Trevize Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Ah dostum o kafede oturan adam kimdi ? polisin tokatladığı bi araştırsaydın polisin onun arkasından kafeye boşuna girmediğini anlardın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Bone,olay cezalandırmak değil ki. Polisin kendini koruması. Polisin silahı var. Eğer biri canına kastediyorsa(kafasına doğru kiremit atmak gibi) polis kendini koruyacak. Yasalar gibi Polis de caydırıcı olmalı. Suç işleyen polisten korkmalı. Polise molotof kokteyli atıp "naniiiik bişey yapamazsın" yapamamalı. [ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 22:47 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 bu arada anneme sordum, "12 Eylül sonrası aynen böyleydi, polisler istediği kişiyi öldürebiliyordu, bir çok masumun infaz edildiğini gördük" dedi. Ben 12 Eylül'ü göremedim. Ama gören Absolut gibi abilerimiz eminim o ortamı anlatabilir bize. Polisin görevi suçluyu yakalamaktır arkadaşlar. "Parmak izi tespiti sadece filmlerde olur" felan denmiş. Gerekirse filmlerdeki gibi yapılacaktır. Sırf bu anlayış, tembellik yüzünden zaten bu haldeyiz. "O olmaz, sen koşullarımızı bilmessin"ciler vardır mesela. Karşıdakini idealist, deneyimsiz diye suçlarlar. Bu tip üşengeçliklere gitmek yerine görevimizi tam olarak yaparsak, "imkansız" diye düşünülen şeylerin aslında zor bile olmadığını görürüz. Filmlerde araştırıyorlar da, bizim polisler neden araştırmasın? Görevleri bu değil mi? Araştırma yapmadan nasıl sonuca ulaşacaklar? Daha mağduru koruyamayan polislere sen "zorbalık" imkanı sunuyorsun. "Suçu kanıtlanmayan herkes masumdur" yazar yasada. Ancak suçu kanıtlanmayan insanların bile "parmak izini" alıp sisteme hakkı veriyorsun. "Big brother is watching you"dur bu. Bir nevi 1984'lüştürmektir. "Filmler"de bile masum halkın değil, suçluların parmak izi alınıp sisteme eklenir. Suç işlendiğinde ise bulunan parmak izleri bu sistemde incelenir. Buna rağmen suçluları bulabiliyorlarsa, biz de bulabiliriz. İlla suçsuz insanların da mı parmak izi kontrol altına alınmak zorunda? Ne yani, masum insanların parmak izi alındığında, geçen gün Ulus'taki patlama gerçekleşmez miydi? Yo, gerçekleşirdi. Dediğim gibi bu sadece halk üstünde zorbalık kurmaktan başka birşey değildir. Polislere belirli haklar verilmesini istiyordum. AB'ye uyum yasalarını saçma buluyordum. Suçu araştırmak için gerekli imkanlara sahip olmalı. Ama bu topicte belirtilen haklar ise, AB uyum paketi kadar saçma olmaktadır. AB'ye uyum paketi nasıl suçluların leyhine ise, terör'e uyum paketi de o kadar masumların aleyhine olacaktır. Dediğim gibi "1984'leştirip" halkı sindirmek yolunda gidecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 said: Ah dostum o kafede oturan adam kimdi ? polisin tokatladığı bi araştırsaydın polisin onun arkasından kafeye boşuna girmediğini anlardın. hayır, tam tersine adamı tokatladıktan sonra, yanlışlık olduğunu farkedip özür dileyip çekip gitmiştir. adam tokat yiyip azarlanmakla kalmıştır. bunun hürriyet'te fotoğrafları bile vardı. isteyen gidip bakabilirsin. düşündüğün gibi pkk'lı felan değildi. kaldı ki, 1 mayıs'ta olay çıkaran herkesi pkk'lı diye tanımlıyorsunuz, yok öyle birşey. edit: hatta bununla ilgili milliyet haberi de var. http://www.milliyet.com.tr/2007/05/03/guncel/axgun02.html [ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 23:08 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 tabi bu yetkilerin verildiği poliste de önemli. bizim memurumuz bile elindeki yetkiyi karşındakine üstünlük sağlamak için kullanıyor bir şekilde ego tatmini, 