyna yazmış uzunca ona bir +1 diyip şu boneC meselesine gelelim..

boneC lafına senin sinir olduğunu herkes biliyor zaten ve kimse sana sırf kısaltma olsun diye değil seni uyuz etmek için boneC diyordu..Hatta unutma kedi bile zamanında titleını boneC yapmıştı altında kırmızı kırmızı yazıyordu..Ve küçükken eğer arkadaşlarını uyuz eden bir çocuksan iyi bilirsin değilsen de ben hatırlatayım birisini sinir etmek için uğraşıyorsan o sinir olduğunu dile getirdiğinde güler ve daha çok yaparsın..Ama ağlayacak gibi olur bazen karşındaki çocuk o zaman dozunu bilen adam bırakır işte..Sen de küfür gibi algılayacağım dedin ben bıraktım mesela boneC yazmayı,ama doz bilmeyenler de var işte..Ama onların yaptığı muhabbet mi gereksiz senin alıngan takılman mı o sorgulanır işte..
Sosyal ağlarda paylaş

bi insan boneC lakabını neden küfür gibi algılar ki. bonepart geldi bone bonec işte. bonecrusher uzun. bonbon diyelim dedik o da olmadı.

ben ya bonbon diorum ya bonec. o benim ona hitap ettiğimi anlıyosa da sorun yok.

laf sokmalar da artık bu siyasi tartışmalar yüzünden millet birbirinin siyasi görüşlerini ezberledi karşı görüşlere her türlü heryerde her topicte laf sokuluyo. olağan şeyler. çok üstünde durmamak lazım eğlencesine bakın. forum burası oturduğunuz semt mahalle değil.

topic uplama olayı topic açma olaylarında da ben de açıkçası bonec'in topiclerinin anlamsız olduğunu yazdığı msjların forum mesajından çok gazetede köşe yazısı havasında olduğunu düşünüyorum. gördükçe de eleştiriyorum.

sonrası öncesi de çok umrumda diil ztn.
Sosyal ağlarda paylaş

Türküm, Doğruyum, Çalışkanım!

Yasam, Küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm yükselmek ve ileri gitmektir.

Ey bugünümüzü sağlayan ulu Atatürk! Açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta, hiç durmadan yürüyeceğime and içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun!

Ne mutlu Türküm diyene.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...