5 dakkalık iş için bir gün sonra gel al diyen memurlar var (aynı olayda ikisi ile de karşılaştım bizzat) ben güvenmiyorum bu konuda bizim polisimize aslında hiç bir polise güvenmem zaten mutlaka azıtanlar çıkar. Tabi başındaki adama da bakar, başındaki adam "hafif bi kalabalık oluşunca boşaltın kafalarına tüm gazları" diyen türdense daha da kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Trevize, kafede oturan bir adam fazla biber spreyi sıkıldığı için komaya girdi ve o gün eylemler kesilsin diye yaratılan trafik sıkışıklığından dolayı da hastaneye kaldırılamadığı için öldü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Karakolda allah yoktur yazısı yine belirdi o zaman zanlılar bakımından caydırıcı olabilir tekrar özelliklede hırsızlık, gasp vs vs eskiden göt korkusunsan yapamazlardı bilirlerdiki karakola düşünce neler olacağını.Ama polislerin bir çoğunun eğitim düzeyinden dolayı vs görevlerini kötü niyete kullanma olaylarıda çok olucaktır gerçi bir takım sınavlarla artık polis olunabiliniyor ama bunun okumanın yanında kişiliklede çok alakası olucak tabiki insan psikolojisini iyi anlatmalılar bence eğitilen polislere kıllığına bizleri zor durumlara düşürebilirler aynı zamanda avrupa birliği yalandı zaten hepten yalan olcak =)Aslında bir yandan sevindirici caydırıcılığı açısından illahlah dedika artık hırsızlık,gasp vs olaylarından neyse hayırlısı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Kaput parmak izi olayını anlatasım geldi. Parmak izi alma ile ilgili biraz araştırmıştım. Üşenilecek bir olay değil kesinlikle. İnanılmaz kolay. 2 türlü yapılabiliyor. Karbon alıyorsunuz siyah. Karbonunuz yoksa size yakın bir ekmekciye gidip kendisinden yanmış bir ekmek istiyorsunuz. Ekmek ateşte tamamen yanıyor ve karbona dönüşüyor. Karbon budur. Bunu sarımsak ezer gibi toz haline getirip parmak izi almada kullanabilirsiniz ve gerçekten çalışıyor denedim. Ben ekmekciye gitmem, ekmek almam diyorsanız çok daha etkili bir yöntem var. Karbonu döktüğünüz yerlerde parmak izleri gözüküyor gayet. Bi parça bant ile izi gidin polise verin eheh. Japon yapıştırıcısı alıyorsunuz. Bir de pazarlarda satılan dandik kahve makinalarından. Rezistansları var bunların diplerinde. Japon yapıştırıcısını üzerine döküyorsunuz ve kendisini buharlaştırıyorsunuz. Kapalı bir kapta yapılırsa çok daha etkili. Buhar parmak izlerine anında yapışıyor. Karbondan çok daha ektili bir yöntem ve polisler bile bu yöntemi kullanıyor. Üşendikleri şey bu. Herkezin evde deniyebileceği kadar basit ve ucuz yöntemler. Ama ülkemizde parmak izlerini karşılaştıracak sistem yoksa bilemiycem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 ne güzel. hiç bişi sevmiyoruz oley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Ya parmak izi alıp da bir şey yapmıyorlarki. Bizim eve hırsız girdi, çıkarken hırsızları görenler oldu gidip ifade verdiler ama yine de hırsızlarla ilgili hiç bir bilgiye ulaşılmadı. Ben söyleyim o hırsızlar ne zaman yakalanır: bir gün gelir de polisle anlaşma yapmayı reddedip kendi başlarına çalışmaya kalkarlarsa o zaman yakalanırlar bize de haber gelir. Ben iyice buna inanmaya başladım artık. Bunu daha ötesi yok ki yani çıkarken görmüşün adamı yok daha fazla yapabileceğin bir şey. Adamın fotoğrafını çeksen yine bulmazlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 said: Karakolda allah yoktur yazısı işte o hadiseyi devlet felsefesi haline yapmaya kalkarlarsa, ben de giderim orduya girerim, "askeriyede mantık yoktur" felsefesini benimserim. ülkede ne aşayiş kalır ne refah. [ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 23:24 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Ya arkadaşlar hayal dünyasında yaşıyorsunuz siz,burası Türkiye. Polisler hem cahil hem fakir 3 kuruş maaş alıyorlar. Bunlara çözüm bulmadan polise CSI cılık mı oynatacaksınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Niye bizim eve hırsız girdiğinde polis geldi ama ne hikmetse parmak izi almaya değecek yer bulamadı. Bizim gördüğümüz ve ona zorla aldırttığımız parmak izlerini de "işe yaramaz" diyerek kaydetmedi. Parmak izi almayı beceremeyen adam değil polis olmak hamal olmayı bile haketmiyordur. Tabi suçluları kovalamak işine geliyor gelmiyor o apayrı bir konu. Memeleketimin polisinin ana gayesi suçu çözmek değil örtbas etmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Polisi kim denetleyecek? Hakkımı nerede arayacağım ben polis yanlış birşey yaptığında? Ver yetkiyi polise, tepesine çıkan da yok nasılsa, rahat rahat at koştursunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trevize Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 fedaykin belkide polis gerçekten parmakizi almaya gerekmiyecek gibi görüyordur. cinayetlerde aynı duyarsızlığı göstermediklerin eminim.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 bizi polisten koruyacak bir birime daha ihtiyaç var bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 ondan bizi kim koruycak? bu iş böle cözülmezki sağ duyu diye bişi var o cözüyomuş pırıl prırıl yapıyomuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Simdi ya hepiniz kanun kacagi flnsiniz yada muhalefet olmak birseylere karsi olmak cok hosunuza gidiyor.. Evet bu yasa ile polisin elindeki guc artiyor vede aralarinda piskopatlar olduguda dogru.. Ama sivil nufustaki piskopat orani cokmu az? Kapkaccilar polis tarafindan yakalanip tartaklandi diye aninda serbest birakiliyor bu ulkede.. Tecavuz edip oldurenler tecavuz edip birakanlardan daha az hapis yatiyor.. Sokakta sirf carptin diye kilic cekiyorlar arabada selektor yaptin diye silah cekiyorlar.. Onune gelen PKK diye bagirabiliyor. Ataturke laf edebiliyor.. Simdi bizi polisten koruyacak bir kurum lazimmis.. Adam akilli davranirsaniz polis ile bir sorununuz olmaz ama gerizekalilik yapip dalasirsaniz sorununuz olur vede bayagida buyur bu.. Bone nin dedigi akp ye karsi birsey yaparken pkk li sanip bizi vurmasinlar yada buna benzer soyleminide muthis provokatif ucuk kacik vede gerceklikten cok uzak buluyorum.. Bence cok faydali olucak 3-5 guzel ornek ciktintan sonra herkes hareketlerine dikkat edicek eline pkk bayragini alan sokaklara dokulemeyecek.. Biraz suclu kani dokulsunde suclar bu kadar cazip olmaktan ciksin ulkede.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 bu arada bu yazilan ana maddelerdir.. Yani ozetlenmis hali polis bana kufur etti diye adami oldurme yetkisi vermemistir.. O yuzden once biraz detayli bilgi alalim ondan sonra fikir beyan edelim bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Polis bunları zaten yapıyordu ki. 3-4 gün önce gecenin körü terörle mücadele arabasına selam verdim tanıdık polisler diye, uzattı kafayı arabadan " çek kenara" dedi. Çıkar dedi kimlik, ehliyet, ruhsat. Ne oluyor demeye kalmadan anladık meğerse yeni gelmiş bu iki memur, kıllanmışlar benden. 5 dk dil döktükte meramımızı anlattık. Yoksa plaka sorduracaktı, gbt falan oo 20 dk rehin kalacaktık. Devletin memuru adam ama; gerekirse kalacaktık 60 dk. Dikilsem orda polise hakkın yok hemşerim beni aramaya diye, tatsızlık çıkar. Vatandaşın polise tatsızlık çıkarmaya hakkı var mı? Yok. Uygulamaları kolaylaştıran kanunlar olacak bunlar, parmak iziyle ilgili olanlar hariç yeni uygulamalar getirmiyor pratikte. Polisin bu tip yetkileri zaten vardı, bence olması da gerekiyor. Yerinde bir düzenlemedir. Polisin kalitesi öne çıkıyor tabii bu anlayışta. Devlet de kendine yakışır memurlar yetiştirmek zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Aklı başında insanlar oldukça sorun yok denetim olmadan poliste işin b.kunu çıkartacaktır. Bknz : Trafik birimi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Devlete yakışır memurlar genelde insanlardan çok Prens'e hizmet ediyor gibime geliyor benim. (Ah Machiavelli ah, yaktın bizi...) Bu arada polis gereksiz birşey yapıyorsa ya da sadece dayılanıyorsa tatsızlığı zaten kendisi çıkarmış olduğundan açtığı yoldan devam edebilirsin çok rahat. Bazen canını yakabilirler ama olsun. Her neyse; bu yeni kanun toplumsal çizginin ortasından gidenlere dokunmayacak zaten, bana, sosyalistlere, öznel fikirleri olup da bu fikirleri devletle çelişen insanlara sorun yaşatacak fazlasıyla. Cesur yeni - yumurtasından çıkmaya çalışan hala(az kaldı ama) dünyanıza hoş geldiniz. Herkezin aynı düşündüğü, devletin yüceltildiği, doğrunun tekelleştirildiği, insanlar için onlara rağmen bir şeyler yapmaya çalışınca insanlar tarafından aşağılandığın bir dünya burası ama. İçeri girmek için de, dışarı çıkmak için de vize istiyorlar. İçimizdeki tüm kuşlar ölüyor. Teker teker. Şarkı söylemiyorlar artık. [ Mesaj 26 Mayıs 2007, Cumartesi - 08:44 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 daha da arttırmaları lazım. sonra cezalarda en az 4 e katlanmalıki ''birazcık'' düzelsin ortalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Ben o halka rağmen halk için olayını çoktan bıraktım. Bazen gidilecek yere ulaşmak için farklı yollardan gitmek gerekir ki bir bakmışsınız o yollar yolcuyu değiştirmiş ve varılmaya çalışılan yer bambaşka bir yer halini almış. Eski dostlar düşman, eski düşmanlar dost ve bir çok kişi anlık ittifakların rüzgarında sürüklenir olmuş. Bir gün gelmişki bütün dostlar-düşmanlar anlamışlar onlar hiç değilse bir uğurda mücadele etmiş, varılmak istenilen nokta hep aynı olsada gidilen yollar çok farklık olduğundan yabancılaşılmış bu kadar. Aynı sofralarda oturulmuş yad edilmiş birbirini gırtlakladığın günler. Ertesi gün çıkılmış dışarı ve tekrar mücadele kaldığı yerden yorgun savaşçılar ve herşeyi bildiğini sanan genç yüreklerle yeniden başlamış. ------------------------------------------------ Bir kıvılcım düşer önce, büyür yavaş yavaş, Bir bakarsın volkan olmuş yanmışsın arkadaş dolduramaz boşluğunu ne ana, ne kardaş Bu en güzel, en sıcak duygudur arkadaş... Ortak olmak her sevince, her derde, kedere Ve yürümek ömür boyu beraberce elele... Olmasın hiç o ta içten gülen gözlerde yaş Bir gün gelip ayrılsak bile seninle arkadaş... Evet arkadaş Kim olduğumu ne, olduğumu, Nerden gelip, nereye gittiğimi sen öğrettin bana. Elimden tutup karanlıktan aydınlığa sen çıkardın Bana yürümeyi öğrettin yeniden Elele ve daima ileriye... Bir gün, Bir gün birbirimizden ayrı düşsek bile Biliyorum, biliyorum hiçbir zaman ayrı değil yollarımız; Ve aynı yolda yürüdükçe Gün gelir ellerimiz yine dostça birleşir, Ayrılsak bile kopamayız Olmasın hiç o ta içten gülen gözlerde yaş Bir gün gelip de ayrılsak bile seninle arkadaş.. Şanar Yurdatapan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Gerekli bir yasa. Ama uygulanan merci eğitimli değil. Yasa gerekli ama Liseden mezun olmuş adamın eline verilmemeli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar